Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Η Lahmeyer παίζει στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ΕΛΕΤΑΕΝ


http://eletaen.gr/wp-content/uploads/2015/04/programma-and-A-group-2nd-game-results.pdf

Δεν απαγορεύεται να παίζεις στο τουρνουά του αιολικού λόμπυ, αλλά δεν ήξερα ότι η Lahmeyer είχε σχέση με αιολικά...

H Lahmeyer έγινε "διάσημη" από άρθρα του Ριζοσπάστη της περιόδου 1996-1999, και μην φανταστείτε ότι ήταν "αριστερά" άρθρα... Το πρώτο άρθρο στο search "Ριζοσπάστης Lachmeyer" αναφέρει τον Σαλαγκούδη της τότε Νέας Δημοκρατίας να μιλάει για σκάνδαλο. Όχι ακριβώς γκομμουνιστής, ο Σαλαγκούδης.  Κάτι υπερκοστολογήσεις μερικών 10άδων δις... Πολλά λεφτά υπερκοστολογήσεις και σαφής υπαινιγμός για συγκάληψη από την Κυβέρνηση του φον Σημίτη (μέσω επιλογής της Λαχμάγιερ και ΕΤΕΒΑ -- τότε της Εθνικής Τράπεζας).



Η άσκηση τότε ήταν ότι, μάλλον από πλευράς άλλου, πιο mainstream διαπλεκόμενου της εποχής, υπήρχε γκρίνια που εκδηλώθηκε σαν "πέσιμο" στον Σημίτη, για κάποια υπερτιμολόγηση κατά ...50 δις της μονάδας της Φλώρινας.

"...κοινοπραξία της "Γκαζ - προμ", στην οποία συμμετέχει και ο όμιλος Κοπελούζου, από ελληνικής πλευράς..."

Και από όλη αυτή την λίστα γνωστών και τρανταχτών μελετητών που θα αποφαινόταν κατά πόσο η υπερτιμολόγηση ήταν υπερτιμολόγηση, επελέγη η ...Λαχμάγιερ.  Σίγουρα έκανε την πιο ...ελκυστική προσφορά.


Το πόρισμα της Lahmeyer, έλεγε τότε ο Ρέππας, θα δινόταν στην δημοσιότητα.  Δεν νομίζω ότι υπάρχει σήμερα, και προφανώς, αυτός που είχε ενοχληθεί από την δουλειά της Φλώρινας, ή πήρε κάτι άλλο, ή όλοι χαμογέλασαν μαζί και κάπνισαν την πίπα της ειρήνης, εξ άλλου όλοι παίζουν μαζί ποδόσφαιρο, αν και δεν βλέπω ούτε την ΕΛΙΚΑ ούτε την Ελλάκτωρ στο τουρνουά... Μόνο οι ξένοι;

Η ΔΕΗ (που τελικά αφορούσε το θέμα της Φλώρινας) υπάρχει αλλά είναι σε φάση ...σαλαμοποίησης, οι ΔΕΗτζήδες που ασχολήθηκαν θα είναι ξεχασμένοι,  η ΕΤΕΒΑ έχει χαθεί μέσα στην Εθνική, η Βασούλα, πάει γέρασε και αυτή, άντε να βγάλεις άκρη.

Από τότε, 1997, τους φαινόταν φτηνό το ρεύμα. Έπρεπε να ακριβύνει για να μπορούν αυτοί που τότε πραγματικά τσακωνόταν για το θέμα της Φλώρινας να γίνουν ...ηλεκτροπαραγωγοί.  Ο ένας έχει μονάδα, ή συμμετοχή σε μονάδα αερίου (και αιολικά).  Άσε που τον κυνηγάνε τον άνθρωπο... Για να τον κυνηγάνε πάει να πει ότι μπορεί και να μην έχει προσκυνήσει 100%.   Ο άλλος? Εισαγωγέας ρεύματος (και κυνηγάει ή παριστάνει ότι κυνηγάει ό,τι του κάτσει, σε μεσιτείες μπαμ-μπαμ.
 
Η ΔΕΗ δεν εκχωρείται απλώς σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το έχω ξαναπεί. Μακάρι να έπαιρναν την ΔΕΗ Ελληνικά συμφέροντα. Εννοείται δωρεάν. Μία εταιρία κοινής ωφέλειας δεν πρέπει να "αξίζει" κάτι αν πας να την πουλήσεις, αν την πουλήσεις σε κάποιον που είναι στην χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η εταιρία κοινής ωφέλειας.  Η συνταγή χαλάει όμως όταν την πουλήσεις σε ξένο, όχι επειδή είμαι ξενοφοβικός, αλλά επειδή ο ξένος θα την θέλει για να στέλνει μερίσματα σπίτι του και για να κερδίζει αυτός, ο ξένος, από τις προμήθειες που λυμαινόταν οι δικοί μας.  Τα πολλά και εύκολα λεφτά είναι στις προμήθειες των ΔΕΚΟ, όχι τόσο στις ΔΕΚΟ.

Πάνε πια αυτά... Η Βασούλα και ο Σημίτης είναι σπίτι τους.

Δεν νομίζω ότι ασχολείται κανείς με το "αίμα για να χτυπήσει η καρδιά της ακριτικής περιοχής" (εκτός πια κι αν ο ΤΑΡ ή ο  ICGB ή το LNG, κατά σύμπτωση του ίδιου που ήταν με την Γκαζπρομ στην Φλώρινα, είναι το ...αίμα).

H ...διεθνούς κύρους Lahmeyer είναι σε τουρνουά ποδοσφαίρου της ΕΛΕΤΑΕΝ...  Blacklisted από την World Bank. Για διαφθορά, μάλλον 2005-2006. Διάφορα σχετικά άρθρα (και αυτό των FT) εδώ.  Από σχολιαστή, άλλο σχετικό άρθρο.   Αλλά τους ...συγχώρησαν το 2011 επειδή έβαλαν "διαδικασίες για να μην λαδώνουν".  Με τις ΑΠΕ δεν χρειάζεται να λαδώνεις.  Πρώτον, καθαρίζει ο ντόπιος συνεταίρος (όχι, όχι, δεν λαδώνουν οι ντόπιοι συνεταίροι).   Δεύτερον, με τον Νόμο Μπιρμπίλη είναι όλα νόμιμα και με τους οικωλόγους να σκούζουν.

ΔΕΝ είναι μόνο η Lahmeyer πονηρή.  Αλλά ο βασικός λόγος που είμαστε σήμερα στα χάλια που είμαστε είναι επειδή έμμεσα ή άμεσα λαδώθηκε το πολιτικό μας σύστημα (και οι ντόπιοι ποσοστάκηδες των ξένων) να μας φέρει εδώ. Στο θέμα της Φλώρινας, ούτε οι ποντικοί δεν αμφισβητούν ότι ήταν υπερτιμολογημένη.  Το ποιος τα μοιράστηκε δεν το ξέρω, αλλά ξέρω ότι τα πολλά λεφτά δεν βγαίνουν από ...μισθούς. Την Lahmeyer μάλλον την φύτεψαν από κάποιο Υπουργείο ή,  την ΔΕΗ, ή καμιά Τράπεζα, φρόντισε ο ντόπιος συνεταίρος για τα χαμόγελα, υπέγραψε η Λαχμάγιερ μια ήξεις αφήξεις μελέτη, αυτός που διαμαρτυρόταν και έβαλε τα άρθρα στον Ριζοσπάστη θα ...αποκαταστάθηκε, πήγαμε σε ανώτερα, και τώρα η μπίζνα είναι "η μετά λιγνίτη εποχή" και τουρνουά ποδοσφαίρου.   Φανταστείτε πόσο φτηνό θα ήταν το ρεύμα της ΔΕΗ αν δεν υπήρχαν "Φλώρινες".   Οι "Φλώρινες" τρώνε τα πολλά λεφτά, όχι οι εργαζόμενοι.

6 σχόλια:

nikos είπε...

με την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμύνταιου κατέρρευσε και το δόγμα τον "γεμάτων άυλων"

nikos είπε...

όταν γράφεις "οι ΔΕΗτζήδες που ασχολήθηκαν θα είναι ξεχασμένοι" τι έχεις στο μυαλό, αφού και εγώ και ο Νικος Γιωτοπουλος ζούμε και σε διαβάζουμε καθημερινά

archaeopteryx είπε...

αυτοί που ασχολήθηκαν ήταν μάλλον κοντά στον Μπιρδημήρη. Το θέμα είναι ποιοι λαδώθηκαν και ποιοι απλά εκτελούσαν εντολές.

S.K. είπε...

Εδώ το κατηγορητήριο και τα "μπλεξίματα" της εταιρίας...
http://www.ecchr.eu/en/our_work/business-and-human-rights/lahmeyer-case.html

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτερυγα, δεν βλεπω τη νεα κυβερνηση να εχει ορεξη να κυνηγησει τους αιολικους μεγαλοεργολαβους .
Η πανεμορφη παραλια της Ευβοιας, "Κορασιδα" , ειναι υπο πολιορκία από 100δες ανεμογεννητριες, οι ντοπιοι εχουν ξεσηκωθει , αλλά το υπουργείο αδιαφορει.

Μια από τα ιδια το νέο διεφθαρμενο Πασοκ που λεγεται Συριζα

archaeopteryx είπε...

7.11, στείλε μου ο,τι μπορείς archaeopteryxgr@gmail.com