Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Η Ιρλανδική Κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από την αύξηση στην τιμή του ρεύματος λόγω αιολικών (παρά την πτώση της τιμής των καυσίμων)


http://www.irishtimes.com/business/energy-and-resources/government-feels-the-heat-as-cost-of-supporting-renewable-energy-jumps-1.2745319#

http://www.thegwpf.com/ireland-shocked-about-green-energy-rate-shock/

Η Ιρλανδία είναι γνωστό θύμα των αιολικών...  Που έχει καταφέρει να τεκμηριώσει ότι 1) τα αιολικά ακριβαίνουν το ρεύμα και 2) δεν μειώνουν εκπομπές CO2 (δηλαδή δεν μειώνουν την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων).

Το παραπάνω άρθρο, σε σοβαρή Ιρλανδική εφημερίδα/ιστοσελίδα, αναφέρει ότι η Κυβέρνηση της Ιρλανδίας δέχεται πιέσεις από καταναλωτές, αλλά και από την βιομηχανία όσο εκτινάσσεται το κόστος στήριξης των ΑΠΕ. Το κόστος του ρεύματος ανεβαίνει, σε περίοδο που οι τιμές των καυσίμων είναι πτωτικές.

Το αντίστοιχο ΕΤΜΕΑΡ (τέλος υπέρ ΑΠΕ) αυξήθηκε κατά €76 εκατομ. και είναι στα €400 εκατομ. και πήγε βασικά σε αιολικούς. Που είναι όσο αλήτες όσο οι δικοί μας και διατείνονται ότι ...μειώνουν την τιμή του ρεύματος, στην μόνιμη και διαρκή παραπληροφόρηση ότι ρίχνουν την χοντρική τιμή.  Πληρώνονται 100, για να ρίξουν την χοντρική των ...άλλων, ώστε να έχουν οι άλλοι ανάγκη από επιδοτήσεις στυλ ΑΔΙ και ΜΑΜΚ.   Όχι κύριοι, ακριβαίνετε το ρεύμα χωρίς να παράγετε ρεύμα που να είναι κατάλληλο για ηλεκτροδότηση, και χωρίς να είστε εσείς η ηλεκτροδότηση!

Και ειδικά στην Ιρλανδία έχει μετρηθεί, κατά κόρον, ξανά και ξανά, ότι τα αιολικά τους όχι μόνο δεν μειώνουν την χρήση καυσίμων και τις εκπομπές CO2, αλλά τις αυξάνουν! Ναι, και την χρήση αερίου. Η μεταβλητότητα μειώνει την αποδοτικότητα των συμβατικών μονάδων, αυξάνει την χρήση καυσίμων, και μειώνει την ωφέλιμη ζωή των μονάδων, λόγω αυξημένων φθορών.  Και εδώ, εδώ, εδώ, κλπ.

...Mπορούμε επίσης να συμπεράνουμε ότι οι υψηλές τιμές ρεύματος στις χώρες PIIGS  (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία)  είναι σαν φόρος ή πρόσθετη χρέωση στην χρήση ενέργειας και ότι αυτό θα είναι βλαπτικό στην οικονομική ανάπτυξη.  Έχουμε γίνει μάρτυρες σε μία εκτεταμένη λανθασμένη κατανομή κεφαλαίου.  Χρήματα που θα μπορούσαν να ξοδευτούν για την προώθηση οικονομικής ανάπτυξης, ξοδεύονται για αποσταθεροποίηση δικτύων και για την τιμωρία αυτών των λαών αυτών των χωρών με φόρους" (από εδώ).

Ακούει ο Σκουρλέτης;  Ή ετοιμάζεται να ακολουθήσει την Μπιρμπίλη σε άλλες διεθνείς δραστηριότητες; Ας πούμε ότι επί Μπιρμπίλη, το 2009-2010, δεν ξέραμε (που ξέραμε, αλλά όχι από ...εφημερίδες). Τώρα κύριε Υπουργέ, τι δικαιολογία θα έχετε πέρα από ότι ακούτε τους ...περίεργους που φαίνεται να σας περιτριγυρίζουν;

Ή κάνουν κουμάντο οι ίδιοι ΑΠΕτεώνες που έκαναν κουμάντο και επί Μπιρμπίλη και ΓΑΠ;

Ή ξεχνάτε ότι μια ομάδα ψηφοφόρων σας ήταν και τα κινήματα κατά των φαραωνικών έργων δήθεν ΑΠΕ;

Μπάα... δεν θα ακούει... Αυγουστιάτικα...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://pixlax.gr/%CE%B5%CF%8D%CE%B2%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%AC%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B5-%CE%BF-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82/

Κάτι ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Οι φωτιες στα δαση ,κατι σημαινουν.Ετοιμαζουν παρκα ,αλλα αιολικα?????

archaeopteryx είπε...

δεν θα έλεγα ότι όλες οι φωτιές είναι για αιολικά, μερικές φωτιές (αλλά όχι όλες) είναι σε μέρη που σχεδιάζονται αιολικά, και με νόμο επιτρέπονται αιολικά σε καμμένα δάση. ¨Εχω ακούσει και την θεωρία ότι θέλουν καμμένα τις γύρω τους εκτάσεις ώστε να μην καούν σε πυρκαγιες.