Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Αυτονομία μέσω των ΑΠΕ αναζητά η «Σίφνος»


http://energypress.gr/news/aytonomia-meso-ton-ape-anazita-i-sifnos

1.  Η Σίφνος δεν αναζητά καμία αυτονομία.   Άλλο Σίφνος και άλλο «Σίφνος»

2.  Ανδρέας Μπαμπούνης (Δήμαρχος),  Απόστολος Δημόπουλος  (Πρόεδρος της ...Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου -- πόσων μελών είναι Πρόεδρος;) και Δημήτρης Κατσαπρακάκης, εκπονητής μελέτης...  Σάς υπόσχομαι ότι είμαστε καν'να-δύο που μας αρέσει να αναλύουμε προσπάθειες "αυτονομίας" και να δημοσιεύουμε τα συμπεράσματα...

3. Μπορεί να αποδημήσω εις Κύριον μέχρι αύριο το πρωί, αλλά μπορεί να υπάρχω ακόμα για λίγα τέρμινα, κι αν δεν υπάρχω, θα υπάρχουν άλλοι εντός και εκτός Ελλάδος.  Και από κοινού υποσχόμαστε στους παραπάνω κυρίους ότι το "πόνημά" τους θα παρακολουθηθεί με την ίδια χαρά που παρακολουθείται το El Hierro.  Πόσο κόστισε, ποιος έβαλε τα λεφτά και πόσα λίτρα πετρέλαιο εξοικονομούνται με τι κόστος ανά λίτρο.

Η Σίφνος θα είναι πιο πολύπλοκη και ακριβή από το El Hierro, και πιο κοντά στην Ικαρία σε ...ποιοτικό έλεγχο...

27-7-2016  Όχι, χαζά, η Σίφνος δεν έχει ποτάμια που να τρέχουν από μόνα τους...

17-7-2016 Ένας χρόνος λειτουργίας αιολικών + αντλησιοταμίευσης στο El Hierro των Καναρίων

19-5-2016  El Hierro, συνέχεια -- και λίγο για Falklands

29-3-2016  Το κακόγουστο θέατρο με την "ενεργειακή αυτονομία" νησιών να γίνει μάθημα σε Κρήτη, Σίφνο, Σέριφο κλπ

11-10-2015 Το "αειφόρο" El Hierro δείχνει ότι η βασική χρήση του αιολικού ρεύματος είναι η ...απόρριψη. Χώρια το κόστος.

Θα ροκανίσετε λεφτά (λεφτά! λεφτά!), θα κάνετε μερικές τρύπες, θα αγοράσετε μερικά αιολικά, θα τρομπάρετε θάλασσα, και σας υπόσχομαι ότι θα το παρακολουθώ και εγώ. Εάν έχει ΕΣΠΑ, έχει και ένα σωρό Ευρωπαίους, OLAF κλπ,  που έχουν βαρεθεί τις λαμογιές.


Όπως είπα και στις 3-12-2015,  διακοπές στην Σίφνο, με καλές, λαϊκές, κοινωνικές, και συνεταιριστικές αρπαχτές...  Μεταξύ συνεταιριστών από Σίφνο, Δανία (ή από όπου είναι ο λεβέντης) και του καθηγητή αιολικού εργαστηρίου σε ΤΕΙ, μπορεί και να είναι πιο διασκεδαστικό από την καημένη την Ικαρία.

Και σε έναν καλό άνθρωπο που βρήκε μια διαφήμιση ότι το El Hierro είναι "κοντά στην αυτονομία¨, του έδειξα την παρακάτω εικόνα. Από δεδομένα του El Hierro.  Ναι, συνυπάρχει το ντήζελ με αιολικά και αντλησιοταμίευση, για την ακρίβεια σχεδόν πάντα χρειάζεται η συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, και το κόστος των αιολικών και της αντλησιοταμίευσης δεν πρόκειται ποτέ να αποσβεστεί, αν σάς ενδιαφέρει:

Δεν υπάρχουν σχόλια: