Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Ο Δήμος Ικαρίας το θεωρεί "αυθαίρετη εγκατάσταση", αλλά η Δασική Υπηρεσία κάνει πρόβες στο να αρπάζει γη

 
http://www.ikariamag.gr/dimos-ikarias-aythaireti-egkatastasi-se-dimotiki-ektasi-apo-tin-dei-ananeosimes-e

Ο Δήμος Ικαρίας διαμαρτύρεται που φύτεψαν δύο ανεμομετρητές σε Δημοτική έκταση, χωρίς προηγούμενη άδεια από τον Δήμο, και ζητάει να τους ξηλώσουν.

http://www.ikariamag.gr/i-dei-ananeosimes-apanta-gia-tin-egkatastasi-anemografikoy-istoy-stin-Ikaria

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επικαλείται το υπ’ αριθ. πρωτ΄66443/2853/27.11.2013 έγγραφο της Δ/νσης Δασών Ν. Σάμου με θέμα: «Βεβαίωση σχετικά με ιδιοκτησιακό καθεστώς έκτασης στη θέση «Κεφάλες» Περδικίου του Δήμου Ικαρίας», και την ...άδεια από την Προϊσταμένη της Δασικής Υπηρεσίας Σάμου.

Να σας πω τι νομίζω ότι γίνεται?

1. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι ο λαγός. Αν δείτε το χάρτη της ΡΑΕ και τα σχετικά στοιχεία από το energyregister, θα δείτε ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι η κουτσουλιά που ανοίγει τον δρόμο, δίνει δεδικασμένο στην Διεύθυνση Δασών ότι μπορεί να χαρακτηρίζει "δασική" και, επομένως δημόσια, μία έκταση, και να την παραχωρεί σε αιολικούς έναντι αντιτίμου μελισσοκόμων!  Μιρμπίλη την έλεγαν την οικωλόγα που τα μόνταρε όλα αυτά και κάνει διακοπές τώρα, πληρωμένες από εμάς.

2. Βεβαίως και υπάρχουν ένδικα μέσα κατά της Δασικής, και βεβαίως υπάρχουν ιδιωτικές δασικές εκτάσεις, αλλά σιγά μην σκάσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ο Δήμος Ικαρίας για να το κυνηγήσει...  Εξ άλλου, τι είναι 0,39 μεγαβάτ? Μια μικρούλα ανεμογεννήτρια, θα πάει και το ρεύμα στα βουνά, "ΔΕΗ" λέει μπροστά, όλοι είμαστε με την ΔΕΗ που δεν είναι κακός κεφαλαιοκράτης ιδιώτης, έτσι δεν είναι;

3. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δασική Υπηρεσία χρησιμοποιείται για να κάνουν την δουλειά τους οι ΑΠΕτζήδες, και μάλλον δεν θα είναι η τελευταία:   Αιολικά «ήθη»: Κλεφτρόνια με συνεργό το Κράτος (και εργαλείο την Δασική Υπηρεσία) .  Θα μου πείτε "η Δασική εφαρμόζει τον νόμο". Θα σας πω ότι ο μόνος λόγος που πληρώνονται οι Δασικοί Υπάλληλοι είναι για τέτοιες πουστιές. Για το αν τα πιάνουν κιόλας, το αφήνω στην κρίση σας (ποτέ, ποτέ, η Δασική και η Πολεοδομία δεν τα πιάνουν).  Σίγουρα μερικοί ενδιαφέρονται και για τα δάση, χαχαχάααχα.

Ο χάρτης είναι από το http://www.rae.gr/geo/ με στοιχεία από το http://www.energyregister.gr/xartis

Δεν υπάρχουν σχόλια: