Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Το μήλο κάτω από την μηλιά


"Τάσος Μαντέλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και είναι δικηγόρος στον Αρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Επικρατείας. Μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Εκλέγεται βουλευτής από το 1981. Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και του ΕΛΤΑ κατά την περίοδο 1985- 1989. Το 1993 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας. Τον Ιανουάριο 1996 ορίστηκε Γενικός Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δραστηριοποιείται στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Κοινότητα για την αντιμετώπιση του φαινομένου του Θερμοκηπίου και τη προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Υπήρξε ιδρυτής και Α΄ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Forum για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας EUFORES. Είναι Πρόεδρος του αντίστοιχου Ελληνικού Forum ELFORES."

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_3232.html

Οι απατεώνες ψάχνουν για απάτες, και οι απάτες για απατεώνες.

8 σχόλια:

nikos είπε...

Τα πράγματα είναι απλά ..έτσι με το Ν.3377/2005 και συγκεκριμένα με το άρθρο 19 επί υπουργού Μπασιακου ολοκληρώνετε το σκάνδαλο ανάθεσης στην ΤΕΡΝΑ συμφερόντων Κοπελουζου τα ΑΠΕ … που ξεκινά και υπάρχει ο Νόμος 2941/2001 Ανωμεριτης επί στρατάρχη χιχχι Σημίτη για τα αιολικά πάρκα…

nikos είπε...

ένα άλλο φαγοπότι του ΠΑΣΟΚ ...στην Λοζανη http://pontokomicom.blogspot.com/2010/05/blog-post_187.html

Ανώνυμος είπε...

και Σημίτης κούκλος και κοιτάει πονηρά. Γενικός Γραμματέας ο Μαντέλης και ο Σημίτης και ο Παπανδρέας κάνουν τις παρθένες. Παρθένες από το αριστερό αυτί ΜΟΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

H ΤΕΡΝΑ είναι συμφερόντων Περιστέρη (και ΔΟΛ). Ο Κοπελούζος έχει μία ΝΤΑΜΚΟ. Η SIEMENS είναι μεγάλος κατασκευαστής αιολικών και έτσι ο Μαντέλης απέκτησε περιβαλλοντικές ευαισθηίες

Ανώνυμος είπε...

Έχουν περάσει 5 χρόνια που ακούμε ότι έχουμε κάνει ζημιά στον πλανήτη, και ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για να τον σώσουμε. Όπου ψάξεις την κλιματολογία που λες, βγαίνουν όμορφα πράσινα χωράφια, και γαλάζιοι ουρανοί και όμορφες ανεμογενήτριες στο βάθος. Εχουμε πιστέψει ότι πρέπει να κάνουμε το καλό και έχουμε δεχτεί να θυσιάσουμε και λεφτά και λίγο τοπίο για το καλό. Γράφεις για αποτελσματικότητα καιεντροπία αλλά αυτά δεν τα καταλαβαίνει κανείς. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι πρέπει να κάνουμε καλό, σαν φιλανθρωπία, ή λεφτά στο παγκάρι της εκκλησίας. Τα λογικά επιχειρήματα δεν φτάνουν να αντικρούσουν την πίστη.

Ανώνυμος είπε...

Με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, αναστέλλεται η από 10.7.2009 απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 36 MW στη θέση Μελίσσι του Δήμου Θίσβης Νομού Βοιωτίας. Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο δήμαρχος Θίσβης και στρέφεται κατά του εν λόγω γενικού γραμματέα και κατά της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/o_3931.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=140430&cid=4

«Φρένο» στην κατασκευή αιολικών πάρκων βάζει το ΣτΕ

Κυριακή, 30 Μαΐου 2010, 19:13

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε σήμερα την αναστολή της από 10.7.2009 απόφασης του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 36 MW στη θέση Μελίσσι του Δήμου Θίσβης, στο νομό Βοιωτίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή αναστέλλεται και η από 22.7.2099 απόφαση του ίδιου γενικού γραμματέα, με την οποία χορηγήθηκε η άδεια εγκατάστασης του εν λόγω αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο δήμαρχος Θίσβης και στρέφεται κατά του εν λόγω γενικού γραμματέα και κατά της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στην αίτηση ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι η ευρύτερη περιοχή, μέρος της οποίας καταλαμβάνεται από τον αιολικό σταθμό έχει κηρυχθεί αναδασωτέα από το 1998 και ουδέποτε ήρθη η αναδάσωση.

Ακόμη, υποστηρίζεται ότι σύμφωνα με την νομοθεσία για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού απαιτείται μελέτη περιβαλλοντικών όρων, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει.

Πριν την έκδοση των δύο αποφάσεων του γενικού γραμματέα περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος δεν προηγήθηκε, όπως απαιτεί η νομοθεσία, θεσμοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΔΠ), αναφέρεται στην αίτηση που κατατέθηκε στο ΣτΕ.

Η κατασκευή αιολικού σταθμού, υποστηρίζει ακόμη ο δήμαρχος, θα επιφέρει αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, καθώς θα πραγματοποιηθεί εκχέρσωσης, κοπή δένδρων, θάμνων, κ.λπ. και θα αλλοιωθεί το ανάγλυφο της περιοχής για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ.

Ανώνυμος είπε...

το link του τρωκτικού δεν παίζει

http://www.elladanews.gr/article/104060-to-biografiko-toy-tasoy-manteli.html


και η αννυ ποδηματά στην eufores

http://www.inews.gr/39/Eufores-antiproedros-i-kyria-anny-podimata.htm