Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας!


Ένα από τα "σοβαρά" επιχειρήματα που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από τους οπαδούς της κυρίας Κλιματική Αλλαγή, και των ζόμπυς που θέλουν αιολικά, επειδή έτσι τους είπε η Γκρηνπης, είναι ότι θα ανέβει η στάθμη της θάλασσας, και θα ...πνιγούμε. (Άσε πια τις αρκούδες της Ανταρκτικής).


Αυτός που μου έστειλε το λινκ, με τα νερά να σκεπάζουν την δυσπιστία στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, μάλλον το έκανε για να με πειράξει. Αλλά, παρακαλώ, δείτε τις άλλες δύο φωτό: Η μία είναι μία παραθαλάσσια βίλα (νομίζω στην Ζάκυνθο). Η άλλη είναι η προχτεσινή φωτό από τις δεξαμενές LNG και την μονάδα υγροποίησης, έξω (ανατολικά) από την Al Iskandariya. Δεν ξέρω πόσο κάνει η βίλα (να μην κάνει "καν'να δύο;") αλλά η μονάδα υγροποίησης κάνει πάνω από 3-4 δισ.


Όποιος πιστεύει ότι ανεβαίνει η θάλασσα, να πάει να πάρει την βίλα, ή τις εγκαταστάσεις LNG σε καλή τιμή. Κι αν το καταφέρει, θα ζητήσω συγγνώμη, και θα λέω από εδώ και πέρα ότι ο ουρανός γκρεμίζεται.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαφωτιστικό και εύγλωττο...

Ανώνυμος είπε...

Να μείωση εκπομπών

BP today launched its 2010 BP Statistical Review of World Energy, in which it announced that the global recession drove energy consumption lower in 2009 than the previous year, the first such decline since 1982, as the world economy contracted for the first time since the Second World War.

BP Chief Economist Christof Ruehl said, “Energy consumption reflected the pattern of recession and recovery. For the world as a whole, primary energy consumption fell by 1.1 per cent in 2009, the first decline since 1982. Consumption in the industrialized countries of the OECD fell by 5 per cent - more than their decline in GDP; those countries consumed less energy last year than ten years ago. Energy consumption outside the OECD increased by 2.7 per cent - more than their increase in GDP and driven by growth in China. The shift toward the developing world continues.”

http://www.bp.com/genericarticle.do?categoryId=2012968&contentId=7062811

Ανώνυμος είπε...

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/blog-post_6024.html

Ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο πρόεδρος της Ν.Δ. συμπεριέλαβαν στις εξορμήσεις τους τους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, μολονότι η μουσουλμανική μειονότητα παραδοσιακά αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα στην έκβαση της εκλογικής μάχης. Το ΠΑΣΟΚ ίσως θεωρεί ότι έχει την περιφέρεια στο τσεπάκι, επαναπαυόμενο στην υψηλή δημοφιλία του κ. Παπανδρέου στο μουσουλμανικό στοιχείο, αν και δεν αποκλείεται να βρεθεί προ εκπλήξεως λόγω κυρίως τοπικών εσωκομματικών διενέξεων.

Η Νέα Δημοκρατία όμως, της οποίας ο υποψήφιος έχει ανάγκη και την τελευταία ψήφο στο τελευταίο Πομακοχώρι για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη; Οσο και αν αποφεύγει να το συζητάει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει δέσμιο του παρελθόντος, όχι του ιδίου, αλλά του προέδρου του, και αυτό ίσως του στοιχίσει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες Αρχαιοπτέρυγα, αλλά οι πολικές αρκούδες ζουν στην Αρκτική κι όχι στην Ανταρκτική.

Ανώνυμος είπε...

al Iskandariya λέγεται η μονάδα;
Ισκάντερ είναι το όνομα του Μεγαλέξανδρου στα αραβικά
@αλλενάκι

archaeopteryx είπε...

Ανώνυμε, το άκουσα στο ράδιο. Εκλαιγε ο εκφωνητής για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και πως οι ποιλκές αρκούδες της Ανταρκτικής τρώνε τα αρκουδάκια τους, δάκρυ κλάμα. Πήρα τον σταθμό, και τους είπα και εγώ ότι οι πολικές είναι στην Αρκτική και ότι η Ανταρκτική έχει πιγκουϊνους! χαχαχα!

Κάποιο βούρλο κάπου έχει γράψει το κλαψερό γιατί φαίνεται έχει πάιξει και αλλού. Οι αρκούδες της Ανταρκτικής είναι κάτι σαν σύνθημα για κυνικούς που μάταια πασχίζουν να πάρουν την βίλα στη Ζάκυνθο μπιρ παρά.

αλλενάκι, η μονάδα είναι λίγο ανατολικά της Αλεξάνδρειας. Το αριστερό πράσινο βελάκι στην προηγούμενη ανάρτηση. Το δεξί είναι η Δαμιέττα. Και εκεί φορτώνουν, αλλά δεν είδα μονάδα υγροποίησης. Το τι βλέπεις από το Google Earth...

Ο νοών...νοείτω είπε...

Που λες Αρχαίε, έχω ένα οικόπεδο στην νότια Εύβοια, γύρω στα 200 μέτρα από την θάλασσα.
Λες να γίνει παραθαλάσσιο;
Μήπως να σταματήσεις να τους πολεμάς, μπας και στραβωθεί κάποιος και του το πουλήσω;
:)

archaeopteryx είπε...

φίλε ν...ν, αν θυμάσαι ένα από τα πρωτα εργα με τον Σούπερμαν, ο Ρεξ Λούθορ (ο κακός) σχεδίαζε πυρηνική επίθεση στην καλιφόρνια, επειδή είχε εκτάσεις στην Νεβάδα (φτηνή έρημος) και η ιδεα ήταν να ενεργοποιήσι το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, νσα βουλιάξει η καλιφόρνια και να γίνει πααθαλάσσια η Νεβάδα. Αλλά ευτύχώς η μαμά της κοπελιάς του Σούπερμαν ζούσε στην καλιφόρνια, και έτσι ...γλύτωσαν.

Θα φτιάξω ανάρτηση για την Εύβοια. Θα βγάλω φήμη ότι χάνεται η Κάρυστος η Λίμνη και η Χαλκίδα, και θα πάρουν αξία τα πιο πάνω χωράφια.

Να Πράσινη Ανάπτυξη.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Άστα φίλε Αρχαίε.
Στο Μαρμάρι αποβιβάζομαι, και στην διαδρομή προς Κάρυστο, κοιτάς δεξιά και η θάλασσα σε μαγεύει.
Κοιτάς αριστερά και τα βουνά θα έπρεπε να σε κάνουν να καμαρώνεις από την άμεση αντίθεση.
Κι όμως, νάσου και πετάγονται απειλητικές οι πτέρυγες έτοιμες να σου κόψουν κάθε διάθεση.

Σταματάω για έναν καφέ στην πλατεία, και συναντιέμαι με δύο φίλους, έναν εργολάβο και έναν μηχανικό.
Τους ανοίγω κουβέντα για τα αιολικά, για να ψαρέψω διαθέσεις, και αρχίζω δειλά δειλά τις αντιρρήσεις.
Πλήρης άγνοια για απλά πράγματα, που εγώ έμαθα από εσένα.
Τους συστήνω να διαβάσουν τις αναρτήσεις σου, έτσι, για ενημέρωση.
Απάντηση:
-Μα είσαι σοβαρός, και δίκιο να έχει, θα βάλουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας.
Ξέρεις τι δουλειές ετοιμάζουμε;

Και όντως έχουν βγει και αγοράζουν κορυφές αλλά και ισώματα για φωτοβολταϊκά.
Άστα να πάνε λοιπόν.
Ευτυχώς, είμαι λίγο πιο μακρυά και δεν θα τα βλέπω.
Μέχρι να έρθουν κοντά μου....

Κίβδηλος είπε...

νοΠολύ καλό άρθρο.
Και για όσους δεν πιστέυουν εσένα, ας ακούσουν τον ιδρυτή του Weather Channel στην Αμερική, τον συνιδρυτή της Greenpeace και 30.000 άλλους επιστήμονες που λένε ότι η θεωρία του CO2 είναι απάτη!

30000 SCIENTISTS WANT TO SUE AL GORE - GLOBAL WARMING FRAUD 30.000 Επιστήμονες μηνύουν τον Al Gore για απάτη. Μιλάει ο ιδρυτής του Weather Channel!

Global Warming: The Greatest Scam In History | John Coleman Ο Ιδρυτής του Weather Channel στην Αμερική, μιλάει για την απάτη της κλιματικής αλλαγής!

The Great Global Warming Swindle Ντοκυμαντέρ κατά της θεωρίας της κλιματικής αλλαγής με σημαντικούς υποστηρικτές και μερικές εκπλήξεις…όπως ο ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ της GreenPeace! (που αποχώρησε μόλις κατάλαβε τι παίζεται.)

archaeopteryx είπε...

Κίβδηλε,

όσο οι μετρήσεις μας βλέπουν προς τα πίσω, το κλίμα έχει αλλάξει αρκετές φορές. Και κανείς δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο η ανρώπινη παρουσία και η τρομερη αύξηση του πληθυσμού από το 1800 και μετά να έχει κάνει κάτι. Η ποσοτικοποίση και τα συμπεράσματα είναι η απάτη. Και η μέγιστη και ποταπή απάτη είναι το συμπέρασμα ότι βάζονται φ/β, ή αιολικά, θα έχει κάποιο αντίκτυπο. Αυστηρή χριστιανική δίαιτα, θα είχε πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο... (άσε που δεν θα είχαμε χοληστερίνες και παχυσαρκία και θα κάναμε οικονομία στα νοσοκομειακά...)

Ανώνυμος είπε...

archaeopteryx:
Αργα η γρηγορα η ανθρωποτητα θα οδηγηθει στις ΑΠΕ.
Το καρβουνο, το πετρελαιο ακομα και τα πυρηνικα ειναι πεπερασμενες μορφες ενεργειας και καποια στιγμη στο ΑΜΕΣΟ μελλον θα εξαντληθουν.
Οσο και αν αντιστεκεστε, στο μελλον θα στραφουμε σε δυο πηγες ενεργειας: Τον ηλιο και την γεωθερμια.
Δηλαδη ανεξαντλητες πηγες ενεργειας για τα επόμενα 5 δισεκατομυρια χρονια.
Για οσους πιστευουν οτι η ανθρωπογενης κλιματικη αλλαγη ειναι μουφα και οτι κρυβονται συμφεροντα απο πισω, τοτε τι να πεις για τους 30000 "επιστημονες" που λενε οτι η θεωρια για το CO2 ειναι απατη.
Εκει και αν υπαρχουν συμφεροντα.
Αφου ως γνωστον ο περιορισμος του CO2 οδηγει παντα σε μειωση της αναπτυξης, ειδικα σε αναπτυσομενες χωρες που ειναι εξαρτωμενες απο το καρβουνο και το πετρελαιο και φυσικα σε μειωση της κατανάλωσης πετρελαιου και της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ απο αυτο.
Πως να αποδεχτουν την θεωρια της κλιμ. αλλαγης (στην πραξη οχι στα λόγια...) χωρες οπως η Κινα και η Ινδια, κατι που αυτόματα θα σήμαινε "τσεκούρι" στην τρελη πορεία αναπτυξης που εχουν τώρα?
Και εαν σε ολα τα παραπανω δεν βλεπετε οτι θιγονται τα συμφεροντα των πετρελαικων και αλλων πανισχυρων λομπι, τοτε τι να πω.
Ειστε αξιοι της μοιρας σας.
Το αστειο βεβαια ειναι ρε παπαροπτέρυξ, οτι εχεις και οπαδους!

archaeopteryx είπε...

Το άφησες και πιο πάνω αυτό το σχόλιο

"Αργά ή γρήγορα" θα μάθεις ότι αυτό που νομίζαμε πριν 5 ή 15 χρόνια δεν είναι έτσι, αλλά αλλιώς. Να δεις τι έλεγαν το ...1979 εν μέσω Ιρανικής κρίσης!

Ωστόσο, διάβασε τις παλιές αναρτήσεις (βλέπω ότι τις διαβάζεις) και τσέκαρε τι ισχυρίζεσαι εάν θες να έχεις αξιοπιστία. Δεν θα υπάρχει Ήλιος σε 5 δισ χρόνια, στο είπα και πιο πάνω.

Ούτε μπορώ να βρώ καλό επιχείρημα για αιολικά και ηλιακά. Το μόνο καλό επιχείρημα για ηλιακά είναι ότι το καλοκαίρι, η μέγιστη απόδοσή τους ταυτίζεται με ζήτηση μεσημεριανής αιμχής.

Όσο για το κλίμα... Δεν ξέρω τι καιρό θα κάνει τον Φεβρουάριο που θέλω να πάω στο βουνό...

Αν θες να περιορίσεις το CO2 σου, κόψε το μοσχαρίσιο κρέας, και βρες παρέα το πρωί που οδηγείς, να είστε τρεις στο αυτοκίνητο. Τα άλλα είναι τρίχες.

Τα 2/3 του πληθυσμού του κόσμου αγνοούν παντελώς ότι υπάρχεις και ασχολείσαι με κλιματολογία. Τα 2/3 αυτά, είναι περισσότερα άτομα από όσα υπήρχαν σε όλο τον πλανήτη επί Βιετνάμ.