Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

CCX, και δικαιώματα κάρβουνου, γιοκ


Ο αρχαιοπτέρυξ δικαιώνεται: Το Chicago Climate Exchange (CCX) σταματάει την διαπραγμάτευση δικαιωμάτων κάρβουνου. Αντίο, αιωνία σου η μνήμη, καλό ταξείδι στην Γερμανία, η Γερμανία είναι κούκλα αλλά όχι για «αγορές», η «αγορά» είναι στο Chicago, ίσως στην Σαγκάη και το Ηονγκ Κονγκ. Σας το έχω πει από την 1η Ιουλίου του 2010 (γιατί τότε το πήρα χαμπάρι).


Όταν ξεκίνησα αυτό το δημόσιο σημειωματάριο, ήξερα, με βεβαιότητα, από στοιχειώδη φυσική και οικονομικά (και κάτι άλλα επουσιώδη που έχω μάθει στη ζωή μου), ότι είναι παράλογο, και ανόητο να περιμένεις να παράγεις ηλεκτρισμό σε μεγάλη, βιομηχανική, κλίμακα από αιολική ενέργεια (με τον σημερινό τρόπο ζωής).

Ήμουν επίσης σχεδόν σίγουρος, ότι όλα αυτά περί ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής ήταν επίσης μία υπερβολή, με σκοπιμότητες, αλλά ΔΕΝ είχα συνειδητοποιήσει ότι έχει ίσως σκοτεινότερες πτυχές «παγκόσμιας διακυβέρνησης» και «Νέας Τάξης». Αλλά είπαμε… γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Ούουου… θα εμφανίζονται άρθρα που θα λένε ότι «οι επιστήμονες λένε ότι οι κλιματοσκεπτικιστές έχουν άδικο, και ο Πλανήτης κινδυνεύει» και οι γνωστές παπάρες. Ξεκίνησε και στην Ελλάδα, με 2-3 μήνες καθυστέρηση, αλλά, πιστέψτε με, δεν θα κρατήσει. Η κόντρα ανάμεσα τους εταίρους της Νέας Τάξης έχει γίνει φανερή με τις ισοτιμίες δολλαρίου, γερμανοευρώ, και γιουάν, οι Αμερικάνοι την κατάλαβαν την κοροϊδία, οι Κινέζοι ευχαρίστως θα πουλάνε αιολικά στην μισή τιμή από τους Γερμανούς (δεν ξέρω με τα συστήματα διασύνδεσης πώς πάνε…)


Όσο θα αντέξει η Μέρκελ το ισχυρό ευρώ μόνη της, άλλο τόσο θα αντέξει και τους πράσινους φόρους, σε μία Ευρώπη που, μέχρι τα Χριστούγεννα, θα αρχίζει να γονατίζει.

Τα ΜΜΕ ούτε που έχουν πει τίποτα, βέβαια… Ας ήταν το κλείσιμο καμιάς λιγνιτικής μονάδας ή κανενός εργοστασίου βέβαια… Θα θεσπίσω βραβεία «πράσινης παπαριάς» σε όσα ΜΜΕ παπαγαλίζουν το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Μπορεί να μην σκαμπάζω από πολιτικά, αλλά από πράσινα ψέματα κάτι καταλαβαίνω.

9 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Αυτή η εξέλιξη βοηθάει στην αποδυνάμωση του Ευρωπαϊκού, πλέον και μόνο, φόρου στις εκπομπές CO2, που είναι αναγκαία προϋπόθεση για ύπαρξη αιολικών. Κάντε τον σταυρό σας...

Ανώνυμος είπε...

Τελείωσε και επίσημα, δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για δικαιώματα ρύπων.

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!
Μπράβο Αρχαιοπτέρυγα!
@αλλενάκι

archaeopteryx είπε...

μην βιάζεσαι... οι Γερμανοί θέλουν τις εξαγωγές τους...

Ανώνυμος είπε...

Ωστόσο έχουν έτοιμο τον αντικαταστάτη, με διευρυμένες αρμοδιότητες. Σου βάζω εργασία για το σπίτι για όλο το χειμώνα.

Για να το έχεις υπόψη σου και να ξέρεις από που θα σούρθει η επομενη ΜΚΟ του αδελφού όταν θα διοργανώσει "ημερίδα για πράσινη ανάπτυξη".

IPBES (Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services)

Βiodiversity initiative and Services, την επεξεργάζονται πολλά χρόνια και τώρα θα την ξεφουρνίσουν.

Δες και το "Biobanking concept":
http://www.environment.nsw.gov.au/biobanking/index.htm

"BioBanking enables 'biodiversity credits' to be generated by LANDOWNERS who commit to enhance and protect biodiversity values on their land through a biobanking agreement. These credits can then be sold, generating funds for the management of the site. Credits can be used to counterbalance (or offset) the impacts on biodiversity values that are likely to occur as a result of development. The credits can also be sold to those seeking to ΙΝVEST in conservation outcomes, including PHILANTHROPIC organisations and GOVERNMENT."

ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΓΙΑ BIODIVERSITY

http://217.79.215.188/dip21/brd/2010/0029-10.pdf
(Ort: DIP Dokumenten-Informationssystem von Bundestag und Bundesrat)

UN-Projekt "Proteus 2012" global overview for oekosystems data.
"Making Biodiversity and Ecosystem Data Available to All"

A new "World Database on Protected Areas (WDPA)".

http://proteus.unep-wcmc.org/

"The current Proteus 2012 partners are: Anglo American, BP, BHPBilliton, Chevron, ConocoPhillips, Eni, ESRI, ExxonMobil, IHS, Microsoft, Oracle, PremierOil, Repsol YPF, RioTinto, Safe Software, Shell, StatoilHydro, Total, WellData."

That's Drilling, Mining and IT folks, and that's what it's all about!

Δεν υπάρχει Νέα Τάξη, οοοόχι, δεν το πιστεύω!

@αλλενάκι

archaeopteryx είπε...

Pop Went the Climate Bubble
October 21, 2010 by Steve Milloy
October 21, 2010, Human Events

The New York Times’ editorial writers have apparently spent the last 11 months in a Rip Van Winkle-like state of unconsciousness when it comes to climate change.

Monday‘s lead editorial, “In Climate Denial Again,” railed about the 19 of 20 or so Republican Senate candidates who do not “accept the scientific consensus that humans are largely responsible for global warming.” The Times contrasted those deniers with the UN Intergovernmental Panel on Climate Change’s (IPCC) 2007 report, the group’s “most definitive statement on the human contribution to climate change,” and a 2000 promise by George W. Bush to cap carbon dioxide emissions

http://greenhellblog.com/2010/10/21/pop-went-the-climate-bubble/

Για τους 19-20 Ρεπουμπλικάνους που δέχονται κριτική από την σοσιαλδημοκρατική NYTimes, ανέβασα και την φωτογραφία με τον ελέφαντα να βολέυει τον γάϊδαρο.

Ανώνυμος είπε...

έλα αντί για κάρβουνο μπορείτε να καίτε ηλεκτρονικά απορρίμματα. Αναπνεύστε τα κιόλας μπας και γλυτώσουμε οι υπόλοιποι

http://www.youtube.com/watch?v=dMwLUnd_ydI&feature=player_embedded#!

αλλά ξέχασα, αυτοί είναι οι άλλοι και χεστήκαμε για δαύτους

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7.02, υπάρχουν δύο λύσεις στην στενοχώρια σου: (α) μην αγοράζεις ηλεκτρονικά, και (β) πλήρωνε 30-50% παραπάνω στην τιμή αγοράς για να υπάρχει "σωστή" ανακύκλωση. Διαλέγεις.

Ανώνυμος είπε...

Den mporo alla prasina krevatia...

Mathate giati ekane i bribrili to ktimatologio? Na loipon

Στα μανταλάκια κρεμάστηκε η «ανάρμοστη σχέση» της υφυπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη και του καπιταλιστή-μελετητή Νίκου Χλύκα, ο οποίος λειτουργεί σαν παντοδύναμος σύμβουλός της στα δασικά θέματα, φτιάχνοντας ακόμα και τους νόμους. Μια σχέση την οποία πρώτοι καταγγείλαμε εμείς εδώ και πολύ καιρό, αποκαλύπτοντας με αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα ότι ο Χλύκας, ιδιοκτήτης της ανώνυμης εταιρίας «Nerco - Ν. Χλύκας και Συνεργάτες ΑΕ Μελετών», ήταν ο συντάκτης της εισηγητικής έκθεσης του νόμου για τα καμένα της Αττικής (άρα και του ίδιου του νόμου). Είμαστε, μάλιστα, οι μόνοι που έχουμε καταγγείλει το συγκεκριμένο νόμο ως δασοκτόνο.
Στη συνέχεια, αποκαλύψαμε τη φωτογραφική διάταξη και την προκλητική μεθόδευση της Μπιρμπίλη, που κήρυξε ολόκληρη την Ελλάδα υπό κτηματογράφηση, για να παρέλθουν οι προθεσμίες του νόμου και να περάσει το έργο της κατάρτισης των δασικών χαρτών στην κακόφημη εταιρία «Κτηματολόγιο ΑΕ», η οποία θα δώσει τους χάρτες υπεργολαβία στις «ένδεκα αδελφές», δηλαδή τα μελετητικά γραφεία πέμπτης τάξης, μεταξύ των οποίων και η εταιρία του Ν. Χλύκα.
Στο θέμα επανήλθε με ολοσέλιδο δημοσίευμά της στις 30 Οκτώβρη η εφημερίδα «Κεφάλαιο». Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Οι καταπατητές επελαύνουν με φωτογραφική διάταξη» και υπότιτλο «Μελετητική εταιρία άτυπου συνεργάτη της Τίνας Μπιρμπίλη συνέταξε την εισηγητική έκθεση του Ν/Σ για τις καμένες δασικές εκτάσεις και… πήρε το έργο». Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα γίνεται αναφορά (αρκετά συνοπτική) στην εκχώρηση του έργου των δασικών χαρτών σε ιδιώτες, με σκοπό τον αποχαρακτηρισμό δασών και δασικών εκτάσεων και τη δικαίωση των καταπατητών. Η συγκεκριμένη μεθόδευση της Μπιρμπίλη χαρακτηρίζεται «καθ’ όλα νομότυπη μπίζνα», ενώ για τη σχέση Μπιρμπίλη-Χλύκα σημειώνεται:

«Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι η υπουργός εμφανίζεται να εκτίθεται ανεπανόρθωτα, καθώς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ενός από τα 11 μελετητικά γραφεία εμφανίζεται να συντάσσει την εισηγητική έκθεση του ν/σ που αφορά τα καμένα από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2009». Ο Χλύκας εμφανίστηκε στην εφημερίδα (προφανώς συνειδητοποίησε ότι πλέον δεν είναι μόνο η «Κόντρα») και επιβεβαίωσε ότι όντως ήταν ο συντάκτης της εισηγητικής έκθεσης «στο πλαίσιο της διαβούλευσης»! Δήλωσε ακόμη, ότι «επί υπουργίας Μπιρμπίλη δεν έχω πάρει κανένα έργο. Αντίθετα, επί Γ. Σουφλιά μου είχαν ανατεθεί έργα αξίας εκατομμυρίων ευρώ».
Συντάσσει νομοσχέδια, παίρνει μέρος σε συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, ελέγχει όλη τη δουλειά στο δασικό τομέα, γράφει όλες τις ανακοινώσεις του υπουργείου (πλέον υπογράφει με ένα «Χ» και όχι με ολόκληρο το επώνυμό του) επειδή… μοιράζεται το όραμα της υπουργού;

archaeopteryx είπε...

Επειδή δεν νομίζω ότι είναι ηλίθιοι, ή πορωμένοι και πεινασμένοι είναι, ή εκτελούν εντολές. Δεν το ξέρω το θέμα με τον Χλύκα, αλλά σαν την σύνταξη του νόμου για τις ΑΠΕ από υπαλλήλους εταιριών ΑΠΕ, φαίνεται εντελώς ξετσίπωτο...