Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

δια να μην επανοικοδομηθή πλέον ποτέ


Ο λόγος για το Αποπηγάδι… Το μέρος το ξέρω από την Κάνδανο. Όποιος από εσάς δεν ξέρει τι έγινε στην Κάνδανο τον Ιούνιο του 1941 , είναι άξιος της μοίρας που του επιφυλάσσει η «Ενωμένη Ευρώπη». Οι Γερμανοί και οι λακέδες τους, απλά ανακάλυψαν ότι είναι ευκολότερο να μας λαδώνεις από το να μας σκοτώνεις, καλύτερο για της Δημόσιες Σχέσεις, και οικονομικότατο: Όπως ο Γερμανικός στρατός δεν είχε επιμελητεία, έτσι και τα σύγχρονα λαδώματα τα πληρώνουμε εμείς… είτε στον λογαριασμό του τηλεφώνου, είτε στον λογαριασμό της ΔΕΗ.


Βέβαια το έργο στο Αποπηγάδι, δεν είναι ούτε χιονοδρομικό, ούτε Γερμανικό. Έλληνες έχει, Δανούς πρέπει να έχει, Αμερικάνους επενδυτές έχει, και το όφελος πλην των δύο Ελλήνων "παραγόντων", το έχει Γάλλος. Οι Έλληνες βγάζουν προμήθειες (και καλά κάνουν, ο παραγοντισμός έχει έξοδα), ο Δανός πουλάει ανεμογεννήτριες, κάπου κρύβεται και ο Γερμανός που θα πουλήσει διασυνδέσεις, και ο Γάλλος... Ο Γάλλος θα πάρει τα δικαιώματα ρύπων, για να μην πληρώνει τον φόρο-μαϊμού στην χώρα του. Ποιός πληρώνει: Οι ντόπιοι με την γη τους (είναι -- δεν είναι νομικά δική τους, δική τους είναι), οι Έλληνες καταναλωτές με τα €100 ή €150 που θα πληρώνουν την MWhr (όταν η κανονική κάνει €50 ή €60, εκεί) και οι Έλληνες φορολογούμενοι που θα πληρώσουν τις ...υποδομές.


Άααα… και η Ισοτιμία… Αυτήν διάβαζα όταν ήθελα να δω ποιες μετοχές θα …ανέβουν, στις χρυσές μέρες του ΧΑΑ… Αυτήν για τα μικρές και το Βήμα για τα μεγάλες… Είπαμε… από την φούσκα του ΧΑΑ, στην Πράσινη φούσκα. Δείτε τις λέξεις: «περίφημη», «διαμάντι», «Ελντοράντο»… Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει… Μεταλλοπλαστική Αγρινίου! Αυτό μου θυμίζει.

Τα βιογραφικά της Heliosphera είναι εδώ… Όλα εντυπωσιακά και ωραία, δεν έχω ζητήσει συστάσεις από τους τέως εργοδότες, δεν χρειάζεται, κοιτάξτε τι βρήκα για την Plainfield Asset Management, τον επενδυτή με τα δισεκατομμύρια και συνεταίρο της Τράπεζας σε γυαλιστερές Πράσινες επενδύσεις (αν γουστάρω την Αμερική, είναι επειδή έχει μία Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κέρβερο):


Για τον βοσκό που μου παραπονιέται ότι τον καταπιέζουν, και δεν κατέει τα αγγλικά, σύντεκνε, αυτό που λέει η εικόνα από πάνω με τις πράσινες γραμμές είναι ότι ο τύπος που βάζει τα λεφτά, αυτός που στέλνει ΜΑΤ, διάλε τσ' απολυμάρεις τους, και σε προσβάλουν, είναι λίγο ...μαϊμούνι, και δεν έχει 5 δις που λέει η εφημερίδα, και μ' έχει εμένα επαέ να ξεχαρτίζω.

Κύριε Παπανδρέου και κυρία Μπιρμπίλη, κύριοι EDF, Vestas, «Έλληνες επιχειρηματίες», πονηρούληδες χρηματοδότες και λοιποί τσανακογλύφτες: Ένας, μόνο ένας, τρελός ή παρακούζουλος, αν αισθάνεται ότι τον πατάτε, ή του παίρνετε την γη, ή τον αέρα, ή τα γκάγκαρα, ή ο,τιδήποτε, για να πλουτύνετε σε βάρος του, και να βγάλετε τις ιδεοληψίες σας… ελπίζω να ξέρετε ότι παίζετε με την φωτιά. Η Ελληνική γη… Πέθαναν ή εκτελέστηκαν οι παππούδες μας για να είναι ελληνική. Δεν πέθαναν για να δικαιολογείτε εσείς την μεταπρατική σας ύπαρξη, προσελκύοντας κάθε πονηρό που έχει αναδουλειές… για πύργους της Βαβέλ και για να έχουν οι Γάλλοι φτηνό ρεύμα, από δικαιώματα ρύπων.

Αν θέλετε λεπτομέρειες για την "επένδυση" στο Αποπηγάδι, να μερικοί σύνδεσμοι:
http://apopigadi.blogspot.com/
http://www.kandanos.eu/taxonomy/term/84
Χριστιανική εφημερίδα κοινωνικού αγώνα
http://www.ecocrete.gr/index.php?option=content&task=view&id=6478

Και μην ξεχνάτε... Το να βρεις στοιχεία στην Αμερική είναι εύκολο. Στην Αμερική υπάρχει disclosure. Αν είχε και η "Ευρώπη" disclosure, η μπόχα κάτω από κάθε πέτρα που θα σήκωνα θα ήταν αφόρητη. Η Ευρώπη δεν έχει "disclosure". Έχει πράσινους λόφους, μπλε ουρανούς και παιδάκια με γαλανά μάτια να πετάνε χαρταετούς. Για αυτό είναι στην Ελλάδα η Vestas, και η Siemens και η κάθε Iberdrola ή EDF: για χαρταετούς.

8 σχόλια:

takis perreas είπε...

Τότε...
Γιαυτό λοιπόν σήμερα οι Κρητικοί αποφάσισαν να φυτεύουν τα λιόδεντρά τους στο Λυβικό πέλαγος γενόμενοι έτσι οι πρώτοι οι οποίοι έθεσαν σε ισχύ την Ελληνική ΑΟΖ στα σύνορα με την Αίγυπτο και την Λιβύη.
Από αυτούς περιμένεις αντίδραση?
Άσχημα τα μαντάτα.
ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CqEccgR0q-o

το βιντεο το βρηκα στον Ορεστιο

κόβεται η ανεμογεννήτρια στα δύο από τους κραδασμούς και πέφτει και κόβει κεφάλια

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:35, η ανεμογεννήτρια είναι της Vestas. You know...


Aρχαίε, καιρός είναι να συνασπιστούμε σε μέτωπο.

Ανώνυμος είπε...

Τοκογλύφος ήταν ο τύπος?

Ανώνυμος είπε...

απο αρθρο του αδελφου στοχαστη και πλανητικου οραματιστη
πληρωνουμε για να στοχαζονται οι ανεπαγγελτοι

Εκείνο που χρειάζεται, όσο κι αν ακούγεται ρομαντικό, είναι να τεθούν από τώρα οι βάσεις για ένα είδος Detente, να προωθηθούν συμφωνίες με πλανητική διάσταση (τύπου αγοράς ρύπων, τύπου ειρηνικής σύμβασης), να «δεθούν» δηλαδή τα συμφέροντα όλων των μεγάλων χωρών όσο περισσότερο γίνεται.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=372379&dt=09/12/2010#ixzz17domv4Um

Ανώνυμος είπε...

Ο μέγιστος προσκυνητής του Καντάφι καιο του Εμίρη διάβασε καποια παπαριά την μετάφρασε και την έβαλε στο Βήμα. Πλάκωσαν οι στοχαστές και πουλάνε κάθε ένας την πραμάτεια του. Δεν που ζούνε και που πάνε τα παιδάκια τους σχολείο και έλα πες μας αν τα λεφτα είναι από μεταφράσεις και στοχασμούς

porta porta είπε...

Η τιτινα και ο Ασωπος !!!
Ο ΓΑΠ και οι Χωματερες !!!

Τα πρασινα γινονται μαυρα !

ΠΠ

nikos είπε...

Π-Π .. Εύγε Κύριος !!