Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Κάνει κρύο κάνει τσίφι για το δόλιο το κοτσύφι


CLIMATE ADVICE Britain's Transport Secretary Philip Hammond said he had asked the government's chief scientific adviser to assess whether the country was experiencing a "step change" in weather patterns due to climate change and if it needed to spend more money on winter preparations.

Κάνει κρύο και έχει χιόνια στην Αγγλία και αν είναι η κλιματική αλλαγή να ξοδέψουμε περισσότερα λεφτά. Όχι, δεν ήρθαν οι παγετώνες. Χειμώνας είναι, τυχαίνει να κάνει κρύο. Ο καιρός είναι ευχάριστο θέμα συζήτησης, αν έκανε ζέστη αντί κρύο, η Γκρηνπης θα έλεγε ότι είναι το φαινόμενο, τώρα έχουν θεωρίες ότι πάλι φταίει το φαινόμενο, εγώ διασκεδάζω έτσι και αλλιώς.


"Υπάρχει ένα θέμα με τα φωτοβολταϊκά, μου έλεγε άνθρωπος της αγοράς, που είναι παράλογο: Οι ακριβές τιμές απορρόφησης του «φωτοβολταϊκού» ρεύματος, έχει δημιουργήσει όλον αυτόν τον πανικό των αιτήσεων κι έτσι, αν όλα πάνε όπως φαίνονται, σε λίγο θα έχουμε πιάσει το «πλαφόν» που αναλογεί σε αυτή την τεχνολογία για την κάλυψη των στόχων μέχρι το 2020. Όμως οι τιμές των πάνελς και της εγκατάστασης μειώνεται ήδη και μετά το 2015 θα έχει πέσει εντυπωσιακά. Πολύ περισσότερο από την προβλεπόμενη μείωση στις τιμές απορρόφησης. Εμείς όμως, δεν θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την πτώση αυτή γιατί θα έχουμε «κλειδώσει» τα 2.200 Μεγαβάτ με ακριβές εγκαταστάσεις, τις οποίες βέβαια θα πληρώνουν οι καταναλωτές για 20 – 25 χρόνια..." Αχ βρε Π-Π τα λες και εσύ και ποιος σε ακούει...


Στην διασκέδαση μου συμβάλει και η ΕΛΕΤΑΕΝ που κάπου βλέπει ζόρικα και διαμαρτύρεται ότι την ...κατασυκοφαντούν, ότι αυτή φταίει για τα τέλη υπέρ ΑΠΕ... Έχασα το λινκ, αλλά διαμαρτύρονται. Κύριοι: Πουλήστε ρεύμα στην συμβατική τιμή της ΔΕΗ, πόσο θέλετε; €40/MWhr; €50/MWhr; €55/MWhr; και δεν θα ξαναπώ κιχ για εσάς. Αλλά θέλετε από 100 και πάνω... και 200 και 400. Μαθεύτηκε προχτές: Τρώει το τέλος υπέρ ΑΠΕ ο ΔΕΣΜΗΕ για να μην φαίνεστε. Θέλετε φόρο κάρβουνου πάνω από €30 για να υπάρχετε. Ποιός τον πληρώνει μωρέ τον φόρο; Εγώ και τα παιδιά μου και τα δικά σας παιδιά, από λεφτά που δεν φτάνουν. 'Αντε πιά.

Και ο κ. Ζερβός να ρωτήσει κανένα δικηγόρο, εάν οι συμφωνίες που υπογράφει συνιστούν απιστία. Ζημιώνει την εταιρία την οποία διευθύνει... με ποιόν σκοπό; Την Κλιματική Αλλαγή; Χαχαχαχά. Παίρνε απόφαση από την ΓΣ, φίλε, αν και αυτό προσβάλλεται, αν η ΓΣ είναι κατευθυνόμενη. Πόσο έκανε το ρεύμα όταν παρέλαβες; Πόσο θα κάνει όταν φύγεις; Η Ιστορία γράφεται αφού φύγεις από την καρέκλα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΝΑΕΙ? ΝΑΙ!!! ΑΣ ΠΟΝΑΕΙ!!!!! FEEL THE PAIN.

Διαχειριστής είπε...

Ενα άλλο πρόβλημα είναι πως θα ξεκινήσουν να φτιάχνουν του ΦΒ σταθμούς αφού πάρουν τις άδειες, δεν θα υπάρχουν panel. Και τότε να δω τις εγγυιτικές των 100ευρώ/KW

Ο νοών...νοείτω είπε...

Κοίτα να δεις που παραλίγο να μην ξαναδούν χιόνι οι Άγγλοι

http://www.sovereignindependent.com/?p=11424

http://www.sovereignindependent.com/?p=11420