Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Για τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών


Θα έχετε υπηρεσίες να σας τα λένε αυτά, αλλά εδώ βλέπω ότι οι Γερμανοί θα δώσουν αναδρομικά λεφτά για το ...αέριο της μπύρας του 2009 στους αλουμινάδες και τσιγκάδες και κάτι λέει και για χαλκό.  Και ψελλίζει η Κομισιόν ότι μπορείτε να υποβάλετε σχόλια λέει... Βρε που καταντήσαμε...

Δείτε όμως εδώ, την σχετική πρόσκληση για σχόλια.


Θα σας πω εγώ τα σχόλιά μου σε περίληψη:

1.  Θα έχετε μάθει ότι μετά το Fukushima γίνεται χαμός στην Γερμανία. Κατάλαβε ο κοσμάκης (α) ότι η Πράσινη Ενέργεια είναι στην ουσία πυρηνική, επειδή (β) όπως είπε και ο Κολ, τα αιολικά και τα φ/β είναι παιχνίδια και όχι να βασίζεσαι για ενέργεια. (Αυτό το λέω εγώ εδώ και καιρό αλλά ο Κολ είναι πιο πειστικός).

2.  Πρακτικά, εάν οι Γερμανοί κόψουν συμβατικές πυρηνικές μονάδες (που να το δω και να μην το πιστέψω) θα ξεμείνουν από ρεύμα εκτός εάν βάλουν κάρβουνο, ή εάν προσκυνήσουν τον Πούτιν, ή εάν εισάγουν ρεύμα.  Ηλεκτρικά τραίνα ή χυτήρια με αιολικά και φ/β μόνο στα παραμύθια υπάρχουν.  Ήδη φαίνεται να τσίμπησαν τα δικαιώματα ρύπων.

3.  Εσείς που είστε πιο έξυπνοι από εμένα θα ξέρετε ότι αποκλείεται η Γερμανική βιομηχανία να αυτοφορολογηθεί με την παρούσα διεθνή συγκυρία. Επομένως ή θα τα ξεχάσουν τα δικαιώματα ρύπων ή θα τα περάσουν στον φορολογούμενο όπως λέει και αυτή η διαβούλευση για τα αναδρομικά του 2009. Εάν τα ξεχάσουν, βολεύει μερικούς από εσάς και ξεβολεύει μερικούς που δηλώνουν ...αιολικοί. Αλλά αυτή είναι η Πράσινη Παγίδα... Οι ΑΠΕ δεν παράγουν ρεύμα. Επιδοτήσεις και ανάγκη για εφεδρεία παράγουν. Το ξέρω ότι το ξέρετε.

4.  Οι αιολικοί δουλεύουν τους υπόλοιπους.  ΔΕΝ παράγουν ρεύμα (το λέει η Ε.ΟΝ) αλλά το ακριβαίνουν. Μερικοί από εσάς νομίσατε ότι θα παίξετε με τα δικαιώματα. Μερικούς που σας τα έκλεψαν... Αυτά παθαίνετε που παραμυθιάζετε τον κόσμο με θερμοκήπια και αρλούμπες.  Εάν έχετε αιολικούς στον ΣΕΒ, να αλλάξετε όνομα και από ΣΕΒ να γίνετε ΣΕΒΑ (όπου το "Α" δεν σημαίνει "αιολικός").

5. Ακούγεται (για να το ακούσω, πάει να πει ότι ακούγεται) ότι η Γερμανία θα απαλλάξει μερικές φτωχές χώρες από τον φόρο υποτέλειας που λέγεται "φόρος άνθρακα".  Αυτό κάνει κακό σε 3-4 πονηρούς, αλλά καλό στην Ελλάδα. Να το δείτε, αλλά μην στείλετε για διαπραγμάτευση κυρίους του αιολικού λόμπυ.  Τους έδιναν, ακούω, περισσότερα quota και δεν τα έπαιρναν για να κερδίσουν από το τεχνητό έλλειμμα αυτοί και η πελατεία τους.

6.  Και δείτε να χαρείτε αυτό το Γερμανικό με τις αναδρομικές επιδοτήσεις... Η Ελλάδα δεν αντέχει τέτοια, την Γερμανία δεν την βλέπω να σας δίνει αναδρομικά, ζητείστε απαλλαγή από τον φόρο CO2 για καμιά 40αριά χρόνια, μέχρι να ανακάμψουμε.

Τα σέβη μου και τα μάτια σας 14 στο κεφάλαιο κίνησης, και ευχαριστώ τον ΓΚ για την ενημέρωση και το pdf.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mου έδωσες πάσα:

Όταν η (γενικότερη) κρίση είναι συστημική, οι τεχνοκράτες ψάχνουν τρόπους να στηρίξουν το σύστημα.
Στην περίπτωσή μας το σύστημα – φούσκα εμπορίας ρύπων στηρίζεται πάλι με φούσκες, δηλαδή διείσδυση ΑΠΕ  υποστήριξη τους με θερμικά ή πυρηνικά and so on.

Τι πρόβλημα δημιουργείται: Στο σύστημα “κυκλοφορεί” ισχύς που δεν απορροφάται από την κατανάλωση. Θες ή κρίση, θες το οικιακό (κυρίως) αλλά και το βιομηχανικό power saving, το πρόβλημα υπερεπάρκειας ισχύος στο ευρωπαϊκό διασυνδεδεμένο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας υπάρχει.

Το οικονομικό ανάλογο είναι η “κρίση παραγωγής” και είναι ίδιον του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.

Nα και η αντίφαση (πάλι ίδιον του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής): Επειδή ως γνωστόν η ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνεται επί τόπου, πολλά θερμικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής δουλεύουν στο ρελαντί, ή παραμένουν σε θερμή εφεδρεία. Τι συμβαίνει εδώ: Μα οι ρύποι (τουλάχιστον στην Ευρώπη) μειώνονται.

http://tinyurl.com/6kv2g7w

Προς τι λοιπόν τόση “καούρα” περί CO2?
It's About The Money Stupid!
(οι αντιφάσεις που λέγαμε …)

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Ποιός έχει το πάνω χέρι στον ΣΕΒ? Οι βιομήχανοι είναι μάλλον μειοψηφία. Οι αιολικοί με τους επίδοξους ηλεκτροπαργωγούς από αέριο και LNG είναι πολλοί. Ο Δασκαλόπουλος είναι ΤΕΩΣ βιομήχανος και νυν κάτι σαν τον Παπούλια. Λογίδρια για να είναι αρεστός.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΒ? Άλλο ανέκδοτο κι αυτό: Ο Σύνδεσμος που αλλάζει ονόματα κατά πως φυσάει ο άνεμος.
(εδώ μπαίνει ο άνεμος και η στοχαστικότητα των αιολικών και τα χούγια του ήλιου για τα Φ/Β)

Ο σύνδεσμος του οποίου προΐσταται ο Δασκαλόπουλος δείχνει να έχει πολλά κοινά με τον πρόεδρό του. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (στην πρώτη του εκδοχή) μετονομάστηκε σε... ΣΕΒ, αλλά με διαφορετική έννοια (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών). Και τελικά, αφού ξέμεινε από πραγματικούς βιομηχάνους, μετονομάστηκε, επί προεδρίας Δασκαλόπουλου, σε... ΣΕΒ. Έγινε, δηλαδή, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Η τελευταία μετονομασία έγινε μόνο και μόνο για να εντάξει στους κόλπους του τις τράπεζες. Για να υπάρχει δηλαδή και κάποιος που πληρώνει τη συνδρομή για τη συντήρηση του συνδέσμου.

Από την πλευρά τους οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν καταρτίσει και προωθούν μια μακρά λίστα αιτημάτων προς την ελληνική κοινωνία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, τα οποία στοχεύουν στη διαμόρφωση "επιχειρηματικού" κλίματος που να επιτρέψει την εκτίναξη κερδών χωρίς πραγματικά παραγωγικές επενδύσεις, συστηματική προσπάθεια και το ανάλογο ρίσκο.

Μου, χα, χα, χα, χα ...

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΗ Α.Ε.

Ο Όμιλος ΔΕΗ ΑΕ και η Κινεζική εταιρία Sinovel Wind Energy Group Co Ltd, η 2η παγκοσμίως βιομηχανία κατασκευής ανεμογεννητριών, ανακοινώνουν την υπογραφή Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων και τη δημιουργία μονάδας κατασκευής ανεμογεννητριών στην Ελλάδα. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ ΑΕ καθηγητής Αρθούρος Ζερβός και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sinovel Wind Energy Group Co Ltd κ. Han Junliang, χθες το μεσημέρι στην Κινεζική πρωτεύουσα.

Η συμφωνία συνεργασίας περιλαμβάνει την ανάπτυξη αιολικής ενέργειας στη χώρα μας, με ενδεικτική αναφορά στην άμεση ανάπτυξη αιολικού πάρκου 200-300 MW στο διασυνδεδεμένο σύστημα, στην από κοινού διερεύνηση ανάπτυξης θαλάσσιου αιολικού πάρκου, αλλά και την κατασκευή μονάδας παραγωγής ανεμογεννητριών. Η συμφωνία αξιοποιεί την τεχνογνωσία και εμπειρία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και τη συνδυάζει με αυτή της 1ης στην Ασία και 2ης σε μέγεθος στον κόσμο εταιρείας κατασκευής ανεμογεννητριών την Sinovel Wind Energy Group Co., Ltd (http://www.sinovel.com/).

Στόχος της συνεργασίας αποτελεί τόσο η επιτάχυνση της ανάπτυξης και διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας μας, όσο και η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ως αποτέλεσμα της κατασκευαστικής δραστηριότητας που συνεπάγεται.

Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και Sinovel, σηματοδοτεί την απόφαση του Ομίλου ΔΕΗ ΑΕ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα, και αποτελεί συνέχεια ανάλογων επιτυχημένων πρωτοβουλιών όπως η σύναψη συμφωνίας με την EDF Energies Nouvelle, την EP Global Energy, την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και την ΕΛΙΚΑ,

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ κ. Α.Ζερβός βρίσκεται την Κίνα στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη στο Πεκίνο, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία είχε σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους και κινέζικους επιχειρηματικούς φορείς.

http://tinyurl.com/6fbwqpv

Με τις υγείες μας!

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Τα Ιμαλάϊα δημιουργήθηκαν από την υπερθέρμανση, που εκτός των άλλων φταίει και για το σεισμό στην Ιαπωνία.

Φωστήρες αυστραλοί, γάλλοι, γερμανοί και ιταλοί ανακάλυψαν ότι οι εξατμίσεις αγελάδων και το διοξείδιο του άνθρακα στα αναψυκτικά μετακινούν τις τεκτονικές πλάκες κάθε 20 εκ. χρόνια και προκαλούν σεισμούς, τρυπάνε βουνά, δημιουργούν οροσειρές, διανοίγουν κοιλότητες, σπάνε βράχια.

Επιστήμονες αυστραλιανής ερευνητικής ομάδας απέδειξαν για πρώτη φορά σχέση ανάμεσα στις κλιματικές αλλαγές και τις κινήσεις των τεκτονικών πλακών, πράγμα που θα βοηθήσει στην κατανόηση των λόγων για τους οποίους σημειώνονται ισχυροί σεισμοί...

αυστραλιανή επιστημονική ομάδα, στην οποία συμμετέχουν και ένας γάλλος και ένας γερμανός επιστήμονας ανακοίνωσε σήμερα ότι διαπίστωσε ότι η ενίσχυση των μουσώνων στην Ινδία επιτάχυνε κατά 20% τις κινήσεις της ινδικής πλάκας κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα εκατομμυρίων ετών.
Σύμφωνα με τον Τζιανπιέρο Ιαφαλντάνο, επικεφαλής της ομάδας, εάν οι επιστήμονες γνώριζαν από παλιά ότι οι κινήσεις των τεκτονικών πλακών επηρεάζουν το κλίμα, αφού προκαλούν τη δημιουργία νέων ορέων ή υποθαλάσσιων τάφρων, η μελέτη αυτή δείχνει για πρώτη φορά ότι το αντίστροφο ισχύει επίσης.
"Η διάνοιξη ή το σφράγισμα ωκεάνιων κοιλοτήτων, ή η εμφάνιση ψηλών βουνών, όπως οι Άνδεις και τα Ιμαλάια, συνιστούν γεωλογικές διαδικασίες που επηρεάζουν το κλίμα", εξήγησε ο επιστήμονας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. "Από την πλευρά μας δείχνουμε για πρώτη φορά ότι ισχύει και το αντίστροφο, ότι η εξέλιξη του κλίματος μπορεί να επηρεάσει, αντιστοίχως, την κίνηση των τεκτονικών πλακών".
Ωστόσο, δεν μπορούμε να συναγάγουμε ότι η υπερθέρμανση θα επιφέρει μεγαλύτερη συχνότητα ισχυρών σεισμών, όπως ο πρόσφατος σεισμός της Ιαπωνίας, καθώς πρόκειται για εξελίξεις που σημειώνονται σε βάθος εκατομμυρίων ετών.
Ο Τζιανπιέρο Ιαφαλντάνο συνεργάσθηκε με τον Λοράν Ισόν, του Πανεπιστημίου της Ρεν και με τον Χανς-Πέτερ Μπούνγκε, του Πανεπιστημίου LMU του Μονάχου. Η μελέτη τους δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Earth and Planetary Science Letters.
Η ομάδα θα επεκτείνει πλέον τις έρευνές της πέραν της περιοχής της Ινδίας για να αποδείξει ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις κινήσεις των τεκτονικών πλακών και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.
"Για παράδειγμα, μπορούμε να φανταστούμε ότι μπορεί να υπάρχει επιρροή του κλίματος στις τεκτονικές κινήσεις στις Ανδεις ή στα Βραχώδη Όρη", πρόσθεσε ο επικεφαλής της ομάδας.

Μόλις ανακαλύψαμε το μεγαλύτερο γεωτρύπανο/σκαπτικό/κρουστικό καλέμι και δράπανο του κόσμου, το CO2.

@α.

archaeopteryx είπε...

απομένει να προκύψει εάν το CO2 ευθύνεται 1) για την επικράτηση των Γότθων επί της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, 2) την ποδάγρα και 3) την ανικανότητα.

Φτιάχνουν θρησκεία, ή προσπαθούν με εξωφρενικές δηλώσεις να μας αποτρελάνουν!