Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (και όσους άλλους ενδιαφερόμενους)

Κυρίες και κύριοι:

Την ιδέα να σας κάνω αυτή την πρόταση, μου την έδωσε ο Π-Π.

Η πρόσφατη αύξηση στην τιμή του ρεύματος είναι μία μόνο δόση του υπερδιπλασιασμού που ΕΣΕΙΣ εγκρίνατε την άνοιξη του 2010, όταν υπερψηφίσατε τον Μπιρμπιλονόμο για τις ΑΠΕ.  Τότε υπογράψατε με την ψήφο σας, ότι αναγνωρίζατε ως ΕΘΝΙΚΗ προτεραιότητα την χρήση ΑΠΕ για την προστασία του Πλανήτη από το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου (!)

Δεν θα σας ζαλίσω με το απόλυτα λανθασμένο του συλλογισμού σας και της ψήφου σας, έχετε σαν ελαφρυντικό ότι σε όλες τις χώρες που εκβιάζονται, η "ενθαρρύνονται", οι εγχώριοι πολιτικοί από Γερμανούς, έχουν ψηφιστεί αντίστοιχοι νόμοι.  Όπως είπε  και Γερμανός περί αυτού,  ο Γερμανικός Νόμος για τις υποχρεωτικές Ταρίφες των ΑΠΕ έγινε μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγές της Γερμανίας (έτσι τον απεκάλεσε με χαρά ο Σοσιαλιστής Υπουργός Περιβάλλοντος Michael Mueller του SPD). Ο νόμος αυτός εξήχθη σε 46 χώρες, παγκοσμίως, αφού “υπάρχουν ορδές ηλιθίων ανθρώπων, που δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σύντομα”».  Ο Γερμανός, από εδώ, και σύντομη περίληψη εδώ.

Η πρόταση του Π-Π είναι να ηλεκτροδοτήσετε (α) την Βουλή, (β) τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, (γ) τα γραφεία της ΝΔ και (δ) όποια και όσα γραφεία θέλετε δικών σας ή του ΤΕΡΝΑ, του Μυτιληναίου, του Κοπελούζου, της J&P και όλων όσων πληρώνονται για να μην παράγουν ρεύμα, αποκλειστικά με αιολικά και φωτοβολταϊκά. ΧΩΡΙΣ λιγνίτη, και χωρίς υδροηλεκτρικά. Αναθέστε μια μελέτη, στην ΕΛΕΤΑΕΝ: Μελέτη ηλεκτροδότησης από ΑΠΕ, μόνο από ΑΠΕ, της Βουλής, του ΠΑΣΟΚ, και την ΝΔ.

Όλη την Ελλάδα να γεμίσετε αιολικά, και 10 φορές τα φωτοβολταϊκά του Πρότζεκτ Χέλιος και να τα διασυνδέσετε, δεν θα τα καταφέρετε. Ασχέτως κόστους. (Εκτός εάν βάλετε και μια καλή 16άρα ντηζελογεννήτρια). Οι ΑΠΕ της ΕΣΗΑΠΕ και της ΕΛΕΤΑΕΝ είναι μία παρασιτική μορφή ηλεκτροδότησης που μπορεί μεν να συνυπάρξει με ένα δίκτυο (εάν πληρώσουμε να το ενισχύσουμε), ΠΟΤΕ όμως δεν θα υποκαταστήσει συμβατική Θ/Η ή Υ/Η μονάδα, και ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να υποκαταστήσει πάνω από 9-10% του συμβατικού καυσίμου. 20 χρόνια παγκόσμιας εμπειρίας, αυτό λένε.

Τις πολιτικές σας επιλογές δεν έχω τα προσόντα να τις κρίνω. Για τις ενεργειακές σας επιλογές... τι να πω... το είπε ο Γερμανός. Για τις επισφάλειες και την επιπρόσθετη φούσκα που δημιουργεί όλη αυτή η απάτη στις Τράπεζες, έχω γράψει και εγώ, και ο Π-Π. αλλά ένα-ένα, μην σας φορτώνουμε...

Εάν οποιοσδήποτε από εσάς έχει απορίες, είμαι στην διάθεσή του (και επωνύμως, εάν οι απορίες είναι σοβαρές) και δεν διεκδικώ κάποια θέση, ούτε πουλάω τίποτα.

27 σχόλια:

spiral architect είπε...

Θα σου έλεγα να το "χτενίσεις" και να το στείλεις στο e-mail της Βουλής.

Ψάχνοντας όμως στο site της Βουλής για το mail, βρήκα αυτό!

archaeopteryx είπε...

Αααα... μα η πρότασή μου είναι να ηλεκτροδοτούνται κιολας. Και το Πράκτικερ έχει φ/β στην ταράτσα. Πληρώνεται 500 από από αυτά και δίνει 50 για λιγνιτικό.

Σε συνέχεια του προηγούμενου, με ξένο κώλο και εγώ κάνω τον φούστη.

porta porta είπε...

Αβ δουλεψει στις στανες.. τοτε θα στανες, τοτε θα ζητησουμε δημοσια συγγνωμη και θα απαρνηθουμε τα παντα ολα.

μεχρι τοτε, ας βαλουν φυκια και αλγη στο υπογειο, και οσα δεν τρωνε να τα καινε.

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Μα καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν? Δεν μας έλεγαν ότι δεν καταλαβαν τι ψήφιζαν με το Μνημόνιο? Οι ΑΠΕ και τεχνικό και ακαταλαβίστικο θέμα είναι (άντε να εξηγησεις σε Γιακουμάτους και Καιλή τι είναι διαθεσιμότητα ή γιατι το ρεύμα δεν αποθηκευεται)

Αλλά δεν αλλάζει. Να καλή καμπανια:

TΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΥς ΦΙΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Τους ταιζει τους Υπουργούς και ο Περιστερης και ο Κοπελούζος ρε.
Τι ψάχνετε;

George Mantjoros είπε...

Λες να φταιει η SIEMENS..... και να ψηφισαν το νομο για τις ΑΠΕ το 2010.
Ολοι λιγο πολυ γνωριζαν τον Χριστοφορακο.
Και δεν νομιζω να βρεθει καποιος με αποριες για το θεμα..........γιατι αν δεν το γνωριζαν τοσο καλα , απλουστατα δεν θα ψηφιζαν το νομο.
Ετσι δεν κανανε με το Μνημονιο?

Ανώνυμος είπε...

Να μην ξεχνάμε και την εξοικονόμιση που αναμένουν (οι βουλευτές) από την εγκατάσταση ΑΠΕ σε στρατιωτικές εγακταστάσεις:
....«η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εθνικής Άμυνας, τον Σεπτέμβριο του 2010, αποτέλεσε μια ιδιαίτερα καινοτόμα προσπάθεια στην κατεύθυνση της μετατροπής των στρατοπέδων σε πρότυπες εγκαταστάσεις αειφόρου ανάπτυξης (“Πράσινα Στρατόπεδα”), οι οποίες θα εξοικονομούν ενέργεια, θα μειώνουν τις εκπομπές αερίων και θα επιτρέπουν την εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=50833&cid=299

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια στο προηγούνο σχόλιο, γιατί νομίζω πως βρέθηκε η χρονολογία του πρότυπου:

"...Οι δράσεις που προωθούνται βασίζονται σε σχετική μελέτη που έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και σε ένα σχέδιο που εκπονήθηκε το 2005 για μετατροπή στρατοπέδου στη Λήμνο σε πρότυπη «πράσινη» μονάδα, πάνω στην οποία θα ακολουθούσαν προσαρμογές στα υπόλοιπα στρατόπεδα της χώρας..."

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_03/10/2010_417330



.

porta porta είπε...

horribillis

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι η εγγυημένη τιμή (feed in tariff) στην Ελλάδα ουδόλως
σχετίζεται ή εξαρτάται από την άντληση κρατικών πόρων και ως εκ τούτου ουδεμία
επιβάρυνση προκαλείται στον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτα λεει σε επιστολη της η ΠΑΣΥΦ στο ΠΑΠΑΚι… χαχαχα ΘΕΛΕΤΕ κ αλλα ??

Στην παρούσα περίοδο της χρηματοοικονομικής κρίσης οι ΑΠΕ συνιστούν έναν από τους λίγους παραγωγικούς τομείς στην Ελλάδα με επενδυτικό δυναμικό και κινητικότητα, ενισχύουν την περιφερειακή ανάπτυξη και προσφέρουν απασχόληση.

Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι η προβλεπόμενη δημιουργία θέσεων εργασίας
που σχετίζονται με τις ΑΠΕ, αμέσως ή εμμέσως, έως το 2014 θα ξεπερνά τις 25.000. Μεγάλο
ποσοστό των θέσεων αυτών σχετίζεται με την αγορά των φ/β και ειδικότερα με τους τομείς
παραγωγής, εμπορίας, συντήρησης κι εγκατάστασης αυτών.

Η ανάπτυξη των ΑΠΕ
θωρακίζει την Ελλάδα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας έναντι των επικείμενων
μεταβολών στις χρεώσεις των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων από το 2013 κι έπειτα, οπότε
και θα σημειωθεί μεγάλη αύξηση του κόστους ηλεκτροπαραγωγής από ορυκτά καύσιμα, δηλ.
πετρέλαιο, λιγνίτη, φυσικό αέριο. Περαιτέρω, με τη διείσδυση των μονάδων ΑΠΕ στο
σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όχι μόνο επιτυγχάνεται μείωση των εκπομπών
αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και εξοικονόμηση των εγχώριων καυσίμων, καθώς και μείωση
της εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα.

ΠΠ – ωιμε

nikos είπε...

τώρα για όλες της μαλακίες του Σημιτη ,ΠΑΠ,ΓΑΠ ,ΚΚ πάλι κλήθηκε να πληρώσει ο λαός http://www.rae.gr/categories_new/about_rae/actions/decision/2011_A1453.csp
αυτό θα πει... "εξυπνάδα"

nikos είπε...

Δύσκολοι καιροί για τα φωτοβολταϊκά στη Γερμανία
ΔιεθνήΕνεργειακή ΠολιτικήΑνανεώσιμες Πηγές Ενέργειαςφωτοβολταϊκά
ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Η χρεοκοπία της κατασκευαστικής εταιρείας φωτοβολταϊκών Millennium ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τον κλάδο, ο οποίος δεν πάει καλά στη Γερμανία. Θα μπορούσε μάλιστα κανείς να μιλήσει και για κρίση.
Στις ΗΠΑ οι κατασκευάστριες εταιρείες φωτοβολταϊκών SES, Solyndra, Evergreen και Spectrawatt κήρυξαν πτώχευση. Πριν από μια εβδομάδα στη Γερμανία και η εταιρεία φωτοβολταϊκών Solon στο Βερολίνο κήρυξε πτώχευση ενώ τώρα στη χρεοκοπία οδηγείται και η εταιρεία Millennium στο Ερλάνγκεν.
Δεν είναι όμως οι μοναδικές εταιρείες. Καθημερινά απώλειες καταγράφουν πάρα πολλές επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα η Conergy AG από το Αμβούργο, η Q-Cells και η Phoenix Solar από τη Βαυαρία..και εδώ χρυσές δουλείες χιχχι

Ανώνυμος είπε...

Για να μην τρελαθούμε:

"Bloomberg:

BP Plc, Europe’s second-largest oil company, will shut its solar power unit and quit the business entirely after 40 years because it’s become unprofitable.

The company will wind down the unit, BP Solar, over several months, Mike Petrucci, the unit’s chief executive officer, told staff in an internal letter last week. About 100 employees will be affected.

BP Solar is withdrawing from an industry that’s facing oversupply and price pressures after Asian competitors increased production. Panel prices plunged 48 percent this year, helping tip three U.S. makers including Solyndra LLC into bankruptcy, and Solon SE (SOO1), Germany’s first listed solar company, filed for insolvency last week."

Εκεί έξω οι εταιρείες ΦΒ πέφτουν σαν τις μύγες και εδώ λενε όπως γράφει ο Spiral:

"επισημαίνεται ότι η προβλεπόμενη δημιουργία θέσεων εργασίας
που σχετίζονται με τις ΑΠΕ, αμέσως ή εμμέσως, έως το 2014 θα ξεπερνά τις 25.000. Μεγάλο
ποσοστό των θέσεων αυτών σχετίζεται με την αγορά των φ/β και ειδικότερα με τους τομείς
παραγωγής, εμπορίας, συντήρησης κι εγκατάστασης αυτών."

Η γοργά διαλυόμενη ευρωπαϊκή αγορά ΦΒ (λόγω Κίνας) θα παρέχει νέες θέσεις εργασίας. Εκεί που δεν τα κατάφερε η ΒΡ και η Solon θα τα καταφέρουν άτομα που ιδέα δεν έχουν από μάνατζμεντ.

Μάλλον εμάς έχουν στην εργασία με τις μαλακίες τους.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Εξη άτομα καταδικάστηκαν στην Γερμανία για απάτη με τις πιστώσεις διοξειδίου, όπως γράφει η Daily Mail:

"Six men jailed following €300million tax evasion on carbon permits

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2077189/Six-men-jailed-following-300million-tax-evasion-carbon-permits.html#ixzz1hIrCr1xA

Εδώ και κάποια χρόνια η εμπορία πιστώσεων άνθρακα, καθώς και το σύστημα επιδοτήσεων και εγγυημένων τιμών αγοράς ρεύματος από ΑΠΕ, έχουν δώσει πεδίο δόξης λαμπρό για κάθε είδους κομπίνας. Σύμφωνα με την Κορριέρε ντελλά Σέρα, οι μεγαλύτεροι επενδυτές σε ΑΠΕ στη νότιο Ιταλία είναι οι τρεις κύριες εγκληματικές οργανώσεις, τα ξέρετε τα ονόματα τους.

Εμείς εδώ, λόγω μηδενικής διαφθοράς θα τα κάνουμε όλα καθαρά και ξάστερα. Δεν είμαστε σαν τους Ισπανούς που κατα΄φεραν να βγάζουν ρεύμα από ΦΒ στις δύο το πρωί!

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Το ότι οι ΑΠΕ είναι απαραίτητες, είναι.Το ότι είναι ακριβές οφείλεται
μόνο στους πολιτικούς(μαριονέτες αυτών που κάνουν κουμάντο στον κόσμο).Το ότι γίνεται να ηλεκτροδοτηθούν τα κτήρια της Βουλής του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από ΑΠΕ, γίνεται.
Αυτό που ΔΕΝ πρέπει να γίνεται είναι να δαιμονοποιούνται οι ΑΠΕ στρέφοντας τον κόσμο μακρυά τους.

archaeopteryx είπε...

Ανώνυμε, οι ΑΠΕ είναι όσο απαραίτητες όσο οι αιμορροΐδες και τα τσιμπούρια. Κάποια χρήση στο οικοσύστημα έχουν τα τσιμπόυρια, και οι αιμορροΐδες είναι απαραίτητες για να πουλάνε οι φαρμακευτικές σκευάσματα.

ΔΕΝ γίνεται να ηλεκτροδοτηθούν τα τρία κτίρια ΜΟΝΟ από ΑΠΕ (αιολικά +φ/β). Ούτε με 1000 φορές τον αριθμό των ΑΠΕ. Θα υπάρξουν άπειρες μέρες και ώρες χωρίς ρεύμα. Είναι τεχνικά εφικτό; ΟΧΙ χωρίς γεννήτριες για εφεδρείες. Μπορεις ίσως πρόσκαιρα με πολλέεεες μπαταρίες, αλλά την δεύτερη φορά που θα πρέπει να τις αλλάξεις, θα σιχτιρίσεις. Άσε το κόστος. Πόσες μπαταρίες χρειάζεσαι για 2 μερόνυχτα άπνοιας και συννεφιάς;

Ανάθεσε μια μελέτη στην ΕΛΕΤΑΕΝ, χαχαχάαα, αλλά με υποχρέωση εφαρμογής με δικά τους κεφάλαια, και εξοφλητέα από €/kWhr.

archaeopteryx είπε...

Και πόσες για 5 μέρες άπνοιας και συννεφιάς; Πόσες συνεχόμενες μέρες άπνοιας και συννεφιάς έχει το λεκανοπέδιο το χρόνο; Πόσες μπαταρίες χρειάζονται για 48 ώρες κλιματισμού στα 3 κτίρια;

archaeopteryx είπε...

Kaymakchalan και μία Γερμανική βάρεσε μπαμ.

nikos είπε...

Καμία προετοιμασία από την κυβέρνηση για την πείνα που έρχεται
http://attikanea.blogspot.com/2011/12/blog-post_4784.html

spiral architect είπε...

Απλά στην κατάσταση που περνάμε σα χώρα θα έπρεπε (όπως όλοι εμείς, που φροντίζουμε πρώτα τα του οίκου μας) να φροντίσουμε την ενεργειακή και την επισιτιστική μας αυτάρκεια στον optimum βαθμό και έπειτα τα λέμε με τους δανειστές.
(τι να πούμε δηλαδή: Παρ' τα @@ μου!)

Αυτά τα αυτονόητα απλά πραματάκια, φοβίζουν τους δανειστές, τους εγκάθετους και τα παπαγαλάκια τους.

Για ακούστε τον Πορδοσάλτε κάθε πρωί:
"Αν δεν ακολουθήσουμε το PSI, το RMS, το UPS θα γίνουμε Ζουαζιλάνδη".
Ο κάθε αστοιχείωτος τρομοκρατεί λοιπόν και μέσα στο κλίμα τρόμου που καλλιεργείται μπορούν να περάσουν διαστρεβλώσεις και ανακρίβειες προς όφελος των πονηρών του ΣΕΦΕ και της ΕΛΕΤΑΕΝ.

Κοινώς ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

Οι ΑΠΕ "κακές" αυτές-καθαυτές δεν είναι, όπως και ένα κοφτερό μαχαίρι.
Ο τρόπος που θα τις χρησιμοποιήσεις μπορεί να είναι "κακός", όπως και το κοφτερό μαχαίρι.

nikos είπε...

spiral architect και το AIDS δεν είναι επικίνδυνο .. προσεύχομαι όμως να κολλήσει πρώτα .. ούλοι η κυβέρνηση του ΠΑΠ ..και όχι οι φίλοι μου και αδέλφια (μια ευχή ήταν μόνο).. αμήν!!!

Ανώνυμος είπε...

@nikos, η κουβέντα είπες… Και όμως είναι επικίνδυνος ο ιός HIV/AIDS.
»Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων την Δευτέρα 21.11.2011 τα κρούσματα εφέτος είναι αυξημένα κατά 53% σε σχέση με πέρυσι, ενώ σε ό,τι αφορά τους χρήστες η αύξηση ξεπερνά το 1.250%. Οι αυξητικές τάσεις του ιού του HIV στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο συμπίπτουν, όχι τυχαία με την κορύφωση της οικονομικής κρίσης στην χώρα…»

Η πείνα είναι όντως κακός οιωνός για κάθε κοινωνία. Κάποια βοήθεια σε άπορους αστέγους κλπ, προσφέρουν κάποια συσσίτια. Όμως για αυτόν τον τομέα, η Ε.Ε. αναμένεται να μειώσει – δυστυχώς – την επιχορήγηση ή ενίσχυση τέτοιων προγραμμάτων στην Ελλάδα (για να μην πω ότι κατάλαβα πως τείνει να τα καταργήσει μετά το 2012!) λόγω ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης!

Για τις ΑΠΕ, έχω συγκρατήσει πως οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουν να προωθούν αύξηση του ποσοστού εγκατάστασης ΑΠΕ (από 20% μπορεί να ονειρεύονται και 100%)

Και κάτι άλλο, σχετικά τις ΑΠΕ. Αυτό το γνωρίζετε;
Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας .
«…Ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) ιδρύθηκε επίσημα στη Βόννη στις 26 Ιανουαρίου 2009 με σκοπό την προώθηση της ευρείας υιοθέτησης και βιώσιμης χρήσης όλων των ειδών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Τα κράτη μέλη του IRENA έχουν δεσμευτεί να προωθήσουν τις ΑΠΕ μέσω των εθνικών πολιτικών και προγραμμάτων τους, και ταυτόχρονα να προωθήσουν, τόσο εγχώρια όσο και μέσω διεθνούς συνεργασίας, τη μετάβαση σε αειφόρο και ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό.
Έως σήμερα τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ καθώς και 148 χώρες από όλες τις ηπείρους έχουν υπογράψει το καταστατικό του οργανισμού. Ωστόσο, μόλις 65 χώρες έχουν κυρώσει τη συνθήκη. Ανάμεσα σε εκείνες που δεν έχουν κυρώσει το καταστατικό είναι και η Ελλάδα…..»
http://www.tsoukalas.org/newsArticle.aspx?ID=323&UICulture=el-GR

Ενδιαφέρουσες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις έχουν γίνει και για τη «Στρέβλωση της αγοράς στην κατασκευή φωτοβολταϊκών συστημάτων»
Για «Τις Παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές της Siemens AG και ευρωπαϊκή νομοθεσία», κ.ά.
Ο κατάλογος με τις ερωτήσεις που έχει υποβάλλει βρίσκεται στο:
http://www.tsoukalas.org/allNews.aspx?category=11&pageNo=7&tagID=0&tagCategoryID=0&UICulture=el-GR

nikos είπε...

Ανώνυμε - με επιβεβαίωσες ,να προσθέσεις της αυτοκτονίες ,τα ναρκωτικά του Ροβερδου, υποσιτισμό κλπ τρομάρα μας !!!!.. παραμένω στης ευχές μου!!! Αμήν !!

Ανώνυμος είπε...

Χριστουγεννιάτικο αστέρι από την Siemens ή υπερβολικός τίτλος;

http://www.treehugger.com/clean-technology/wind-turbine-becomes-colossal-led-christmas-decoration.html?campaign=th_rss_science

nikos είπε...

και για τον Παγκαλο που ντερλικώνει ασύστολα και ασταμάτητα ... του εύχομαι... μεταλλαγμένα στελέχη του Η5Ν1...

Ανώνυμος είπε...

Η S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ σε «CCC» από «Β-», διατηρώντας μάλιστα τις αρνητικές προοπτικές, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανώς επίκειται και νέα υποβάθμιση.
...η ΔΕΗ δεν έχει υφιστάμενα ομόλογα, αλλά δάνεια από ελληνικές τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), προστίθεται....

http://tvxs.gr/news/ellada/standard-poors-junk-kai-aksioxreo-tis-dei

Ανώνυμος είπε...

τοποθετουμε ενα φ/β στην ταρατσα μας ,αφου το συνδεσουμε και μπει στο δικτυο βγαζουμε τα πανελ τα πουλαμε και συνδεουμε (μεσω ενος μετασχηματιστη) την πριζα του σπιτιου μας στην εξοδο των πανελ .ΣΗΜΕΙΩΣΗ δεν ξεχναμε να το βγαλουμε απο την πριζα το βραδυ .

aldebaran είπε...

Παλικάρια η πράσινη ανάπτυξη και oi ΑΠΕ είναι κάτι μεταξύ δεισιδαιμονίας και ταμπού για τον περισσότερο κόσμο, αλλά δυστυχώς και για μηχανικούς (τρομάρα μας). Όλοι πιστεύουν (ή μάλλον τους κούρδισαν να πιστεύουν) στην μαγική δύναμη των ΑΠΕ οι οποίες θα παράγουν ρεύμα με το τίποτα και από το τίποτα χωρίς λεφτά. Τώρα γιατί ανεβαίνει η ΔΕΗ ή γιατί δεν κλείνουν τα πυρηνικά εργοστάσια αφού ο Ατλαντικός έχει τόσα κύματα, είναι άλλο πράγμα. Αν δε, τολμήσει κάποιος να τις αμφισβητήσει με οποιαδήποτε τρόπο, είναι σαν να αμφισβητεί την παρθενία της Παναγίας σε οικουμενική σύνοδο.
Ένα θα σας πω. Είμαι σε υπηρεσία περιβάλλοντος, έκανα αρχική αρνητική γνωμοδότηση για αιολικά, με παρέκαμψαν και όλοι με αντιμετωπίζουν πλέον σαν άσχετο ακτιβιστή. Περισσότερο με πειράζει που ακούω μαλακίες από μηχανικούς, γαμώ τα πολυτεχνεία μας.
Εντάξει το καταλαβαίνω ότι θες να βγάλεις τα προς το ζην. Μην μας περνάς όμως και για μαλάκες....