Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ρευστότητα στο σύστημα,και εμείς, δεμένοι από 199 "ναι", πάμε για το D


http://www.zerohedge.com/news/while-you-were-sleeping-central-banks-flooded-world-liquidity

Όπως και στις 30 Νοεμβρίου, μόνο που αυτή την φορά είναι και η "Ευρώπη" στην άσκηση, τώρα που έμαθε η ΕΚΤ το LTRO (και κακολογούσατε τους αποφοίτους της GS...).  Άρα δεν ξέρω εάν είναι άλλος γύρος του 3ου ματς ή νέο παιχνίδι, ή πίσω στις σκοτεινές μέρες του φθινοπώρου του 2008, ή του 1931.  Λογικά θα μας πνίξουν στο χρήμα, αλλά δεν θα μας αφήσουν να κάνουμε ηρωική έξοδο (όπως την θέλω εγώ).  Το δηλωθέν πλάνο είναι "περίπου χρεωκοπία εντός ευρώ"

Δεν καταλαβαίνω την ρητορία του Dr. Strangleshauble των τελευταίων ημερών με την εξέλιξη ρευστότητας. Και παρ' όλο
που θα με παρηγορούσε η σκέψη, δεν νομιζω ότι βγάζει απωθημένα.

Και η ΕΚΤ έκανε κάτι ακαταλαβίστικες συναλλαγές με ομόλογά μας... Γράφει κέρδη; Μεταβιβάζει ρίσκο;    Ρωτήστε κανέναν ινδιάνο από dealing room.  Update:  Το εξηγεί ο ίδιος:  this debt swap is actually a step towards a Greek default (thanks to the removal of the CAC-encumberance within the ECB). It is also a large step towards colonization as the FT notes that the bailout terms will contain "unprecedented controls" on Athens. It is our earlier comments on the unintended consequence of this ECB action - that of explicitly subordinating all other sovereign bondholders in Europe, and that this would likely raise the very large specter of legal action by other Greek bondholders arguing the ECB has received unfair treatment - that the FT also brings to investors' attention (which is seemingly being ignored on the eve of OPEX). Whichever way you look at this - it is not good for Greece and could have significantly negative implications for the rest of the European sovereign bond market just as investors are starting to dip a toe in the cool risk water once again. http://www.zerohedge.com/news/next-steps-greece

Φήμες ότι υπάρχει και χρονοδιάγραμμα για την χρεωκοπία μας δεν με ξενίζουν. Έχει ειπωθεί και από rating agency ότι μετά το PSI θα πάμε λίγο περίπου D... προσωρινά.   Αυτό, μου το έστειλε η Ζάχαρη.  Μια χαρά σύνοψη στα ελληνικά στο http://www.bankingnews.gr/τραπεζικά_νέα/item/36728-εγκρίνονται-τα-130-δισ-προς-την-ελλάδα-στις-20/2-η-απομείωση-στο-psi%20-έως-στο-75-θα-εμπλακεί-και-η-εκτ-με-swaps-για-να-προλάβει-την-ενεργοποίηση-των-cacs-–-έρχεται-το-selective-default-από-moody’s-fitch-sp-έως-τις-9-μαρτίου

Μερικά "D" (Default) απελευθερώνουν. Το D του Σκαπέρδα, ή του this is Πάρτα, απελευθερώνει. Αυτό που έρχεται, όχι.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενδιαφέρων

Θυμίζει λίγο από τον πόλεμο των βουβαλιών μέσ στο ποτάμι όπου τον ρόλο του βατράχου αναλάβαμε (με πρωτοβουλία μας) εμείς.
Περιμένουμε, ή να μας "φιλήσουν" και να μεταμορφωθούμε η να μας πατήσουν και να εξαφανιστούμε.

Το ένα βουβάλι (κεντρικοί τραπεζίτες) δείχνει στο άλλο (πολιτικοί) ποιος και πως κάνει επιτέλους κουμάντο σε αυτό το ποτάμι.

Εμείς ας αρκεσtουμε προς το παρόν στο καλαμάκι για τον αέρα...

sawas

spiral architect είπε...

Griechenland: Kommunisten, Judenhasser, Halb-Kriminelle: Regieren diese Radikalen bald Griechenland? - Politik Ausland - Bild.de

Φιλούδια(ν)!

archaeopteryx είπε...

Τα μετα-Ναζιστικά καθίκια, χρησιμοποιούν την ίδια φρασεολογία με τον Αδόλφο, παραμονές του 1939. Απλά τώρα παριστάνουν ότι δεν μισούν τους Εβραίους.

Το διαίρει και βασίλευε όμως πάει σύννεφο. Μπορούν να "ενωθούν" τα λεγόμενα αριστερά κομματα; Δεν μπορούν. Μπορούν να βρουν κοινή γλώσσα οι φιλελευθεροι αντιμνημονιακοί; Δεν μπορούν. Εδω υπάρχουν "αριστερίζουσες" ιστοσελίδες που έχουν σημαία εμφυλιακή ή ανιτχριστιανικοί ή αντιδενξέρω, και "εθνικίζουσες" που έχουν "αντιαριστερή". Με τέτοια μυαλά, μας έχει ο νεο-Αδόλφος από τα τέτοια.

nikos είπε...

Δημοσιοποιήθκε κοινή νομοθετική ρύθμιση για το Ελληνικό και το πρόγραμμα "Ήλιος".
Τα σχετικά υλικά (εισηγητικό σημείωμα, προσχέδιο νόμου) βρίσκονται εδώ:


http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni[524]=1582&language=el-GR

spiral architect είπε...

... βέβαια μιλάμε για την "Εσπρέσο", ή την "Αυριανή" της Γερμανίας, αλλά ο "λόγος" τους μετράει και διαχέεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη κυρίως λόγω διαδικτύου.

Οι αντιμνημονιακοί βρίσκονται πλέον σε όλα τα κόμματα, σε όλες τις διαστρωματώσεις, σε όλα τα επιτηδεύματα και τις απασχολήσεις.
Από την άλλη η αριστερά (κομμουνιστική και μη) έχει ανυπέρβλητες ιδεολογικές διαφορές που την κάνουν να μην βρίσκει κοινό σημείο επαφής.

Δικαιολογημένα από μια μεριά τη στιγμή που το ΚΚΕ ανέκαθεν ήταν κατά της "Ευρώπης των μονοπωλίων", και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της "Ευρώπης των λαών".
(για τα παρτάλια ... δεν το συζητώ, δες ιδεολογικό υπόβαθρο πάνω αριστερά ...)

Για τη δεξιά ... βλέπεις τι "παίζει"!

nikos είπε...

ΕΥΠ 1800
Καθηγητές πανεπιστημίου 8500
Εισαγγελείς 4500
σώματα ασφαλείας 62000
δικηγόροι 40.000

nikos είπε...

μπορείς να τα βάνεις πέρα με τέτοιο κηφηναριο χιχχι

Ανώνυμος είπε...

Οι Γερμανοί παραμένουν τα γίδια της όλης υπόθεσης. Όταν θα δουν το τσουνάμι να έρχεται για 3η φορά μέσα σε 100 χρόνια θα έχει πολύ γέλιο, αλλά δυστυχώς για εμάς θα είναι πολύ αργά να χαρούμε.