Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Το βάψιμο της πολυκατοικίας (2)


Να δεχτώ ότι αυτά που έκανε χτες ο Σαμαράς, τα έκανε για "ελιγμό για να αγοράσει χρόνο". Να δεχτώ ότι έκρινε ότι "δεν είχε άλλες εναλλακτικές λύσεις". Να δεχτώ ότι πιστεύει ότι είναι "το σωστό για το καλό του τόπου". Άντε να δεχτώ ότι τα έκανε για να μας πείσει ότι "δεν αστειεύεται". Ή να δεχτώ ότι τον νοιάζει πραγματικά ο μισθός μου ή η σύνταξή μου.

Για το ότι "δεν αστειεύεται", να αναρωτηθώ "έναντι τίνος;"  Βουλευτών που έχουν άλλη άποψη; ΜΜΕ; Ξένων; Της ...αντιπολίτευσης;  Της κυβέρνησης;  Της Διαπλοκής;  Ή έναντι εμού, που στο κάτω κάτω δεν μετράω;

Για τον ελιγμό και τον χρόνο; Δεν ξέρω τι ξέρει, αλλά η τράπουλα είναι σημαδεμένη, και οι ελιγμοί σε περιβάλλον ύφεσης, απομόχλευσης, έλλειψης ρευστότητας, υπερφορολόγησης, φυγής κεφαλαίου, και αυξανόμενης πολιτικής μοναξιάς, είναι περιορισμένοι. Και ο χρόνος λειτουργεί σαν θηλιά. Κάθε χτες και καλύτερα.

Το "καλό του τόπου" δεν το κρίνουν οι αρχηγοί κομμάτων ή τα επιτελεία τους, ή δημοσιογράφοι, ή αφεντικά εταιριών, ή άτομα όπως εγώ. Το καλό του τόπου εμπίπτει σε αυτόν τον ατελέστατο μηχανισμό λήψης αποφάσεων που έλεγα χτες, με το παράδειγμα της συνέλευσης για το βάψιμο της πολυκατοικίας. Πολλοί περίεργοι επικαλούνται το καλό του τόπου, και τελικά το ερώτημα παραμένει: Ποιος το κρίνει; Η σιωπηλή μειοψηφία που φοβάται τους κουκουλοφόρους;

Ο μισθός και η σύνταξή μου καμία σχέση δεν έχουν με την χθεσινή απόφαση. Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν σχέση με παραγωγή, εξαγωγές, ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη και πράγματα πάρα πολύ απομακρυσμένα αυτή την στιγμή.

Ή να δεχτώ την αφόρητη πίεση 2-3 εταιριών ή 1-2 πρεσβειών... Αυτό το κάνει πιο ...εύκολο.

3-4 γνωστοί μου σήμερα το πρωί μου είπαν με ανακούφιση "έεε... καλύτερα έτσι, αφού είμαστε τέτοια χάλια οι Έλληνες".  Η φωτό είναι από εδώ.

2 σχόλια:

eryx-t είπε...

Εγώ βλέπω ότι τα κατάφεραν υπέροχα! Και το Μνημόνιο ψηφίστηκε πλέον με περισσότερους από 180 ψήφους οπότε έχει ισχύ διεθνούς συμφωνίας άνετα και θόλωσαν και κάπως τα νερά με τις "διαφωνίες" και τις "αντιδράσεις" -ποιού, του Κατατζαφέρη (!)- έτσι ώστε να έχουν κάποιες ελπίδες να διασώσουν το πολιτικό κατεστημένο.
Σα να βλέπω μια υπερπαραγωγή επί σκηνής. Μόνο που οι ηθοποιοί είναι ζόμπι και οι φόνοι αληθινοί. Σκέφτεστε καλύτερον εφιάλτη από τούτη την πραγματικότητα;

Φακ Κώστας είπε...

Κυκλοφορεί μια φήμη στα μπλόγκς ότι τελικά έχουν εκχωρηθεί εγγυήσεις παρανόμως, από την εποχή του Σημίτη, (που αφορούν τα υποθηκευμένα ακίνητα των στεγαστικών δανείων) και δίνουν το δικαίωμα να δεσμευτεί ιδιωτική περιουσία σε περίπτωση ενεργοποίησης των CDS.
Αυτό προσπαθούν να αποφύγουν οι σημερινοί πολιτικοί, και ο Σαμαράς, που πιθανόν έχουν εμπλοκή στο παραπάνω.
Αυτό εξηγεί τον τρόμο ορισμένων για την πιθανή χρεοκοπία.
Επομένως, αυτό που υποτίθεται ότι προσπαθούμε να αποφύγουμε ουσιαστικά έχει εκχωρηθεί ήδη και απλώς μετατίθεται το μπαμ.