Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Από υποβρύχια της HDW στην Πράσινη Ανάπτυξη


Θα ξεκινήσω από σημερινή ανάρτηση του antinews, θα κάνω μία σύντομη "ιστορική" αναδρομή με την βοήθεια της Google, και θα καταλήξω στο ότι η Πράσινη Απάτη είναι ίδια και απαράλλαχτη με τα υποβρύχια της HDW, με την διαφορά ότι τα υποβρύχια, ακόμα και στραβά, έχουν και κάποια χρησιμότητα, και σήμερα οι μάσκες έχουν πέσει.

"Λυπάμαι, αλλά μπορούμε να σας πληρώσουμε μόνο έως τις 31


Οκτωβρίου. Για τη συνέχεια, θα πρέπει να μας δώσει περίπου 100 εκατ. ευρώ από αυτά που μας χρωστάει το Πολεμικό Ναυτικό. Ετσι κι αλλιώς, η Ελλάδα δεν είναι πια στις προτεραιότητες της ThyssenKrupp και, αν δεν βρεθεί αγοραστής για το ναυπηγείο, αυτό θα κλείσει". Κάπως έτσι τέλειωσαν οι Γερμανοί με τον Σκαραμαγκά,  και μια καλή ιστορική ανασκόπηση θα βρείτε στην Axia plus του 2009 (χμμμ... 7 Φεβ 2013, ...χάθηκε, δεν υπάρχει).

Κι αν βάλετε τις λέξεις "Σκαραμαγκας HDW Ματαντος Τσοχατζόπουλος" στο Google, θα βρείτε άλλο ένα σωρό σχετικά κουτσομπολιά.

Αν αλλάξετε 2 λέξεις και βάλετε "Σκαραμαγκας HDW ΕΤΒΑ Alpha Finance" θα μάθετε και άλλα σχετικά.

Αν βάλετε τώρα "HDW Bank One Σκαραμαγκας" θα δείτε ότι η HDW πήγε να φαλίρει κάπου μεταξύ 2001 και 2003 και ενδιαφέρθηκαν ένα σωρό κόσμος.  Για την ακρίβεια, η HDW ήταν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας όταν εξέφρασε ενδιαφέρον και όταν της κατακύρωσαν τον Σκαραμαγκά με εισηγήσεις συμβούλων και υπογραφή Χριστοδουλάκη.   Η HDW έδωσε κάτι ψιλά για να πάρει τον Σκαραμαγκά, που είχαν φροντίσει χρόοονια πριν οι συνδικαλιστές και το μάνατζμεντ, είτε με την συμπεριφορά τους, είτε με συνεννόηση και σίγουρα με το αζημίωτο, να μην αξίζει πολλά. Η ίδια γνωστή φόρμουλα.   Σκαλίζοντας, θα μάθετε ότι ήταν φτηνότερο για έναν εφοπλιστή να κάνει ένα δώρο στον χειριστή της δεξαμενής ή του γερανού, για να κάνει την δουλειά του πιο γρήγορα, ή ...δωρεάν. Περασμένες ξεχασμένες ιστορίες, αλλά μετά από χρόνια, μιλάνε οι παλιοί από εκεί μέσα. Ρωτήστε τους. Ρωτήστε τους και για τον ..."χοντρό", και τις φήμες από την εισαγγελία του Μονάχου.

Αλλά το θέμα μου δεν είναι ο Σκαραμαγκάς. Ο Σκαραμαγκάς είναι πριν 10 ή 20 χρόνια. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Σκαραμαγκάς δεν αγοράστηκε από την HDW για τον ίδιο τον Σκαραμαγκά, αλλά για τα μετρητά των συμβολαίων των υποβρυχίων που ήταν τάξεις μεγέθους υψηλότερα από το τίμημα ή την αύξηση κεφαλαίου που έκανε στον Σκαραμαγκά (με λεφτά από τα συμβόλαια, αλλά αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω).

Όπως δεν μπορώ να αποδείξω ότι ο Σημίτης και ο Χριστοδουλάκης ήξεραν ακριβώς γιατί έδιναν τον Σκαραμαγκά (δηλαδή για ταμειακή ενίσχυση της τότε υπό χρεωκοπία Γερμανικής εταιρίας), γιατί δεν έχω πρόσβαση σε στοιχεία και φακέλους, αλλά χρονικά, πρώτα ήταν γνωστά τα προβλήματα της HDW και μετά "ιδιωτικοποιήθηκε" ο Σκαραμαγκάς. Σημασία έχει ότι μάλλον υπήρξε άνωθεν εντολή για όλα αυτά, δεν έχε σχέση με εθνικά συμφέροντα, δεν είχε ίσως καν σχέση με τις μίζες. Οι ταμειακές ανάγκες της HDW ήταν εθνική προτεραιότητα, και τώρα ξέρουμε και ποιου έθνους προτεραιότητα ήταν και ποιου έθνους πρωθυπουργός και υπουργός ήταν οι δύο πολιτικοί κύριοι που προανέφερα.   Εκτός εάν το Γερμανικό ναυτικό μας έσωσε από τα 'Ιμια και δεν ευχαριστήσαμε επαρκώς, τότε. Ή ευχαριστήσαμε το λάθος έθνος.

Πάμε τώρα στον Νόμο Μπιρμπίλη.

Ο Νόμος Μπιρμπίλη, ψηφίστηκε την άνοιξη του 2010, από τους βουλευτές του Πασόκ και την ΝΔ. Ο Νόμος Μπιρμπίλη ανέφερε σαν εθνική προτεραιότητα στρατηγικής σημασίας την προστασία μας από την (Ανθρωπογενή) Κλιματική Αλλαγή και για την αντιμετώπιση αυτής της στρατηγικής εθνικής προτεραιότητας νομοθέτησε την προώθηση αιολικών, φωτοβολταϊκών με προτεραιότητα, κατά παρέκκλιση κλπ, και με εφαρμογή στην Ελλάδα του Γερμανικού Νόμου EEG για προνομιακή και υποχρεωτική χρήση ρεύματος από ΑΠΕ, επιδοτούμενου από ταρίφες.  Ο Νόμος αυτός εμφανίστηκε σε χρόνο ρεκόρ, όπως σε χρόνο ρεκόρ, με το που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, η Μπιρμπίλη και ο Ζερβός ήξεραν και ανακοίνωσαν ότι θα ακρίβαινε το ρεύμα της ΔΕΗ. Πού το ήξεραν;  Ούτε ο Ζερβός ούτε η Μπιρμπίλη είχαν σχέση με την ΔΕΗ ή με ηλεκτροπαραγωγή, ούτε τους έχω για τόσο ευφυείς ή γνώστες, και σιγά μην τους ενημέρωσε ο Αθανασόπουλος... Ο μεν Ζερβός προΐσταται της διάλυσης της εταιρίας που παριστάνει ότι διοικεί, η δε Μπριμπίλη "μας πρεσβεύει" στον ΟΟΣΑ.

Να υπενθυμίσω, ότι όσο η Μπιρμπίλη προωθούσε την στρατηγική εθνική μας προτεραιότητα, ο μικρός Παπακωνσταντίνου και ο Σκεπτόμενος Πρωθυπουργός, έκαναν ό,τι μπορούσαν να μας χρεωκοπήσουν. Τιτανικοί, spreads, κλπ. Ίδια περίοδος.

Περίπου δύο χρόνια μετά την ψήφιση της στρατηγικά εθνικής προτεραιότητας της προστασίας του Κλίματος με αιολικά, φωτοβολταϊκά, πέλετς και άλλα παρεμφερή, ο μικρός Παπακωνσταντίνου, αυτός με τον Τιτανικό, είναι Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής.  Τον λέω "μικρό" σε σχέση με τον μακαρίτη τον θείο του.  Η Κλιματική Αλλαγή, εάν υφίσταται (μπορεί και να υφίσταται, υφίσταται εδώ και 4 δις χρόνια), δεν είναι σαφές εάν είναι προς το κρύο ή την ζέστη, και είναι όλο και πιο σαφές ότι μάλλον δεν είναι και ανθρωπογενής, ή εντελώς ανθρωπογενής.   Έχει καταστεί επίσης σαφές, ότι οι ΑΠΕ είναι μάλλον διακοσμητικές στο θέμα της Κλιματικής Αλλαγής, και σχεδόν διακοσμητικές ενεργειακά, αλλά καταπληκτικές στο να επιδοτούνται.  Σε αυτά τα συμπεράσματα έχουν καταλήξει και οι Γερμανοί (ίσως και από ανάγκη μετά την Πράσινη παγίδα στην οποία βρέθηκαν μετά την Φουκουσίμα.  Τέλος, δύο χρόνια μετά τον Τιτανικό του μικρού Παπακωνσταντίνου και τις στρατηγικές εθνικές προτεραιότητες της Ταγάρως, νομίζω ότι έχουμε διάφορα θέματα σαν έθνος ή σαν πλανήτης και αφήνω στην κρίση σας ποιες είναι προτεραιότητες.

Δεν πιστεύω ότι υπήρξαν μίζες από Γερμανούς σε Έλληνες για τον Νόμο Μπιρμπίλη, όπως έγινε για τα υποβρύχια. Μίζες υπάρχουν μάλλον ενδοελληνικά, αλλά λέγονται χορηγίες, προβολή, αδειόσημα, κλπ.  Ούτε πιστεύω ότι ο ΓΑΠ λαδώθηκε για να σπρώχνει Πράσινη Απάτη. Απλά δεν θα ήταν Πρωθυπουργός εάν δεν την προωθούσε, και εάν αληθεύουν οι κακοήθειες για οικογενειακή ανάμειξη σε Πράσινες Δουλειές, ή Πράσινα CDS, δεν με αφορά.  Η Πράσινη Απάτη είναι ευφυέστατη.  Διαφημίζεται από οικολόγους σαν κάτι  "καλό".  Έχει πολλούς μεγάλους και μικρούς ντόπιους συνεταίρους. Κάθε φωτοβολταϊκό σε ταράτσα, είναι συνέταιρος.   Προωθείται με διορισμό ηλιθίων σε θέσεις κλειδιά με μόνο κριτήριο την Πρασινίλα.    Αναδεικνύεται από ΜΜΕ εργολάβων που εμπλέκονται.  Αλλά η Πράσινη Απάτη προωθεί το ίδιο πράγμα όπως και οι μίζες των υποβρυχίων:  Γερμανικές προτεραιότητες.  Εξ άλλου με καλύπτει ο εκβιασμός του Dr. Strangeschäuble

Το αποτέλεσμα με τις ΑΠΕ είναι το ίδιο με αυτό των υποβρυχίων.  Μετρητά, κέρδη, τζίροι, απασχόληση, θετικά ισοζύγια για τους Γερμανούς. Χρέη, έξοδα και υπανάπτυξη για εμάς. Κάθε αιολικό και κάθε φωτοβολταϊκό, είναι ένα δάνειο, off balace sheet, για τους Έλληνες. Δάνειο που δεν είναι ανταποδοτικό. Δάνειο που δεν πληρώνεται με τόκους, αλλά με λογαριασμούς ΔΕΗ.  Τουλάχιστον με τα υποβρύχια πήραμε υποβρύχια . Με τις ΑΠΕ, το μόνο που παίρνουμε είναι εκχερσώσεις, εκβραχισμοί, πληθωρισμό, ύφεση, καταστροφή τοπίου και απώλειες στον τουρισμό.

Η απάτη και το ατελέσφορο των ΑΠΕ είναι ήδη τεκμηριωμένα, και στις διεθνείς ειδήσεις. Ο ρόλος των WWF, Greenpeace και άλλων Πράσινων πρακτόρων, τεκημριώνεται. Το διαδίκτυο έχει  καλύτερη μνήμη από ότι το 2000 ή το 2003, και η Πράσινη Απάτη θα φαίνεται και θα πληρώνεται από ΠΟΛΛΟΥΣ.  Σε 3 χρόνια, εάν υπάρχουμε, που όλα αυτά θα είναι αυταπόδεικτα, οι μικροί, οι μικρές, οι ζερβοί, οι καλαφατιστές, οι έντεκα, οι δώδεκα, και όλο το κακό συναπάντημα δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν (όσοι δεν θα είναι τότε εκτός Ελλάδος)

17 σχόλια:

nikos είπε...

το ποιο εντυπωσιακό είναι πόσο εύκολα "αχρηστεύουν" της μονάδες και πόσο εύκολα .... "άμεση προκήρυξη των διαγωνισμών για δύο νέες λιγνιτικές μονάδες σύγχρονης και λιγότερο ρυπογόνου τεχνολογίας, στη Φλώρινα (Μελίτη ΙΙ). και την Πτολεμαΐδα (αριθμός 5)"..Και τώρα που η Γερμανοί τους είπαν ναιν για την "Πτολεμαιδα 5 κανένας Ζερβος δεν έβγαλε ....άχνα .

Ανώνυμος είπε...

Εσυ τα λες Αρχαίε και σε θαυμάζω.
Αυτό το βόδι ο Καλαφατης ΄της ΝΔ γιατί δηλώνει πιο πρασινος από τη Μπιρμπιλη;;;;

Ανώνυμος είπε...

Από την πηγή του archaeopteryx, αλλά νεότερη είδηση:

Διαδικασίες-εξπρές για το Ελληνικό και … Ήλιος
Με άλλες διατάξεις, ρυθμίζονται θέματα για την προώθηση του προγράμματος "Ήλιος" για την παραγωγή και εξαγωγή "πράσινης" ενέργειας από φωτοβολταϊκά προς τη Δυτική Ευρώπη και ενσωματώνονται στην εθνική νομοθεσία οι διατάξεις της Κοινοτικής Οδηγίας για τα βιοκαύσιμα και τις ανανεώσιμες πηγές.
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=350357&nt=108&lang=1

archaeopteryx είπε...

Ο Καλαφάτης τα λέει (αν τα λέει) γιατί αν δεν τα πει δεν θα είναι Καλαφάτης.

ΜΑΥΡΟ σε κάθε Πράσινο είναι η απάντηση. Μαυρο σε καθε άσχετο, ή απατεώνα, παπαγάλο. Μαύρο σημαίνει σύρμα στην Θεσσαλονίκη να ψηφίσουν Γιαγκούλα, ή Μικυ Μάους αλλά όχι πράσινους.

Το βιοντήζελ είναι μία μικρή ανοησία. Καίς πιο πολύ ντήζελ για την παραγωγή βιοντήζελ από όσο υποκαθιστάς.

Το Χέλιος έχει τόσα ερωτηματικά και είναι τόσο εξώφθαλμα παλαβό που περιμένω να μάθω λεπτομέρειες.

Το ρεύμα ΔΕΝ εξάγεται (και δεν το θέλει κανείς. Ή είναι μούφα, ή είναι δικαιολογία για καλώδια. Αλλά 5 ή 10 γιγαβατ 10-4 το καλοκαίρι, θα ψήνουν το δίκτυο (εκτός εάν κλείνουμε τον λιγνίτη 10-4)

Ο Παπακωνσταντίνου είναι επικίνδυνος, και κυκλοφορεί ακόμα ελέυθερος. Πολύ προσκυνημένος βρε παιδί μου... Εκτός εάν και αυτός ...μποφάρει, δεύο χρόνια τώρα.

katalytikos είπε...

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ή ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ???

nikos είπε...

archaeopteryx- αν τα ΑΠΕ τα πούμε Ενεργειακή Φούσκα .. πρόκειται να το καταλάβουν πιο εύκολα

archaeopteryx είπε...

το ρεύμα δεν μεταφέρεται (όχι αυτό και όχι για 3-4 ώρες την ημέρα.

ΑΝ μπει καλώδιο για πυρηνικά, ίσως χωράει και λίγο φ/β σε αιχμή.

Το στατιστικό σημαίνει ότι θα πληρώνουν οι γερμανοί για ρεύμα που δεν θα παίρνουν (μα πολύ χλωμό μου ακούγεται) και θα πάινρουμε εμείς όσο αντεχουμε. ΠΟΙΟΣ πληρώνει καλώδια. ΠΟΙΟΣ πληρώνει πανέλα; Σε τι τιμή θα παίρνουμε εμείς αυτό που οι Γερμανοί θεωρούν 8 φορές ακριβότερο από το κανονικό;

Ανώνυμος είπε...

"Ο Καλαφάτης τα λέει (αν τα λέει) γιατί αν δεν τα πει δεν θα είναι Καλαφάτης."

Η απάντησή σου δεν με κάλυψε!

Αναρωτιέμαι: Θα πει η ΝΔ αν αναλάβει εξουσία;: Τέλος τις ανοησίες. Χρειάζομαι ΦΤΗΝΟ ρευμα για να ανορθωθεί η οικονομία μου. Δηλαδή λιγνίτη που έχω, κάρβουνο που εισαγω φτηνά, και φυσικό αεριο που είναι το καθαροτερο συμβατικό καυσιμο.Όμως δεν μπορώ να πληρώνω επιδοτησεις 40% στα αιολικά πάρκα που δεν δημιουργουν θεσεις εργασίας, είναι ακριβότερα και ξεσηκωνουν και τον κόσμο που προτιμά τον τουρισμό.

Θα το κάνει αυτό άραγε;;;

Ή θα τους τα χώσει κάτω από το τραπεζι ο Περιστερης , ο Κοπελούζος και οι πολυεθνικές ΕΝΕΛ, Ιμπερντρόλα κα σία;;;

Εχει μεγάλη σημασία για μένα για το αν θα τους ψηφισω

archaeopteryx είπε...

εάν ποτέ μιλήσουν για ανάπτυξη, κάπου θα πρέπει να σκεφτούν την λέξη "κόστος" πληθωρισμός, τουρισμός αποασχόληση. Κάυθε θέση εργασίας τοποθετητη φωτοβολταϊκών, κοστίζει 2-3 θέσεις σε εμπόριο και βιομηχανία

αλλά δεν είμαι στην, ΝΔ, τι μπορώ να κάνω πέρα από το να λέω

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ

nikos είπε...

archaeopteryx-αφού το προχθεσινό ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ. http://www.admie.gr/uploads/media/ADMIE-_Alert_Article_75___78.do ...δεν σχολιάστηκε ούτε χτύπησε καμπάνες από τους ειδικούς π.χ.διπλ.Μηχ.ΔΕΗ 1200 άτομα, καθ. Πανεπιστημίων,ΡΑΕ κλπ .. άστο να κατάρρευση από μόνο του , είναι θέμα χρόνου dt και συγκυρίας.xixxi

nikos είπε...

καλύτερα λέω να ασχοληθούμε με την θεωρία των παιγνίων .. κάτι μπορούμε να αφήσουμε για τα εγγόνια μας χιχχι

nikos είπε...

archaeopteryx -Παρακαλώ μην σου έρχεται στο μυαλό το ερώτημα .. γιατί η Τουρκία είναι τόσο μπροστά !!

archaeopteryx είπε...

H Tουρκία δεν είναι χωρις προβλήματα, αλλά η Τουρκία κοιτάει ΠΡΩΤΑ τα Τουρκικά συμφέροντα.

nikos είπε...

archaeopteryx-nic dodac nic ujac !!!

nikos είπε...

Διεθνές Ένταλμα συλλήψεως κατά του Έλληνα πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου!


http://logia-tou-aera.blogspot.com/2012/02/blog-post_3893.html

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ: Διεθνές Ένταλμα συλλήψεως κατά του Έλληνα πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνστ
logia-tou-aera.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

" Μίζες υπάρχουν μάλλον ενδοελληνικά, αλλά λέγονται χορηγίες, προβολή, αδειόσημα, κλπ."

Οταν διευθυντής εργολαβικού συγκροτήματος περνά τις διακοπές του οικογενειακώς με αρχηγό μεγαλοΜΚΟ τι να υποθέσομεν;

Οχι φίλε Αρχαιοπτέρυξ, δεν είναι μόνο χρηγίες κλπ, υπάρχει κομπίνα στη μέση. Μεγάλη κομπίνα.

Οικολόγος με την πολιτική έννοια ίσον λιγδιάρης. Δεν είναι δυνατόν για οικολόγους των ΜΚΟ, όχι επιστήμονες, να μπλέκονται κάπου και να μην υπάρχει κομπίνα κάπου στη συνταγή.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Κρυφό καϋμό τον έχω να δω την Μπιρμπίλω διευθύντρια της οικολογικής REPSOL για να την λέω μανδάμ Repsola.

Kaymachalan