Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ISDACDSECBEIBEFSFESM


http://hat4uk.wordpress.com/2012/02/29/greek-deal-exclusive-isda-moving-towards-yes-opinion-on-cdss-trigger/

Η είδηση (για μένα) είναι ότι μετά την ΕΚΤ, και η ΕΤΕπ (ΕΙΒ) μάλλον εξαιρείται του κουρέματος.  Άρα το κούρεμα το έχουν οι ομολογιούχοι, γενικώς και αορίστως, τα hedge funds (που μάλλον αγόρασαν από αρχικές πιστώτριες τράπεζες), και ο κυρ Μήτσος ο συνταξιούχος.  Το 33,3% του προβλήματος (πάντα για μένα) είναι ότι αυτοί που μας πουλούσαν με βερεσέ, βασικά κάνουν την πάπια, αλλά οι κυβερνήσεις τους μας θεωρούν κλέφτες και τεμπέληδες και ευχαρίστως θα έπαιρναν τίποτα πετρέλαια, αν είχαμε, λίγη γη κλπ.  Αυτή η σωτηρία της Γερμανίας με σκοτώνει.


http://www.reuters.com/article/2012/02/27/idUSL2E8DR9JQ20120227

Βέβαια, η Γερμανία θα έχει μοναξιές (να μοιράζεται την ζημιά το βλέπω χλωμό) αν η Γαλλία και η Αυστρία (ακολουθώντας το πρόσταγμα του παγωτατζή), κατηφορίσουν. Το επόμενο 33,3% του προβλήματος είναι ότι το LTRO δίνει μεν ρευστότητα, αλλά τσιμουδιά για τις φούσκες που δεν θα ξεφουσκώσουν επειδή όλοι φοβούνται τις συνέπειες.  Μου είναι αδιανόητο ότι η Γερμανία δεν τις έχει επιζητήσει αυτές τις μοναξιές. Η πειρατεία έχει νέα όρο:  Νεο-μερκαντιλισμός.

Η διαίρεση με το μηδέν τα έχει αυτά τα προβλήματα, και το κακό είναι ότι εμφανίζονται ασυμπτωτικά. Και (για μένα) αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να πατήσουμε στα ποδαράκια μας, και να μην ξαναζήσουμε 1974. 

3 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Και πως θα αντιμετωπισει η Γερμανια ενα προβλημα με την ΕΚΤ η οποια ετσι που παει θα φρακαρει,αν τα επιδιωκει ολα αυτα;
Η Μπουντενσμπανκ εχει παρε -δωσε με την ΕΚΤ.

Αν αυτο ολο, εχει αρχη θα πρεπει να εχει και τελος...

archaeopteryx είπε...

ό,τι έκαναν και στον Β'. Δεύτερο ευρώ (ή 13ο) ;

nikos είπε...

σήμερα η πράσινη ΙΕΝΕ μας τα πε όλα
http://energia.gr/article.asp?art_id=55262
http://energia.gr/article.asp?art_id=55253