Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πώς τα φορολογικά του Γιάννη Μηλιού συσπειρώνουν το δίδυμο ΝΔ-Πασόκ


Μπορεί να μην είμαι "οπαδός" του Σύριζα, αλλά ομολογώ ότι η αντιμνημονιακή στάση του Τσίπρα, και ειδικά οι δηλώσεις του περί καταγγελίας του Μνημονίου σαν βάση πολιτικής (ή διαπραγμάτευσης) με έκαναν να θέλω να τον αντιμετωπίζω θετικά, ή να ψάχνω τρόπους "να βάλω νερό στο κρασί μου", για να χρησιμοποιήσω την έκφραση Σαμαρά. Φυσικά, δεν τα ξέρω τα παιδιά, και οι εντυπώσεις μου βασίζονται στα λίγα που λένε στα παράθυρα, με όσα μειονεκτήματα έχει αυτή η "ενημέρωση"

Μέχρι που άκουσα τα περί Γιάννη Μηλιού και για την ιδέα της φορολόγησης του 1% στον τζίρο των Ελληνικών εταιριών. Παλαβό. Διάβασα λιγάκι, γενικά, περί Γιάννη Μηλιού, και από τα ελάχιστα οικονομικά που ξέρω κατάλαβα ότι δεν είναι χαζός, και ότι έχει ενδιαφέρουσες θεωρίες, άσχετα εάν συμφωνώ ή διαφωνώ με τις θεωρίες.

Την στιγμή όμως που κάποιος θεωρητικός βγαίνει και μιλάει για
φορολόγηση τζίρου, καλοί μου άνθρωποι, ή είναι εκτός τόπου και χρόνου, ή είναι βαλτός να πετύχει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θα ήθελε το κόμμα του, ή τουλάχιστον τις δικές μου φαντασιώσεις για "συνεργασία" με αυτούς που υποτίθεται εκφράζουν τις προσδοκίες όσων είναι σε οικονομικά μειονεκτική θέση.

Θεωρώ ότι από όλη την αριστεροδεξιά οικονομοφιλολογία, το ένα, μοναδικό, και καθοριστικό εργαλείο είναι η φορολογία. Η φορολογία είναι εργαλείο "δημιουργίας πίτας" και εργαλείο "αναδιανομής πίτας". Το ότι για να διανείμεις πρέπει, προηγουμένως, να έχεις, το θεωρώ προφανές (αφού ο Άγιος Βασίλης μας παράτησε).

Η υπερφορολογία εισοδήματος είναι εργαλείο να προωθήσεις δουλοπαροικία.  Η φορολογία κεφαλαίου (π.χ. το varlik vergisi, που έχω αναφέρει)  είναι μηχανισμός αφανισμού ή εκδιωγμού λαών ή μειονοτήτων.  Η φορολόγηση τζίρου είναι τρόπος να στείλεις εκτός Ελλάδος ή να κλείσεις οποιαδήποτε επιχείρηση έχει απομείνει, με προτίμηση στις μη κρατικοδίαιτες και εξαγωγικές εταιρίες. Οι κρατικοδίαιτες και αυτές που ταΐζουν και ζουν από τους ιθαγενείς, δεν θα φύγουν, απλά θα περάσουν τον φόρο στα θύματα. Οι "ελεύθερες" θα γράψουν την ζημιά, και θα πάνε αλλού. Τόσο απλό. Φορολόγησε τζίρους, και το μόνο που θα σου μείνει είναι τα λαμόγια (και οι φτωχοί).  Αν ψάχνεις λεφτά για τον φτωχό, κατάργησε τους κρατικοδίαιτους, είναι πιο αποτελεσματικό --αντιστοιχεί σε κατάργηση φόρου.

.Γιαννάκη Μηλιέ μου, στις θεωρίες σου, κάπου θα έχεις πάρει χαμπάρι ότι το κεφάλαιο έχει ποδαράκια και ταξιδεύει. Θεμιτά ή αθέμιτα, δεν έχει σημασία, γιατί εάν εκτός εάν έχεις σκοπό να μπλοκάρεις, με όπλα, τα αεροπλάνα, τα βαπόρια και το SWIFT, ταξιδεύει. Φόβισέ το και θα φυτεύεις ραπανάκια με τα χέρια, και τα χεράκια σου δεν έχουν ιδέα τι σκληρό που είναι το χώμα. Η γράψε μία θεωρία πώς ο καταναγκασμός προωθεί την ...Ανάπτυξη.  Ή, ακόμα καλύτερα, πώς οι μαξιμαλιστικές θεωρίες έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που δήθεν προωθούν.

Βέβαια, τίποτα δεν μου λέει ότι οι "αριστεροί" δεν έχουν αλωθεί, και αυτοί, από το Αόρατο Μαύρο Χέρι.  Ένας απλός τρόπος να προωθήσεις τον εκλεκτό σου υποψήφιο είναι να βάλεις το αντίπαλον δέος να λέει τρομοκρατικές αρλούμπες. Μπράβο Γιάννη, μια χαρά το πας.

Γερμανοτραφής ο άνθρωπος... Γιατί, μα γιατί, δεν με εκπλήσσει;

26 σχόλια:

spiral architect είπε...

Η προτελευταία παράγραφος είναι μια βάσιμη θεωρία συνωμοσίας.

Στα κανάλια τα παπαγαλάκια έχουν στριμώξει Μηλιούς, Σκουρλέτηδες και ΣΙΑ, έχουν βγάλει στην επιφάνεια τους "Μητσοτάκηδες της Αριστεράς" - βλέπε Αλαβάνος, Τον Γλέζο τον έκλεισαν στο μπαούλο, αλλά η γύμνια θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ έχει φανεί και εν τέλει ο κόσμος αφού έχει σιχαθεί, μπινελικόνοντας μια ζωή τα παπαγαλάκια, φρονώ ότι θα αντιδράσει ψηφίζοντας τον εχθρό του εχθρού τους.

Βγήκαν και τα πρώτα μετεκλογικά-προεκλογικά γκάλοπ με πρώτη τη ΝΔ.
Θυμίζουν τα προηγούμενα που έβγαζαν δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ.

Μολαταύτα ο Μηλιός είναι πολύ καλό παιδί, στη δουλειά του ευπροσήγορος, καταδεκτικός και με πνεύμα συνεργασίας.
Ανεξάρτητα αν διαφωνούμε πολιτικά.

archaeopteryx είπε...

μπορεί να είναι καλό παιδί, αλλά 1) δεν έχω ανύπαντρες αδερφές και 2) ένας σκασμός κόσμος που είχε μπαϊλντίσει με Πασόκ-ΝΔ, τρέχει πίσω στο μαντρί μετά τις δηλώσεις του, και ξαφνικά Μάνος, Ντόρα, Καρατζαφέρης κλπ γίνονται ...σωτήρες.

Την αυτοχρηματοδότηση του Γλέζου την καταλαβαίνω, και με λίγη σάλτσα μπορώ να την πουλήσω (είναι άριστη ιδέα εάν βασιστεί στο "εθελοντικό" και όχι το "αναγκαστικό").

Ο φόρος στον εταιρικό τζίρο με κάνει να ονειρεύομαι ...Ντόρα!

spiral architect είπε...

H χρονική περίοδος '74-'81 θα περάσει μέσα σε ένα μήνα. Ο ΣΥΡΙΖΑς είναι το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής:

- ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο vs Όχι στο μνημόνιο

Ο αντιμνημονιακός λόγος του ΣYΡIZA μετράει αλλά το θέμα είναι ποιος ποντικός θα κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά του γάτου.
(κατά πως λέει το τραγούδι)

Οι Ντόρα, Μάνος και τα γενόσημα με νέα συσκευασία τύπου Τζήμερου εμπίπτουν στην προηγούμενη άποψη: Ποιος θα ψηφίσει τους καραμπινάτους μνημονιακούς;

Δεν πειράζει, να σφίξουν λίγο τα κόκκινα κωλαράκια των Γερμανών, γιατί αν σηκωθούμε να φύγουμε, αν βρεθεί ένας Έλληνας πολιτικός με αξιοπρέπεια να τους πει "Γεια σας", θα μας τραβάνε από τα πόδια κι απ’ τα χέρια, για να μείνουμε. Θα μας κολλάνε τα ευρώ στο κούτελο λες και είμαστε ο Ζαμπέτας.

Είπαμε άλλο Ευρώπη (γεωγραφικός προσδιορισμός) και άλλο Ε.Ε. (οικονομική ένωση)

Ας ετοιμαστούν λοιπόν και τα εσκούδα, οι λιρέτες και οι πε(τ)σέτες.
(με τις τελευταίες να σκουπίσουν τα δάκρυά τους οι Γερμανοί)

Ανώνυμος είπε...

το γερμανοτραφής από μόνο του δε λέει τίποτα

είναι αριστερός και τα λέει αυτά

σου λέει "βγάζεις περισσότερα";
"γιατί, με ποιο δικαίωμα;" "όλοι ίσοι δεν είμαστε;"

"ΦΕΡΤΑ ΔΩ!"...

επίσης είναι καθηγητής σε ανώτατη σχολή και ως εκ τούτου δεν έχει σχέση με την πραγματική οικονομία

δηλαδή: πληρώνεται, του τα δίνουν εργοδότες, παίρνει μισθό,

ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ (όπως κάνει και ο τελευταίος περιπτεράς)

έχει τεράστια διαφορά ξέρεις...

κατά τα άλλα ούτε που τους ξέρω αυτούς τους συγκεκριμένους

αριστερά είναι όμως αυτή, τι περίμενες...

να αναμένεις και άλλους φόρους Ελλήνων υπέρ αναξιοπαθούντων φιλοξενουμένων (στα φανερά πια)

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ

έτσι γίνονται τα πογκρόμ των (σε λίγο μειονοτήτων) στη χώρα τους...

γι' αυτό προσοχή...

ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ...

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος θεωρεί δίκαιο να βγάζει ο ελεύθερος επαγγελματίας ή ο γιατρός (που τον ξυπνάνε οι ασθενείς στις 2 η ώρα τη νύχτα) με τον ιδρώτα του και με την αξία του και με τα ΞΕΝΥΧΤΙΑ του 120.000 το χρόνο ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!! και να έρχεται το αριστερό σημιτιστάν (διότι αυτό είναι ο Συριζα) και να τον φορολογεί με το 45% (δηλαδή να του παίρνει 50.000 τίμια κερδισμένα) να σηκώσει το χέρι ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣ!!!

αφαιρείται έτσι ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ και παρέχεται κάθε κίνητρο για φοροδιαφυγή

γιατί να ξενυχτήσω στη δουλειά, γιατί να κουραστώ; γιατί να κερδίσω περισσότερα για να βελτιώσω τη διαβίωση της οικογένειάς μου όταν θα μου τα πάρει ο κάθε αχρείος;;;;

για να έρθει να τα πάρει το κράτος και να τα δώσει που; στη μαύρη του φορολογική τρύπα;

δεν πάω στο συσσίτιο καλύτερα;!;!

γιατί δεν λένε να δίνει ο κάθε πολίτης το φορολογικό όβολό του όπου θέλει αυτός, π.χ.;

να βγάλουν κατάλογο αναγκών του κράτους και ο κάθε πολίτης να επιλέγει που θα δώσει;

Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 10% έως 20%.

ΤΕΛΟΣ.

Η ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΛΗΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΓΚΟΥΛΑΓΚ...

Ανώνυμος είπε...

Όλη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τέτοιοι είναι...
Κρατικοδίαιτοι πανεπιστημιακοί χαρτογιακάδες με ατελείωτα θεωρητικά σεντόνια δημοσιευμένα και δικηγορίνες (το αντίστοιχο του LSE της ΝΔ δηλαδή)

(την άκουσες την Κωνσταντοπούλου τι ξερή και μονότονη φωνή έχει σα ΣΦΥΡΙ; τάκα τάκα τάκα σφυροκοπάει με τη φωνή...)

θα σε στείλει αν την ακούς πάνω από 5 λεπτά...

φαντάσου να πάρει και θώκο...

μπρρρ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν Έλληνες γι' αυτούς, υπάρχουν ΤΑΞΕΙΣ. Τέλος.

Για τα εθνικά ζητήματα, ας μην συζητήσουμε καλύτερα...

spiral architect είπε...

Γιατί, από πότε δεν υπάρχουν τάξεις;
(ανοίγουμε και κάνα βιβλίο που και που έτσι;)

Ανώνυμος είπε...

Όχι ότι το ΚΚΕ είναι καλύτερο σε αυτά.

Μόνο ταξική ανάλυση.

Απλά είναι "πούρο" κομμουνιστικό κατά πως αρέσκονται να λένε.

Τούτοι δω είναι "σοσιαλδημοκράτες".

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε, και η επιβεβαίωση.

Κι επειδή υπάρχουν τάξεις, τι;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑΞΕΙΣ, ΑΓΑΠΗΤΕ.

spiral architect είπε...

... για συνέχισε, είμαι όλος αυτιά!

Ανώνυμος είπε...

τι να συνεχίσω, άνοιξε κανά βιβλίο...

nikos είπε...

H σημερινή κοινωνία δεν θέλει να μοιραστεί σε τάξεις . Σχέσεις με τα μέσα παραγωγής έπαψαν να έχουν νόημα για μας. Μοιραζόμαστε σε πλούσιoυς και φτωχούς , έντιμους και ανέντιμους , ή σε κυβερνήτες και την .....υπόλοιπη κοινωνία.

Aias είπε...

δεν ειναι παραλογο αυτο που λεει Αρχαιπτερυγα ,πολλοι το ζητουσαν να εφαρμοσθει για εταιρειες που με το προσχημα υπερτιμολογησεων η παραχης υπηρεσιων απο την μητρικη πληρωνουν αστειους φορους (Καρφουρ -Ικεα -Λιντλ κλπ)

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε,
Είμαι ένας απλός μηχανικός, θεωρώ ότι οι νόμοι της φύσης δεν έχουν παραθυράκια, και δεν καταλαβαίνω τα πολλά οικονομικά. Ομως με το κόλπο των τριγωνικών πωλήσεων, το κάθε Lidl, Ikea, Carrefour κ.λ.π. επιλέγει την χώρα στην οποία θα φορολογηθούν τα κέρδη του, η οποία βέβαια ποτέ δεν είναι η Ελλάδα. Μήπως τελικά ο τζίρος είναι μια αποδεκτή ένδειξη των φορολογήσιμων κερδών της επιχείρησης;

archaeopteryx είπε...

οι τριγωνικές πωλήσεις και παρανομίες που προκύπτουν από το transfer pricing είναι αντικείμενο βασικά φοροδιαφυγής και σε τραβηγμένες κατάστάσεις ξεπλύματος.

Αλλά το πονάει δάχτυλο - κόβει πόδι δεν είναι σωστό. Η φοροδιαφυγή δεν λύνεται με τυφλή και οριζόντια φορολόγηση, και στην τεταμένη κατάσταση (διάβαζε εκροές χρημάτων) ο φόβος του καταναγκασμού, ή το σύνδρομο γ' λαίλαπας (μετά τις δύο του Πασοκ) δεν βοηθάει.

Εάν το ζητούμενο είναι η κατάρρευση και η επαναδημιουργία, πάω πάσο. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση λάθος μέτρο για λάθος σκοπό που θα έχει μόνο ένα άμεσο αποτέλεσμα: Συσπείρωση κατά μίας από τις 2-3 "αντιμνημονιακές φωνές"

Είμαι υπέρ των αντιμνημονιακών φωνών για 150 λόγους. Αλλά δεν είμαι ούτε κατά των Ελληνικών επιχειρήσεων ούτε υπέρ της περιθωριοποίησης μίας εκ των αντιμνημονιακών φωνών.

Αν οι "δεξιοί" βγουν και φωνάζουν "θάνατος στο προλεταριάτο" θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το να βγαίνουν οι αριστεροί και να φωνάζουν "θάνατος στα αφεντικά".

Ο τρόπος πάταξης της φοροδιαφυγής είναι η μείωση των συντελεστών και η εξασφάλιση της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων. Όχι ο νέος εμφύλιος.

spiral architect είπε...

@ 11:31: Αφού είσαι μηχανικός, (συνάδελφε) είσαι των (εφαρμοσμένων) θετικών επιστημών, της παρατήρησης και του πειράματος. Ισχύει λοιπόν το "Economics is a non-science".

Οσο για τους ανώνυμους οπαδούς του "κλείσε στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα νιώσεις μέσα σου κάθε είδους μεγαλείο", εγώ αυτό δεν το αμφισβητώ, ούτε το αντιμάχομαι.
Αυτό που διάγουμε τα τελευταία χρόνια είναι απότοκο ενός οικονομικού πολέμου που γίνεται με όπλο το Κεφάλαιο, ενός μηχανισμού καταστροφής κεφαλαίων και ανθρώπων που γίνεται ανά τακτά διαστήματα μέσα στον καπιταλισμό. Το ονομάζουν κομψά "κρίση"

Κανείς δεν μας απείλησε με την ιστορία του, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε δεν έβαλαν μπροστά την "ένδοξη ιστορία των Βησιγότθων και των Τευτόνων". Τα σύγχρονα όπλα είναι απαιτητές εγγραφές σε υπολογιστές.

Μηχανικός είμαι άλλα αναγκαστικά διαβάζω και τις βασικές αρχές της οικονομικής θεωρίας, φιλτράρω και έχω καταλήξει.

spiral architect είπε...

Διαβάστε το παρακάτω (και το λινκ) και πείτε μου που διαφωνείτε:

Αυτές τις μέρες το τι μαργαριτάρια έχω ακούσει, αφού γελάω μόνη μου! Ειλικρινά σας λέω, ευτυχώς που είμαι στο ΚΚΕ. Αν με έβαζε το Κόμμα να πω τέτοια πράγματα, θα αυτοκτονούσα. Τους λέω καμιά φορά ότι έτσι και αποφασίζαμε, τρελαινόμασταν –που ευτυχώς δεν έχουμε τρελαθεί- και λέγαμε τέτοια στον κόσμο, ότι θα έλθουμε εμείς, θα γίνουμε κυβέρνηση και θα του λύσουμε τα ζητήματα, θα προτιμούσα –λέω- να πάω σαν τον Χριστούλα, να πάω να αυτοκτονήσω στην Πλατεία Συντάγματος με ένα όπλο! Πώς να πεις αυτά τα πράγματα «θα γίνω κυβέρνηση και θα σου λύσω τα προβλήματα»;

Ανώνυμος είπε...

Για transfer pricing ειδικεύεται κάθε εισαγωγέας και πολυεθνικό supermarket

nestrom είπε...

O πλούτος προϋποθέτει φτώχεια.
Δεν το βλέπω από ηθική ή θρησκευτική άποψη,δεν το κρίνω αλλά είναι έτσι.
Για να έχει κάποιος πλεόνασμα κάποιος πρεπει να έχει έλλειμμα.

Το πρόβλημα στην ευρώπη είναι ότι έχουν τελειώσει οι "φτωχοί" και υπάρχουν πολλοί "ευκατάστατοι" με δανεικά οι περισσότεροι.
Πρέπει επομένως σύντομα και πιθανώς βίαια να εφευρεθούν φτωχοί.

Έιδικά αν ανέβει το βιωτικό επίπεδο των κινέζων, τότε θα δημιουργηθεί παγκόσμιο πρόβλημα, εκτός αν το ζούμε ήδη.

Professor Moriarty είπε...

Όταν ο Γλέζος περιφέρεται και μιλάει για δημοσιονομικά (!), είναι επόμενο να βγει κάθε σκελετός από την ντουλάπα και κάθε ζόμπι από τον τάφο του.

Θυμάμαι ότι όταν ήμουν μαθητής ο Μηλιός έγραφε σε μια αριστερίστικη φυλλάδα. Επειδή οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι καν σοβιετικοί οι οποίοι έχουν συγκεκριμένη μανιέρα κρατικού κεντρικού σχεδιασμού, ούτε φυσικά και οπαδοί της αυθόρμητης αυτοοργάνωσης των λαϊκών μαζών (αν υπήρξε ποτέ τέτοια), ε'ιναι επόμενο να υιοθετήσουν ένα μοντέλο κρατικιστικής σοσιαλδημοκρατίας νοθευμένο με ολίγο (ή περισσότερο) αραβικό σοσιαλισμό. Η αφελής άποψή τους είναι ότι θα κάνουν “αναδιανομή” μέσω της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων. Αλλά θα είναι μίας χρήσεως, διότι ξεχνούν ότι δεν μπορούν να λύσουν το θέμα το επενδύσεων. Ποιος θα μείνει να κάνει επενδύσεις στο Ελλαδιστάν;

Οι άνθρωποι αυτοί είναι αστείοι. Επικίνδυνοι γίνονται από τη στιγμή που το κύμα διαμαρτυρίας τους σήκωσε σε ποσοστά άσκησης κυβερνητικού έργου. Και γι αυτό φταίει ότι ότι δυνάμεις που έπρεπε να αναλάβουν την απεμπλοκή, όχι από το Μνημόνιο, αλλά από τον φαύλο κύκλο της ανατροφοδότησης μιας συνταγής για “ανάπτυξη” μαϊμού με δεκανίκια δανεικά από την ΕΕ, έδειξαν ότι είναι διαβρωμένες και απολύτως ελεγχόμενες από τα Ευρωπαϊκά κέντρα (τυπικά και άτυπα).

“Αντιμνημονιακή πολιτική” με Σύριζα στα πράγματα σημαίνει ότι η Ελλάδα θα γίνει αραβική χώρα χωρίς πετρέλαια. Πληθυσμιακά ήδη έχει γίνει, και αυτό χαροποιεί ιδιαίτερα τους Μηλιούς και τα άλλα φρούτα που κρέμονται από τα κλαδιά του Σύριζα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.avaaz.org/en/a_new_plan_to_save_the_planet/?cl=1809230727&v=14364

Ειναι επειγουσα η συμμετοχη σας.

spiral architect είπε...

Ασε αγαπητέ ανώνυμε των 1:13 μ.μ, ψωνίσαμε από σβέρκο!

Ανώνυμος είπε...

Οι τριγωνικές πωλήσεις έφεραν την συνάφεια ή η συνάφεια τις τριγωνικές πωλήσεις;

Εχοντας υποστεί τρεις συνάφειες, αποφάσισα ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου να μην το ξαναπάθω το κακό αυτό. Οταν αρχίζεις από την θέση ότι είσαι εκ προοιμίου κλέφτης και η μόνη επιλογή που έχεις είναι να το αποδεχτείς τώρα ή μετά από έλεγχο, έ γαμώ το! δεν το καταπίνεις εύκολα.

Ετσι η νέα δουλειά είναι με εταιρεία εξωτερικού, σε άλλη χώρα της ΕΕ, για να μην έχω επαφή με το φορολογικό κατεστημένο της συνάφειας. Ισως αυτά να ώθησαν τις μεγάλες επιχειρήσεις να κάνουν ότι κάνουν. Γιατί άραγε δεν έκαναν το ίδιο σε άλλες χώρες με ψηλότερους συντελεστές φορολογίας; Ισως διότι δεν έχουν συνάφειες και βλακείες.

Ανώνυμος είπε...

Εδω, διατεινονται οτι τον παρεξηγησαμε τον Μηλιο http://prezatv.blogspot.com/2012/05/mega_4997.html .. βρε λες?

Ανώνυμος είπε...

"Όποιος θεωρεί δίκαιο να βγάζει ο ελεύθερος επαγγελματίας ή ο γιατρός (που τον ξυπνάνε οι ασθενείς στις 2 η ώρα τη νύχτα) με τον ιδρώτα του και με την αξία του και με τα ΞΕΝΥΧΤΙΑ του 120.000 το χρόνο ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ"

Ξεκαβαλικέψτε λίγο ρε παιδιά που βγάζεις στην Ελλάδα 120.000 ευρώ με την αξία σου και τον ιδρώτα σου. Δηλ. τους έχετε γδάρει τους ασθενείς ή τους πελάτες. Με 650 ευρώ βασικό μισθό μην τους χρεώνετε τόσο. Μόνο οι κλέφτες όπως ο Άκης τα είχε και τα σκόρπαγε. 2 μέτρα γης παίρνουμε όλοι.