Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τα παλιά λάθη, τα καινούργια λάθη και ο κοινός παρονομαστής


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2179601

Δεν έχω πρόβλημα να συμφωνήσω με την Μέρκελ. Δεν έχω καν πρόβλημα να παραδεχτώ ότι φταίω για τα λάθη των πολιτικών μου (αφού εγώ κουνούσα σημαιάκια και κόλλαγα αφίσες).

Το πρόβλημα όμως είναι ότι τόσο οι πολιτικοί μου, όσο και ένας όλο και αυξανόμενος επιχειρηματικός περίγυρος, που συντηρεί τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς μου, είναι φτιαγμένοι,
αγορασμένοι, νοικιασμένοι, κατ'εικόνα και ομοίωση, αν όχι της ίδιας της Μέρκελ, των επιχειρηματικών και γεωπολιτικών συμφερόντων της χώρας της Μέρκελ, που είναι ο κοινός παρονομαστής στην Ελλάδα για πολλά χρόνια τώρα. Το "ανήκομεν στην Δύσιν" αναφέρεται στο ότι δεν είμαστε στην από εκεί μεριά του παραπετάσματος (που δεν υπάρχει από το 1989 και μετά).  Δεν αναφέρεται στο ότι κάνουμε ό,τι πει η κάθε Ζήμενς και ο κάθε Έττινγκερ, επειδή έτσι συμφέρει την διαπλοκή...


Το παραπάνω γράφημα (που μεγαλώνει με κλικ) το είχα φτιάξει για να αποφασίσετε εσείς "τι φταίει", γιατί η κυρία Μέρκελ λέει αυτά που βολεύουν την ίδια, και καλά κάνει, αλλά δεν πάει να πει ότι τα χάβω κιόλας....

Και εάν έχετε αμφιβολία, όλο το μεγαλείο της Ευρωαπάτης και του Γερμανικού μερκαντιλισμού, είναι πρώτο τραπέζι πίστα στην "Ελληνική" ενεργειακή πολιτική του Μπιρμπιλονόμου.  Για όνομα του θεού, δηλαδή, έχουμε ακόμα την Κλιματική Αλλαγή σε ταμπέλα "Ελληνικού" Υπουργείου. ΟΚ, δεν λαδώνει σήμερα η Μέρκελ, απλά έχει φτιάξει μια κάστα τρωκτικών που το κάνει για χάρη της.

Αμφισβητώ λοιπόν την στατιστική και την ερμηνεία του 80% που αναφέρει, είναι παραπλανητική, άλλα λένε οι μεν και άλλα οι "δεν", και εάν υπάρχει 80% Ελλήνων που θεωρούν την Κλιματική Αλλαγή εθνική προτεραιότητα, να πετάξω το πληκτρολόγιό μου και να πάω για ψάρεμα.

Η "φωτό" της κυρίας με τον Darth Vader είναι από εδώ (για να μην πει κανείς ότι εγώ την κακολογώ).

3 σχόλια:

spiral architect είπε...

[...]Μετά από δύο χρόνια εξαθλίωσης το μόνο που δεν χωρά είναι συζητήσεις, επαναδιαπραγματεύσεις, επανεξετάσεις. Αλλά οποιαδήποτε τέτοια επιλογή απαιτεί την ενεργή, αποφασιστική συμμετοχή του κόσμου, κάτι που αφενός δεν υπάρχει αφετέρου δεν επιδιώκεται.

Ρίξτου μια ματιά γιατί επιτέλους φτάσαμε στο point of no return!

ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ BLOG ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.ΑΡΧΑΙΟΠΤΕΡΥΞ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ. ΑΡΧΑΙΕ ΕΙΣΑΙ ΦΟ-ΒΕ-ΡΟΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα συστήματα διακυβέρνησης, και αυτό της καλλιέργειας του φόβου για τις «επερχόμενες» καταστροφές από την κλιματική αλλαγή, έχουν μελετηθεί και οργανωθεί σε διεθνείς οργανισμούς.
Ο ΥΠΕΚΑ, Παπακωνσταντίνου, είχε θητεύσει σε κάποιους από αυτούς τους οργανισμούς.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85
Η Μπιρμπίλη, άργησε αλλά μπήκε και αυτή στο… κλίμα ειδικά από τη στιγμή που διορίστηκε σε έναν τέτοιο οργανισμό για… μεταπτυχιακά.
Όταν την είχαν διορίσει ως ΥΠΕΚΑ, είχε τις ανάλογες εντολές για το τι πρέπει να γίνει και πώς προκειμένου το παλιό ΥΠΕΧΩΔΕ (που είχε τμήματα δημοσίων έργων κλπ) να στελεχωθεί από άτομα που γνωρίζουν τη διαχείριση για τα «προβλήματα» από την κλιματική αλλαγή ώστε να επιταχυνθούν και τα έργα ΑΠΕ.
Στη συνέχεια, ο Παπακωνσταντίνου, αναλαμβάνοντας το ΥΠΕΚΑ προχώρησε με έντονους ρυθμούς το προαποφασισμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων (για την προστασία μας από τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής).
Και ενώ όλοι μας τώρα εκτός από τις πολιτικές εξελίξεις, κοιτάζουμε με τρόμο μια μεγάλη «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό, έργο ανθρώπων, πληροφορούμαστε ότι εκτός από την απλή γήινη κλιματική αλλαγή, κάπου ψηλά στους κομήτες ? συντελείται και μια άλλη:
Οι μαύρες τρύπες προκάλεσαν συμπαντική «κλιματική αλλαγή»

http://anakalipsi.blogspot.com/2012/05/blog-post_7746.html