Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Όταν η καθεστωτική "οικολογία" αποκαλύπτεται ως πρακτοριλίκι των εχθρών της χώρας


Του ΔΧ με βοήθεια από τους  ΠΓ και ThW

Αντιγράφω από ΠΓ

"...Εδώ είναι το Μέγιστο της Αλητείας τους:
Θα τα κλείσουμε λένε τα εργοστάσια άνθρακα (Πτολεμαΐδα Μεγαλόπολη) για να μη πεθαίνετε από καρκίνο και θα γεμίσουμε το τόπο με ΒΑΠΕ (βιομηχανικά, "φαραωνικά" αιολικά)
Ταυτόχρονα όμως τα ίδια λαμόγια (δικά και ξένα) ζητάνε απ τη ΔΕΗ να πουλήσει σε ιδιώτες τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια της!
(Μα θα αγοράσουν οι ξένοι ιδιώτες επενδυτές τα "ρυπογόνα" θερμοηλεκτρικά??)
Να τα κάνουν τι; αφού θα είναι "κλειστά"!..."

Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ, ο Αφελής Δ. :
Αν πουλήσεις έτοιμες εγκαταστάσεις (και πελατολόγιο) από που θα βγάλει ο μιζαδόρος τα έξοδα του;;; (Χωρίς μίζα, τίποτε δεν κουνιέται στην Ελλάδα, ας μην κοροϊδευόμαστε)...Απο ανενεργές μονάδες; Ή απλά, θα τα πάρει ΚΑΠΟΙΟΣ και θα "περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να τα ενεργοποιήσει ξανά

Στο μεταξύ, σας έχω νέα από το μέτωπο των "ενδιαφερόμενων" για να αγοράσουν (μπιρ παρά) τα θερμοηλεκτρικά της Ελλάδας (και τα λιγνιτικά πεδία, φυσικά):

Λίγες μόλις μέρες μετά την διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι ....
Η Γερμανική Βουλή χθες ψήφισε ΚΑΤΑ της εξόδου από τον άνθρακα, στα επόμενα 20-25 χρόνια! (460 κατά / 118 υπέρ )

Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν, να κατασκευάζονται και να ηλεκτροδοτούνται από τα εργοστάσια άνθρακα. (Και θα συνεχίσουν να κατασκευάζουν καινούργια, όπως ΗΔΗ κάνουν!)
Ναι, αυτά που ... μολύνουν το περιβάλλον και την υγεία σας !!

Αντιθέτως στην Ελλάδα (δηλώνουν ότι) θέλουν να κλείσουν τα απρόσκοπτα και φθηνά λιγνιτικα εργοστάσια - και φυσικά να παραχωρήσουν (ως "άχρηστα") τα ορυχεία λιγνίτη (του "ελληνικού μαύρου χρυσού") εντελώς δωρεάν, μια και δεν θα αξιοποιούνται.  Μέχρι να έρθουν οι επόμενοι που θα πουν ξαφνικά (όπως προβλέπει το διαχρονικό Σχέδιο): "Οφείλουμε να τα ξαναβάλουμε μπροστά επειδη χρειαζομαστε φτηνο ρευμα για τη βιομηχανία, την ανάπτυξη, το κοινωνικό τιμολόγιο μπλα-μπλα-μπλα..." (έχοντας τιγκάρει τους υπεράκτιους μυστικούς λογαριασμούς τους με "πρασινα" για να είναι και στο πνεύμα της Οικολογίας...)

Και κάνω μια απλή ερωτηση τώρα:

Πόσο Μαλάκας Έλληνας μπορείς να είσαι ανεχόμενος αυτή την τεράστια απάτη/προδοσία/πρακτοριλίκι (διαγράψτε όποιο δεν συμφωνειτε):

1) Να σου κλέβουν κάτω απο τα πόδια σου τον Εθνικό σου Πλούτο.
2) Να πιστεύεις οτι "σώζεις τον πλανητη" πληρώνοντας ρευμα στη διπλάσια τιμη για να ενθυλακώσουν την διαφορά τα Εθνικά λαμόγια που έχουν παρει το "χρίσμα" απο τους Διεθνείς Τραπεζαλήτες "αφεντικούς" τους.
3) Να υπερχρεώνεσαι για τα επόμενα 50 χρονια για να αγοράσεις την ΑΠΑΤΗ των "πράσινων αιολικών" που οι Γερμανοί τα κατασκεύασαν καίγοντας ΚΑΡΒΟΥΝΟ και γελώντας κατω απο τα μουστάκια τους για τους Ηλιθιους που θα τα φορτωθουν...

Δ. Χ.  (5-12-2015)

ΥΓ.  Και μια εκ των υστέρων συμπλήρωση, που όμως έχει μεγάλη σημασία: Αν σταματήσεις για ενα διάστημα την λειτουργια των λιγνιτικών θερμοηλεκτρικών τοτε ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙΣ τη βαση αναφοράς για το κοστος παραγωγης του ρευματος. Οποτε ο ΧαζοΠοπολος σταματα να βλεπει οτι το "αιολικο ρευμα του λαμογισταν" ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ! Φυσικα, μολις ερθουν τα καινουργια αφεντικα της χώρας και ξαναβαλουν μπρος τα λιγνιτικα, θα πέσει η προπαγανδα του "ποσο φτηνοτερο ρευμα θελει η κυβερνηση να προσφερει στον λαο της". Ιστοριες του Ναστρεντιν Χοτζα, δηλαδη...

Το δικό μου ΥΓ είναι ότι ...εγώ και τα servers έχουμε μνήμη.  Γιατί ανεβαίνει η Οριακή Τιμή Συστήματος?  Το ερώτημα, τότε, το είχε θέσει άλλος.

1 σχόλιο:

nikos είπε...

ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΙΜΩΝ" ΟΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!!!!
Ο διεθνής δείκτης τιμών Ανανεώσιμων καταρρέει παράλληλα με την πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου....