Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Τα Πράσινα Ευρωλιγούρια


Εάν δεν ήταν μακροσκελής, ο τίτλος της ανάρτησης αυτής θα έπρεπε να είναι:

«οι αγριαγκινάρες του ΕΛΙΑΜΕΠ,
οι εκτός σχεδίου βίλες της Ελληνικής Εταιρίας,
η Οικογενειακή Υπόθεση,
 και η Iberdrola»

Να τα πάλι τα παιδιά… Οι «επιστήμονες» που κάνουν ημερίδα και διαβούλευση για να πλασάρουν Γερμανικά, Δανέζικα και Ισπανικά προϊόντα με Βέλγικο περιτύλιγμα. Αλλά αφού ζητάει η καλή κυρία της «Ελληνικής» Εταιρίας «Περιβάλλοντος» και «Πολιτισμού» να διαδώσω την Πράσινη Ελλάδα τους θα κάνω ότι μπορώ. Brought to you by ΕΛΙΑΜΕΠ, «Ελληνική» Εταιρία, και κάτι που λέγεται ΕΚΕΠΕΚ.


Η παραπάνω εικόνα μεγαλώνει με κλικ, αλλά υπάρχει και σε pdf εδώ.

Η καχύποπτη άποψή μου για το ΕΛΙΑΜΕΠ, είναι ότι πίσω από μία βιτρίνα σοβαροφάνειας προωθεί την ψεύτικη, πλασματική και ανθελληνική διακυβέρνηση κάποιου υπαλλήλου ονόματι Βαν Ρόμπουϊ. Προωθεί κεντρικό σχεδιασμό, νέο-σοσιαλισμό, οικο-φασισμό, και προσπαθεί να με πείσει τι καλό που είναι το 4ο Ράιχ και οι «αλλαγές» του Ομπάμα. Το ΕΛΙΑΜΕΠ πιστεύει ότι υπάρχει «Ευρώπη» (αλλά δεν ξέρει το τηλέφωνό της). Πλασιέ Γερμανικών ιδεών και της Γερμανικής προσέγγισης «τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου δικά μου». Ο Γερμανικός εθνικισμός που είναι ρομαντικός, αλλά ο γαλλικός και ο αγγλικός είναι αλλιώς… (Ξεφτίλες… φαίνεστε από μακριά).

Δεν ασχολούμαι συνήθως με το ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά στα ενεργειακά προωθεί την Πράσινη Απάτη, τις… αγριοαγκινάρες της ΔΕΗ και την ενεργειακή υποβάθμιση της Ελλάδας.  Μόνο από αυτά, το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι για μένα πράσινα ευρωλιγούρικα τσιράκια. Ωστόσο, ντρέπομαι για 2-3 άτομα, εκεί μέσα που τα θεωρώ και «σοβαρά», τρομάρα τους.

Η «Ελληνική» Εταιρία «Περιβάλλοντος» και «Πολιτισμού» αλλιώς ξεκίνησε αλλά εκ των πραγμάτων εξελίχθηκε σε παράρτημα της Siemens, της Vestas και της Iberdrola. Παραμύθιασε τις καλές κυρίες με δήθεν Αιγαίο και τοπία αλλά βασικά προωθεί αιολικά (με υποκριτικούς τίτλους περί «Ευάλωτης Γης» και πράσινα κλαψούρικα άλογα (και εγώ ...δάκρυσα). Είναι π.χ., και κατά της εκτός σχεδίου δόμησης, αλλά τα μέλη της είναι κυρίως νεόπλουτοι που έχτισαν εκτός ή εντός σχεδίου στα νησιά, μέχρι το 2003, και τώρα δεν θέλουν γείτονες!  Η «ελίτ» που δεν θέλει την πλέμπα (έχω και ονόματα εάν κανείς ενδιαφέρεται). Και μέσα στην καλή αυτή παρέα, ο αιολικός κ. Λάλας στο ΔΣ, και Deutsche Bank και η Prometheus Gas στους χρηματοδότες. Ξέρω, ότι η λίστα των μελών της «Ελληνικής» Εταιρίας έχει άψογα ονόματα, αλλά έτσι δουλεύει η καλή προπαγάνδα. Μαζεύεις τα εκπληκτικά ονόματα-κράχτες, φορτώνεις και σχετικά ασήμαντους και αριβίστες που ψάχνουν για κοινωνική αναγνώριση, και η Deutsche Bank χρηματοδοτεί, με αντάλλαγμα δηλητήριο... Λίγο λίγο, καλόοο... θα σ' αρέσει...


Παρενθετικά, η μέθοδος της Deutsche Bank είναι σταθερή και προδιαγεγραμμένη.  Τους έχω παρατηρήσει.  Προσφέρει χορηγίες, διαχείριση αποθεματικών κλπ,  και πολιορκεί κάθε μη υποταγμένο Ίδρυμα. «Θα σας αναλάβουμε την διαχείριση του endowment και θα κάνουμε και sponsoring».  Και σπονσοράρουν πάντα τα ίδια και τα ίδια: Το Γερμανικό πλάνo.

ΕΚΕΠΕΚ σημαίνει «Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης». Άλλη εκδοχή του ιδίου Πράσινου νομίσματος. Μικρό αντικείμενο μέχρι τώρα, έχουν απαγγείλει το ποίημα ότι πιστεύουν στην Κλιματική Αλλαγή. Και, ως συνήθως, τα πραγματικά διαπιστευτήρια δεν έχουν καμία σχέση με την Κλιματική Αλλαγή. Αλλά από τότε που απήγγειλαν το Πράσινο Πιστεύω, η τύχη τους γύρισε. Αυτοί παριστάνουν τους καθηγητές των παιδιών μας, άρα καταλαβαίνετε τι φρούτα βγαίνουν από αυτό το κομμάτι της Παντείου... Εθελοντές είλωτες. Εδώ, ένα δείγμα με τα ενδιαφέροντα των ειλώτων.

Είμαι κακεντρεχής ή υπερβολικός;

Δείτε την πρόσκληση των ευρωλιγούρηδων. Έχει τους ομιλητές έχει και την «επιστημονική» επιτροπή. Το αιολικό λόμπυ. Οπαδούς του Φαινομένου του Θερμοκηπίου, και υπάλληλους αιολικών εταιριών (έχουμε και τον Ρόκα εδώ, δηλαδή την Iberdrola). Και ένας-δύο διαφωνούντες αλλά με όρους. Στην επιστημονική επιτροπή π.χ. έχουμε τον εκπρόσωπο της Οικογενειακής Υπόθεσης (που προωθεί βασικά όλα αυτά). Έχουμε και έναν-δύο σοβαρούς που όμως έχουν κατά καιρούς προσκυνήσει, αν και ένας πρόσφατα εξιλεώθηκε. Άλλος (σοβαρός) χλευάζει κατ’ ιδίαν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά είναι φίλος άλλου τρανού υποστηρικτή, που φυσικά δεν εμφανίζεται ποτέ δημόσια σε τέτοια θέματα (αλλά ήταν χορηγός της επίσκεψης του Γκορ στο Μέγαρο, χαχαχάαα).

Μπορώ να πιάσω έναν-έναν από τους ομιλητές και να σας δείξω τι είναι. Προτιμώ να το κάνετε μόνοι σας, εάν σας ενδιαφέρει, θα σας πω πώς: Google το όνομα του ατόμου και τις λέξεις «κλιματική αλλαγή». Οι Πράσινες Μούχλες φαίνονται αμέσως!

Η «Κλιματική Αλλαγή» ξεκίνησε την ζωή της σαν «Φαινόμενο του Θερμοκηπίου». Κατάλαβαν όμως ότι αυτό δεν στέκει, ιδίως όταν μάλλον κρυώνει ο Πλανήτης, και βάφτισαν το (μάλλον ανύπαρκτο και σίγουρα φουσκωμένο) «Φαινόμενο του Θερμοκηπίου», «Κλιματική Αλλαγή».  Και επειδή και αυτή δεν στέκει, γιατί υπάρχουν ιστορικά στοιχεία μετά το 2.000 π.Χ, και εύκολα γεωλογικά στοιχεία από το 20.000 π.Χ. ότι το κλίμα αλλάζει,  σκέφτηκαν τα «Ακραία Καιρικά Φαινόμενα». Και επειδή όσο και όπου υπήρξαν χρονικογράφοι, κατέγραφαν ακραία καιρικά φαινόμενα, ξέμειναν από ιδεολογία. Και εξακολουθούν και ψάχνουν για τον Κοινό Εχθρό που τους Ενώνει.  Αλλά με πάνω από 20.000 νεκρούς σε 10 λεπτά, τους χάλασε τον Πράσινο ειρμό ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Κύριοι του ΕΛΙΑΜΕΠ, της «Ελληνικής» Εταιρίας και του -- άλλου του πώς το λένε --, ούτε διάλογο προωθείτε ούτε επιστήμη. Προωθείτε αιολικά και προωθείτε την νέο-ταξική αντίληψη περί ανάγκης παγκόσμιας διακυβέρνησης. Τρίχες! Γερμανική είναι η διακυβέρνηση.  Μερικοί από εσάς είστε χυδαίοι πλασιέ, μερικοί είσαστε λίγο άσχετοι ή λίγο ψεύτες, αλλά όλοι μαζί δήθεν διαβουλευόμενοι, νομίζετε ότι κάτι κάνετε. Το μόνο που κάνετε είναι να κοροϊδεύετε τους αδαείς (και τον εαυτό σας). Ακόμα και εάν κοροϊδέψετε τους αδαείς, τα αποτελέσματα θα αποδείξουν ότι λέτε παραμύθια και ήδη αποδεικνύουν ότι λέτε παραμύθια. Πληρωμένα παραμύθια. Παραμύθια που όμως δίνουν βραβεία μαϊμούδες και ...διεθνή αναγνώριση.  Βραβείο από το IPCC, για παράδειγμα, είναι βραβείο μαϊμού.

9 σχόλια:

emerald είπε...

http://www.iefimerida.gr/blog-content/1628/%CE%B7-%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%86%CE%BB%CF%8E%CF%81%CF%89%CE%BD

Η αίρεση των οικο-φλώρων

Ανώνυμος είπε...

@ emerald:

Πλάκα έχει, αλλά τα πράματα είναι χειρότερα:
Ζουν ανάμεσά μας!

Αγρίεψες αρχαιοπτέρυγα!

spiral architect

archaeopteryx είπε...

spiral,

πώς να μην αγριέψω... Η χώρα είναι τεχνικά πτωχευμένη από πέρυσι τέτοιο καιρό. Δημιουργεί από τότα τρέχον έλλειμμα. Το ΑΕΠ μικραίνει και ακόμα δεν έχουν πιάσει δύσκολα. Αντικειμενικά, η κα΄τασταση με τον Ανατολικό γείτονα δεν είναι ρόδινη.

Τρώμε από έτοιμα και το κράτος από νέα δανεικά.

Και κάνουν συνέδρια οι να μην πω τι και επικαλούνται για μειζον θέμα την ...κλιματική αλλαγή για να δανειστούμε κι άλλα μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ για να καταστρέψουμε τον τόπο.

Δεν έχω ούτε άλλα για την ΔΕΗ, και για τον τόπο, λέω να ακολουθήσουμε την ιστορική μας παράδοση

Αγριεψα;.. είμαι πολύ πιο αγριεμένος από τον

http://gamostavros.blogspot.com/2010/09/blog-post_2810.html

Ανώνυμος είπε...

Iberdrola?


δες αυτό

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6185004&publDate=2/4/2011

«Με νύχια και με δόντια» προωθεί ο άτυπος αλλά υπαρκτός «συνασπισμός» των οπαδών της «πράσινης ενέργειας» σε Χίο, Λέσβο και Λήμνο, το ενεργειακό σχέδιο - μαμούθ της ΡΟΚΑΣ - IBERDROLA για ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 706 MW και τη διασύνδεσή τους με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, παρά τις τοπικές αντιδράσεις οι οποίες βασίζονται στις σοβαρές αρνητικές συνέπειες που συνεπάγεται η κατασκευή ενός τέτοιου μεγέθους έργου. Πρόσφατα, το σχέδιο παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά στη Χίο, από τους εκπροσώπους της ΡΟΚΑΣ, με τη στήριξη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ επισημαίνει χαρακτηριστικά στην τελευταία σχετική ανακοίνωσή της: «Την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είτε σε κεντρικό επίπεδο είτε σε επίπεδο τοπικής διοίκησης, μέσα από ημερίδες και φανφαρονισμούς ορκίζονται στην προώθηση και εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της φυσιογνωμίας του νησιού, την ίδια ώρα κάνουν πλάτες στους επενδυτές της "Ρόκας-Iberdrola" προκειμένου να προωθήσουν την επένδυσή τους. Ρόλο πλασιέ της επένδυσης ανέλαβαν ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ κ. Λαμπρινούδης με το πρωτοκλασάτο στέλεχός τους Μάρκο Μεννή και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μουσουρούλης, οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία λειτουργούν ως Πέμπτη φάλαγγα για την κοινωνία της Χίου».

Ανώνυμος είπε...

Οι «γαλαζοπράσινοι» υποστηρικτές του έργου, βουλευτές, πολιτευτές και εκλεγμένοι στα όργανα της τοπικής διοίκησης, υπέρμαχοι του καπιταλιστικού κέρδους, επιμένουν να στηρίζουν το έργο, που έχει λάβει και τις απαραίτητες άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΡΑΕ, για 28 αιολικά πάρκα, παρά τις καταστροφικές συνέπειες που συνεπάγεται η ανάπτυξη εκατοντάδων ανεμογεννητριών. Η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ σημειώνει: «Αποδεδειγμένα μια τόσο μεγάλη επένδυση θα πλήξει ανεπανόρθωτα τις περιοχές που θα αναπτυχθεί, αλλοιώνοντας την ιστορική, αρχαιολογική, οικολογική φυσιογνωμία της περιοχής, διώχνοντας τους κτηνοτρόφους, αλλάζοντας τις χρήσεις γης και δημιουργώντας ένα δαιδαλώδες πλέγμα δρόμων και δικτύων που θα προξενήσει ανεπανόρθωτη ζημιά».

Για του λόγου το αληθές, η ονομαζόμενη «Αιγαία Ζεύξη», με προϋπολογισμό 1,850 δισ. ευρώ, προβλέπει την ανάπτυξη 75 ανεμογεννητριών στη Χίο, συνολικής ισχύος 150 MW, με τις 10 από αυτές να τοποθετούνται στην περιοχή Αμανή και άλλες 65 στο οροπέδιο Αίπος. Πρόκειται για περιοχές με πολύμορφη ιστορική, περιβαλλοντική και αγροτική σημασία στις οποίες θα υψωθούν ανεμογεννήτριες 70 μέτρων! Ο σχεδιασμός προβλέπει ολοκλήρωση των μελετών έως το τέλος του 2013, έναρξη εργασιών αρχές του 2014 και έναρξη λειτουργίας το 2016, ενώ οι άδειες παραγωγής έχουν 25ετή διάρκεια. Η σκοπιμότητα του έργου είναι απλή: Εκμετάλλευση του αιολικού δυναμικού των τριών νησιών και εγγυημένη πώληση - μέσω της διασύνδεσης - της παραγόμενης ενέργειας στο ηπειρωτικό σύστημα σε υψηλότατες τιμές για σίγουρα υπερκέρδη. Η ίδια η εταιρεία εκτιμά - μέσω των υπολογισμών της για τα «ανταποδοτικά» τέλη - ότι θα έχει κύκλο εργασιών περίπου 50 εκατ. ευρώ το χρόνο από το συνολικό σχέδιο!

Τα επιχειρήματα υπέρ της επένδυσης διανθίζονται με ύμνους στην «πράσινη ενέργεια» και την προστασία του περιβάλλοντος. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η κάλυψη των τοπικών αναγκών στη Χίο δεν απαιτεί τόσες ανεμογεννήτριες, ενώ η διασύνδεση με το ηπειρωτικό σύστημα θα μπορούσε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και οικονομικότερη τροφοδότησή της με ηλεκτρικό ρεύμα. Ωστόσο, η κυβέρνηση, η ΡΑΕ και η ΔΕΗ, που θα αναλάβει το έργο της διασύνδεσης εφόσον προχωρήσει η επένδυση, κινούνται μονόπλευρα υπέρ της εξυπηρέτησης των κερδών της πολυεθνικής, εξαρτώντας εκβιαστικά τη διασύνδεση με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου! Η ΝΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Η ανάπτυξη του νησιού δεν περνά μέσα από την καταστροφή της φυσιογνωμίας του, οι ενεργειακές του ανάγκες και γενικότερα οι ανάγκες των κατοίκων του δε σχετίζονται με επενδύσεις τύπου "Iberdrola", αλλά με την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που στο κέντρο της θα έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του, μιας πολιτικής που μόνο στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας μπορεί να εφαρμοστεί. Με βάση αυτή την πολιτική το ενεργειακό πρότυπο από τη λογική της κατανάλωσης αντιστρέφεται στη λογική της εξοικονόμησης ενέργειας. Εκσυγχρονίζεται με σύγχρονα φίλτρα το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Προωθούνται πολιτικές χρήσης μικρών μονάδων παραγωγής ενέργειας σε οικιακή βάση και με δημόσια δωρεάν επιδότηση».

Προσθέτει ότι «η προοπτική της ένταξης του νησιού και των νησιών μας μελλοντικά στο διασυνδεδεμένο σύστημα αφορά επένδυση και υποχρέωση του δημοσίου και σε καμιά περίπτωση δε συνδέεται με την οποιαδήποτε ιδιωτική επένδυση». Για να καταλήξει: «Καταγγέλλουμε την πολιτική των εκπροσώπων του δικομματισμού στο νησί μας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, καταγγέλλουμε τη συνδιαλλαγή τους με τον επίδοξο επενδυτή και καλούμε τις μαζικές οργανώσεις, τις ταξικές δυνάμεις του νησιού στην τοπική διοίκηση και στα σωματεία, τις ανένταχτες προσωπικότητες που εξακολουθούν να μη βολεύονται στη σημερινή σαπίλα, να συσπειρωθούν για την αποτροπή μιας τέτοιας καταστροφικής για το νησί μας επένδυσης».

Ανώνυμος είπε...

και αυτό

ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ
Σύμπραξη με Κοπελούζο
Μετά την έγκριση των ηλεκτροπαραγωγικών επενδύσεων μεγάλης κλίμακας από ΑΠΕ του ομίλου Κοπελούζου στην Κρήτη, έρχεται η ΔΕΗ να ανακοινώσει τη συνεργασία των δύο πλευρών. Η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΛΙΚΑ ΑΕ, εταιρεία των Ομίλων Κοπελούζου - Σαμαρά, με σκοπό «την, με αμοιβαίες προσπάθειες, ανάπτυξη έργων τους στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ σημειώνεται ιδιαίτερα η σύμπραξη για «το μεγάλο αιολικό έργο της ΕΛΙΚΑ στην Κρήτη που συνδυάζει την ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος περίπου 850 MW τα οποία έχουν λάβει άδεια παραγωγής από την ΡΑΕ, και των οποίων ο σχεδιασμός περιλαμβάνει διασύνδεση με το ηπειρωτικό Ηλεκτρικό Σύστημα της χώρας».

Ανώνυμος είπε...

Το μεγάλο ¨ΦΑΓΟΠΟΤΙ¨ γίνεται στο ΚΑΠΕ!

Ανώνυμος είπε...

[quote]
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6185004&publDate=2/4/2011
[/quote]

Και το ωραίο είναι ότι τα παραπάνω θα τα περάσουν με το εκβιαστικό δίλημμα:
Ή ΑΠΕ (και καλωδιακή διασύνδεση) με το ηπειρωτικό σύστημα της Ελλάδας, ή διασύνδεση με το ηπειρωτικό σύστημα της Τουρκίας, που είναι ... δυο βήματα!

Να είστε σίγουροι ...

spiral architect

nikos είπε...

αφού κατέρρευσε και το http://ec.europa.eu/energy/energy_policy/doc/factsheets/country/el/mix_el_el.pdf