Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ο Κρύος Ήλιος (Γιατί η Καταστροφή του Κλίματος δεν υφίσταται)

Από την περιγραφή του βιβλίου στο Amazon.de:

Το IPCC είναι σίγουρο:  Η θέρμανση του κλίματος είναι ανθρωπογενής.  Είναι, ωστόσο, τα περιβόητα αέρια του θερμοκηπίου αυτά που προκαλούν κλιματική αλαγή;  Και γιατί δεν ζεσταίνεται άλλο ο Πλανήτης;  Οι Vahrenholt και Lüning εξέτασαν για την έρευνά τους τα διάφορα κλιματολογικά μοντέλα. Συνεπέραναν ότι η θέρμανση της Γης τα τελυταία 150 χρόνια είναι αποτέλεσμα φυσικού κυρίως Ηλιακού κύκλου. Τις  επόμενες δεκαετίες θα έχουμε ήπια ψύξη, αντί για θέρμανση. Αυτό μας δίνει χρόνο για την ορθολογική ανάπτυξη και επέκταση των ΑΠΕ , και να προβούμε σε ενεργειακό μετασχηματισμό με οικνομικό και διατηρήσιμο τρόπο.

NoTricksZone

http://www.amazon.de/Die-kalte-Sonne-Klimakatastrophe-stattfindet/dp/3455502504

Η τελευταία πρόταση της περιγραφής του βιβλίου μεταφράζεται σε απλά λόγια ως εξής:  Οι ΑΠΕ όπως προωθούνται είναι ένας
οξύμωρος παραλογισμός και πεταμένα λεφτά. Ας σοβαρευτούμε μέχρι να έχουμε κάτι που να μην είναι απόλυτη και πανάκριβη απάτη.

Το NoTricksZone αναφέρει ότι το βιβλίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το IPCC είναι λανθασμένο, τα μοντέλα είναι ψευδή, και η κλιματολογική καταστροφή δεν έρχεται.  Η συζήτηση για το κλίμα πρέπει να ξανανοίξει.  Θα παραγγείλω μερικά αντίγραφα για την ΕΛΕΤΑΕΝ, τον Σκάϊ, τον κ. Ζερεφό, το Πασόκ, και όσους από την ΝΔ πιστεύουν ότι αυτό είναι το πρόβλημά μας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔ έχει αποφασίσει να μείνει εκτός θέματος στα περιβαλλοντικά. Με εξαίρεση τον Μητσοτάκη Τζούνιορ που κάτι ψελλίζει κάπου κάπου, οι υπόλοιποι είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Ισως να είναι μια ακόμη περίπτωση της ιδεολογικής χρεοκοπίας του δεξιού χώρου στην Ελλάδα. Ισως, και πιο πιθανό, να είναι ένδειξη της άγνοιας τεχνικών θεμάτων που χαρακτηρίζει τους βουλευτές και ειδικά τους δεξιούς. Οι αριστεροί έχουν τουλάχιστον μάθει την περιβαλλοντική ορολογία και έτσι προβάλλουν μιαν εικόνα του οικο-τεχνοκράτη (τρομάρα τους!).

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα σωστά από την βιαστική ανάγνωση, ανεξάρτητα από την επιτυχία ή αποτυχία των μοντέλων που χρησιμοποιήθηκαν για τις προβλέψεις των κλιματολόγων, μπορεί να μην έχουμε ζέστη τα απόμενα χρόνια. Μπορεί τελικά να παγώσουμε. Όμως οι ΑΠΕ παραμένουν προτεινόμενες λύσεις για το ενεργειακό μας μέλλον.

Περισσότερο με προβλημάτισε όμως ο εκδοτικός οίκος:
Η φίρμα «Hoffmann und Campe Verlag, Αμβούργο» μου θυμίζει κάτι άλλο. Ένας εκ των ιδρυτών του WWF νομίζω ότι λέγεται Hoffman. Να είνάι συνωνυμία;
Δες το εξώφυλλο από άλλη μια ωραία έκδοση με ζώα αλλά και αναφορά στις αλλαγές του κλίματος:
http://www.wwf.de/interaktiv/buecher/produktivkraft-natur/

Οι συμπτώσεις πάντα με προβληματίζουν.

nikos είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cdxaxJNs15s

George Mantjoros είπε...

Για ενα τοσο σοβαρο θεμα οπως η ''πρασινη απατη'' που την πληρωνει ο Ελληνικος λαος με τοσο δις ευρω , ολοι θα περιμεναμε απο τη ΝΔ να παρει ξεκαθαρη θεση , αφου θα ζητησει συντομα ψηφους.
Αν εχουν αγνοια του θεματος , τοτε στερουνται σοβαροτητας .parica

archaeopteryx είπε...

η μη ξεκάθαρη θέση μπορεί να είναι και "καλό".

Μην ξεχνάς ότι και η ΝΔ ψήφισε τον νόμο για τις ΑΠΕ και πολλοί από τους ΑΠΕτζήδες είναι "διακομματικοί".

Ωστόσο ο ΣΕΒ έχει και χρήστες ρεύματος, και σιγά σιγά το εμπεδώνουν ότο προκειται για μαϊμουδιά.

Ο Σαμαράς έχει πει 2-3 φορές "ναι στις ΑΠΕ, όχι στο ακριβό ρεύμα". Λίγο αντιφατικό. Υδροηλεκτρικά. Ελληνικό μπετόν, ελληνικά σίδερα, ελληνικά χωματουργικά.

Όσο για το κλίμα... μα είμαστε σοβαροί... Μέχρι και οι Γερμανοί το βαρέθηκαν. Απλά πρεπει κάποιος να ρωτήσει τον Αλαφόυζο, εάν τον πληρώνουν ή εάν παίρνει ληγμένα χάπια...

George Mantjoros είπε...

Ενταξει ,τοσα χρονια προπαγανδα για την ''καταστροφη'' που πλησιαζει εκανε πολλους πολιτικους και οχι μονον , θυματα παραπληροφορισης.
Ας σκεφτει λιγο η ΝΔ την σταση του Καναδα στο Ντερμπαν .
Εμεις αντιμετωπιζουμε πρωτοφανη κριση χρεους,εχουμε σοβαρη δικαιολογια για να πουμε οχι στις ΑΠΕ.

Ομως ειχαμε δεν ειχαμε δημιουργησαμε και νεα συντεχνια , των ''ΑΠΕτζηδων.
Δεν λεω ειναι αρκετοι οι ψηφοι τους.
Θα επαναλαβει λοιπον η ΝΔ τα ιδια λαθη?
Ας διαβασει λιγο http://archaeopteryxgr.blogspot.com/ ο Σαμαρας.
Αντε λοιπον παλι απο την αρχη.

nikos είπε...

archaeopteryx- πρόσφατη ανακαλύψει και προώθηση από ΗΠΑ Του προγράμματος HURRMIT σας λέει τίποτα .. εκεί να δεις χρήματα