Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ενεργειακό Κραχ εκ προμελέτης

πράγματα που μου αρέσουν πολύ

Κατάργηση του καπιταλισμού α λα καρτ, που έχει επικρατήσει αδικαιολόγητα στον ενεργειακό τομέα της χώρας μας, όπου όλα τα ρίσκα των επενδύσεων τα παίρνει επάνω του ο κατα-ναλωτής, το κράτος και η ΔΕΗ, ενώ οι παίκτες της αγοράς απο-σβένουν τις «ιδιωτικές επενδύσεις» τους σε χρόνους ρεκόρ αναλώμασι των κορόιδων, όταν δεν τις επανεξάγουν στην Ελβετία

Αγορά που δεν είναι αγορά με οικονομικούς όρους δεν θα πάψει να παράγει στρεβλώσεις και αδιέξοδα, τα οποία ασφαλώς δεν χρειαζόμαστε υπό τις παρούσες συνθήκες.

...η Διαπλοκή, επωφελούμενη της φυσικής τεχνικής αδιαφάνειας που παρουσιάζει, έχει πτωχεύσει τη ΔΕΗ και τώρα τον ΔΕΣΜΗΕ,

έχει υπερβεί εαυτήν σε σκάνδαλα και έχει ζημιώσει βαρύτατα και βαθύτατα την πραγματική οικονομία και τον άμοιρο καταναλωτή. Πρωτοφανείς διοικητικές ρυθμίσεις που έχουν την κακή συνήθεια να εμφανίζονται πασχαλιάτικα, χριστουγεννιάτικα, ή καταμεσής του θέρους είναι τα προσφιλή εργαλεία της. Καιρός να πέσει (εισαγγελική;) σκούπα και εδώ, ώστε μεταξύ άλλων εκτός από έκλειψη στην ηθική να μην έχομε και άλλη στο φως και τη θέρμανση, καταχείμωνα.
πράγματα που μου αρέσουν

Εάν ο ανασχεδιασμός ήταν αναγκαίος τότε, τώρα είναι αναγκαίος τρεις φορές. Με την προϋπόθεση ότι θα γίνει μακριά από κάθε σκοπιμότητα, υπέρ ή κατά, των διαφόρων παικτών της αγοράς. Μέχρι σήμερα, η αγορά ήταν σημαδεμένη από βαρίδια που την έκλιναν προς όφελος των ιδιωτών επενδυτών –άνευ ρίσκου– και σε βάρος της ΔΕΗ και του καταναλωτή, που καλείται να πληρώσει τα σπασμένα. Τέτοια αγορά είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένη να παράγει αυξανόμενα αδιέξοδα, μέχρι τελικού μπλακ άουτ.

Αναθεώρηση όλων των εγγυημένων τιμών για τις ΑΠΕ. Με τις σημερινές τιμές και πολιτική οδεύομε σε ένα ακόμη επενδυτικό φιάσκο αφού το τέλος ΑΠΕ θα πρέπει να διπλασιάσει τα τιμολόγια πώλησης ρεύματος

Η ΔΕΗ είναι και αυτή θύμα της απέραντης ανικανότητας και παρεμβατικότητας του πολιτικού μας κόσμου

Συμφωνώ, και επαυξάνω

Επανασχεδιασμό της συνολικής αγοράς ενέργειας –όχι μόνο του ηλεκτρισμού– από μηχανικούς αλλά και ειδικούς σε θέματα αγοράς οικονομολόγους, καθώς και εκπροσώπους όλων των παικτών και δη των καταναλωτών. Οικονομολόγους που να καταλαβαίνουν "επενδύσεις", "χρηματοδότηση επενδύσεων", "μικροοικoνομικά", "utility pricing".

Πράγματα που κουμπώνομαι

Πιστή συμμόρφωση της νέας Αγοράς προς τις Οδηγίες της Ε.Ε (έχουν ατζέντα...)

Πράγματα που δεν μου αρέσουν

Επιμερισμός του τέλους ΑΠΕ σε όλες τις μορφές ενέργειας (α πα πα, μην λές τέτοια, θα δώσεις ιδέες στους κλέφτες)

Εδώ με πιάνει αναφυλακτικό σοκ

...αλλά και η συμβολή της Χώρας στην αντιμετώπιση της απειλής της κλιματικής αλλαγής. Σε συγχωρώ Υπουργέ μου, το 2007, που το είπες αυτό, είμαστε όλοι, και εγώ,  λίγο ...παραπληροφορημένοι.

Το πρωτότυπο εδώ. Την "Διαπλοκή" την έχω αναφέρει, και εγώ, και άλλοι, ονομαστικά, πολλές φορές.  Τους ξέρει κάθε δημοσιογράφος και οι μισοί από αυτούς θα είναι άνεργοι και στενοχωρημένοι οσονούπω.  Η φιλική συμβουλή μου στην "Διαπλοκή" είναι να κόψει τις χοντράδες, γιατί στην φτώχεια και ένταση που έρχεται, ούτε οι γερές εξώπορτες, ούτε οι μπράβοι, ούτε οι αχυράνθρωποι, προστατεύουν απο λεμονόκουπες

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χα!!

τι διάολο, θα έχουν περόνη οι λεμονόκουπες?

Προσυπογράφω τις επιφυλάξεις και παρατηρήσεις σου.

sawas

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!!!

http://notrickszone.com/2012/02/06/body-blow-to-german-global-warming-movement-major-media-outlets-unload-on-co2-lies/#comment-76999

Στο Bilde γίνεται χαμός εναντίον της κλιματικής αλλαγής και κατ'επέκταση των ΑΠΕ.

Οι Γερμανοί καταλαβαίνουν ότι το παιχνίδι δεν αντέχει άλλο και την κάνουν. Δεν θα αργήσει να φτάσει και εδώ το σήμα "εγκαταλείψατε πλοίον". Θα έχει πλάκα να δούμε ποιος θα είναι ο εδώ "πρωτοπόρος" της αλήθειας. Και πως θα το αναφέρουν οι γλάστρες του ΣΚΑΙ.

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

70% Φουκουσίμα (θεός σχωρέστους τους φουκαράδες -- νεκρούς από το σουνάμι --), το είχα πει ότι θα τα κάνουν γαργάρα.

30% ύφεση

ΤΟ ότι όλη η κλιματολαγνεία είναι απάτη βοηθάει.

Ανώνυμος είπε...

http://www.nypost.com/p/news/opinion/opedcolumnists/tilting_at_windmills_dCLfcd82L6wuEwkxbt856J

spiral architect είπε...

Τώρα τα θυμήθηκε ο Παλιοκρασάς;
Τώρα, κατόπιν εορτής;
It's too late, buddy!

Θυμάται κανείς την κόντρα του Παλιοκρασά με τον Μυτηληναίο και τη ταυτόχρονη έμμεση υποστήριξή του στο πατριωτάκι του το Κοπελούζο;

Έχει σημασία ποιος λέει και τι!

Θα μου πεις τι Παλαιοκρασσάς, τι Ζερβός, τι οποιοσδήποτε CEO της ΔΕΗ, όταν δεν τον αφήνουν να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, κάποτε θα βγει και θα πει "εγώ τα'λεγα αλλά δεν μ' άφηναν".

Π.χ. Αθανασόπουλος: Όταν ήταν CEO της ΤΟΥΟΤΑ, άφηνε ζωτικό χώρο στη NISSAN, ή στην HONDA, ή αν μη τι άλλο δεν κοίταγε τα συμφέροντα της ΤΟΥΟΤΑ;
Στη ΔΕΗ;
Δεν τον άφησαν!
Γιατί δέχθηκε τότε μια "επισφαλή" θέση;

Καταλήγουμε ότι και το θεό τον ίδιο να κατεβάσεις και να τον βάλεις CEO στη ΔΕΗ, τη στιγμή που θέλουν να την κλείσουν, θα τη κλείσουν με θεό, με τον Αθανασόπουλο, με, με, με!

Όσο για την κλιματολογία διαφωνώ: Ειναι μια εφαρμοσμένη θετική επιστήμη, είναι ιδεολογικά ουδέτερη, "παίρνει θέση" όμως όταν τη διαστρέψεις προς όφελος συμφερόντων.

archaeopteryx είπε...

Η "κλιματολογία" είναι επιστήμη.

Η χρήση της από το 1987-1993 και μετά είναι όσο επιστημονική όσο οι Ιερές Σύνοδοι του Μεσαίωνα που αποφάσιζαν πόσες φύσεις είχε ο Χριστός. Μαζική καταπίεση με γεωπολιτικές κόντρες και άφθονη μάσα.

όσο σοβαρή ήταν η με συγχωροχάρτια σωτηρία της ψυχής και η δια του ψησίματος στην πυρά εξαγνισμός (να μην πω η αυτομαστίγωση για να μην γουσταρεις γκομενες, άλλο τόσο σοβαρή είναι και η χρήση της κλιματολογίας σήμερα.

Χωρίς εσκεμμένη υπερβολή (εκ μέρους μου),

1) Δεν είναι σαφές σε μένα εάν ζεσταινόμαστε ή εάν κρυώνουμε.

2) Και στις δύο περιπτώσεις, δεν είναι σαφές εάν και πόσο όλα αυτά είναι ανθρωπογενή και σε τι ποσοστά. 50-50? 90-10? 10-90? 1-99? 0,1-99,9 κλπ.

3) Τα περισσότερα άλλα "συμπτώματα" έχουν φανεί μαιμούδες (πχ Κιλιμαντζαρο, Ιμαλάϊα, Αρκτικοκανταρκτικές"

4) Και εάν από α παραπάνω καταλήξει κάποιος ότι "αυτό είναι το σωστό", ΠΑΛΙ δεν προκύπτει από πουθενά, ότι αυτό ή το άλλο μέτρο αλλάζει κάτι (πέραν των εμπορικών ισοζυγίων 2-3 χωρών).

Η μόνη πραγματική απορία που έχω είναι σε τι ποσοστό είναι το παραμύθι Γερμανικό, και σε τί λίγο ανατολικότερο (όπως είχα αναρωτηθεί και από την αρχή)

Για την παρατήρηση τι ο ένα και τι ο άλλος, και εάν ο Κοπελούζος είναι λιγότερο ή περισσότερο ..."λέρας" από τον Μυτιληναίο, αυτό που ξέρω είναι ότι και οι δύο έχουν αγορασμένουν υπαλλήλους και σε ΔΕΗ και σε ΥΠΑΝ και πιο πάνω. Προσωπικά ο ενας μου είναι πολύ πιο αντιπαθής, αλλά αυτο δεν έχει να κάνει. Και οι δύο έχουν ή είχαν περίεργες διασυνδέσεις εκτος Ελλάδος.

Δεν θεοποιώ τον Παλαιιοκρασσά, ξέρω τι του έχουν συρει στο παρελθόν, αλλά τουλάχιστον αναφέρεται σε μία κατασταση χωρίς να μασάει λόγια περί του τι γίνεται.

archaeopteryx είπε...

Ενεργειακή στρατηγική με κόντρες πλασιέ Ιταλών και Ισπανων δεν είναι στρατηγική. Και αυτό το λέω από την αρχή.

archaeopteryx είπε...

Kaymakchalan, το είδα το σχόλιο.

"Οι Γερμανοί συνειδητοποιούν ότι το φαγοπότι με τις ΑΠΕ δεν είναι "διατηρήσιμο". Ειρωνικό αλλά αληθινό. Δεν μπορείς να επιδοτείς με €0,55/kWhr και να το πουλάς με €0,13/kWhr. Κάποιος πρέπει να είναι ο κλέφτης [διαχειριστής μαύρου χρήματος] και κανείς δεν το θέλει [στην Ελλάδα όλοι αυτό θέλουν]. Οι περιφερειακές οικονομίες που αρμέχτηκαν μέχρι τώρα, είναι γεμάτες χρέη, και επομένως τα συνήθη θύματα τέλειωσαν. Η μόνη λύση είναι να εξευτελίσουν το θεμέλιο στο οποίο βασίστηκε η φούσκα.

Μπαίνουμε στην δευτερη φάση"


Θα πάω να προσθέσω εκεί, ότι η Gamesa και οι άλλοι λεχρίτες, τώρα κυνηγάνε Αφρική και Ινδία. Εχει και αλλού θύματα.

nikos είπε...

archaeopteryx- και εγώ τρέχω απο το πρωί στο Παπανικολαου για ειδικές αιματολογικές εξέτασης που μου άφησε ο θανάσιμος εναγκαλισμός 4.4.97 με την ομάδα Σημιτη Παπαδημου @Σια .. καλημέρα μας και όπως λεν η πολωνοι ....kurwa ich mac χιχχι