Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Διάχυση προδοσίας, με δόσεις, και τα εφηβικά ψέματα


Δεν ξέρω εάν η Ιστορία είναι ποτέ αμερόληπτη, ή εάν γράφεται για να αρέσει στους Ιθαγενείς, και δεν έχω αμφιβολία ότι μπορεί και να υπάρχουν συγγράμματα που να εκθειάζουν ή να δικαιολογούν τον Εφιάλτη ή τον Τσολάκογλου (για τον Ιούδα υπάρχουν). Δεν έχει όμως σημασία, με λίγα λόγια ξέρουμε τι αντιπροσωπεύουν, αυτά τα άτομα στις "στιγμιαίες" πράξεις τους. Η διαφορά με αυτό που γίνεται τώρα, είναι ότι δεν υπάρχει ένα γεγονός, ή ένα άτομο. Είναι process, διαδικασία, χρόνια, πολλοί παίκτες, μερικοί με κωλοτούμπες, άλλες που αρέσουν, άλλες που δεν αρέσουν... Δυο χρόνια τώρα. Κάνετε λίγο πίσω και δείτε το σε fast forward.

Η Βουλή, τα τελευταία δύο χρόνια έχει περάσει μερικούς απίθανα φαύλους νόμους. Ο ένας ήταν με τους μετανάστες. Τότε είχαμε πράσινη Βαλχάλα. Ο δεύτερος ήταν με τις ΑΠΕ. Τότε ήταν κι η ΝΔ στο κόλπο - αλλά, άντε, ελαφρυντικό, μέχρι και εγώ δεν ήμουν 100% σίγουρος (ήμουν 99,9%). Ο τρίτος ήταν το Μνημόνιο. Αυτή ήταν η πρώτη δόση της Προδοσίας με ταμπέλα. Η ΝΔ, καλώς, αντέδρασε (και την έκαναν νταντά και οι δικοί της επιχειρηματίες, αλλά ανέβηκε σε δημοτικότητα). Μετά, το Μεσοπρόθεσμο, το Νομοσχέδιο για Μέτρα , τα 253 Γίδια του Παπαδήμου, οι πρόσφατοι 199 του Μνημονίου Νο.2, και τώρα το PSI.

Βάλτε τα όλα αυτά μαζί και είναι η επιστροφή της Ελλάδας στο 1897, χωρίς προοπτική Βαλκανικών. Με "βουλευτικές πλειοψηφίες". Και μην μού πείτε για τακτικούς ελιγμούς, και όλα θα πάνε καλά...

Μου θυμίζει το ψέμα που λέγαμε μικροί "δεν θα στον βάλω όλο μέσα", μόνο που εδώ μιλάμε για μία προδοτική, μεθοδευμένη, εκφυλιστική, και καταστροφική διάλυση μιας ήδη ταλαιπωρημένης χώρας.  Ποιος πιστεύει ότι γίνεται για μισθούς και συντάξεις; Ποιος πιστεύει ότι γίνεται για να μην χρεωκοπήσουμε;   Ποιός βλέπει ελιγμούς;  Οι ελιγμοί προϋποθέτουν κουτόφραγκους. Το άλλο χαριτωμένο ψέμα "θα σε σέβομαι αύριο το πρωί", το ξέρετε;

Δηλαδή να ελπίζω να καταψηφιστεί στην Γερμανική Βουλή;

7 σχόλια:

nikos είπε...

archaeopteryx-έχεις και εσύ τόσο ακριβό seit... τα λόγια περιττεύουν!
http://www.apospasma.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/167508/Default.aspx

Ζάχαρη είπε...

Process;Λογικο ακουγεται ...στα πλαισια της Ιδεολογιας.
Γαιτι προκειται για μια Ιδεολογια.Ειδατε σημερα τον Παγκαλο; Ειμαι σιγουρη οτι θα το ανακατεψει με λιγο αριστερο παρελθον,Μαη του 68,μεγαλοαστικη αποενοχοποιηση κτλ.
Εχει περιεχομενο αυτο που κανουν.

Ναι μονο ση Γερμανικη Βουλη μπορουμε να ελπιζουμε.με τον ενα ή αλλο τροπο αλλοι μας σωζουν.

Ογδοηκοντούτης είπε...

Τσαρλς Νταλάρα: η Ελλάδα είχε πολύ γενναία στάσι!!!.... όταν ο νικητής σου λέει τέτοια λόγια qui bono; 2009 "ιαβέρης" Γεωργακόπουλος:θα επιβληθή πόθεν έσχες στις τραπεζικές καταθέσεις!!!....άμεση χρηματόρροια. 2012 ΓΑΠ:αρνητική αλλά νόμιμη διαδικασία...σύγχυσι. Βενιζ. χθές:"παρακαλούνται" οι καταθέτες εντός και εκτός να επιστρέψουν τις καταθέσεις...ωιμέ Ελλάς!
Σεπτός Πρόεδρος, στις μηνυματικές υποδοχές αρχηγών: "θα καταστραφούμε εαν δεν μας δανείσουν!!", "τώρα που έπεσε ο κουρνιαχτός των αντιδράσεων..."...ωιμέ Ελλάς!
Τον είδατε τον Πάγκαλο; τον βιετναμέζο; κάτι μου θυμίζει...κατι μου θυμίζει..

nikos είπε...

σαν μανιτάρια μετά την βροχή ξεφύτρωσαν σε όλες της πόλης της Ελλάδας τα κοσμηματοπωλεία που εγοραζουν παλιά χρυσαφικά .. αυτό γίνετε σίγουρα δίχως την ενεργεί συμμετοχή της κυβερνησις και στα πλαίσια..... καταπολέμησης του μαύρου χρήματος χιχχι

αεναον είπε...

δυστυχώς αγαπητέ αρχαίε δεν πηγαίνουμε στο 1897 αλλά στο 1825 από πλευράς μισθών, καθώς καταργείται η έννοια του μισθού που θεσμοθετήθηκε τότε.

Πιστεύω ότι η σημερινή συγκυρία τοποθετείται στο 490 πχ. Νέες ορδές βαρβάρων με πλήρη έλλειψη παιδείας, φιλοσοφίας και χαράς για ζωή προσπαθούν να ισοπεδώσουν την ανθρωπότητα μέσω της φτώχειας , εξαθλίωσης και σκοταδισμού.
Θέλω να πιστεύω ότι σαυτόν τον τόπο που μας έλαχε θα ορθώσουμε ξανά το πνευματικό μας ανάστημα και θα αποτρέψουμε την τραπεζική πράσινη υποδούλωση

nikos είπε...

Οικονομία και πολιτική:Σπύρος Λαβδιώτης

http://www.youtube.com/watch?v=BRWfDIaIWGE

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε, ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε τί απασχολούσε τις δοσίλογες κυβερνήσεις.
Ίσως να εκπλαγούμε με την ομοιότητα της ατζέντας και των νόμων που περνούσαν τότε με το σήμερα

Orestios