Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιοί είναι οι ακροδεξιοί, και ποιοί οι συνομωσιολόγοι, και ποιοί οι Βιετκόνγκ (στην Κλιματολαγνεία)


Στις περιπλανήσεις μου, κατά καιρούς ακούω και διαβάζω συνταρακτικά που με κάνουν και σκέφτομαι.  Μου έκανε κάποιος το σχόλιο ότι είμαι «ακροδεξιός, συνωμοσιολόγος και εθνικιστής», προφανώς σε απάντηση της αμφισβήτησής μου της μπουρδολογίας της «Ανθρωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής».   Δεν βάζω links και ονόματα, γιατί ο εν λόγω «σοφός» έχει όνομα και ταυτότητα, και έχει γεννηθεί μετά το ...1972, που αναφέρω εδώ, άρα, πού να ξέρει ο έρμος;...

Το τι είμαι ή δεν είμαι δεν έχει και τόση σημασία.  Σημασία έχει ότι υπάρχει αυτή η προσέγγιση, που λέει ότι όσοι αμφισβητούν την Ανθρωπογενή Κλιματική Αλλάγη είναι "σκεπτικιστές", κάτι σαν αιρετικοί, συνωμοσιολόγοι, που δεν δέχονται τις ορθές και τελεσίδικες αποφάσεις καθοδηγούμενων επιστημόνων του IPCC, μερικών πλαστογράφων, διάσπαρτων αλλά οργανωμένων κατουρλήδων , του Club or Rome, και άλλων νεοταξικών και οικοφασιστικών οργανώσεων που μοιράζουν μπλουζάκια και ψευτοακτιβισμό σωτηρίας του Πλανήτη από τον Άνθρωπο. Εγώ είμαι ακροδεξιός εθνικιστής, στις ΗΠΑ οι "σκεπτικιστές" παρομοιάζονται με ...Βιετ Κόνγκ!

Να μου επιτρέψετε μία αναδρομή:


Το 1972 μόλις είχαν εμφανιστεί προσιτοί υπολογιστές, λίγο πρωτόγονοι, με καρτέλες και διάτρητες ταινίες, και τηλέτυπα για εκτυπωτές, αλλά μούρλια για απεικόνιση εξισώσεων με ό,τι παραδοχές και ό,τι συμπέρασμα ήθελες. Και έπειθαν. Το Club of Rome, στην ψυχροπολεμική εκείνη εποχή, θα έσωζε τον Πλανήτη, μύριζε και λίγο αριστερίζοντα φιλειρηνισμό, αντιιμπεριαλισμό, αντιαμερικανισμό, επιστροφή στην φύση και τα οργανικά φαγητά, (αν ήσουν "δεξιός" θα τους έλεγες κρυπτοσοβιετικούς, αλλά δεν ήταν. "Ευρωπαίοι" ήταν). Και είναι. Και τα ιδεολογικά ή γεωπολιτικά τους θα με άφηναν παγερά αδιάφορο, αν δεν ήταν το ιδεολογικό έρεισμα πίσω από τις Αειφορίες, και τις Πράσινες Παπάρες που με ενοχλούν άμεσα.  Το ποιοί και τι είναι το έχω ακουμπήσει ερασιτεχνικά, και έχω βάλει στο τέλος αυτής της ανάρτησης μία επισκόπηση αναρτήσεων σε αυτό το blog που έχουν σχέση με το θέμα (για να ανακεφαλαιώσω έτσι τον ...ακροδεξιό, συνωμοσιολογικό εθνικισμό μου.

Η Ανθρωπογενής Κλιματική Αλλαγή στην σημερινή εκδοχή που ξέρουμε έχει ημερομηνία έναρξης. Ξεκίνησε, φαινομενικά,  με κάποιον Bert Bolin  (και δείτε το επικήδειο άρθρο για αυτόν, στον Independent).  Ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας από τους συμμετέχοντες ή διοργανωτές Συνεδρίου στο Villach της Αυστρίας, υπό την αιγίδα του πάντα βολικού σε τέτοια ΟΗΕ (UNEP) και κάποιου ICSU που υπάρχει ακόμα, και θα μπορούσα άνετα να φάω μια μέρα να το ψάχνω, αλλά δεν θα φτάσω στο δια ταύτα... Την διάσκεψη του Villach ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα το Brundtland Report προοίμιο της Διάσκεψης Κορυφής της Γης (προπομπός του Κυότο, χαχαχάαχα), του Διαγγέλματος του Ρίο (καθιέρωση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και να εξαλειφθεί η ...φτώχεια), και η Agenda 21 (αν σας ενοχλεί η παγκόσμια διακυβέρνηση δηλαδή... και έχει χάζι να δείτε πώς και ποιοί την στήριξαν στις ΗΠΑ (η παρέα του Ομπάμα) και σε ποιούς δεν αρέσει.


Oι θεωρίες του Bolin έγιναν πρωτοσέλιδα στην Δ. Γερμανία του 1986,  και ...σχέδιο δράσης στην Bundestag του 1990. Το βιβλίο του Al Gore ,για την καταστροφική υπερθέρμανση, εμφανίστηκε 1-2 χρόνια αργότερα. Τι με νοιάζουν όλα αυτά;  Μα μόλις 5-10 χρόνια πριν, και μεταξύ Πολέμου Γιομ Κιπούρ και κρίσης στο Ιραν, ήμουν πεπεισμένος, χωρίς πλάκα, ότι ο κόσμος είναι σε νέα φάση ...παγετώνων(!).  Προφανώς, είμαστε σε κάποιο κύκλο ψύξης περί τα μέσα της δεκαετίας του 1970, και όταν τέλεισε, ζεσταθήκαμε και να οι θεωρίες.


Το 1985 ήταν περίεργη χρονιά (ποιά δεν είναι;) αλλά ήταν η χρονιά που 1) ξεκίνησε την δέυτερη θητεία του ο Reagan, 2) εξελέγη ο Gorbachev στην ΕΣΣΔ, 3) Ο Reagan και ο Kohl έκαναν το τότε συνταρακτικό μνημόσυνο στο Bitburg της Γερμανίας (είχε γίνει είδηση επειδή είχε και τάφους των SS,  και 4) συναντήθηκαν Reagan και Gorbachev.  Το 1985 έγιναν και άλλα φαινομενικά άσχετα γεγονότα:  (α) ανακαλύφθηκε η τρύπα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική, (β) έγινε η αεροπειρατεία στην TWA Αθήνα-Ρώμη από την ...Χεζμπολά και (γ) άρχισε η κλιμάκωση κατά των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν.  Βέβαια, όλα αυτά ήταν ειδήσεις, και είναι ακόμα σε εξέλιξη μερικές από αυτές, αλλά με το στερνη μου γνώση να σ' είχα πρώτα, ένας παρατηρητής το 1985 ίσως διέβλεπε το τέλος της ΕΣΣΔ και του Ψυχρού Πολέμου και την επανένωση των Γερμανιών.

Η υπόθεση εργασίας (θεωρία συνωμοσίας, αν προτιμάτε) είναι ότι η Κλιματολαγνεία ήρθε βολικά είτε για ιδεολογικό υπόβαθρο για την μετά τον Ψυχρό Πόλεμο εποχή, είτε για την χρηματοδότηση της επανένωσης των Γερμανιών, είτε για ιδεολογικό έρεισμα κατά της ΕΣΣΔ, ή κατά των ανθρακωρύχων της Θάτσερ, είτε σαν έκφραση της Νέας Τάξης, είτε, είτε, είτε.... Το γιατί ήρθε δεν το ξέρω, αλλά ήρθε οργανωμένα, με σύστημα, με κέντρο την Ευρώπη, και με συντονισμένη χρηματοδότηση από την ΕΕ (μέσω ΟΗΕ και απ' ευθείας). Και από τις ΗΠΑ (αλλά εκεί πάντα με γκρίνια των Ρεπουμπλικάνων -- μετά τον Ρήγκαν, ο Ρήγκαν ήταν σαν ...ημίθεος -- και των Libertarians).


Σας κουράζω, αλλα υπομονή. Σε αντίδραση της Κλιματομπουρδολογίας, είτε επειδή οι μπούρδες είναι μπούρδες και ενοχλούν, είτε επειδή άλλα σκοτεινά συμφέροντα τελικά δεν τις ήθελαν, θέριεψαν οι αντιδράσεις, παραμονές της Διάσκεψης Κοπεγχάγης, αφού είχε καταψηφιστεί το cap and trade στις ΗΠΑ και αφού είχε σκάσει το Climategate (που αν δεν ξέρετε τι είναι, να το μάθετε).  Οι μπουρδολόγοι δεν κάθησαν με σταυρωμένα χέρια, και χαρακτήρισαν όσουν αμφισβήτησαν την μπουρδολογία "σκεπτικιστές", "climate skeptics".  Δεν ξέρω εάν εννοούν "σκεπτόμενους", αντί σκεπτικιστές, αλλά skeptics είναι πιο πιασάρικο από thinkers. Δεξιά στην σελίδα, με επικεφαλίδα "Κλιματολόγοι" έχω διάφορους συνδέσμους 3-4 από τους οποίους θα χαρακτηριζόταν "σκεπτικιστές", αν και εγώ βλέπω στοιχεία, σε δημόσια θέα και κριτική, που γενικά ταπώνουν τις αρλούμπες του Σκάϊ, και των οζονολόγων του Αστεροσκοπείου που δηλώνουν ότι η καλοκαιρινή ζέστη είναι απόδειξη ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής (!),  (προφανώς δεν διάβασαν την ΕΣΤΙΑ του 1900)...

 Σε απάντηση των "σκεπτικιστών" υπάρχει κίνημα αντι-σκεπτικιστών. Βρήκα και τυχαία ιστοσελίδα τους (αρκετές από τις αρλούμπες που δημοσιεύει "σοβαρή" εφημερίδα ή ο Σκάϊ, βρίσκονται εδώ).  Δείτε τι λένε, και μεταφράζω από εδώ

Αυτό δεν είναι περί επιστήμης, ή περί προσωπικών σταδιοδρομιών και υπολήψεων.  Είναι μάχη για επιβίωση. Για την επιβίωση του πολιτισμού μας... Χρειαζόμαστε τουςε δικούς μας ανώνυμους (ή όχι τόσο ανώνυμους) χρηματοδότες, τα δικά μας think tanks.  Τους δικούς μας Monckton's... Τους δολοφόνους μας.

Έχει κανείς το προσωπικό τηλέφωνο του Bill Gates, του Warren Buffett, του Richard Branson;  Χρειάζεται να γίνουμε επαγγελματίες, το ταχύτερο δυνατόν. Δεν χρειάζεται να γράφουμε blogs.  Χρειαζόμαστε δικτύωση. Κάθε blog, οργάνωση, κίνημα είναι σαν διμοιρία στον στρατό.... Υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το Βιετνάμ... Και οι σκεπτικιστές είναι σαν τους Βιετκόνγκ... Δεν πολεμάνε σαν "Κύριοι"...

...Και, ή η Μητέρα Φύση θα θελήσει να δώσει στον κόσμο ένα τρομακτικό ξύπνημα, ή άνθρωποι σαν και εμάς θα πρέπει να φτιάξουμε το μεγαλύτερο αντάρτικο στην ανθρώπινη ιστορία. Τώρα. Γιατί ο χρόνος τελειώνει... Κάποιος να συγκαλέσει πολεμικό συμβούλιο όλων των περιβαλλοντικών κινημάτων, των blogs, των ιδρυμάτων. Σε ένα δωμάτιο γεμάτο καπνό (ΟΚ, καπνό από αρωματικό λιβάνι) χρειαζόμαστε μία συνωμοσία να σώσουμε την ανθρωπότητα".


Αυτά είναι ψυχασθένειες, αλλά αυτά προωθούν οι Πράσινοι Παπαρολόγοι τόσα χρόνια. Και, προσωπικά, χωρίς να έχω πολυενδιαφερθεί, θεωρούσα πιστευτό το ότι το ανθρωπογενές CO2 θερμαίνει τον πλανήτη, μέχρι που είδα την Μπιρμπίλη να το χρησιμοποιεί για να προωθήσει αιολικά φαστ τρακ με Εθνική προτεραιότητα την προστασία του Κλίματος ( !), και με λίγο ψάξιμο είδα ότι βρωμούσε.  Και επειδή δεν έχουμε πετρελαϊκό λόμπυ στην Ελλάδα, είμαι και "αθώος", αν και, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, δεν χωνεύω τους κρατικοδίατους απατεώνες, δηλαδή τους ΑΠΕτεώνες, είμαι κατά των επιδοτήσεων που διέλυσαν την χώρα μου, και θεωρώ ότι οι σοσιαληστικές ιδέες του Αντρέα μας έφεραν εδώ, χωρίς να ξεχνάω πόσο δημοφιλής, γυναικάς, ηθικός, και λαοπρόβλητος ήταν.  Αν αυτά είναι ακροδεξιός εθνικισμός, εεε... τι να κάνω, είμαι ένοχος! Στις ΗΠΑ θα ήμουν ...Βιετκόνγκ.

Όσο για τον κλαψοτέτοιο σωτήρα της ανθρωπότητας, δεν χρειάζεται πλούσιους για χρηματοδότηση, ας πάει στις   DGXII, GDXI, FP5, FP6, FP7, LIFE ENRICH κλπ της Ε.Ε.!

Κλιματολογία: (Γεω)πολιτικό πραξικόπημα
Ο (Γερμανικός) σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα
Η (Γερμανική) ιστορία της Κλιματικής Αλλαγής
Ποιός νοιάζεται (σήμερα) για το φαινόμενο του Θερμοκηπίου
Νέα Γιάλτα (και Νέα Τάξη)
Ο θαυμαστός καινούργιος (παλιός) κόσμος
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις στην σύγχρονη Γερμανία

13 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ακροδεξιό και συνωμοσιολόγο δεν θα σε χαρακτήριζα, γιατί κι εγώ αντιπαθώ τις "politically correct" εκφράσεις. Πολλά απ' αυτά που αναφέρεις στην ανάρτηση ήταν καλό λίπασμα όχι μόνο για την κλιματολαγνεία της τελευταίας 20ετίας (και βάλε) αλλά για το οτιδήποτε βλέπουν και ακούνε τα έκπληκτα μάτια και αυτιά μας.
Το θέμα είναι ότι κατέρρευσε (με την αμέριστη βοήθεια εκ των έσω) το "αντίπαλο δέος", αφήνοντας πεδίο δόξης λαμπρό στους παπαρολόγους.

Έτσι μέλλει να αντιμετωπίσουμε παλαβές απαιτήσεις του στυλ:

- Επειδή στην Ελλάδα εχουν παρατηρηθεί άσπρες, μαύρες, κανελί και παρδαλές γάτες και κατόπιν ερευνών μας οι άσπρες γάτες είναι παραγωγικότερες στο κυνήγι των ποντικών, καλείσθε όπως πάραυτα βάψετε τις κεραμιδόγατες της ελληνικής επικράτειας άσπρες.
- Μα ...
- Δεν έχει μα και ξεμά. Schnell!

Άσχετο:
Τα δικά μας παιδιά ... τα προσέχουμε και έχοντας τους:
- ΓΑΠ --> Χάρβαρντ
- Ταγάρω --> ΟΟΣΑ
- Γκομπατσώφ --> Pizza Hut (με σκατά στον τάφο του)

Γίνεσαι, ή δεν γίνεσαι μετά συνωμοσιολόγος;

spiral architect είπε...

H μελέτη της ιστορίας έχει ένα μειονέκτημα: όσο πιο πολύ την μελετάμε τόσο στερούμαστε τις πεποιθήσεις και τις αυταπάτες μας, που δίνουν το χρώμα της πάντα θριαμβεύουσας επιχειρηματολογίας μας.
Έτσι μάλλον την αποφεύγουμε για να περισώσουμε την αλήθεια μας.

Ανώνυμος είπε...

Μη μασάς με τη διαδικτυακή τρομοκρατία οχλοκρατών κουκουλοφόρων τραμπούκων.

Αυτοί τρομοκρατούν και δικούς τους αριστερούς να μην μιλούν με 'ακροδεξιούς'.

Στην αρχή σε λένε ακροδεξιό συνομωσιολόγο (κλασικά για να σε πτοήσουν) μετά φασίστα μετά ηλίθιο και μετά αρχίζουν τις απειλες και τις ύβρεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Ρε μπας και είναι οι ίδιοι που τα έκαναν σε μένα;

Η μεθοδολογία είναι ίδια πάντως.

Στείλε μέιλ να σου πω

@Α.

Ανώνυμος είπε...

ή ρώτα το σπειροειδή... ξέρει αυτός

πηγαινοέρχεται δώθε κείθε...

Ανώνυμος είπε...

ένα καλό παιδί μπλόγκερ, αριστερό αλλά ξύπνιο, που μας άρεσε η ίδια μουσική και μουσικά βίντεο έπεσαν πάνω του να τον φάνε στην κυριολεξία να μη μιλάει μαζί μου και του αλλάξουν τα μυαλά και 'γίνει πατριώτης' (δεν υπάρχει περίπτωση, κομμουνισταράς μέχρι κεραίας)

το παιδί όμως δεν βρίζει χυδαία κάνει κριτική με πολιτικά επιχειρήματα

του άσκησαν απίστευτη τρομοκρατία

τρομοκρατία άσκησαν και σε έναν αριστερό φιλόσοφο και διανοούμενο για θεωρητικά ζητήματα, ολίγον τι βαρετά (αυτός είναι εναντίον των 'δημοκρατικών' επεμβάσεων της δύσης σε Συρία κλπ.)

και επειδή ασχολούνται με φουρφούρια μήπως είναι οι ίδιοι λέω τώρα...

Ανώνυμος είπε...

είναι και κότες και τα κάνουν μόνο σε γυναίκες τις ύβρεις του κοινού ποινικού δικαίου

αν τους απειλήσει κανένας βαρύς ακροδεξιός "με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις' τρέχουν να κρυφτούν στο μουνί της μάνας τους

Ανώνυμος είπε...

και βέβαια δρουν πάντα με κουκούλες

όχι ανοιχτά τα πρόσωπά τους

ΟΧΛΟΚΡΑΤΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΜΕ ΑΚΡΕΣ ΣΤΗ ΓΑΔΑ" ΟΠΩΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΣΤΗΝΟΥΝ ΕΝΕΔΡΕΣ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ"...

Ανώνυμος είπε...

Έχουν και ένα διανοούμενο για μόστρα, να το παίζει κυρίζι και όχι να βρίζει...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΙ ΕΝΤΟΣ...

ΦΙΛΑΚΙΑ...

;-)

archaeopteryx είπε...

σε διαβεβαιώ δεν είναι τέτοια η περίπτωση. Τυχαίνει να έχει όνομα το συγκεκριμένο πρόσωπο, και αν εξαιρέσεις τον άκομψο τρόπο που εκφάζει "διαφωνίες" δεν τίθεται τέτοια θέμα ἁριστεροδεξιού"(και βρήκε εμένα?? χαχαχα) Πρόκειται για περίπτωση ατόμου που θεωρεί ότι αυτά που αναφέρω είναι μισές αλήθεις γεμάτα λάθη και ότι κλώθω συνωμοσιολογικά σενάρια στυλ Λιακόπουλου (έμαθα και ποιος είναι ο Λιακόπουλος).

Τους δικαιολογώ κατι τέτοιους επει΄δη (α) αναφέρω ρητά όταν πρόκειται για "υποθέσεις εργασίας" αλλά μπορεί να μην καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό, (β) κάποιος που δεν ξέρει τι ήταν ο ψυχρός πόλεμος και την "Ιστορία" της περίοδου (που σίηυορα δεν την ξέρουμε 100% όλη, μπορεί να παραξενευτεί ααν του πώ ότι το το Θερμοκήπιο που πάει για νέα θρησκέια είναι εφέυυρεση της περίου. Και βαριέται να διαβάσει από που αντλώ τέτοιες ιδέες. (γ) Στην θεωρία ότι είναι γερμανοσουηδική εφεύρεση, πολλοί μου έχουν πει ότι υποτιμώ τον ρόλο της τότε Αγγλίας και ΗΠΑ (αν και ρητά τις αναφέρω και τις δύο).

Ωστόσο, όπως έγραψε και ο Κουτσογιάννης πριν το 1985 κανείς δεν μιλούσε για Θερμοκήπια, και ξέρω, αφου΄ζούσα, ότι το 75-78 η υστερία ήταν για παγετώνες. Καποιος που γεννήθκε πχ το 1990, άντε να καταλάβει τι σήμαινε το εξώφυλλο του ΤΙΜΕ του 1997, ή τι σήμαινε η επίσκεψη του Ρήγκαν σε γερμανικό νεκροταφείο, με Waffen SS 2-3 μήν πριν συνβαντηθεί με τον Γκορμπατσόφ. Για τον 20άρη ή 30άρη ή και 40άρη, αυτά είναι ιστορίες για αγρίους και τι σχέση έχουν με το αδιαμφισβήτητο φαινόμενο που του λένε οι ξανθιές του Σκάι εδώ και 5-10 χρόνια ότι τον ...απειλέι.

Πάντως η κριτική δεν ήταν κατασκοπευτική ή πολιτική, μου απέδιδε ασχετοσύνη και φαντασία περί το θέμα. Και βασικά ΠΙΣΤΕΥΕΙ στο Θερμοκήπιο. Πες σε μοηυσουλμανο ότι ο Μωάμεθ ήταν λιγούρης, να δεις αντίδραση, χαχαχάααα.

Εγώ δεν έχω πρόβλμα, με τρελαίνει όμως η ασχετοσύνη, γιατί προφανώς δεν είναι μεμοωνμένο φαινόμενο...

Ανώνυμος είπε...

βρε μπας και μιλάμε για τον ίδιο; τεσπα!

Καλή εβδομάδα!

archaeopteryx είπε...

Όχι, εκτός πια αυτός ο άνθρωπος είναι φάντασμα με πολλές ταυτότητες. Και, προσωπικά με αφήνει αδίαφορο, με την έννοια ότι δεν γράφω Ιερά Ευαγέλια, γράφω απόψεις με βάση αυτά που βλέπω, ή καταλαβαίνω ή νομίζω ότι μου αρέσουν. Κι αν κάνω λάθος, κάτι έμαθα, και δεν νρέπομαι να πώ "συγγνώμη, λάθος".

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε ξέρεις πόσοι "ενημερώνονται" από τον Σκάι?

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα έδρασε και ένας ακόμη με τεράστια επίδραση: ο τέως πρόεδρος του Ε τμήματος του ΣτΕ, εισάγοντας πλαγίως δια της "ερμηνευτικής οδού" όλη την ατζέντα του Ριο. Εβαλε την οικοπαπαρολογία μέσα σε καίριες φάσεις της ζωής μας δίνοντας βήμα, άρα και εξουσία, σε κάθε τυχάρπαστο αυτοαποκαλούμενο οικολόγο. Δεν είχε κάν την δικαστική σοφία να θέσει κριτήριο την πραγματική "οικολογική" φύση οργανώσεων που δικαιούνται δια να ομιλούν. Αυτός έδωσε "locus standi" σε καραγκιόζηδες ώστε να προσφεύγουν και να καθυστερούν.

Και βέβαια μερικοί εκμεταλλεύτηκαν την δυνατότητα αλά γκρέκα (αλά μάφια ίσως) προσφεύγοντας για να κάνουν πίσω επ'αμοιβή, εισάγοντας στην Ελλάδα την μέθοδο του Ecoshakedown.

Να μην τα ρίχνουμε όλα σε πολιτικούς. Υπάρχουν και άλλοι κλάδοι εξίσου ένοχοι.

Kaymakchalan