Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πού βρέθηκαν τα «κάτι χιλιαρικάκια το μήνα» του ...επενδυτη";


Αν όλοι, 10.000.000 Έλληνες, βάζαμε φωτοβολταϊκά, το μόνο πο:ίναμε, θα ήταν να πληρώνουμε ο ένας τον άλλο χιλιαρικάκια, zero sum game, δεν θα έβγαινε κανείς μας κερδισμένος, αλλά θα ακριβαίναμε το ρεύμα 3, 4, 5 φορές (300-500%), και ο Γερμανός που τα εξάγει, και αυτοί που τα τοποθετούν θα έτριβαν τα χέρια τους.

Αν βάλουν λίγοι φωτοβολταϊκά, θα ακριβύνει  πολύ λιγότερο το συνολικό ρεύμα για όλους -- θα είναι μικρό ποσοστό του συνολικού -- και θα μπορούν μερικοί να βγαίνουν κερδισμένοι,  έχοντας "επενδύσει".

Έβαλα την λέξη "επενδύσει" σε εισαγωγικά, γιατί τα φωτοβολταϊκά, όπως τα πλασάρουν, δεν είναι "επένδυση". Είναι παροχή, κάτι σαν τα περίπτερα σε αναπήρους πολέμου το 1960, ή επίδομα τυφλού σε τυφλούς, η κομματικό ρουσφέτι (επενδύεις για ρουσφέτι.  Μόνο που τα φωτοβολταϊκά δεν είναι βοήθεια σε ανάπηρους, ή παροχή έναντι αναγνώρισης σε αυτούς που έπαθαν για την Πατρίδα τους, ή έστω κομματικό ρουσφέτι. Είναι μηχανισμός που δημιουργεί ψευτοδουλειές, ακριβαίνοντας το ρεύμα, και όσοι προλάβουν ή ενδιαφερθούν, ή πληρώσουν ή λαδώσουν για την άδεια, θα εισπράττουν τα χιλιαρικάκια. Οι ψευτοδουλειές, είναι οι μελέτες, οι διεκπεραιώσεις, οι αδειοδοτήσεις, οι εγκαταστάσεις, άντε και κανένα δάνειο, άντε και κανένας πλειστηριασμός ακινήτου όταν κοπούν οι ταρίφες και οι ηλίθιοι έχουν φάει τα χιλιαρικάκια και χρωστάνε. Η σοβαρή δουλειά είναι η εισαγωγή πολλών φωτοβολταϊκών από εργοστάσια που δεν έχουν δουλειά. Είναι παροχή, αλλά είναι και διαφήμιση, κράχτης, για μεγαλύτερες αρπαχτές, και για ακριβό ρεύμα.

Χέστηκε ο 17:57, παραπάνω, αν κάλυψε ισχύ αιχμής (κάτι κάλυψε) ή εάν η ΔΕΗ μπήκε μέσα από την διασύνδεση, ή αν μείωσε CO2 (δεν θα ξέρει καν τι είναι). Χέστηκε εάν βελτίωσε ή χειροτέρεψε το ισοζύγιο συναλλαγών (τι λες ρε μαλάκα, εγώ παίρνω τα χιλιαρικάκια μου). Και φυσικά χέστηκε ποιός πληρώνει τα χιλιαρικάκια.

Ποιός πληρώνει τα χιλιαρικάκια του ανάπηρου πολέμου/τυφλού/ζητιάνου-με-νόμιμο-αγορασμένο-δικαίωμα-να-παίρνει-από-όσα-ευρώ-χρειάζονται-από-κάθε αυτοκίνητο-που-περνάει-από-τα-φανάρια;  Να ποιός πληρώνει:

"Αυξήθηκε το 2011 το ειδικό τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η σχετική απόφαση της ΡΑΕ με αριθμό 1453 προβλέπει αναλυτικά τις παρακάτω αυξήσεις

Υψηλής Τάσης (ΥΤ): από 1,04 ευρώ σε 2,96 ευρώ /MWhr
Αγροτικής χρήσης (ΜΤ): από 0,74 σε 2,29 ευρώ /MWhr
Λοιπές χρήσεις (ΜΤ): από 1,69 σε 5,35 ευρώ/MWhr
Αγροτικής χρήσης (ΧΤ): από 0,9 σε 2,96 ευρώ/MWhr
Οικιακής χρήσης (ΧΤ): 1,95 ευρώ σε 5,99 ευρώ /MWhr
Λοιπές χρήσεις (ΧΤ): από 2,49 σε 7,39 ευρώ/MWhr"

(ολόκληρη η απόφαση ΕΔΩ), και το είδα στο http://envthink.blogspot.gr/2011/12/blog-post_21.html.

Ο τύπος με τα χιλιαρικάκια, δεν είναι το μείζον πρόβλημα: Είναι ο γραφικός κράχτης, που πληρώνεται χιλιαρικάκια για να διαφημίζει (με τα χιλιαρικάκια) την αρπαχτή, και, κυρίως, κράζοντας, να ανεβάσει το ρεύμα. Καλύτερα να κράζει ο γραφικός κράχτης, παρά οι επώνυμοι παρακάτω:

Το μείζον πρόβλημα είναι, σε τυχαία σειρά, οι Κοπελούζος, Περιστέρης, Μυτιληναίος, Μπόμπολας, Μουράτογλου, Ρέστης, Σαμαράς (μακρινός συγγενής, λένε), Παπασταματίου, Φιλιππίδης,  EDF, ENEL, Iberdrola, Enercon, Siemens, Vestas, ABB (καλώδια και συναφή σκατά) και ένα σωρό άλλοι, που ξεχνάω και βαριέμαι να ψάχνω.  Όλοι νόμιμοι (εεε.... μερικοί είναι και του αγνού παρθένου, πολλών ειδών αγνά παρθένα... μέχρι να τα βρει ο ΣΔΟΕ θα έχει πεθάνει ο ΣΔΟΕ) και φιλοευρωπαίοι...

Θα μου πείτε "μα πώς κάνεις έτσι για λίγα λεπτά την κιλοβατώρα";  Οι τύποι που ζητιανεύουν στα φανάρια, ζουν από την ζητιανιά στα φανάρια, και πέρα από την ενόχληση, είναι προαιρετικοί:  Εάν θες δίνεις. Με τους ΑΠΕτεώνες, δεν έχεις επιλογή, δίνεις, θες δεν θες, είτε περάσεις από τα φανάρια είτε όχι (θα σε πιάσουν στα άλλα φανάρια).

Η στιχομυθία με τα χιλιαρικάκια, ξεκίνησε εδώ.

3 σχόλια:

spiral architect είπε...

Η βλακεία είναι ανίκητη, οπότε κανείς ποτέ δεν πρέπει να τα βάζει με τον βλάκα. Αφ' ενός γιατί για να τα βάλεις με τον βλάκα πρέπει να πέσεις στο επίπεδό του, αφ' ετέρου γιατί ακόμα κι αν πέσεις στο επίπεδο του βλάκα, ο βλάκας έχει τόση προϋπηρεσία στη βλακεία που πάλι θα σε νικήσει.
(στη βλακεία)

Τι σκας; Δεν σού θυμίζει τους """επενδύτες""" του ΧΑΑ της εποχής των ΕΛΔΕτζήδων;

archaeopteryx είπε...

Με είπε Πασόκο!

ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια περίπτωση με τους "επενδυτές". Και τότε, όχι σε μπλογκ, έλεγα, ρε πρόσεξε που πας, ρε είναι μαϊμού η Τάδε, ρε θα καείς, ρε αμάν...

spiral architect είπε...

Σε είπε πασόκο; Γιατί βρισιά είναι; Για ξεκάρφωμα το λέει.
Αν κάνεις έφοδο στο σπίτι του, θα δεις να έχει κάνει στο σαλόνι εικονίσματα την Μπιρμπίλη κσι τον ΓΑΠ και κάθε μέρα να τους ανάβει λαμπάδες.
(όσο τον πληρώνει ο ΛΑΓΗΕ ...)