Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Όχι, δεν είναι ούτε τρελοί, ούτε ηλίθιοι. Απλά έπεσαν λιγάκι στην πράσινη οικο-παγίδα που οι ίδιοι έστησαν

 
http://www.forbes.com/sites/jamesconca/2012/08/31/germany-insane-or-just-plain-stupid/?

"Maybe ...Chancellor Merkel... can ask Greece for help later", χαχαχαάααχαχα!

Δεν είμαι ο μόνος που αναρωτήθηκε κατά καιρούς "μα τι έχουν πάθει οι Γερμανοί με τα ενεργειακά τους";  Αναρωτιέται και το Forbes.
Μετά το τσουνάμι στην Φουκουσίμα η Γερμανία έκλεισε μερικά πυρηνικά και αποφάσισε να διακόψει, στο μέλλον την πυρηνική ενέργεια (παρ'ότι η Γερμανία δεν πάσχει από ...τσουνάμι). Αυτό έγινε μάλλον για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Η Γερμανία θα κατασκευάσει 25 ανθρακικές μονάδες για να καλύψει το κλείσιμο των πυρηνικών της και λόγω της υπέρογκα ακριβών και αναποτελεσματικών ΑΠΕ (Spiegel).  Οι καινούργιες ανθρακικές μονάδες θα εκλύουν 13 εκατομ. τόνους CO2 τον χρόνο (έναντι 15, από παλιές μονάδες) και θα καίνε λιγνίτη με αποτελεσματικότητα 43%.  Αυτά, την ώρα που με τον νόμο EEG που εγγυάται την ύπαρξη των ΑΠΕ το ρεύμα ακριβαίνει και διώχνει την βιομηχανία από την Γερμανία, αυξάνει την ανεργία, ενώ το δίκτυο δυσκολεύεται να ανταποκριθεί.  Οι μεν φτωχοί δεν θα έχουν χρήματα για ρεύμα, οι δε πλούσιοι θα κερδίζουν από φωτοβολταϊκά.

Η δική μου άποψη είναι ότι οι Γερμανοί δεν είναι ούτε ηλίθιοι, ούτε τρελοί, απεναντίας.  Το πλάνο τους ήταν πυρηνικό (το ανέβασα εδώ και εδώ). Η εικασία μου είναι ότι τα αιολικά ήταν καλό θέατρο για να ανεβάσουν την τιμή του ρεύματος (για να χρηματοδοτήσουν πυρηνικά) και να ταΐσουν τις εξαγωγές τους και να συντηρήσουν απασχόληση (200.000 έχουν στον κλάδο των ΑΠΕ...). Η Φουκουσίμα τους τα χάλασε, και έπεσαν στην πράσινη οικο-παγίδα (τον όρο τον πήρα από το Spiegel) και, όπως ήταν λογικό, και είχα γράψει την άνοιξη του 2011, θα κάνουν γαργάρα, τα περί CO2 και θα αναγκαστούν να στραφούν στο κάρβουνο. Ή να κλείσουν. Αυτό που δεν ξέρω, είναι εάν υπάρχει γεωπολιτικό παρασκήνιο με το ποιός έχει και ποιός δεν έχει δικαίωμα να παίζει "άλλα"παιχνίδια με πυρηνικά, και δεν είναι του παρόντος.

Όσο υπάρχουν οι ορδές των ηλιθίων με τους ολίγον διεφθαρμένους (ή εκβιαζόμενους) πολιτικούς, εμείς οι ηλίθιοι, θα επιδοτούμε και τις εξαγωγές τους και την απασχόλησή τους. Για τις ορδές των ηλιθίων έχω γράψει εδώ, και τα δύο άρθρα που όταν το έγραψα ήταν ελεύθερα, τώρα δεν είναι, αλλά τα είχα κρατήσει:

ENERGY IS THE KEY: RENEWABLE ENERGYPROBLEMS IN GERMANY “RENEWABLE” ENERGIES ARE NOT A SOLUTION RATHER THEY INCREASE FOREIGN DEPENDENCY.Michael Limburg
http://www.scribd.com/doc/88106167/Fulltext-2-Energy-is-the-Key-Renewable-Energy-Problems-in-Germany

BARRIERS TO LARGE-SCALERENEWABLE ENERGY GENERATION Bryan Leyland MSc, FIMechE, FIPENZ
http://www.scribd.com/doc/88105989/Fulltext-1-Barriers-to-Large-scale-Renewable-Energy-Generation

Δείτε επίσης, αν θέλετε, τις ενότητες:

Το Γερμανικό Πράσινο πλάνο

Η οικο-παγίδα

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

Oσο ηλίθιοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι για το δημόσιο χρέος φταίνε οι σπάταλοι υποτελείς και το πρόβλημα θα λυθεί με ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις και περικοπή της σύνταξη του παππού:

Η Εξήγηση του Δημοσίου Χρέους σε λίγα λεπτά

Ουστ ....
(πως να κρατηθείς ρε γμτ)