Πριν 200 εκατομμύρια χρόνια (και πριν 65 εκατομμύρια χρόνια) η Ινδία ήταν ένα νησί στον ...Ινδικό Ωκεανό, μόνο που τώρα δεν τον λέμε "Ινδικό" εκείνο τον ωκεανό, τον λέμε "Τυθή". Η Τηθύς (της Τηθύος). Η Μεσόγειος, λένε, είναι απομεινάρι της Τυθήος. Οι αρχαιοπτέρυγες ζούσαν κάπου εκείνη την περίοδο, πριν 150 περίπου εκατομμύρια χρόνια. Τῷ καιρῷ εκείνω έκανε πολλή πιο ζέστη από σήμερα, και είχε πολύ περισσότερο CO2 (και κανείς δεν ασχολούνταν με Θερμοκήπια, και οι μόνες αρπαχτές ήταν όταν κάποιος μεγαλύτερος σε ...έτρωγε.
Η Γη είναι μια μεγάλη μπάλα που περιστρέφεται, μόνο που το εσωτερικό είναι ...υγρό, ενώ η φλούδα (η λιθόσφαιρα) είναι στερεά και αυτό έχει σαν συνέπεια να υπάρχουν ένα σωρό μετακινήσεις στο κομμάτι της φλούδας στο οποίο ζούμε. Οι ορογενέσεις, τα σπρωξίματα στις τεκτονικές πλάκες, τα ηφαίστεια κλπ είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που επηρεάζουν αυτό που λέμε "κλιματικές αλλαγές" (και δεν τον έχουν στα καταστροφολογικά μοντέλα, εάν αυτό ενδιαφέρει, αν και ιστορικά μάλλον έχουν κάνει τον κόσμο άνω-κάτω, κυριολεκτικά).
Οι τεκτονικές πλάκες και τα έργα τους σε ...ζωντανή αναμετάδοση
Ο περίπατος της Ινδίας προς την Ασία
Εξελίξεις στην ζωή από τους περιπάτους των τεκτονικών πλακών
Τα περίεργα μια υγρής μπάλας με στερεά φλούδα, που περιστρέφεται
Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να επηρεάσει την περιστροφή της Γης (και τις συνέπειές της), είναι επιεικώς ...αγράμματος. Το ίδιο, ακριβώς, για όποιον πιστεύει ότι η ηλεκτροδότηση της Ελλάδας έχει σχέση με την ...Κλιματική Αλλαγή. Εάν, τώρα, κάποιος πιστεύει ότι με πολλά αιολικά ή γυαλάκια στα χωράφια θα καταφέρει... τι είπαμε ότι θα καταφέρει;
ΥΓ. Τα Ιμαλάια είναι ωραία και μυτερά επειδή η Ινδία πάει περίπατο προς την Ασία... Ποιος ξέρει τι ακριβώς γίνεται λίγο πιο βαθειά, εκεί που είναι ...ρευστή η κατάσταση.
Και φαίνεται ότι οι σεισμοί σε αυτή την περιοχή είναι ...τακτικοί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου