Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Αιολικος "δρόμος", πάντα στα μουλωχτά, στο Κρίκελλο


http://www.evrytanikospalmos.gr/mikroepeisodio-sti-thesi-kokkalia-krikelloy-metaxy-idioti-ekskaptikoy-mihanimatos-kai-katoikon-toy

Κάτοικοι του χωριού Κρικέλλου, αντιλήφθηκαν χθες Σάββατο 24/4, μηχάνημα - φορτωτής, να εκτελεί έργα "καθαρισμού - συντήρησης" του χωματόδρομου από τον κεντρικό δρόμο προς τη θέση Κοκκάλια.

Αμέσως μετέβησαν στο σημείο και απορημένοι γιατί "καθαρίζεται" ο δρόμος, την στιγμή που όλοι οι ζωτικοί δρόμοι της τοπικής ενότητας Δομνίστας παραμένουν κατεστραμμένοι από τις πρόσφατες θεομηνίες, και δεν υπάρχουν χρήματα αποκατάστασης, κατάλαβαν πως πρόκειται για ιδιωτικό μηχάνημα που εδρεύει εκτός νομού.

Σε ερώτηση προς τον χειριστή του αν έχει άδεια, έλαβαν "θετική" απάντηση, αλλά χαρτιά δεν υπήρχαν… Ενημέρωσαν το Α.Τ. Καρπενησίου για το συμβάν και για την νομιμότητά του.

Ο χειριστής αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη περιοχή.

Μετά το συμβάν αυτό, η ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 25/4/2015

Καλούμε το Βουλευτή Ευρυτανίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, το Δήμαρχο Καρπενησίου, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους φορείς, τους Συλλόγους και τους πολίτες, να υπερασπιστούν τα αδιατάραχτα, Ιερά Βουνά μας.

Με το δικαίωμα των χιλιάδων υπογραφών των πολιτών δημοψηφικού χαρακτήρα, την αρνησιγνωμία του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, την προσφυγή στο ΣτΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν), την ενεξελίξει έρευνα του Επιθεωρητή Περιβάλλοντος και του Εισαγγελέα, την εν εξελίξει διαβούλευση με το ΥΠΑΠΕΝ και την πολιτική του ηγεσία ΚΑΛΟΥΜΕ τον Βουλευτή Ευρυτανίας, τον Δήμαρχο Καρπενησίου και την Περιφέρεια Στερεάς, ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ, να σταθούν στο ύψος του θεσμικού τους ρόλου και των υποσχέσεών τους προς τον Ευρυτανικό Λαό.

Την Κυριακή 26/4/2015 στις 12 το μεσημέρι, οι καμπάνες του Κρικέλλου μας καλούν όλους στον αγώνα. Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί καλούμε για μια ακόμη φορά τους Αυτοδιοικητικούς και την Πολιτική Ηγεσία να πράξουν αυτά που χρόνια υπόσχονται. Να διαφυλάξουν το φυσικό μας πλούτο, την κληρονομιά των παιδιών μας!

Εμείς οι πολίτες της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος, θα βρεθούμε εκεί στο Κρίκελλο και θακαλέσουμε, με το συνταγματικό δικαίωμα του υπερδεκαετή αγώνα μας και των νόμιμων ενεργειών μας προς την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ, τον Εισαγγελέα να παρέμβει, καθώς έχουμε ήδη καταθέσει τεκμηριωμένο αίτημα ακύρωσης Απόφασης Τροποποίησης ΑΕΠΟ από την περασμένη εβδομάδα και έχουμε αριθμό πρωτοκόλλου.

Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ

Για την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τσιμάκη Περσεφόνη
Ματθαίου Άννα
Λάππα Βασιλική
Μανώλης Κοπανάκης
Γιώργος Τάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: