Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών υπό τον Φούχτελ με τους Δασικούς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων


Σήμερα έχουν σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του κυρίου Φούχτελ, της κυρίας Χριστίνας Ταχιάου του Ποταμιού και της κυρίας Κατερίνας Χριστοφιλίδου του Σκάϊ, όλοι οι Δασικοί προϊστάμενοι από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Αιγαίου, Μακεδονίας και Κρήτης.

Ο κύριος Φούχτελ θα εισηγηθεί να μην καταργηθούν ακόμα οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις αφού υπάρχουν ακόμα εκτάσεις που δεν έχουν χαρακτηριστεί δασικές και χορτολιβαδικές, και οι αιολικοί επενδυτές περιμένουν τους χαρακτηρισμούς για να πάρουν άδεια εγκατάστασης για περίπου 6.000 αιολικά μεγαβάτ που είχε αδειοδοτήσει η ΡΑΕ του κυρίου Βασιλάκου, πριν ο ίδιος αναλάβει Πρόεδρος του νέου Συνδέσμου Αεριοπαραγωγών Πάσης Ιδιωτικής Ελλάδος (ΣΑΠΙΕ).  Εκτιμάται ότι η εισήγησή του θα γίνει δεκτή αφού η κυρία Μέρκελ ενημέρωσε τον κύριο Τσίπρα ότι αυτός είναι όρος για την εκταμίευση δόσης. Ακούγεται ότι η και η  Γκαζπρόμ, μέσω του εν Αθήναις εκπροσώπου της,  ετάχθη επίσης υπέρ της συνέχισης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Στην σύσκεψη θα συζητηθεί και το θέμα που έχει ανακύψει από την διασταύρωση των ελαφιών που έχουν απελευθερωθεί στα δασικά αιολικά πάρκα με ποικιλίες από ντόπια αγριοκούνελα. Τα ελαφοκούνελα (και τα ελαφοκουνέλια) θα αρχίσουν να διαφημίζονται σαν "υγιεινό κρέας χαμηλών λιπαρών" και οι διαχειριστές των αιολικών πάρκων θα επιδοτούνται για την προώθησή τους στην Ελληνική αγορά. Το κρέας από ελαφοκούνελο και κουνελοελάφι θα απαλλάσσεται από τον ΕΤΜΕΑΡ που εφεξής θα επιβαρύνει τα υπόλοιπα εγχώρια κρέατα. Τα εισαγόμενα θα απαλλάσσονται.

Στην σύσκεψη είχε κληθεί και ο Υπουργός Ενέργειας κύριος Λαφαζάνης ο οποίος όμως δεν θα παραστεί επειδή σήμερα είναι η ημέρα εκκαθάρισης των λογαριασμών του ΛΑΓΗΕ και δεν ξέρουν τι να κάνουν το χρήμα που εισρέει πλέον  καθημερινά (περίπου €5 εκατομμύρια ημερησίως) από τις εξαγωγές αιολικού ρεύματος στις γειτονικές χώρες. Οι γείτονες είναι τόσο ευχαριστημένοι που θέλουν να αυξήσουν την ταρίφα που μας δίνουν από €100 την αιολική μεγαβατώρα σε €120. Ο κύριος Λαφαζάνης περιμένει την άμεση εγκατάσταση των 6.000 αιολικών μεγαβάτ για να τετραπλασιάσει το ημερήσιο έσοδο από εξαγωγές ρεύματος από τα 5-5,5 εκατομμύρια ευρώ σε €25 εκατομμύρια ημερησίως. Τον Υπουργό θα εκπροσωπήσει ο Υφουπουργός κύριος Τσιρώνης.

"Τα έσοδα από την πώληση κρέατος ελαφοκούνελου και κουνελοελαφιού θα διατεθούν για την ενίσχυση των ηλεκτροπαραγωγών αερίου. Καλύτερα πράσινο άπαχο κρέας, παρά ΜΑΜΚ", είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός κύριος Τσιρώνης.

Ο κύριος Τσιπουρίδης που επίσης είχε κληθεί να παραστεί, ειδοποίησε ότι δεν θα μπορέσει επειδή σήμερα εγκαινιάζεται η δωρεάν ηλεκτροδότηση της Ικαρίας από τα υβριδικά που ο ίδιος έφτιαξε.

Ο κύριος Ζερεφός έστειλε τους αγωνιστικούς του χαιρετισμούς. "Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται"είπε, "ήδη βλέπω από τα τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου το Θερμοκήπιο να υποχωρεί", επιτέλους ΑΥΤΗ είναι περιβαλλοντική πολιτική.

1 σχόλιο:

Πειραχτηρι είπε...

Καλή πρωταπριλια...