Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Το βιομηχανικό CO2 δεν ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή -- και δεν είναι αιρετική ή μειοψηφική η άποψη. Το 50% των επιστημόνων δεν δέχονται, πλέον αυτό το παραμύθι (της δεκαετίας του 1990)




Ποιος κερδίζει από την κλιματική αλλαγή; from politestv on Vimeo.

Την [όχι πια] αιρετική άποψη ότι το διοξείδιο του άνθρακα δεν ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κλιματική αλλαγή, εξέφρασε και στην Κρήτη ο βραβευμένος από τη NASA καθηγητής ατμοσφαιρικής επιστήμης John Christy.

Κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη ο κ. Christy παρουσίασε τα αποτελέσματα των ερευνών του που δείχνουν ότι οι βιομηχανικοί ρύποι δεν ευθύνονται όσο νομίζαμε για την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Χαρακτήρισε δαπανηρή ως προς τις δεσμευόμενες εκτάσεις την εισαγωγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα και απέδωσε σε συμφέροντα των εταιριών που κατασκευάζουν και τοποθετούν ΑΠΕ την φρενίτιδα που έχει καταλάβει τον κόσμο σχετικά με την έκταση του φαινομένου του θερμοκηπίου. [...]

 [...] Επεσήμανε με νόημα πως το τελευταίο διάστημα σε όλο τον κόσμο οι εταιρίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πιέζουν τις κυβερνήσεις για να επιβάλλουν μέτρα «αναγκαστικής» χρηματοδότησής τους από τους πολίτες, υπό το φόβο της κλιματικής αλλαγής. Για την περίπτωση της Ελλάδας, αυτό προφανώς αντιστοιχεί με το ειδικό τέλος για τις ΑΠΕ, που τα τελευταία χρόνια ενσωματώθηκε στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Όσο για το "αιρετικός"...  Ήδη από το 2014 έχει δημοσιευθεί λεπτομερής και όσο αδιάβλητη γίνεται, έρευνα μεταξύ των μελών της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Οργάνωσης, που καταλήγει ότι το 52% των ερωτηθέντων λέει ότι υπάρχει ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή ενώ το 48% είτε λέει ότι δεν υφίσταται θέμα, ή ότι δεν είναι ανθρωπογενές.  Η έρευνα δεν ρώτησε εάν σήμερα κάνει πιο ζέστη ή πιο κρύο από ότι στο παρελθόν, ούτε ρώτησε εάν η όποια πρόσφατη θέρμανση είναι βλαπτική ή ωφέλιμη, ούτε ρώτησε εάν οι ενέργειες που προωθούνται για την αντιμετώπιση αυτής της θέρμανσης ή κλιματικής αλλαγής αξίζουν τον κόπο και τα λεφτά. Η έρευνα δεν ρώτησε διοικητικά στελέχη, ούτε ρώτησε άλλους φυσικούς ή χημικούς, ή επιστήμονες γενικά.  Οι μισοί πιστεύουν σε καταστροφικό ανθρωπογενές θερμοκήπιο. Οι άλλοι μισοί όχι.

Ο Christy είναι γνωστός για τις δορυφορικές μετρήσεις ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας. Οι μετρήσεις δείχνουν αυτό που δείχνουν και δεν έχουν σχέση τα μπαγιάτικα πλέον μοντέλα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τα μοντέλα λένε για και θερμάνσεις. Η πραγματικότητα, τόσα χρόνια πια, λέει άλλα. Το τι πιστεύετε εσείς οφείλεται στον Σκάϊ, στο Μέγκα, στην WWF και την Greenpiss (καθόλου νοικιασμένες ΜΚΟ) -- 15 χρόνια προπαγάνδας...

Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια. Οι αλλαγές φαίνονται καθαρά στα τελευταία 11.000 χρόνια και στα τελευταία 400.000 χρόνια και στα τελευταία 500.000.000 χρόνια (ελπίζω να ξέρετε να ερμηνεύετε ...λογαριθμικές κλίμακες) και οφείλεται και σε εμάς, άλλα ...όχι μόνο!  Ναι,  αυτό που λέει ο Christy είναι και σε Γερμανικές εφημερίδες:  Η θεωρία του CO2 είναι μια ευφυής προπαγάνδα. Σε μετάφραση εδώ.

Στην Ελλάδα ζούμε με την ημιμάθεια, την ασχετοσύνη και την αρλουμπολογία. Το δυσάρεστο είναι ότι αυτά καλλιεργούνται, χρόνια τώρα, από τα ΜΜΕ -- που μοναδικό και πλέον προκλητικά ορατό σκοπό έχουν να προωθούν τα οικονομικά συμφέροντα των ιδιοκτητών τους και τα συμφέροντα αυτών που στην ουσία βάζουν πληρωμένες καταχωρήσεις, με τους δημοσιογράφους και εκφωνητές σε ρόλο προπαγανδιστή παπαγάλου.  Το λυπηρό είναι ότι μια, ίσως και παραπάνω, γενιά παιδιών (όσοι είναι σήμερα κάτω των 40 ετών) έχει μεγαλώσει σε αυτό το περιβάλλον, και δεν έχει καν την δυνατότητα να διακρίνει το χυδαίο ψέμα από την στοιχειώδη αλήθεια.  Από αυτή την άποψη, είμαστε ...καταδικασμένοι, και το "θεάρεστο" έργο της Μεταπολίτευσης έχει ολοκληρωθεί.

Κλασσική αρλούμπα το δήθεν επιχείρημα ότι "το 97% των επιστημόνων αποδέχονται το ανθρωπογενές θερμοκήπιο που προκαλείται από το βιομηχανικό CO2".  Φυσικά κάποιος το κυκλοφόρησε, και ο κάθε ηλίθιος (ή νοικιασμένος) το επικαλείται. Ποιο 97%?  Ποιων "επιστημόνων"? Βάλατε και τους αργόμισθους του Αστεροσκοπείου? Την Χριστοφιλίδου? Την ...Greenpiss?  Ή το ψάξατε και έτσι είναι?  Εμφανίστηκε ένα άρθρο που ανέφερε ότι 75 από μία αυτοπροσδιορισμένη ομάδα 79 κλιματολόγων συμφωνεί με το ανθρωπογενές θερμοκήπιο.  75/79=94,9 να το το ποσοστό σας...  ΜΟΝΟ στην Ελλάδα ξέρω 5 που διαφωνούν -- που κι αυτό δεν είναι "στατιστική". Και, εν τάξει, σας το είπε ο Σκάϊ η το Μέγκα, ότι "οι επιστήμονες συμφωνούν".  Ο Θεός σας έδωσε μάτια, αυτιά, και στοιχειώδη νου. Επιλέξτε:  Χάβετε κάθε αρλούμπα που σας πετάνε? Ή κοιτάτε λίγο παραπέρα? Υπάρχει Κόσμος πίσω από το παραβάν της βλακείας... Βγάλτε το κεφάλι σας, ανοίξτε τα μάτια σας,  και θα τον δείτε...