Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ball busting


Απολαμβάνω τις συζητήσεις... Ρώτησα τον φίλο μου, «Πόσα αιολικά MW χρειάζονται για να φτιάξουν, από μόνα τους, μία μπίλια ρουλεμάν, και πόσο θα στοιχίσει αυτή η μπίλια»;

O φίλος έψαξε για πόση ενέργεια (MWhr) χρειάζεται και όχι για πόση εγκατεστημένη αιολική ισχύ (MW). Αυτό ήταν λάθος, αλλά δεν πειράζει, η ερώτηση ήταν «παγίδα». Η απάντηση είναι «άπειρα αιολικά». Όλα τα αιολικά του κόσμου αν συνδέσεις, πάλι ρισκάρεις κάποιο χυτήριο, κάποιος φούρνος, κάπου στην διαδικασία, να ξεμείνει, και να κολλήσει, αν βασίζεται μόνο σε αιολικό ρεύμα. Το αιολικό ρεύμα είναι "στοχαστικό", ενώ η ζήτηση από το χυτήριο, ή την υψικάμινο, είναι "ντετερμινιστική". Το αιολικό ρεύμα, υπάρχει μόνο με backup. Και όσο πιο πολλή αιολική ισχύ έχεις εγκατεστημένη, τόσο πιό πολύ backup χρειάζεσαι. Διπλό κόστος, διπλές μονάδες, διπλά καλώδια, διπλά τα πάντα. Πολύ οικολογικό.

Για αυτό, όλα τα αιολικά του κόσμου, από μόνα τους, ούτε μία ατσάλινη μπίλια ρουλεμάν δεν μπορούν να φτιάξουν, πόσο μάλλον ισάριθμα αιολικά για να ανικαταστήσουν εαυτόν. Όσο για το κόστος... για την ΥΠΕΚΑ, "τσάμπα" και θα βάλω και την διάνοιξη των δρόμων από το ΕΣΠΑ. (Και έκανα κι άλλη ζαβολιά -- έπρεπε να τονίσω "βιομηχανικά" ρουλεμάν, μαζικής παραγωγής. Ο Γιαπωνέζος μάστορας, με λίγη υπομονή, θα μπορούσε να μου φτιάξει μία μπίλια...)

Τα ρουλεμάν, για όσους δεν ξέρουν είναι φαινομενικά ταπεινά εξαρτηματάκια, χωρίς τα οποία δεν υπάρχουν ούτε αυτοκίνητα, ούτε αεροπλάνα, ούτε πατίνια, ούτε …ανεμογεννήτριες, ούτε τραίνα… Ούτε μίξερ για την κουζίνα. Ο,τιδήποτε έχει κάτι που μοιάζει με ρόδα που γυρίζει γύρω από άξονα, χρειάζεται και ένα η περισσότερα ταπεινά ρουλεμάν. Τα ταπεινά ρουλεμάν είναι τέτοιας στρατηγικής σημασίας που ήταν στόχος προτεραιότητας (μετά τα υποβρύχια και τα αεροπλάνα) στην καημένη την Γερμανία, στον Β' ΠΠ.


Για τους περίεργους, που ενδιαφέρονται για την κατασκευή του ρουλεμάν και του ατσαλιού, καλό διάβασμα. Για την κατασκευή εξορυκτικών, μεταφορικών, και άλλων μηχανημάτων που εμπλέκονται, δεν αντέχω...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΑΙΕ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΛΥ!

ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕς ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ.

ΗΜΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ: ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΑ ΜΕΓΑΒΑΤ, ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ, ΜΕ 20 ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ! ΔΗΛ. ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ" ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

archaeopteryx είπε...

Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου, εγώ αποφάσισα να ασχοληθώ όταν κάποιος ψευδώνυμος χλεύασε τον β' Νόμο της Θερμοδυναμικής (το ότι δήλωνε "πασόκ" δεν με χάλαγε...) Αλλά ούτε εγώ θα ήθελα στην Κύμη μεταλλικά ανεμοδούρια. Ούτε στην Ανδρο, ούτε στην Σκύρο, ούτε στην Ευρυτανία, την Λακωνία, η στην Κρήτη, την Κάσο κλπ. Καταστρέφουν το μόνο που μας έχει απομείνει. Το τοπίο μας, και αυτό είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ

archaeopteryx είπε...

Δυστυχώς, evi, είναι όπως το λές. Δες τι γίνεται στην Κρήτη
http://www.kandanos.eu/taxonomy/term/84
Ο κόσμος ξεσηκώθηκε, έγιναν συλλήψεις. Οι οργανωμένες "οικολογικές" οργανώσεις, έχουν προσκυνήσει (οι κακίες λένε με "χορηγίες"). Οι ανένταχτοι οικολόγοι, έχουν ξεσηκωθεί:
http://windwatch.gr/
Επιστολές εστάλησαν στους βουλευτές, Πασόκ "ναι" ΝΔ "ναι" αριστεροί "όχι" (για τον Καραζτατέτοιον δεν ξέρω)
΄
Σε όλες τις χώρες που οι αιολικοί πήγαν λίγο αργότερα ξεσηκώθηκε ο κόσμος και τα μάζεψαν. Στην Αμερική οι κοινότητες το βάζουν σε ψηφοφορία (τονίζοντας πόσο ακριβαίνει το ρεύμα)

Μέχρι την Κοπεγχάγη, και το climategate που έσκασε λίγο πριν, δεν τολμούσε κανένας ναμιλήσει ενάνται στην Νέα Θρησκεία. Τώρα έχει ξεσκαπαστεί και παγκόσμια, κόσμος, επιστήμονες πολιτικοί φωνάζουν για την απάτη. Πήγαινε σε παλιότερες αναρτήσεις, αν δεν βαριέσαι να μπάινεις στα links έχεο πολλή πληροφόρηση. Φυσικά, δεν το κρύβω, εμφανίζω την πληροφόρηση ΚΑΤΑ του θεάτρου της κλιματικής αλλαγής και της απάτης της παραγωγής αιολικού ρεύματος, σε μεγάλη, βιομηχανική κλιμακα.

Το τι κάνει ο καθένας στο αυθαίρετό του ή το κότερό του δεν με αφορά. Με αφορά όταν πάνε να μας ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ μέσω ΔΕΗ, για να γίνει πλούσια η παρέα των αιολικών που είναι και σύμβουλοι και κολλητοί της ΥΠΕΚΑ. Η ΥΠΕΚΑ, σε 5-6 χρόνια, αν είναι στην Ελλάδα, θα είναι, πιστεύω, Μαντέλης.