Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Το σπίτι σου καίγεται


Η αιολική ενέργεια, είναι σαν να σου πουλάνε πανάκριβο εμφιαλωμένο νερό, για να σβήσεις το σπίτι σου που καίγεται, και να σου λένε "κάνει καλό στην οικονομία"...


Όσο ψάχνω συνδέσμους, τόσο εντυπωσιάζομαι.. Από την μία οι άπειρες διαφημίσεις των αιολικών, με πράσινα λιβάδια και χαριτωμένα προβατάκια που θα σώσουν τον πλανήτη από την κλιματολογική αλλαγή και θα μας κάνουν ευτυχισμένους (τσιμουδιά για το κόστος, όλοι πιέζουν για φόρους και επιδοτήσεις). Και από την άλλη, φουκαράδες σαν και μένα που φωνάζουν "ψέματα, ψέματα, ψέματα".


Να μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση σε slide show. Δεν έχει πολλά "επιστημονικά", αλλά τα επιχειρήματά του είναι ατράνταχτα:
http://www.slideshare.net/JohnDroz/energy-presentationkey-presentation


Το τελευταίο, είναι για την καημένη την Υπουργό, που θέλει να μας καταστρέψει ενεργειακά, να μου κάνει χάλια το τοπίο, και με ΔΙΚΑ ΜΟΥ λεφτά!!! (Εκτός αν θέλει αιολικά σε βραχονησίδες για να μην τις πάρουν οι Τούρκοι. Τότε ζητώ συγγνώμη, και πληρώνω ευχαρίστως). Λυπάμαι κυρία μου, αλλά εσείς και η παρέα σας, έχετε στενοχωρήσει πολύ κόσμο, και το έχουμε πάρει προσωπικά. -- Η ανάρτηση αυτή εμπίπτει στην κατηγορία "προπαγάνδα", αλλά η παρουσίαση λέει την αλήθεια.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε δεν είσαι μόνος σου.
Εξαιρετική δουλειά κάνεις.
Είσαι pain in the ass σε όλους αυτούς τους "φίλους του περιβάλλοντος".

archaeopteryx είπε...

Η φρίκη. Ορέστιε, είναι ότι οι μεν πληρωμένοι ΜΚΟ-οικολόγοι είναι Μπιρμπιλάνθρωποι, οι δεν ανεξάρτητοι είναι έξαλλοι για την λαμογά των Greenpeace και WWF. Και στην Ελληνική Ορνιθολογική που ξεκίνησε έτσι και κατέληξε γιουβέτσι, τα μέλη ουρλιάζουν και οι ηγέτες ...μάλλον πάνε στην τράπεζα.

Έτσι παραδόξως οι Συριζαίοι (και αρκετοί οικολόγοι πρέπει είναι) είναι κατά των ΑΠΕ, για την ακρίβεια κατά των μεγάλων βιομηχανικών ΑΠΕ που ανήκουν σε πολυεθνικές και Τερναλούζους. Δεν είναι κατα της μικρής κλίμακας που ανήκει στην κοινότητα (κάτι σαν την Δανία)

Ανώνυμος είπε...

Είναι μεγάλη μπίζνα το θέμα των ΑΠΕ. Τρέφονται πολλές ΜΚΟ από τα μαστάρια των φορολογουμένων.
Γι' αυτό πρέπει να σταματήσει αυτός ο παρασιτισμός.

t είπε...

Σιγά σιγά όλοι αντιλαμβάνονται τι εστί ΑΠΕ.

Ανησυχώ όμως γιατί πολλές αγγελίες στην εφημερίδα ζητούν χωράφια από αγρότες για εγκατάσταση ΑΠΕ και πολύ φοβάμαι ότι τα λιγούρια θα δώσουν.

archaeopteryx είπε...

Θα εισάγουμε αγροτικά προϊόντα (ή φαγητό σε πακέτο) από την Τουρκία...

nikos είπε...

Για όσους ενδιαφέρονται ή συμμετέχουν στο αντιφραγματικό κίνημα, με την ευκαιρία της συζήτησης στη Βουλή επί της αρχής του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, απομόνωσα όσα αποσπάσματα ομιλητών αναφέρονται ειδικά στα μεγάλα φράγματα (επισυνάπτω τα αποσπάσματα).

Η γενική εικόνα είναι ότι, πλην των τοποθετήσεων 2 μεμονωμένων βουλευτών, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σιωπούν (είναι χαρακτηριστική η απουσία και της παραμικρής αναφοράς στην τοποθέτηση της Υπουργού κ. Μπιρμπίλη παρότι προκλήθηκε από την Ειδική Αγορήτρια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διώτη), πράγμα που φυσικά σημαίνει ότι συμμερίζονται τη δρομολογημένη επιλογή κράτους και κατασκευαστικού κεφαλαίου υπέρ νέων μεγάλων Υ/Η αλλά και την αντιμετώπισή τους ως ΑΠΕ και τη συμμετοχή τους στο στόχο της παραγωγής ποσοστού 20 % της ενέργειας από ΑΠΕ μέχρι το 2020.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει αντιπολίτευση «από τα δεξιά» από το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ, που υπερθεματίζουν υπέρ των μεγάλων φραγμάτων. Ο μεν ΛΑΟΣ με την αναφορά σε μεθόδους αντλησιοταμίευσης, δηλ. άντλησης του νερού και επιστροφής του στον ταμιευτήρα (διερωτώμαι βεβαίως γιατί πρέπει να κατασκευαστούν νέα φράγματα αντί να εφαρμοστεί η μέθοδος στα υπάρχοντα) το δε ΚΚΕ με το γνωστό ιταμό ύφος εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ ότι σε συνεργασία με dealer συμφερόντων όπως το WWFκαι η Greenpeace πολεμάει τα φράγματα !!
Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατηγορηματικά εναντίον των μεγάλων φραγμάτων, δεν τα θεωρεί ΑΠΕ και υποστηρίζει ότι ο στόχος του 20 % δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνει τα μεγάλα φράγματα.
Γιάννης Παπαδημητρίου