Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Φυσικό αέριο από ...νερό


Η πρώτη μου ανάρτηση, είχε σαν θέμα την προπαγάνδα. Την υποκατάσταση της γνώσης με γνώμες. Ομολογώ ότι δεν είμαι ειδικός, δεν μου αρέσει να είμαι το θύμα, και σαν …προπαγανδιστής έχω πολύ σοβαρότερους αντιπάλους. Μπορώ σχεδόν να σας πω ότι ο «εχθρός» δεν χτυπιέται εύκολα με το …λάβαρο της αλήθειας ή την κοινή λογική.


Δεν έχω πάει στην Σουηδία. Ούτε στην Δανία έχω πάει, αλλά έχω κάνει μια-δυό αναρτήσεις για τα ενεργειακά της: Πετρέλαιο, κάρβουνο, και αιολικά για μόστρα. Η Σουηδία είναι ευτυχής για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά ενέργεια έχει από υδροηλεκτρικά και πυρηνικά. Τα άλλα είναι για να κάνουν την λίστα δυσανάγνωστη. Το γράφημα είναι από το κατεβατό, εδώ.


Δεν θα σας ζαλίσω πολύ με την Σουηδία. Αλλά είχα πάει σε μια δουλειά, και είδα ένα περιοδικό για ταξίδια, γνωστού συγκροτήματος. Διαφήμιζε το Çırağan Palace, με …οικονομικά ταξίδια, άρες μάρες για φαν του Νίτρο, να και ένα κομματάκι για την Στοκχόλμη. Σας θερμοπαρακαλώ, διαβάστε το προσεκτικά (κλικ): Βόλτα τα Σ/Κ με ιστιοπλοϊκό και βιολογικά σάντουϊτς. Λεωφορεία με ρεύμα (100% πυρηνικό και υδροηλεκτρικό). Νερό που μετατρέπεται σε φυσικό αέριο (κάποιο λάθος έκανε εδώ ο στοιχειοθέτης – μόνο στον Χάρυ Πότερ αυτό. Και το pièce de résistance: Εδώ όλοι ανακυκλώνουν τα πάντα. Κοίτα σύμπτωση… ανακύκλωση.

Ωραία δεν είναι η Σουηδία; Είναι νούμερο 28 στην παγκόσμια κατάταξη αυτοκτονιών (η Ιαπωνία είναι στο 5, η Ελβετία 17, η Αμερική 40, η Ελλάδα 84). Κρατήστε τα βιολογικά σας σάντουϊτς, βολεύομαι με φασολάδα με σέλινο που κάνει καλό και στο αλζχάϊμερ...

7 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Δεν βάζω λινκ για το περιοδικό που βρήκα τα μαργαριτάρια, γιατί δεν ξέρω τι είναι πιο επικίνδυνο, η επισήμανση των ανοησιών ή το κλοπυράϊτ... Απευθύνεται σε φτωχούς που θέλουν να φαντασιώνονται ότι είναι πλούσιοι. Η ιστορία της Ελλάδας από το 1996 και μετά.

takis perreas είπε...

My thoughts exactly!
Από το μεσημέρι έχω βάλει τα φασόλια να φουσκώνουν και αύριο το πρωί θα πάω στο τουρκομάγαζο της γειτονιάς να αγοράσω σέλινο και καρότα και το μεσημέρι θα γίνει η μάχη του Δράμαλη και του Μάμαλη!!!
Κρίμα που δεν είμαι Ελλάδα για να "αέριζα" λίγο την Υπ.ΠΕΚΑ και να έδινα νέα πνοή στις "πράσινες" ανεμογεννήτριες του τέως δάσους της Πάρνηθας.
Όσο για τους Σουηδούς ...ρώτα κάποιον ναυτικό να σου πει!

Ανώνυμος είπε...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=76251148

Το νέο πρόγραμμα ενεργειακών υποδομών της Ευρώπης, το οποίο θα περιλαμβάνει αγωγούς μεταφοράς αερίου, γραμμές μεταφοράς πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας και περί τα 8.000 χλμ. αγωγών για τη μεταφορά και την αποθήκευση των αερίων του θερμοκηπίου, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο Επίτροπος Ενέργειας, Γκ. Ετινγκερ, όπως αναφέρει το Reuters.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Έτινγκερ είχε αναφερθεί στο στρατηγικό σχέδιο της Ε.Ε. για επενδύσεις της τάξης του 1 τρισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία, με στόχο την προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας, ενώ αύριο αναμένεται να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες, υπό τον τίτλο «Προτεραιότητες για τις Ενεργειακές Υποδομές της περιόδου 2020-2030 - Το σχέδιο για μία ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας».

Στήριξη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Επίτροπος έχει ήδη διασφαλίσει ευρεία στήριξη για την προώθηση του σχεδίου, το οποίο, σύμφωνα με τις διαρροές, προβλέπει την κατασκευή «λεωφόρων» μεταφοράς ηλεκτρισμού για τη διανομή μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας που θα παράγονται από τις ανεμογεννήτριες της Βόρειας Θάλασσας και τα ηλιακά πάρκα της Μεσογείου.

Αντιθέτως, η σκέψη για τη δημιουργία συστήματος αγωγών μήκους χιλιάδων χιλιομέτρων, που θα μεταφέρουν διοξείδιο του άνθρακα σε εξαντλημένα κοιτάσματα φυσικού αερίου, αντιμετωπίζεται με αρκετές επιφυλάξεις.

Οι επικριτές του σχεδίου επικαλούνται μελέτη σύμφωνα με την οποία το κόστος της δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου θα επιβαρύνει υπέρμετρα τους φορολογούμενους. Στις «Ενεργειακές Υποδομές 2020-2030» περιλαμβάνονται επίσης οι μεγάλοι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου, όπως ο Nabucco, ενώ αρκετοί ευρωβουλευτές έχουν ζητήσει να συμπεριληφθούν και οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). H εξάρτηση της Ευρώπης από τις εισαγωγές φυσικού αερίου θα αυξηθεί από 60% σήμερα σε 73%-79% ως το 2020 και στο 81%-89% ως το 2030, σύμφωνα με το σχέδιο.

Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής αερίου της Ευρώπης και ελέγχει το 1/3 της αγοράς. Η Ε.Ε. προσπαθεί να αποτρέψει τη διεύρυνση του μεριδίου του ρωσικού αερίου με την ανάπτυξη του λεγόμενου «νότιου διαδρόμου» εισαγωγής φυσικού αερίου από την Κασπία. Στο «νότιο διάδρομο» εκτός από τον Nabucco περιλαμβάνεται επίσης ο ελληνο-ιταλικός ITGI με τη διακλάδωση προς Βουλγαρία και ίσως ο ΤΑΡ. Οσον αφορά τις νέες «πράσινες» γραμμές ηλεκτρισμού για τη μεταφορά πλεονάζουσας αιολικής ενέργειας από τις ανεμονεγεννήτριες της Β. Θάλασσας στη Ν. Ευρώπη και από τη Μεσόγειο προς τον Βορρά, το σχέδιο ανάπτυξής τους θα έχει εκπονηθεί ως τα μέσα του 2013, με στόχο οι πρώτες «λεωφόροι» να λειτουργήσουν το 2020.

nikos είπε...

τώρα που αποδεδειγμένα και επιβεβαιωμένα από το αποτέλεσμα τον εκλογών αποδείχτηκε ότι η περιοχή μας Β. Χαλκιδική έχει πλούσια κοιτάσματα … ναφθαλίνης.. πιστεύω ειλικρινά και συνιστώ στην εταιρία ” Ελληνικός Χρυσός” θα στρέψει την “επενδυτική δραστηριότητα” και σε αυτό το κοίτασμα.. βλέπετε έχει χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη .. από το μόλυβδο ..και ο λαός μας την αναζητά

nikos είπε...

και το φαινόμενο αυτό είναι διεθνή στην Ε.Ε. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8666741,Producentom_zywosci_oplaca_sie_oszukiwac__Rozwadniaja.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta

Ο νοών...νοείτω είπε...

χαχαχα
Αυτό με την φασολάδα, άπαιχτο.
Αλλά αυτοί είναι ικανοί να την απαγορέψουν λόγω εκπομπών....CO2.
Όπως τις αγελάδες...

Η προπαγάνδα έχει καταφέρει να σπείρει εκατομμύρια σπόρους αμφιβολίας και ανοησίας.
Σπόρους μεταλλαγμένους, άρα και ανθεκτικούς.
Φύτρωσαν, άνθισαν και καρποφόρησαν.
Και η γύρις τους κυκλοφορεί με το παραμικρό αεράκι.

Εμβολιάστηκα ενωρίς με archaeopteryxil, και την γλύτωσα.

archaeopteryx είπε...

σκεφτικέ, με τιμάς...