Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ποῦ περιμέναμε να είναι τα πράγματα, σε 1, 2, 5 χρόνια;


Αν η Γερμανία αντιμετωπίσει ύφεση, και μετά τις πρόσφατες (και επερχόμενες) υποβαθμίσεις, θα ρωτήσω την αγενή και εγωιστική ερώτηση: "Kαλά, και τόσο καιρό τι λέγαμε; Και τι κάναμε;"

Αποφάσεις που δεν παίρνονται με βάση "πο περιμένεις να είναι τα πράγματα σε 1, 2, 5 χρόνια;" είναι συνήθως αποφάσεις της πλάκας...

3 σχόλια:

spiral architect είπε...

Open your eyes:

ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ «ΡΟΥΦΑΕΙ» ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – EΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΑ… ΒΡΟΥΝ

archaeopteryx είπε...

όταν λέμε γιουσουφάκια, προσβάλουμε το γιουσουφάκι του Καζαντζάκη...

Είναι τυχαίο που από όσο θυμάμαι έχουμε αγορασμένη (ή πουλημένη) Βουλή και πολιτικές επιλογές - μαϊμούδες, αλλά όλι με σημαιάκια φωνάζουμε "ζήτω";

Ανώνυμος είπε...

Οι Γερμανοί, καθώς και οι γείτονες μας οι Τούρκοι, φαίνονται να πιστεύουν ότι είναι δυνατή η διατήρηση της δυναμικής τους οικονομίας καθώς οι πελάτες τους πτωχεύουν.

Η κοινή λογική λέει ότι αυτό είναι αδύνατο. Για να διατηρηθεί η δυναμική μιας οικονομίας μόνο από την εσωτερική κατανάλωση χρειάζεται και ανάλογα μεγάλος πληθυσμός, κάτι που δεν έχει η Γερμανία.

Οι κρίσεις έχουν αυτή την "turn around bite you in the ass" ιδιότητα. Βέβαια, για να αναγνωρίσεις τα απλά πρέπει να εγκαταλείπεις θεωρίες και δόγματα, κάτι στο οποίο οι Γερμανοί δεν έχουν ταλέντο.

Να δείτε που στο τέλος αυτής της ιστορίας αυτοί θα είναι και πάλι οι χαμένοι.

Kaymakchalan