Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

23/1, ο Κ. Σημίτης στην "Δεύτερή του Πατρίδα", μαζί με άλλα δεξιο-αριστερά εξαπτερυγα

Σαν προσκεκλημένος των "Πράσινων" -- βομβαρδιστών της πρώην Γιουγκοσλαβίας για το άνοιγμα του Ράϊχ της ΕΕ στα Βαλκάνια.


Γράφει ο Νταντόν (όλο το άρθρο του εδώ)

(...) μπορούμε να υποθέσουμε χωρίς δογματισμό πως τα αποτελέσματά του, παρά το "ευρύ" διανοητικό φάσμα των ομιλητών, είναι "προδιαγεγραμμένο" και εντάσσεται στις πάγιες μετά το 1950 γερμανικές (είτε Χριστιανοδημοκρατικές, είτε Σοσιαλδημοκρατικές με "πράσινη παραλλαγή") στρατηγικές για την ..."Ευρώπη".

Την στιγμή που όλη η ανθρωπότητα μιλά και σκέπτεται για το "που πάει η Γερμανία" (ιδιαίτερα μετά την πτώση του Τείχους), "Ποιος ήταν και ποιος είναι ο ρόλος και ο σκοπός της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της σαν ΕΟΚ".


Την στιγμή που θα έπρεπε α διοργανώνονται πολλά, παρά πολλά συνέδρια για το πώς μπορεί να ενταχθεί η Γερμανία στις βασικές αξίες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και της δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού ουμανισμού και διαφωτισμού όπως εκφράστηκαν στην γαλλική και ρώσικη επανάσταση και στον μεγάλο αντιφασιστικό – αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του 1939–1945 (ανεξάρτητα από τις παλινδρομήσεις και τις παλινορθώσεις), διοργανώνουν συνέδριο όχι για να ερευνήσουν τον διαχρονικό (μετά το 1832) ρόλο της Γερμανίας στην οικονομική καθυστέρηση της Ελλάδας και τις νέο–αποικιακές υπαγορεύσεις της σήμερα , αλλά για το πώς μπορεί -- ακόμα περισσότερο -- να ενταχθεί η Ελλάδα στα Γερμανικά "οράματα" για την λεοτουργία της οικονομίας , της εργασίας , του Συντάγματος και του κράτους.

Αντί να τεθούν τα ερωτήματα για ποιο λόγο διατηρήθηκε η εύθραυστη ειρήνη στην Ευρώπη για 62 χρόνια και εάν ήδη είναι "πολλά" σε σχέση με τους προηγούμενους πολεμικούς κύκλους...

Τι σημαίνει το γεγονός ότι η Γερμανία πρωτοστατεί ήδη, με την Ε.Ε. ή μόνη της, στην συγκρότηση "Νέων Αξόνων" με διαρκώς εναλλασσόμενες μετά το 1990 πολυμερείς και διμερείς οικονομικές και στρατιωτικές συμμαχίες , οι οποίες παίρνουν ανταγωνιστική θέση απέναντι σε άλλες χώρες, αναρωτιούνται για το μέλλον της Ελλαδας στην Ευρώπη, ΟΠΟΥ Η "ΕΥΡΩΠΗ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ "ΟΥΔΕΤΕΡΗ" ΕΝΝΟΙΑ.

Πιστεύουμε πως όποιος θέλει να εξετάσει την θέση και τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ – ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ – ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ (...)

(...) Έχει διαρρεύσει επίσης η πληροφορία, ότι ο κ. Σημίτης και άλλοι καθηγητές, πρώην υπότροφοι Γερμανικών Α.Ε.Ι., θα ζητήσουν από το βήμα του συνεδρίου "την άμεση καταβολή των Γερμανικών Επανορθώσεων", του εξαναγκαστικού δανείου της Τ.τ.Ε. προς το 3ο Ράϊχ και τον συμψηφισμό του μεγαλού γερμανικού ελλείμματος-παθητικού στο "Ελληνό-Γερμανικό Συμψηφιστικό(Κλήρινγκ) 1936-1945".(...)

4 σχόλια:

spiral architect είπε...

Αφιέρωση:
Λαϊκό Λούμπεν vs Μνημόνιο (Παραλήρημα)

archaeopteryx είπε...

κάθε Μνημοναικό καθίκι γαμιέται από όλες τις μπάντες

(μου άρεσε αυτό -- προσπαθώ να γραψω ένα κομματί γιατί η πράσινη ενεργεια είναι φούσκα, αλλά αυτό τα λέει όλα!)

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=bOUuHdunQo0&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

Ο σκοπός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η κοινή αγορά για Ευρωπαϊκό εμπόριο που χρηματοδότησε την επανένωση των Γερμανιών με την ανοχή των Γάλλων που νόμιζαν ότι ελέγχουν το νόμισμα. Οι Γαλλοι νόμιζαν ότι ελέγχουν νόμισμα αλλά οι άλλοι ελέγχουν ισοζύγια συναλλαγών και πολιτικούς