Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

45% συμμετοχή των ΑΠΕ έως το 2030 ζητά η ΕΛΕΤΑΕΝ


Δεν μας λέει εάν το 45% είναι σε εγκατεστημένα αιολικά (εύκολο αν πληρώσουμε πολλά δις στον λογαριασμό της ΔΕΗ και πετάξουμε και πολλά στρέμματα γη) ή εάν θα είναι σε εξοικονόμηση λιγνίτη ή άλλων καυσίμων από αιολικά (χλωμό).  Λέει ότι θα μας παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια. Θα είμαστε σίγουρα ασφαλείς χωρίς ρεύμα αφού τα αιολικά της ΕΛΕΤΑΕΝ, πουθενά, σε καμία χώρα του κόσμου, δεν υποκαθιστούν ούτε ένα συμβατικό σταθμό, και είδαμε την επιτυχία τους στα Falklands. Και εκεί το 40% πληρώθηκε και γλυτώνει το 6% του καυσίμου.  Και στην Γερμανία το είδαμε: Πέτυχαν 7,6% αλλά με εισαγωγές από Αυστρία για να μην έχουν blackout. Για το CO2... τι να λέμε τα ίδια και τα ίδια... Όταν δεν υποκαθιστάς καύσιμο, θα γλυτώνεις CO2 μόνο επειδή ή θα μεταναστεύει ή θα πεθαίνει ο κόσμος και δεν θα χαλάει CO2.

Τους ευσεβείς πόθους της ΕΛΕΤΑΕΝ τους είδα εδώ. Μπράβο τους όμως, επιμένουν. Το 10% είναι του a.  thymosophus

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

A, ρε παλιοκοκόρι:
Λες, λες και μουτζώνεις, στο τέλος θα σε καταραστεί η ΕΛΕΤΑΕΝ παρέα με τους υπόλοιπους πράσινους ... φυσιολατρικούς συλλόγους και θα κουρνιάζεις κάτω από βουίζοντα φουρφούρια.
Δεν θα τολμάς να σηκώσεις κεφάλι, όσο το να φτερουγίσεις ... ξέχνα το, άλλως θα σε κάνει φέτες για τόστ η φτερωτή!

Τι ψάχνεις να βρεις ...

Ανώνυμος είπε...

Να μην περιμένουμε και τα συμπεράσματα από τη σχετική εκδήλωση;

Το Πράσινο Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης και Επιμόρφωσης με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Ινστιτούτου «Green European Foundation» και του Γερμανικού Πράσινου Ινστιτούτου «Heinrich Böll Stiftung» διοργανώνει στρογγυλό τραπέζι με θέμα:
«Οδικός Χάρτης Ενέργεια 2050: Ο δρόμος για ένα πράσινο μέλλον
http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=39575&type=8&kata=0

archaeopteryx είπε...

Αν ήξεραν τι θα γίνεται το 2050, θα ήταν επενδυτές. Δεν ξέρουν και αερολογούν. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνεται το 2015, όχι 2050... Θα το δώ.

archaeopteryx είπε...

spiral, εγώ κάτω από φουρφούρια δύσκολο... Εχω αναρχικές καταβολές από την Ιουράσσιο περίοδο

spiral architect είπε...

Το "Jumbo" ... μίλησε
(για όσους πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν περήφανοι νεοδοσίλογοι)