Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Οι Γάλλοι ζητούν εγγυήσεις απόδοσης από τους αιολικούς στην Γαλλία. Εμείς;


Ψάχνοντας πιθανά υβριδικά σε Κορσική, Σαρδηνία και Σικελία (δεν βρήκα) βρήκα ότι στην Κορσική που λένε από το 2010 να βάλουν 95 MW αιολικά, οι Γάλλοι (ναι, αυτοί που έχουν την EDF), αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της μεταβλητής ενέργειας και χαμηλής διαθεσιμότητας των αιολικών, ζητούν εγγυήσεις απόδοσης από τους αιολικούς:

While supporting the growth of wind power on small non-interconnected grids, the Government also aims to reduce its potential adverse impact on such isolated grids. For that purpose, bidders are required to provide a "production guarantee," which will require the implementation of
production forecast systems and energy storage facilities. Such "production guarantee" systems represent a technological leap forward, in relation to which the bidders are expressly required to provide insights into their research and development programs and partnerships with research institutions or specialized companies.

Και ουδέν άλλο νεώτερο, εκτός από ότι έστειλαν και 25MW συμβατική ηλεκτροπαραγωγή (υψηλή τάση) για να έχουν ρεύμα οι Κορσικανοί.

Αυτά για το Αποπηγάδι και τα Αστερούσια, και να ζητήσετε και από την EDF, τον Λεμπιδάκη, τον Κοπελούζο και λοιπούς αιολικούς και υβριδικούς επιχειρηματίες, εγγυήσεις απόδοσης, να δείτε πόσο γρήγορα θα εξαφανιστούν από την Κρήτη.

Ο τίτλος της ανάρτησης θα έπρεπε να είναι "τα γραπτά μένουν, και οι παραμυθάδες πάνε περίπατο", από το money talks, bullshit walks.

Η φωτό είναι από την ...Κορσική. Άλλες λεπτομέρειες για Κορσική και Σαρδηνία έγραψα στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης.

24 σχόλια:

nikos είπε...

παρακολουθώντας χρόνια τώρα το Ενεργειακό Ισοζύγιο (πέστε το λόγο τρέλας μου) διαπίστωσα πως μετά το θάνατο του συναδέλφου δρ. Κ.Καβουριδη ... κανείς μα κανείς δεν τολμά άλλο να δημοσιοποίηση τίποτα νέο ..
παντού χάος !!!
τι Φώσκολος και τι σκατά ...
Και αυτό είναι μια ιδέα !!!

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη εγγύηση που συζητούν οι αοιλικοί είναι οι εγγυημένες ταρίφες και τα εγγυημένα έξοδα του Δημοσίου για έργα υποδομής.

Ανώνυμος είπε...

"the bidders are expressly required to provide insights into their research and development programs and partnerships with research institutions or specialized companies."

Δηλαδή οι Γάλλοι επιβάλλουν τεχνολογική και θεσμική διαφάνεια στους επίδοξους ΑΠΕάδες. Εμείς εδώ που είμααστε πρωταθλητές στις "μελέτες" τι ζητάμε από τους εδώ αντίστοιχους; Μήπως ξέρει κανείς να μας διαφωτίσει;

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

ο Spiral Architect και η Κορσική παίρνουν το βραβείο τση ημέρας!!!

spiral architect είπε...

Για να γίνω πιο σαφής, τα ελληνικά αντίστοιχα μη διασυνδεδεμένων νησιών με δίκτυο μεταφοράς υψηλής τάσης είναι η Κρήτη και η Ρόδος.

Μη διασυνδεδεμένο επίσης νησί είναι η Κύπρος.

Στα παραπάνω νησιά υπάρχει τοπική πετρελαϊκή παραγωγή και δίκτυο μεταφοράς υψηλής τάσης αναγκαίο λόγω του μεγέθους των νησιών αφ' ενός και αφ' ετέρου λόγω των φορτίων τους.

Για την Κορσική, τη Σαρδηνία και την Σικελία φαντάζομαι ότι:

Αν τα παραπάνω νησιά είναι διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό δίκτυο των χωρών που ανήκουν, (Γαλλία, Ιταλία) έχουν περιθώριο οι τοπικοί σταθμοί παραγωγής τους να δουλεύουν επικουρικά στις αιχμές φορτίου και σε κανονική λειτουργία το φορτίο των νησιών να αναλαμβάνεται από το ηπειρωτικό δίκτυο.
Σ' αυτή την περίπτωση μπορούν να πουν τα "παραμύθια" τους οι ΑΠΕτζήδες και να έχουν τεχνική τεκμηρίωση, του στυλ: "μειώθηκε η κατανάλωση πετρελαίου στην Κορσική, στη Σαρδηνία, στην Σικελία κατά 80% (λέμε τώρα!) λόγω της ύπαρξης των ΑΠΕ μας".

Παραμένει όμως το ερώτημα της τιμής πώλησης της kWh από ΑΠΕ στο δίκτυο καθώς και το ερώτημα της στοχαστικότητας: "Όταν θες να καλύψεις την αιχμή, θα φυσάει;"

nikos είπε...

και όπως προκύπτει το ...πικ λιγνίτη 2005 στο ΛΚΔΜ 55 ΕΚ.ΤΟΝ έπεσε το 2011 στο 35,6 εκ.τον ..που αντιστοιχεί στο 1985-6..και του χρόνου ..... άλλα 3,5, εκ.τον Καληνύχτα Σημιτη ,Παπαδημο @ΣΙΑ π.χ. Διαμαντοπουλου Αρ.Παχτα καληνύχτα Ελλαδισταν !!

Ανώνυμος είπε...

οι ιδιοι και οι ιδιοι γραφετε τα ίδια και τα ιδια.
Μας ζαλισατε τα αρχ...
χεχεχεχεχεχε

Η πρασινη ενεργεια θα κυριαρχει τα επομενα 20 χρονια ρε

spiral architect είπε...

Αλλά τι κάθομαι και λέω; Εδώ έχουν καταπέσει όλοι οι ηθικοί φραγμοί, μας κοροϊδεύουν όλους κατάμουτρα, οι διάφοροι "επενδυτές" μας προτρέπουν, με ύφος χιλίων πολυπραγμόνων καρδιναλίων, να παραδώσουμε την Ακρόπολη στους ιάπωνες, τον Όλυμπο στους γερμανούς, την δικαιοσύνη στους "ιδεολογικά προσκείμενους στην ανάπτυξη" και - για κερασάκι - στις Γυάρο και Μακρόνησο να φυτέψουμε Α/Γ.

Μόνο το πού να δώσουμε τις αδερφές μας και τις κόρες μας δεν μας λένε, γιατί - έτσι κι αλλιώς - η kWh ανεβαίνει και θα ανεβαίνει με ή χωρίς ΑΠΕ.

Έτσι γουστάρουμε ρε παιδί μου!

nikos είπε...

http://www.tsantiri.gr/katagelies/choris-revma-to-panepistimiako-nosokomio-irakliou.html

Ανώνυμος είπε...

Μία διαφορετικη προσκληση απο την Μαρια στην Νάξο

http://www.naxos-news.gr/?aid=11374

Ληδα

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε και αυτο για νεο

http://agriniovoice.gr/tria-aiolika-stin-aitoloakarnania/

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθουν να μας πεισουν οτι ετσι συμβαινει και ειναι πολλοι οι μπλεγμενοι στο κολπο στο διαδικτυο, οπως:

http://www.antinews.gr/2012/01/11/142467/

spiral architect είπε...

Διάβασα κάτι ενδιαφέρον, τροφή για σκέψη για το σύστημα που ζούμε:

Με ρευστότητα 65 δισ. ευρώ, η Μαφία είναι η Νο1 τράπεζα της Ιταλίας

archaeopteryx είπε...

Ανώνυμε 1:54, με τέτοια ατράνταχτα επιχειρήματα, αναρωτιέμαι γιατί χάνεις τον καιρό σου να διαβάζεις. Της Ελεταέν είσαι;

archaeopteryx είπε...

spiral, το μόνο νησί που έχει τέτοια στοιχεία είναι τα Falklands.

40% τους έταζαν η Enercon (Γερμανικά φουρφούρια) 6,3% οικονομία καυσίμου μέτρησαν.

Ανώνυμος είπε...

Η Κορσική δεν είναι διασυνδεδεμένη

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιόν πλανήτη θα γίνει αυτό 1 54?

nikos είπε...

1,54 υπάρχει ατόφιο και το κοίτασμα Λακκιας 55 εκ.τον. λιγνίτη .. αλλά εκεί ο Μπουτάρης με τον Αρκτουρο και WWF έβανε πόδι και δεν μιλά κανείς χιχχι

Ανώνυμος είπε...

"αλλά εκεί ο Μπουτάρης με τον Αρκτουρο και WWF έβανε πόδι και δεν μιλά κανείς χιχχι"

Οταν πέσει το μπαγιόκο να δεις που βγει μελέτη που θα λέει ότι οι αρκούδες μπορούν να μετακινηθουν σε νέο βιότοπο, ενδιαίτημα κατά την οικολογικήν, και δεν πειράζει, ενώ θα προθυμοποιηθούν, με το αζημίωτο πάντα, να τις μετακινήσου οι ίδιο με τα ΙΧ τους αν χρειαστεί.

Αβυσσος η ψυχή του οικολόγου.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Κάπου είχα διαβάσει πως στην λίστα των οργανώσεων, ότι δικαίωμα ψήφου (αποφάσεων) στον Αρκτούρο είχε ένα μόνο ένα άτομο.
Πρόεδρος του Αρκτούρου δεν ήταν ο Μπουτάρης; Συνεχίζει ή έχει αποσυρθεί και τώρα συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος ή επίτιμος;
Και κάπου αλλού είχα διαβάσει ότι το WWF είχε "συμβάλλει" στη δημιουργία του Αρκτούρου.

Τώρα σε προηγούμενο σχόλιο είδαμε ότι ο Μπουτάρης ήταν σε κάποιο διοικητικό σχήμα του WWF Ελλάς;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ WWF- ΕΛΛΑΣ.
@katalytikos

Ανώνυμος είπε...

αρκουδάαακιααα

Ανώνυμος είπε...

O Μπουτάρης είχε διοριστεί και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Φύσης 2000.

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=764&language=el-GR&SkinSrc=%5BG%5DSkins%2F_default%2FNo+Skin&ContainerSrc=%5BG%5DContainers%2F_default%2FNo+Container&dnnprintmode=true

Ανώνυμος είπε...

http://www.greenbusiness.gr/15509/η-vestas-κάνει-2-300-επιπλέον-απολύσεις/