Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Το «Ελληνικό» «Κράτος»


http://naxosfan.blogspot.com/2012/01/blog-post_1159.html

Αυτονόητη ελευθερία των ανθρώπων, κατοχυρωμένη σχεδόν 800 χρόνια από την Magna Carta, αλλά και από το ισχύον Ελληνικό Σύνταγμα, είναι η ελευθερία της ατομικής ιδιοκτησίας.

Αυτό το βασικό και αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα καταστρατηγείται ευθέως και παραβιάζεται αντισυνταγματικά από την κυβέρνηση. Σκοπός και αποτέλεσμα των πάσης φύσεως χαρατσιών και υπερφορολόγησης είναι η δήμευσή της ιδιωτικής ακίνητης ιδιοκτησίας, που έχει ξεκινήσει με σκοπό τη ...μετατροπή του Δημοσίου Χρέους που συσσώρευσαν οι κυβερνήσεις της διαφθοράς, σε ιδιωτικό χρέος, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσουν κανένα από τα προνόμια των κομματικών στρατών κατοχής της Ελλάδας!

Το Σύνταγμα της Ελλάδος γράφει:



"Άρθρο 17 - Προστασία ιδιοκτησίας

1. Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος.

2. Κανένας δεν στερείται την ιδιοκτησία του, παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια που έχει αποδειχθεί με τον προσήκοντα τρόπο, όταν και όπως νόμος ορίζει, και πάντοτε αφού προηγηθεί πλήρης αποζημίωση, που να ανταποκρίνεται στην αξία την οποία είχε το απαλλοτριούμενο ..."

Είναι ξεκάθαρο πως η "δημόσια ωφέλεια", όπως την εννοεί το Σύνταγμα, δεν υφίσταται. Αντί αυτής υποκαθιστάται με την ωφέλεια των κομματικών στρατών που έχουν αυθαίρετα διοριστεί από τα μπαλκονοπορτοπαράθυρα των βουλευτικών γραφείων, με τους κηπουρούς των €9.000 το μήνα, και τους ψευδοανάπηρους όπως και πάσης φύσεως αργόμισθους των 31 συμμετοχών σε επιτροπές, των οργανισμών όπως της Αποξήρανσης Λίμνης Κωπαϊδας που αποξηράνθηκε από το 1932, ή και της Ηλεκτρομηχανικής, που τελευταία πώληση αλεξίσφαιρων γιλέκων πραγματοποίησε το 2004.

Η ιδιωτική ακίνητη ιδιοκτησία των Ελλήνων βρίσκεται σε πολιορκία από τις κομματικές συμμορίες, ξεκινώντας από τον απαράδεκτο ΓΟΚ της διαφθοράς που καθιστά αδύνατον σε κάποιον, να είναι απόλυτα σύννομος, ώστε όντας παράνομος να είναι εκβιάσιμος, συνεχίζοντας με τις "τακτοποιήσεις" ημιυπαίθριων και αυθαιρεσιών στο ύψος συχνά 4%-5% της αξίας των ακινήτων, με τις απανωτές αυξήσεις στις επιβαρύνσεις των φόρων ακίνητης περιουσίας, και φόρου Μεγάλης ακίνητης περιουσίας (που υποτίθεται θα αντικαθιστούσε το ΦΑΠ), και στη συνέχεια στο "χαράτσι" που επιβάλλεται διά μέσω απειλής διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στην ιδιωτική ιδιοκτησία, και τέλος τα παντοιοτρόπως αυθαίρετα "τεκμαρτά εισοδήματα" για την ακίνητη ιδιοκτησία, ώστε αν μένεις σε ένα σπίτι που με κόπο και στέρηση έφτιαξες, τώρα το κράτος απαιτεί να πληρώνεις "ενοίκιο" για αυτό, μέσω φορολόγησης, είτε το αντέχει η τσέπη σου είτε όχι.

Υπό το βάρος απανωτών φόρων παράλογου μεγέθους και συχνότητας, ο μέσος νοικοκύρης φορολογούμενος έχει λυγίσει και αδυνατεί να παραμείνει συνεπής στην πληρωμή των χαρατσιών και επιβαρύνσεων. Στην τελευταία διετία συχνά η επιβάρυνση πλησιάζει και 50% των καθαρών εισοδημάτων ενός μέσου νοικοκύρη φορολογούμενου με €20.000 ετήσιο εισόδημα, πόσω μάλλον όταν η φορομπηχτική επιλογή των κυβερνώντων (αντί μείωσης του αδηφάγου κράτους που ζητούσε η Τρόικα) έχει καταλήξει να διατηρεί στην ανεργία 1.500.000 Έλληνες εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή ο κ. Ρέππας έχει το θράσος να διατείνεται ότι "Στο Δημόσιο δεν θα γίνει ούτε μια απόλυση", ακόμη φυσικά εννοεί και εκείνων που είναι απλούστατο να διαπιστωθεί πως στις πολεοδομίες και τις εφορίες έχουν βρεθεί με περιουσίες και καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, που δε δικαιολογούν με κανένα τρόπο τα εισοδήματά τους.

Πρόσφατα έχουν δρομολογηθεί δυο ακόμη κατάπτυστοι νόμοι, με σκοπό να βάζει στο χέρι "το Κράτος" ευκολότερα και απευθείας στην ιδιωτική ακίνητη ιδιοκτησία του μέσου Έλληνα:

α) την προτροπή να πληρώνει τις φορολογικές οφειλές του ο Έλληνας υπήκοος (όχι δεν είμαστε Πολίτες εφόσον ανεχόμεθα τέτοιο παρά φύσιν βιασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας), και

β) την υποχρέωση των συμβολαιογράφων να παρακρατούν από το ποσό της πώλησης ακινήτου στο σύνολό του, το όποιο ποσό τυχόν οφείλει ο πωλητής στο Κράτος.

Πάμε πάλι: Αρρώστησε το παιδί σου. Δεν έχεις χρήματα να το κάνεις καλά (η δημόσια υγεία δεν δουλεύει οπότε πρέπει να πληρώσεις) γιατί δεν σου άφησε μία η Παπα-συμμορία και ο Βενιζέλος μαζί με την ύφεση που προκάλεσαν με τη φοροκαταιγίδα. Πουλάς το διαμέρισμα που σου άφησε η μάνα σου για να κάνεις καλά το παιδί σου. Έχεις κάνει ρύθμιση για πληρωμή των οφειλών σου σε 60 δόσεις, των ημιυπαίθριων σε 12 δόσεις, το χαράτσι σε 5 δόσεις, και τυχόν καθυστέρηση των φόρων εισοδήματος και είσαι συνεπής με τις δόσεις. Όταν θα πουλήσεις όμως το διαμέρισμά σου, το Κράτος ξαφνικά χάνει την εμπιστοσύνη του προς εσένα, και απαιτεί ΠΡΩΤΟ να εισπράξει από το τίμημα της πώλησης της ιδοκτησίας σου, όλες τις οφειλές σου, ακόμη και τις ΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ!!!

Αν πουλήσεις ένα διαμερισματάκι των €50.000 για να κάνεις καλά το παιδί σου, το Κράτος δια μέσω του συμβολαιογράφου νταβατζή, που θα σου πάρει το 1,2% του σπιτιού σου για την πάρτη του ως αντίτιμο για μισή ώρα δουλειά, αλλά θα είναι και εισπράκτορας για π.χ. €20.000 που σου έχουν φορτώσει αλλά εσύ εξυπηρετείς εμπρόθεσμα.

Αυτό είναι το Ελληνικό κράτος του 2012! Δημεύει τις περιουσίες των υπηκόων του και τους καταδικάζει σε θάνατο στο βωμό μιας αρρωστημένης επιμονής σύσσωμου του πολιτικού προσωπικού που ψηφίσαμε ως Λαός, να "μην απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος". Εμείς τους ψηφίσαμε.

Αυτούς φέραμε στην εξουσία και αυτούς συνεχίζουμε να αφήνουμε να μας κυβερνούν. Στην Ουγκάντα θα είχε γίνει επανάσταση με αυτή την συμπεριφορά που οι Έλληνες ανέχονται αδιαμαρτύρητα. Εμείς όμως έχουμε σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε από το να προστατέψουμε τα συμφέροντα των απογόνων μας: έχει Τούρκικο σήριαλ τώρα... και σε λίγο θα βγει ο Κουλούρης στις ειδήσεις να κάνει δηλώσεις!

γράφει ο Άγης Βερούτης


http://apneagr.blogspot.com

Προσωπικά, θα καταργούσα ΚΑΘΕ υπηρεσία που χρησιμοποιεί σφραγίδα, που ζητάει δηλώσεις του Ν. 105, που δέχεται "αιτήσεις", που ζητάει γνήσιο υπογραφής και που συνεργάζεται με Γραφεία Διεκπεραιώσεων.  Κάθε υπηρεσία στην οποία διαμεσολαβεί ΚΕΠ, κάθε ΚΕΠ, τα 2/3 υπαλλήλων ΟΤΑ και τα 4/5 διοικητικών υπαλλήλων ΟΤΑ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων σε συνάντηση με τον Υφ.Π.Οικονομου.
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9232
....."Προτείνουμε την σύνταξη του Περιουσιολογίου από τους συναδέλφους Λογιστές – Φοροτεχνικούς σε βάθος χρόνου οι οποίοι θα εργαστούν πάνω σε σύγχρονη υποδομή της ΓΓΠΣ. Eτσι θα μπορέσει η πολιτεία να σταθεί σε βάσεις για να εισπράξει οποιοδήποτε τέλος θα αφορά την ακίνητη περιουσία".....
ThW

archaeopteryx είπε...

Α! καλώς τα μας... Θα το ανεβάσω

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι 2 χρόνια τωρα μόνο για τις παρατάσεις φωνάζουν. Ενα παραπονο που εκανα στο taxheaven γιατι ολοι αυτοι εκει , οι Ομοσπονδίες και Συλλογοι, δεν εναντιώνονται σε ολα αυτά που γίνονται , κοντεψαν να με φανε..... και μου απαντησαν οτι κανουν οτι καλυτερο μπορουν για να ενημερωνουν και να συμβουλευουν τους πελατες τους.

Σηκωθηκαν πηγαν στον Υφυπουργο, και αντι να τον αρπαξουν απο το μαλλι , να τον πανε στην αγορα, σε επιχειρησεις που κλεινουν, σε σπιτια που λιμοκτονουν, τον προσκυνουσαν. Αι στο διαολο......
ThW

Ανώνυμος είπε...

Ενας σωστός πολιτικός θα αναρωτιόταν για την έλλειψη αντίδρασης στα χαράτσια κατά της περιουσίας, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που έχει ψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης.

Ενδέχεται οι πολίτες να μην αντιδρούν διότι έχουν αποδεκτεί προκαταβολικά την απαξίωση της περιουσίας τους, ή, χειρότερα,
έχουν χάσει κάθε ελπίδα στο κράτος και την δυνατότητα του να βελτιωθεί.

Σε μια κατάσταση γενικής απαξίωσης και αδράνειας, όπου οι περισσότεροι έχουν καταθέσει τα όπλα, είναι δύσκολη η ανάκαμψη. Και ακόμη πιο ανησυχυτικό είναι ότι κανένας πολιτικός δεν έχει καταλάβει τι γίνεται γύρω του.

Προσωπικά δεν εκπλήσσομαι. Από επαφές με πολιτικούς έχω καταλάβει ότι είναι άτομα χαμηλού επιπέδου που ασχολούνται με τα κοινά για λόγους ιδιοτελείς. Δηλαδή τους λοίπουν τα δύο βασικά προσόντα για να κάνουν καλό στη χώρα: η τεχνική γνώση ή τουλάχιστον το αίσθημα υποχρέωσης.

Ανώνυμος είπε...

Νομοθετικής τέχνης... συνέχεια.
http://www.opengov.gr/minenv/?p=3173#comments