Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Αχ αυτό το αιολικό λόμπυ...


Όπως έχει γραφτεί, συναντήθηκε το αιολικό λόμπυ με τον Παπακωνσταντίνου (και τον Μαθιουδάκη), και την WWF, την Greenpeace και τους Οικολόγους Πράσινους. Τι δουλειά έχουν δύο ΜΚΟ και ένα μικρό κόμμα σε τέτοιες συσκέψεις, είναι απορίας άξιον. Δεν είναι δηλαδή, τοποτηρητές των Γερμανών είναι, για να μην ξεχνιόμαστε. G[erman]reen Thought Control.

Θέμα η δήθεν μείωση των ταριφών. Λέω "δήθεν" γιατί νομίζει το λόμπυ ότι με την αντίδρασή τους έπεισαν τον Παπακωνσταντίνου να μην κόψει πολύ.  Ψάχνουν πώς θα μειώσουν την τρύπα του ΔΕΣΜΗΕ και πως θα βαφτίσουν το τέλος υπέρ ΑΠΕ κάτι άλλο,  για να μην φαίνεται.

Το λόμπυ ισχυρίζεται ότι οι ταρίφες στην Ελλάδα είναι φθηνότερες από ότι στην Ευρώπη.  Νομίζω ότι αλληλοκοροϊδεύονται, και δεν έχουν δει τιμές ρεύματος στην Βουλγαρία και την Τουρκία!!  Ούτε έχουν καταλάβει ότι χρεοκοπούμε. Και ο Ζερβός αιολικότερος των πάντων. Και τα νησιά του Αιγαίου προτεραιότητα. Τα περιθώρια στα καλώδια είναι ...γενναία.

Το λόμπυ, όπως ήταν φυσικό έκλαψε δάκρυ κορόμηλο να μην μειωθούν οι ταρίφες, και νομίζει ότι έπεισε.  Ο Παπακωνσταντίνου τους είπε "λεφτά υπάρχουν" και να μην φοβούνται για τις πληρωμές τους από τον ΔΕΣΜΗΕ και ηρέμησαν (εμείς οι καταναλωτές να 'μαστε καλά).

Φάνηκε ότι πολλοί παίρνουν άδειες για να τις μεταπωλήσουν σε ξένους. Μπαμ μπαμ αρπαχτές με λίγα δώρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με την φασαρία με την αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ, το λόμπυ θα λουφάξει για λίγο και δεν θα αντιδράσει πολύ στις ανακοινώσεις περί μείωσης ταριφών, αλλά θα επαγρυπνεί και θα πιάσει την ΝΔ (άντε τυχεροί, σας βλέπουν στα πράγματα) και το ΛΑΟΣ, να έχει καλυμμένες και αυτές τις πλευρές.

Ελπίζω η ΝΔ να δει τι κάνει το αδελφό κόμμα στην Ισπανία. Η Ισπανία σταματάει τα πολλά πολλά με τις "βαριά επιδοτούμενες ΑΠΕ" για να ανακτήσει η Ισπανία την ανταγωνιστικότητά της έναντι της Γαλλίας (και θα γ΄ραψω για αυτό).   Όποιος μιλάει για "Ανάπτυξη" βασιζόμενος σε διπλασιασμό της τιμής του ρεύματος και καταστροφή του τουρισμού, θα πρέπει να το ...σκεφτεί. Πληθωρισμός, ύφεση και "Ανάπτυξη" δεν πάνε πακέτο.


¿Habla usted español?

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το WWF και η Greenpeace, έχουν και τα συμπληρωματικά τους με τις πιστοποιήσεις, επιθεωρήσεις, γνωμοδοτήσεις για τα ενεργειακά πιστοποιητικά (έτσι έχω καταλάβει τουλάχιστον)

Οι Οικολόγοι, έχουν ήδη εκφράσει πολιτική θέση για το θέμα.
Το «Ειδικό Τέλος» να ενισχύει τις ΑΠΕ, όχι τη ΔΕΗ και τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας (Πέμπτη, 21 Ιούλ. 2011)

http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=2384%3A-l-r-&catid=73%3Aauroparlnews&Itemid=1

Τον "θεσμικό" λόγο που οι παραπάνω τρεις ΦΟΡΕΙΣ ? συμμετέχουν σχεδόν σε όλες τις ημερίδες, συμβούλια κλπ, επιτροπές αποφάσεων κλπ, για ενεργειακά και αναπτυξιακά θέματα, ή υλοποιούν διάφορα προγράμματα ευρωπαϊκά ή εθνικά, δεν ξέρω. Απορώ που τόσα χρόνια για αυτό το θέμα δεν έχουν εκφέρει άποψη πολιτικοί από άλλα κόμματα.

archaeopteryx είπε...

Γυμνάσιο έχουν τελειώσει; Όσους ξέρω είναι ή απλυτοι ή βλήτα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτες οι συσκέψεις είναι για μοιρασιά λογαριασμών σε λαμόγια. Οι ΜΚΟ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ???

Ανώνυμος είπε...

Την συμμετοχή των ΜΚΟ, και ειδικά των "οικολογικών τοιαύτων" την θεσμοθέτησε ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ κύριος Δεκλερής. Ο ίδιος δικαστής που εισήγαγε την αρχή της "πρόληψης" οικολογικής βλάβης στο ελληνικό δίκαιο, και ανέτρεψε την αρχή "ο ενάγων αποδεικνύει".

Οταν τα έκανε αυτά στη νομολογία του ΣτΕ η Ελλάδα κοιμόταν. Μόνο ο Μάργαρης είχει ξυπνήσει και φώναζε αλλά ήταν αργά, οι "μαθητές" του τον είχαν υπερφαλαγγίσει.

Από μια άποψη καλά να πάθουμε.

Kaymakchalan

aldebaran είπε...

Αχ τι χαρούμενη παρεούλα !!!!

nikos είπε...

Την ώρα που το μεγάλο φωτοβολταικό στην Κοζάνη δίχαζε το περιφερειακό συμβούλιο οι Αμερικανοί την "κάνουν" από αυτά

http://energiakoiergazomenoidei.blogspot.com/2012/01/blog-post_21.html