Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Από το ΚΑΠΕ, στην "Εκπαίδευση στον Νομό Κεφαλληνίας", και από εκεί μέσω ΕΕ, στο Χορμούζ


Χάζευα στο διαδίκτυο για κάτι τύπους του ΚΑΠΕ (θυμάστε, το Κέντρο Α.Π.Ε. που τρώει ένα κομμάτι του προϋπολογισμού και ενθαρρύνει την κατασπατάληση χρημάτων καταναλωτών, αλλά αρέσει στην ΤΕΡΝΑ και τους Γερμανούς), τους βρήκα τους τύπους (αρλουμπολογία σύννεφο), μου τους είχε αναφέρει ο sv3auw, και είπα να γράψω κάτι για τους λεβέντες, όταν πήρε το μάτι μου την σελίδα, "Εκπαιδευτικό Υλικό για τα Αιολικά Πάρκα Κεφαλλονιάς", γεμάτο από τα συνήθη παραμύθια:  Η Κλιματική Αλλαγή, και να βάλουμε αιολικά για να σωθούμε, μόνο που αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και παιδάκια! Είπα "τι φταίει η δασκάλα, έτσι της είπαν", μέχρι που είδα ότι
η "δασκάλα" είναι "διδάκτωρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κεφαλληνίας". Φρίκη. Πληρώνεται για να λέει παραμύθια, αλλά με άλλοθι ότι τα λέει η ΕΕ και η WWF. Θυμάστε τι λέγαμε για περιβαλλοντικές οργανώσεις...


Αν με ενοχλούν οι παπαγάλοι, με ενοχλούν τρίδιπλα όταν διαφθείρουν με ψέματα τα παιδιά. Παιδεία ΠΑΣΟΚ σε καιρό παρακμής και φτώχειας το λέω εγώ. Πήγα αμέσως στις πηγές μου να δω εάν είμαστε πιο κοντά στο να διαλυθεί η ΕΕ, να ησυχάσω, και ο κόσμος βράζει.  Ιράν, Κίνα, εμείς, η "Ευρώπη", και φυσικά εμείς. Εμείς... τα ξέρετε, τα λέει ο zerohedge από χτες, και εγώ από το ...2008. Βρήκα και ένα εξαιρετικό άρθρο για την Ευρωθολούρα (και φωτό του κ. Λουκά).  Οι ελπίδες σας είναι στο να κάνουν μέτωπο οι Γαλλο-Ιταλοί εναντίον των άλλων.  Προσωπικά δεν έχω ελπίδες, και όταν βλέπω έναν οργανισμό, είτε εταιρία είναι είτε χώρες, να χρηματοδοτεί μακροχρόνιες ανάγκες με βραχυπρόθεσμο χρήμα, ξέρω ότι πλησιάζει το τέλος, και η Ευρωζώνη έχει γεμίσει τριετή χαρτιά από την ΕΚΤ. Always match asset and liability durations, έλεγε ο γιόγκι μου.


Η Αμερική χαμένη στα προεκλογικά της, ούτε που θα πήραν χαμπάρι τις φωνές για βοήθεια από τους FT, αλλά θα πρέπει να ασχολούνται λίγο με το Ιράν. Το Ιράν έχει αρχίσει και ζεσταίνεται, και απειλεί  και τους Άραβες, και τις "Ευρωπαϊκές" χώρες του Νότου, με το θέμα του εμπάργκο. Και το Stratfor (που επανήλθε μετά το hacking) λέει: . The current course in Iraq coupled with the survival of an Alawite regime in Syria would create an Iranian sphere of influence stretching from western Afghanistan to the Mediterranean. This would represent a fundamental shift in the regional balance of power, and probably would redefine Iranian relations with the Arabian Peninsula. This is obviously in Iran's interest. It is not in the interests of the United States, however.  Έχω χάσει λογαριασμό τι συμφέρει και τι δεν συμφέρει...


Ο χάρτης είναι από την Google Earth. Οι φωτό από τα στενά του Χορμούζ είναι από εδώ, εδώ και εδώ (και μεγαλώνουν και με κλικ). Σε λίγο αρχίζει 24ωρη απεργία της Wikipedia.  Ψηφίζονται περιορισμοί για καταπολέμηση της "πειρατείας" στο διαδίκτυο, αλλά εκτός από την Wikipedia (που απεργεί) διαμαρτύρεται και η Google. Φαντάσου να απεργήσει η Google!

Και με όλα αυτά, πολύ θέλω να γράψω ένα χ_στήριο κομμάτι στα παπαγαλάκια...  Με συγχωρείτε, ούτε φιλοβασιλική προπαγάνδα στα νηπιαγωγεία του 1965 δεν πρέπει να ήταν έτσι... Εγγυήσεις! Εγγυήσεις απόδοσης από τους αιολικούς! Αλλά ποιος να τις ζητήσει; Η ΡΑΕ (Χαχαχάαα). Η Βουλή των Ελλήνων (Χαχαχαάαααχαχα). Να στείλω επιστολή στον ...Ράϊχενμπαχ.... Κύριε, κύριε, θέλω εγγυήσεις!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την υγεια σας:

http://www.youtube.com/watch?v=k3Y2zHbP-7c

Ανώνυμος είπε...

http://www.kpekrestenon.info/2011_06_12_archive.html

πληρώνεται και για τηλε-σεμινάρια

spiral architect είπε...

Μεγάλο πράμα η προπαγάνδα φίλοι μου!

archaeopteryx είπε...

Η επιδοτούμενη από το ΕΣΠΑ, δηλαδή την ΕΕ, δηλαδή τους Γερμανούς προπαγάνδα. Και άντε πες στον κάθε φουκάρα να μην βγάλει μεροκαματάκι από σεμινάρια. Υπό το άγυπνο βλέμμα της WWF.

Τι καλή αυτή η WWF... Ανέλαβε δράση με το που "εξευτελίστηκε" η Greenpeace

katalytikos είπε...

ΚΑΠΕ: 221.054,40 € για υπηρεσίες καθαρισμού (... για δύο έτη)!!!!!!
http://et.diavgeia.gov.gr/f/cres/ada/%CE%92%CE%9F%CE%9D%CE%9C469%CE%97%CE%9A%CE%9C-%CE%A8%CE%A9%CE%A8
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ¨...ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ¨!

Λήδα είπε...

Τα κορακια προβληματιζονται!
http://www.capital.gr/News.asp?id=1382959

Ανώνυμος είπε...

Η παλιά σχολή της οικολογίας έλεγε περίπου αυτά:
http://www.lifo.gr/mag/features/2145
Κάποιοι από εμάς τα είχαμε διαβάσει. Και εκτός αυτά, διαβάσαμε και άλλες γνώμες, παρακολουθήσαμε εξελίξεις. Στην πορεία των χρόνων είδαμε ορισμένες ΜΚΟ να στελεχώνονται από «ειδικούς» αλλά και από πολλούς μη «ειδικούς», τις ΜΚΟ να εμπλέκονται με πάρα πολλούς τομείς, να εδραιώνουν τις θεωρίες τους (που μπορεί να ήταν απλή μετάφραση από τις γραμμές που τους όριζαν οι κεντρικές οργανώσεις στο Εξωτερικό), και με τη βοήθεια πανεπιστημιακών αλλά κυρίως των ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν αυτούσια τα Δελτία Τύπου των ΜΚΟ, να τις περνάνε χωρίς αντίλογο στην κοινωνία κλπ. κλπ.
Η οικολογία που διδάσκεται σήμερα ή προωθείται σε πολλούς τομείς (από τα Πανεπιστήμια μέχρι τα παιδικά βιβλία) αντικατοπτρίζει – δυστυχώς – την πολιτική γραμμή που προωθούν διακρατικά οι παγκόσμιας εμβέλειας ΜΚΟ. Ελάχιστα διαφοροποιείται ή προσαρμόζεται στα δεδομένα κάθε χώρας.
Δεν ξέρω αυτές από πού παίρνουν γραμμές ή πως καθορίζουν τις πολιτικές τους. Όμως είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουν επενδυθεί πάρα πολλά χρήματα (κοινοτικά ή εθνικοί πόροι διάφορων υπουργείων) για την αναπαραγωγή και προώθηση των ιδεών και απόψεων του νέου τύπου οικολογίας (των ΜΚΟ).
Φέτος, πολλά παιδάκια σε αρκετά σχολεία δεν πήραν βιβλία. Έψαχναν καιρό να εξασφαλίσουν ακόμα και φωτοτυπίες για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.
Όμως για την περιβαλλοντική εκπαίδευση (διαφόρων μορφών) τα διαθέσιμα υπάρχουν. Και θα περιμένουν εκεί, διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για εκταμίευση. Όσοι πιστοί «περιβαλλοντολόγοι» προσέλθετε λοιπόν. Δάσκαλοι και συγγραφείς…
Κάποιοι (ποιοι;) θα ελέγξουν και θα εγκρίνουν τις επιμέρους εκταμιεύσεις και για αυτά τα κονδύλια. Όπως γινόταν πάντα… σε ζητήματα περιβάλλοντος.

http://www.espa.gr/el/Pages/Proclamationsfs.aspx?item=1895

Λήδα είπε...

http://igimas.blogspot.com/2012/01/blog-post_09.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2123604

Μπουρδολογιας συνέχεια.