Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Δεν έχουμε χάσει κάποιον πόλεμο

Ωστόσο, είναι σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών και του πεπρωμένου που απο-φασίσαμε να στρώσουμε τον δρόμο για μια μεγάλη ειρήνη για όλες τις επερχόμενες γενεές, υπο-μένοντας το αναπόφευκτο και υποφέροντας το ανυ-πόφορο. Ας συνεχίσει όλο το έθνος, σαν μία οικο-γένεια, από γενεά σε γενεά, πάντα σταθερό στην πίστη ότι αυτή η θεία γη είναι άφθαρτη, και έχοντας κατά νου το βάρος των ευθυνών, και τον μακρύ δρόμο μπροστά του. Ενώστε και αφοσιώσετε όλες σας τις δυνάμεις για την κατασκευή του μέλλοντος. Καλλιεργείστε την εντιμότητα, και την ευγένεια του πνεύματος,και δουλέψτε αποφασιστικά για την ενίσχυση της έμφυτης δόξας της Αυτοκρατορικής Πολιτείας και ακολουθήστε τον ρυθμό της προόδου του κόσμου.


Δεν είναι αναπόφευκτο
Ξεχάσαμε την ιερότητα της γης μας
Αποποιηθήκαμε την έμφυτη δόξα μας
Δεν χάσαμε κανένα πόλεμο
Δεν είναι για πρόοδο του κόσμου
Είμαστε διχασμένοι
Από ευγένεια πνεύματος και εντιμότητα...
Και μάλλον δεν βλέπουμε το μέλλον, βλέπουμε εάν φάγαμε καλά χτες

However, it is according to the dictates of time and fate that we have resolved to pave the way for a grand peace for all the generations to come by enduring the [unavoidable] and suffering what is unsufferable. Let the entire nation continue as one family from generation to generation, ever firm in its faith of the imperishableness of its divine land, and mindful of its heavy burden of responsibilities, and the long road before it. Unite your total strength to be devoted to the construction for the future. Cultivate the ways of rectitude, nobility of spirit, and work with resolution so that you may enhance the innate glory of the Imperial State and keep pace with the progress of the world.

του a. thymosophus

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

Χθες βοηθώντας το παιδί μου στα αρχαία κείμενα, μεταφράζαμε το "Περί ειρήνης" του Ισοκράτη.

Η αφορμή αυτού του λόγου του Ισοκράτη (και ... κλασσικό SOS για εξετάσεις) ήταν η Ανταλκίδειος ειρήνη!

H ιστορία επαναλαμβάνεται!
(σαν φάρσα, σαν τραγωδία; όπως το πάρει κανείς ...)

Ανώνυμος είπε...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, στην συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου 2012 αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή επιστολής προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και τους αρχηγούς των κομμάτων, μεταφέροντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου αλλά και εφιστώντας τους, την προσοχή στον κίνδυνο για εσωτερική παύση πληρωμών. Ως κύριος φορέας εκπροσώπησης του ελληνικού εμπορίου, η ΕΣΕΕ, προσδοκά σε άμεση και ουσιαστική παρέμβαση.

Είναι πάρα πολλοί, οι συνάδελφοί μας, που μας καλούν να κηρύξουμε πανελλαδική «στάση πληρωμών», αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στον διωγμό που υφίσταται ο εμπορικός κόσμος. Οι επιλογές αυτές μπορεί να μην συνάδουν με τον ορισμό περί «ορθής» συμπεριφοράς αλλά στις σημερινές συνθήκες, οι λέξεις και οι έννοιες έχουν πια χάσει το νόημά τους και ο καθένας αντιδρά όπως μπορεί. Στο πλαίσιο αυτό, ακόμα και η στάση πληρωμών μπορεί να υποστηριχθεί από σειρά λογικών επιχειρημάτων.

Επειδή όμως οι ίδιοι, δικαιολογημένα, αισθάνονται ότι η Πολιτεία αγνοεί τις υποχρεώσεις της απέναντι σε αυτούς, πολύ φοβόμαστε ότι οι εξελίξεις ξεπερνούν τις δικές μας προτροπές και αυτός ο τρόπος αντίδρασης είναι «προ των πυλών».
Δεν προτρέπουμε για «στάση πληρωμών», αυτή όμως είναι προ των πυλών, εάν δεν σταματήσει ο παραλογισμός της επιβολής εξωπραγματικών εισπρακτικών μέτρων χωρίς μέτρο.
Σεβόμαστε τους νόμους του κράτους, απαιτούμε όμως αντίστοιχα το σεβασμό του δικαιώματός μας στην επιβίωση.
ThW

archaeopteryx είπε...

και πολλά αιολικά που φτηναίνουν το ρεύμα τριπλασιάζοντας την τιμή του

Ανώνυμος είπε...

Ούτε όμως έχουμε Χιροχίτο

spiral architect είπε...

Ρίξε μια ματιά εδώ:

Η ανατολή της Ευρωπαϊκής νύχτας …