Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

«Δημόσια απειλή» τα αιολικά


Το National Trust είναι σαν την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, μόνο που είναι στην Αγγλία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία, και, εκεί, με περισσότερα μέλη από όλα τα Αγγλικά κόμματα μαζί, έχει πολιτική δύναμη. Ο σκοπός του National Trust είναι η "διατήρηση και προστασία των ακτών, της υπαίθρου και των κτιρίων" στην χώρα τους, και "ενθαρρύνει εκατομμύρια κόσμου να απολαύσουν την εθνική τους κληρονομιά".

Επί χρόνια το National Trust είναι υπέρ των ΑΠΕ (και των αιολικών).  Ωστόσο, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος Sir Simon Jenkins προειδοποίησε ότι τα αιολικά είναι "η λιγότερο αποτελεσματική μορφή πράσινης ενέργειας" και το Βρετανικό τοπίο κινδυνεύει να καταστραφεί από αυτές.

Φυσικά, και η Αγγλία έχει αιολικό λόμπυ που δεν είναι λιγότερο χυδαίο από το δικό μας.

Το ερώτημα είναι πού είναι και τι κάνει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.  Αλλά με μέλος του ΔΣ τον αρχιλομπίστα των αιολικών, και ειδικό εξπέρ στο Κυότο, και σύμβουλο εξτραορντινέρ στα δικαιώματα άνθρακα, και κλιματολόγο παρ εξελάνς, η Ελληνική Εταιρεία, παρά τις αξιοπρεπείς καταβολές της... έεεε.... κατάντησε...  Η Αγγλία είναι 16η στην λίστα διαφθοράς. Η Ελλάδα στην 80η.

2 σχόλια:

nikos είπε...

Ενεργειακή ασφυξία...


Mία ανάσα πριν από το ενεργειακό μπλακ-άουτ βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η χώρα μας και πολλοί - μεταξύ αυτών πρώτοι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παρά­γοντες - έσπευσαν να αποδώσουν τα προβλήματα στην πρωτοφανή κακοκαι­ρία που επικρατεί σχεδόν σε όλη τη νο­τιοανατολική Ευρώπη......


http://topontiki.gr/article/30851

nikos είπε...

και δεν το λέμε μόνο εμείς εδω αλλά και το άρθρο

..." Η ρίζα του κακού για την Ελλάδα, ωστόσο, βρίσκεται σε αυτό που περι­έγραφε το ρεπορτάζ του «Π» πριν από ενάμιση χρόνο: Εδώ και σχεδόν μία 4ετία η Ελλάδα δεν διαθέτει σχέδιο και προβλέψεις για το ενεργειακό της μέλ­λον, καθώς από το 2007 κι έπειτα δεν υπάρχει κανένας Μακροχρόνιος Ενερ­γειακός Σχεδιασμός.(sic)!!!
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο ισχύων νόμος επιβάλλει τη δημοσιοποίηση της επικαιροποιημέ-νης μελέτης κάθε χρόνο!

τι άλλο μπορεί κανείς να προσθέσει...