Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Χρεωκοπήσαμε για ενός έτους επιδοτήσεις σε ΑΠΕτζήδες


http://www.nytimes.com/2015/07/01/business/dealbook/greece-debt-imf-payment.html?_r=0
http://www.lagie.gr/fileadmin/groups/EDSHE/MiniaiaDeltiaEL/2015_01_Miniaio_Deltio_EL_APESITHYA_v2_01.pdf

Χρεωκοπήσαμε, τεχνικά και τυπικά, την στιγμή που δεν πληρώσαμε την δόση του €1,5 δις ευρώ στο ΔΝΤ, χτες το βράδυ.  Όλο το 2014, και για κάθε χρόνο, για τα επόμενα 20 χρόνια, πληρώσαμε και θα πληρώνουμε τουλάχιστον €1,7 δις σε ΑΠΕτζήδες, για φούμαρα. Οι ΑΠΕτζήδες κρατάνε ένα ποσοστό, τα πολλά είναι για αποπληρωμή Γερμανικών εισαγωγών ΑΠΕ.

Όχι, δεν εξοικονομήσαμε €1,7 δις σε συμβατικά καύσιμα. Ούτε €0,17 δις δεν εξοικονομήσαμε σε συμβατικά καύσιμα. Μάλλον αυξήσαμε τα έξοδα μας σε συμβατικά καύσιμα, αφού οι ΑΠΕ μας αναγκάζουν να έχουμε πανάκριβο αέριο, ή ...εισαγωγές! Οι ΑΠΕ που αποπληρώνουμε με 1,7 δις τον χρόνο έχουν κοστίσει πάνω από 12 δις και δεν έχουν υποκαταστήσει ούτε μία συμβατική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής. Αυτό που έχουν κάνει είναι να επιβάλλουν ΑΔΙ σε αεριάδες, και εισαγωγές ρεύματος.

Με 1,7 δις τον χρόνο, εκτός από ότι δεν θα φαλιρίζαμε (και τυπικά) χτες, θα καλύπταμε ασφαλιστικό, υγεία, καραμέλες κλπ... Αλλά θέλουμε ΑΠΕ. Και η αλητεία του Σκάει και του Μέγκα κλαίνε που δεν πληρώσαμε το ΔΝΤ. Μα τα αφεντικά τους και τα Γερμανικά αφεντικά των αφεντικών τους τρώνε το 1,7 δις που δεν πληρώσαμε στο ΔΝΤ.

Καταλαβαίνετε γιατί σας λέω εδώ και καιρό ότι οι ΑΠΕ είναι το νέο Κατοχικό, Εξωλογιστικό Δάνειο. Είναι Κατοχικό επειδή το επιβάλλει η δήθεν Ευρώπη. Είναι επίσης Κατοχικό επειδή μεσολαβεί η σύγχρονη εκδοχή των μαυραγοριτών του Βάστα Ρόμελ.  Είναι εξωλογιστικό, γιατί δεν φαίνεται σε κρατικούς λογαριασμούς, φαίνεται σε λογαριασμούς ΔΕΗ και σε κατάστιχα του ΛΑΓΗΕ.

Βάλτε κι άλλες ΑΠΕ για να πληρώνουμε τους Γερμανούς εσαεί, με ποσοστά στους μετόχους του Μέγκα και σε άλλους ολιγάρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: