Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Αντί για grexit η Βουλή θα εγκρίνει το eugrexit


Κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν επιθυμεί Grexit.   Την άτακτη έξοδο από κάτι που συνηθίσαμε κα μας βολεύει την φοβούνται όλοι. Αλλά δεν είναι κάτι που θέλουμε είναι απότομη διόρθωση σωρευμένων ανισορροπιών:  Καταναλώναμε εισαγόμενα πράγματα με δανεικά, και δεν επενδύσαμε σε κάτι παραγωγικό, πόσο μάλλον εξαγωγικό, αλλά σε λάϊφστάϊλ, άνεση και status. Μα η ίδια η λέξη status είναι εισαγόμενη. Τώρα χρωστάμε, δεν έχουμε παραγωγή, (την εκχωρήσαμε), πουλήσαμε πάγια για κατανάλωση, μας έχουν μείνει κάτι ελάχιστα ακόμα, δικά μας.

Αν οι Υπουργοί μας ήταν σοβαροί (δείτε παρακαλώ σχετικά) δεν θα χρειαζόταν απότομη διόρθωση σωρευμένων ανισορροπιών. Αλλά, αργά για δάκρυα.  Το Grexit είναι αναπόφευκτο, λένε ΟΛΟΙ οι ξένοι αναλυτές. Και νομίζετε ότι το γλυτώσαμε? Λάθος!

Υπάρχουν δύο ειδών Grexit:

1. Με το κλασσικό grexit, βγαίνουμε εμείς από το ευρώ. Αυτό  που εικάζω ότι μπορεί να ήθελε ο Βαρουφάκης. Αυτό που θα προτιμούσα εγώ. Και τόσο εγώ, όσο και ξένοι, λέμε ότι "δεν είναι το τέλος του κόσμου, μπορεί και να μας συμφέρει". Το περιέγραψα εδώ.

Σε κλασσικό grexit, θα ταλαιπωρηθούμε πολύ, αλλά μπορεί να συνέλθουμε.  Θα συνέλθουμε.  Μπορεί και να αρχίσουμε να εξυπηρετούμε τμήμα του χρέους, κάποτε. Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος αυτού του σεναρίου είναι να εισβάλουν τίποτα γείτονες, αλλά είπα "grexit" δεν είπα ούτε αποχώρηση από την Ευρώπη, ούτε από το ΝΑΤΟ, και ελπίζω αυτοί οι δύο να συνεννοούνται.

2. Αυτό που πάει να γίνει τώρα, επίσης διορθώνει ανισορροπίες, και το ονομάζω συμβατικά, το eurogrexit. Δεν θα φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα φύγουμε εμείς από την Ελλάδα.  Δεν υπερβάλλω.

Αφού αποδειχθήκαμε κακοί και ανίκανοι μάνατζερς, θα έρθουν άλλοι. Θα διαλέξουν τι θέλουν και τι δεν θέλουν. Αν έχουν μείνει πχ ξύλινα καΐκια, θα τα πετάξουν (χωρίς επιδότηση).   Η Δημόσια Διοίκηση θα αποπολιτικοποιηθεί και θα φέρει αποτελεσματικότητα, με συντονιστή κάποιον νέο Φούχτελ. Ο νέος Φούχτελ, μπορεί να προσλάβει μέχρι 150 ντόπιους βοηθούς.

Για τον ΑΔΜΗΕ έχουν σκοπούς:  Θα μας βάλουν "τέλος" για να συγχρηματοδοτήσουμε τα καλώδια που αυτοί θέλουν.  Δεν χρειάζεται ηλεκτροπαραγωγή. Ούτε βιομηχανία. Και φυσικά, θα έχει πολλές ΑΠΕ αφού θα υπάρχουν καλώδια και δεν θα ενοχλούν. Οι κάτοικοι κατηγορίας Κ2-Κ15 θα έχουν ρεύμα μόνο όταν φυσάει. Οι Λ6 και Λ7 όταν έχει ήλιο. Μπαταρίες δίδονται μόνο με ειδικά κουπόνια (βλ. παρακάτω).

Τεχνικοί 25-35 ετών, και μάνατζερς 45-50 ετών θα κάνουν αίτηση να βρουν δουλειά σε άλλη χώρα.  Νοσοκόμες, νταντάδες, γιατροί, οδοντίατροι, εάν είναι ανταγωνιστικοί και ευπαρουσίαστοι, μπορούν και αυτοί να πάνε έξω.  Καμαριέρες, γκαρσόνια επίσης. Οι Α θα πάνε στην Γερμανία, οι Β στην υπόλοιπη Δ. Ευρώπη.  Οι Γ θα επανεκπαιδευθούν για άλλες δουλειές.  Η Ευρώπη τα προβλέπει όλα, μην φοβάστε.

Οι αγρότες είναι πρόβλημα:  Όσοι είναι πάνω από μια ηλικία, θα αφεθούν να κάνουν την αναποτελεσματική δουλειά τους μέχρι να πεθάνουν. Οι άλλοι επανεκπαίδευση. Όσοι τα καταφέρουν, δεν θα αντικατασταθούν από μετανάστες.  Δεν θα πεινάσει κανείς. Το Λιντλ θα φροντίζει για αυτό. Οι τουρίστες και οι μετανάστες με δολάρια, επιτρέπεται να ψωνίζουν στον ΑΒ.

Δεν χρειάζονται τόσα ακίνητα.  Τα κατηγορίας G1-G12 θα διατεθούν για χρήση από Ευρωπαίους που θα τα αγοράσουν έναντι του χρέους.  Τα G13-G18, εφ' όσον είναι πάνω από 180 τετραγωνικά θα παραχωρούνται δωρεάν σε συνταξιούχους Γερμανούς ένα μήνα το καλοκαίρι και ένα μήνα τον χειμώνα . Το υπηρετικό προσωπικό θα παίρνει κουπόνια για μπαταρίες.

Έτσι, θα διορθωθεί πολύ πιο ήπια η σωρευμένη ανισορροπία. Όμορφα, τακτικά, χωρίς να ζοριστεί κανένας. Και όχι άλλα ελλείμματα.  Φυσικά, όποιος δεν θέλει, μπορεί να μεταναστεύσει εκτός ΕΕ εάν δεν είναι στις απαγορευτικές διατάξεις Δ2-Δ7, ή δεν έχει προσόντα Π21-Π32 που θεωρούνται επιθυμητά στην ΕΕ.

Ακούγεται φουτουριστικό? No baby, αυτό συμφωνήσατε. Και κομματάκια του συμβαίνουν ήδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: