Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Το κόμμα "Βάστα Ρόμελ" στο Δημοψήφισμα του 2015


Η "Tokyo Rose" ήταν γενικό όνομα που είχαν δώσει οι Αμερικάνοι, κατά τον Β' ΠΠ, στον Ειρηνικό,  σε διάφορες εκφωνήτριες του Γιαπωνέζικου ραδιοφώνου που εξέπεμπαν προπαγάνδα, στα Αγγλικά, για να τους σπάσουν τα νεύρα και να τους κάνουν να μην θέλουν να πολεμήσουν.  Τουλάχιστον μία από τις Tokyo Rose είναι γεννηθεί στις ΗΠΑ και λέγεται ότι ήταν εκφωνήτρια παρά την θέλησή της...

Στην Ελλάδα δεν έχουμε πόλεμο, αυτή την στιγμή. Πόλεμο είχαμε και εμείς στις αρχές της δεκαετίας του '40. Λένε ότι τότε ξεκίνησε η άρχουσα τάξη που κατά την Κατοχή ήταν ...μαυραγορίτες. Η έκφραση "Βάστα Ρόμελ" προέρχεται από εκείνη την περίοδο. Οι μαυραγορίτες εύχονταν να κρατήσει στη μάχη της Αφρικανικής ερήμου ο Γερμανός στρατηγός Ρόμελ, προκειμένου να διατηρηθεί η Γερμανική κατοχή στην Ελλάδα που εξασφάλιζε τον πλουτισμό τους.

Η Ελλάδα, δυστυχώς φτιάχτηκε σαν προτεκτοράτο και δεν κατάφερε να χειραφετηθεί. Έτσι δεν είναι τυχαίο που είχαμε το Γαλλικό κόμμα, το Γερμανικό κόμμα και το Αγγλικό κόμμα, και ο μεγάλος Εθνικός Διχασμός ήταν ανάμεσα, νομίζω, στο Αγγλικό και στο Γερμανικό κόμμα. Θα μου πείτε ότι φταίμε και εμείς που δεν χειραφετηθήκαμε, αλλά ακόμα κι αν δεν ξέρετε Ιστορία, μερικοί πολιτικοί που προσπάθησαν, είχαν άδοξο τέλος. Ή πάλι, θα σας πούνε μερικοί ήταν του Ρωσικού κόμματος. Η Επανάσταση στην Ελλάδα μπορεί να ήταν αυθόρμητη, αλλά οι επαναστάτες προφανώς ζητούσαν βοήθεια από "Μεγάλες Δυνάμεις" και κάπως δεν έχουμε κατορθώσει να το ξεπεράσουμε.

Το Γερμανικό κόμμα σήμερα είναι αυτοί που τρώνε, φανερά ή αφανώς από την Γερμανία, ή, όπως λέγεται κατ' ευφημισμόν "Ευρώπη". Είτε είναι μίζες, είτε είναι αντιπροσωπείες, είτε είναι ΑΠΕ, είτε είναι ΕΣΠΑ, είτε είναι διάφορες αγαθοεργίες made in Germany.  Αν πηγαίνατε στο Μέγαρο Μουσικής όταν υπήρχαν λεφτά, θα βλέπατε σύσσωμο το Γερμανικό κόμμα, κομ-ιλ-φω.  Οι Έθνικοί Εργολάβοι μας είναι η ραχοκοκαλιά του Γερμανικού κόμματος, αφού φτιάχτηκαν από τα διάφορα "προγράμματα" και συμπληρώνουν το πενιχρό τους εισόδημα από Γερμανικές ΑΠΕ.

Οι εικονιζόμενες κυρίες, παρ' όλον ότι είναι μόνο εκφωνήτριες (αλλά σαν καλές γκιόσες έχουν και άποψη), δεν ξέρω αν το συνειδητοποιούν, εξελίσσονται σε πρόσωπα περίπου όσο μισητά σε κάθε μη μέλος του Γερμανικού κόμματος, όσο και οι Tokyo Rose στους Αμερικάνους πεζοναύτες στον Ειρηνικό του Β' ΠΠ.

Δεν ξέρω τι θα βγάλει το Δημοψήφισμα... Λένε 60% "ΟΧΙ", 40% το κόμμα "Βάστα Ρόμελ" ό,τι βγει... Αν δεν είχαμε τα δύο βοθροκάναλα, πόσο θα ήταν το ΟΧΙ; 75%;  80%;

Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, αλλά μαθημένοι είμαστε....  Με λίγη τύχη μπορεί και έχουμε τέλος εποχής σήμερα, αν και σιγά μην αφήσει η Γερμανία τους πλασιέ της και τους πράκτορές της ξέμπαρκους.

1 σχόλιο:

Xebeche είπε...

Λάθος: Οι Γερμανοί τους "φίλους" τους ενδεχομένως τους κάρφωναν μια σφαίρα στο κεφάλι κατά την υποχώρηση του 44