Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Τα παραβατικά παιδάκια που νόμισαν ότι έγναν κλιματολόγοι -- 20 χρόνια στημένες μαϊμουδιές του IPCC


Είχα κουβέντα με φίλο για το τι είναι «απάτη», και τι «απατεών» σε σχέση με πολιτικούς, επιχειρηματίες και «επιστήμονες» που εμπλέκονται με αυτό που ονομάζω εγώ «Πράσινη Απάτη». Εάν η Πράσινη Απάτη είναι όντως «απάτη», όποιος ωφελείται από αυτήν ή την προωθεί, είναι ή «απατεών» ή αγαθούλης (όπως λέμε καλός κ' αγαθός). Το να είναι άσχετος ή ανενημέρωτος, δεν με καλύπτει, αφού κάποιος που είναι σε θέση να καθορίζει την τύχη μου, αν δεν ξέρει, καλά θα κάνει να μάθει, κι αν κρύβεται πίσω από βραβεία Νόμπελ άλλων, ας δει με τι μέθοδο τα πήραν τα βραβεία, και κρίνετε εσείς, τι δουλειά κάνουν οι οργανισμοί που «βραβεύονται». Κατά σύμπτωση ο φίλος από την Δύση ανέβασε μία περίληψη δύο έργων που περιγράφουν το IPCC όπως είναι: Ένα «μαγαζί» που φτιάχτηκε και διοικείται με πολιτικά κριτήρια στελεχωμένο με ανθρώπους ανύπαρκτης ή αμφίβολης επιστημονικής ακεραιότητας, αλλά με αρκετή δόση αυτοσυντήρησης.  Νόμιμο;  Βεβαίως. Απατηλό;  Κρίνετε μόνοι
σας.


Το IPCC είναι η βιτρίνα, φαινομενικός πρωτεργάτης, και μετέπειτα καλλιεργητής του Ανθρωπογενούς Φαινομένου του Θερμοκηπίου (που λόγω …Ψυχροκηπίου μετονομάστηκε σε «Ανθρωπογενή Κλιματική Αλλαγή». Και τονίζω το «φαινομενικός» επειδή το ελάχιστο ψάξιμο που έχω κάνει δείχνει την Γερμανική προέλευση του θέματος από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 μέχρι που ανέλαβε η …Ενωμένη Ευρώπη. Βέβαια, τότε, συνεργάστηκαν και η Αγγλία και η Αμερική, για ίσως διαφορετικούς λόγους η κάθε μία.


Το IPCC είναι κοινοπραξία, υπό τον ΟΗΕ, του 1988, μεταξύ δύο οργανισμών του ΟΗΕ (UNEPSteiner και Töpfer ) και του Διεθνούς Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) . Το IPCC, το ίδιο, δεν κάνει τις έρευνες, ούτε ασχολείται με επαληθεύσεις, αλλά είναι ο «τροχονόμος» των μελετών που εμφανίζονται σαν οδηγοί για πολιτικούς. Και ενώ πήρε, μαζί με τον Gore βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2007, τα κίνητρα ήταν μάλλον «πολιτικά», χωρίς να ξέρω «τίνος» πολιτικά, εκτός εάν ξέρετε εσείς γιατί πήρε Νόμπελ Ειρήνης και ο Ομπάμα, με το που ανέλαβε.  Σαν "τροχονόμος" της πληροφόρησης που γίνεται δεκτή για δημοσίευση και σαν συγγραφέας της περίληψης, το  IPCC έχει αποδείξει ότι είναι ...προκατειλημμένο προς μία κατεύθυνση:  Υπάρχει για να αποδείξει αυτό για το οποίο υπάρχει.  Επιστήμονες που αναδείχθηκαν μέσω του IPCC, υπάρχουν μόνο επειδή στήριξαν τις απόψεις του IPCC, όσοι διαφώνησαν ή ...χάθηκαν, ή/και τους κόπηκε η χρηματοδότηση.  Πολύ απλός μηχανισμός, όσοι στηρίζουν βραβεύονται, όσοι διαφωνούν ...ξεχνιούνται (εκτός εάν έχουν λύσει το βιοποριστικό και δεν τους νοιάζει να μιλήσουν).   Ήδη από το 1990, Αυστραλός κλιματολόγος που αμφισβήτησε δημόσια τα περί καταστροφικών συνεπειών  του θερμοκηπίου ενημερώθηκε ότι εάν συνέχιζε, θα του κοβόταν η χρηματοδότηση.

Το IPCC έχει δήθεν 195 εκπροσώπους χωρών που δήθεν επιβλέπουν ένα 31-μελές Συμβούλιο και την Γραμματεία, που με την σειρά τους διαχειρίζονται αυτούς που γράφουν τις μελέτες του IPCC (Η AR2007 ήταν η πιο καταστροφολογική). Από τους 195 εκπροσώπους, το 90% δεν πολυασχολείται, αλλά «εγκρίνει». Το 31-μελές Συμβούλιο εκλέγει το Προεδρείο (τον Ινδό μηχανικό τρένων) και στο Συμβούλιο εκπροσωπούνται και οι χρηματοδότες, Γερμανία, Ελβετία, Ιαπωνία και ΗΠΑ. Το 31-μελές βασικά αποφασίζει ποιος γράφει και ποιος παρουσιάζει. Δέχεται μη δεσμευτικές εισηγήσεις, αλλά κρίνει κατά το δοκούν, χωρίς να λέει ποιες ήταν οι εισηγήσεις ή ποια τα κριτήρια αποδοχής ή μη.  Οι περισσότεροι συγγραφείς είναι υποδείξεις των διαφόρων (Πράσινων) Υπουργείων Περιβάλλοντος,  Πράσινοι ή έχουν σχέση με Πράσινους Ακτιβιστές.  Οι Πράσινες θέσεις προβάλλονται, και ενισχύουν με την σειρά τους τους Πράσινους Πολιτικούς που τις προώθησαν.

Το 1992, το IPCC έκανε δημόσιο εχθρό Νο. 1 το CO2, και βασικό του πελάτη το UNFCC (άλλο παρακλάδι του ΟΗΕ) δημιούργημα της διάσκεψης του Ρίο [για την οποία έχω ξαναγράψει], και από το 2007-2008 ξέχασε τα περί «ουδετερότητας» και άρχισε να αναφέρεται επιθετικά σε όσους εμφανίστηκαν διαφωνούντες. Παράλληλα, το λεγόμενο peer review εξελίχθηκε σε αυτονομιμοποίηση και επιστημονοφάνια. Οι δε περιλήψεις που καταλήγουν σε χέρια πολιτικών συντάσσονται παρουσία πράσινων ακτιβιστών που είναι και αυτοί από τους οποίους οι δημοσιογράφοι ενημερώνονται και ενημερώνουν.


Το Climategate (υποκλοπές emails «επιστημόνων») ξεσκέπασε το μαγείρεμα και την ανεντιμότητα της όλης διαδικασίας και το «φιλτράρισμα» των αποτελεσμάτων.  Όταν η θερμοκρασία ανεβοκατεβαίνει και παραλείψεις ή αποκρύψεις ή παραποιήσεις προηγούμενες περιόδους ανόδου, τότε σαφώς και φαίνεται ότι ανεβαίνει μόνο πρόσφατα.  Κι όμως, αυτό το χονδροειδές ψέμα έγινε Summary for Policymakers, Περίληψη για αυτούς που κάνουν Πολιτική, που είναι ίσως οι ίδιοι που έφταξαν αυτόν τον άρρωστο μηχανισμό. Και φυσικά χάθηκε η μελέτη που έλεγε ότι πολλές πρόσφατες μετρήσεις έγιναν σε περιοχές που όταν ξεκίνησαν ήταν εξοχή, και τώρα είναι αστικές ή περιαστικές [δείτε π.χ. τα Σπάτα, ή τον χώρο του ΟΑΚΑ το 1989, και δείτε τα τώρα]. Ακόμα και η εκ των υστέρων έρευνα του σκανδάλου έγινε από "φίλους".

Κάθε παρατήρηση φαινομένων που κατέληγε σε καταστροφολογία κατερρίφθη ή σαν παρατήρηση, ή σαν εξήγηση (πάγοι, Ιμαλάϊα, Κιλιμάντζαρο κλπ).

Κάθε μελέτη που ερμηνεύτηκε καταστροφολογικά δεν έχει δεδομένα,. αλλά εικασίες. Λέξεις όπως "εκτίμηση", "πιθανότητα", "ίσως", "θα μπορούσε", που φυσικά εκλήφθησαν σαν "γεγονότα" ή συμπεράσματα, και η ίδια η χρήση "πιθανοτήτων" είναι μαϊμουδιά για σοβαροφάνεια.

Η "εκστρατεία" για την σωτηρία του Πλανήτη με το Ανθωπογενές Θερμοκήπιο ή Ψυχροκήπιο έχει οικονομικά και πολιτικά κίνητρα. Έχει σαν στόχο την χρήση γης τον περιορισμό τη χρήσης γης, προς όφελος συγκεκριμένων που έχουν γη. Έχει γεωπολιτικό στόχο αυτούς που χρησιμοποιούν πετρέλαιο και κάρβουνο. Έχει σαν ευρύτερο στόχο τον περιορισμό δικαιωμάτων λαών και μαζών.   Αυτή την στιγμή είναι σε φάση υποχώρησης, αλλά δεν έχει "πεθάνει". Η (Ανθρωπογενής) Κλιματική Αλλαγή έχει δημιουργήσεις ένα σωρό επιδοτούμενες βιομηχανίες στον Δυτικό κόσμο που έχουν γίνει μοχλός πίεσης [και που μόνο η δημοσιονομική κρίση τους κόβει τα φτερά και την νομιμοποίηση να ζητάνε -- κάτι που δεν σταματάει π.χ την ΕΣΗΑΣΠΕ ή την ΕΛΕΤΑΕΝ]

http://ecofascism.com/review27.html

Donna Laframboise The Delinquent Teenager who was Mistaken for the World's Top Climate Expert (ο τίτλος νομίζω αναφέρεται στις ορδές των PhD's σε υπολογιστές, modelling, περιβαλλοντικά που βρήκαν κάτι επιδοτούμενο μέσω ΟΗΕ -- άσε πια και το Νόμπελ... όχι, δεν ζήταγε μπανάνες)

What is Wrong with the IPCC

6 σχόλια:

ΓΣ είπε...

Πληρώνουν μαϊμούδες να αποδείξουν ότι δεν είναι μαϊμούδες. Αλλά όλες οι μαϊμούδες συμφωνούν

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι εορτασμοί καταφέρουν να εορτάζονται παγκοσμίως με μεγάλες τιμές και δόξες. Ημέρα της Γης, Ημέρα χωρίς φως, κλπ.
http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/aiolika/ti-perilambanei-i-fetini-imera-tou-anemou.html

Σε λίγο, μπορεί και να καθιερωθεί και η ημέρα της Προσαρμογής (όλων μας) στην Κλιματική Αλλαγή.
http://www.econews.gr/2011/12/06/klima-odikos-xartis-wwf/

archaeopteryx είπε...

Econews και WWF είναι πληρωμένα παπαγαλάκια. Η Greenpeace πού έχει χαθεί;

Ανώνυμος είπε...

H Greenpeace, στην Ελλάδα έχει και αυτή τις υποχρεώσεις της, όπως τη συμμετοχή σε διάφορες ημερίδες, τη σύνταξη επιστολών προς τα Υπουργεία και οργανισμούς κ.ά.
http://iteanet.blogspot.com/2012/01/e.html#axzz1kpcxsq3a

Ανώνυμος είπε...

"WE CAN SAY WITH CERTAINTY THAT WE KNOW FUCK ALL"

Αυτή η φράση από email μεταξύ των "θερμιστών" επιστημόνων Briffa και Cook τα λέει όλα.

Οσο για την επιστημοσύνη, δείτε το εξής: ξαφνικά, το 1960, οι ετήσιοι κύκλοι ανάπτυξης των δέντρων σταμάτησαν να συμφωνούν με τα όργανα μέτρησης. Αν είχαμε επιστήμονες με πραγματική επιστημονική περιέργεια θα έβλεπαν το φαινόμενο ως κάτι άξιο μελέτης. Αντί αυτού συμφώνησαν στο περιβόητο "HIDE THE DECLINE", πως δηλαδή να μαγειρέψουν τα γραφήματα ώστε να μην τεθεί καν το ερώτημα.

Μερικοί άσημοι βοτανολόγοι του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου έψαξαν το θέμα της απόκλισης μεταξύ δέντρων και θερμομέτρων. Τα ευρήματα τους είναι συνταρακτικά: τα δέντρα αποκρίνονται σε κοσμική ακτινοβολία. Ομως τυφλωμένοι οι Mainstream scientists δεν παρατήρησαν την δημοσίευση του Εδιμβούργου.

Θα βάλω το λίνκ σε λίγο.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Εδώ το λίνκ για την μελέτη του Εδιμβούργου-

http://news.bbc.co.uk/earth/hi/earth_news/newsid_8311000/8311373.stm

Το πεδίο μελέτης για όποιον ασχολείται με γεωργία και δασοπονία είναι τεράστιο. Αν η κοσμική ακτινοβολία επηρεάζει τα φυτά όπως λέει η μελέτη οι προεκτάσεις και επιπτώσεις είναι προφανείς.

Kaymakchalan