Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Θα ξεφύγουμε ή θα μᾶς ξεφύγουν;


Από το 1981 και μετά, σταδιακά, αλλά σταθερά, έχουμε γίνει μία χώρα που οι μισοί Έλληνες πουλάνε υλικά οικοδομών στους άλλους μισούς. Οι μισοί Έλληνες προσπαθούν να πουλήσουν φραπέ, μεζέδες και κοινωνικό τουρισμό στους άλλους μισούς. Οι μισοί Έλληνες προσπαθούν να φορολογήσουν τις πολεοδομικές παραβάσεις των άλλων μισών. Οι μισοί Έλληνες ψάχνουν τους άλλους μισούς να βρουν τι λεφτά έχουν μαζέψει (πριν 10 ή 20 χρόνια) για να τους τα πάρουν. Οι μισοί Έλληνες θέλουν να δουλεύουν σε κάποιο ΚΕΠ για να σφραγίζουν άχρηστα χαρτιά των άλλων μισών.

Από το 1981 και μετά, επίσης σταδιακά αλλά σταθερά, η πρωτοβουλία του ατόμου να επιζήσει, να ευημερήσει, να βελτιώσει την ζωή του βασίστηκε στην εσωτερική αναδιανομή, και στην ζητιανιά και διαχείριση της μαγικής επιδότησης. Αυτοί που έστελναν τα λεφτά, όμως, φαινομενικά "κουτόφραγκοι" δεν το έκαναν ούτε για τα όμορφά μας μάτια, ούτε για κάποια γενική και αόριστη Δημοκρατία. Και το δια ταύτα είναι μία διαλυμένη χώρα με 10 εκατομμύρια κόσμο που παρακολουθούν ανούσιους διαλόγους περί "αριστερών" και "δεξιών" και ατελέσφορες κομματικές μπουρδολογίες, με μία σχεδόν νομοτελειακή κατάληξη:  Την μεταβίβαση του ελέγχου οποιοδήποτε πράγματος, υλικού ή άυλου, κινητού ή ακινήτου, έχει αξία σε τρίτους, που είναι εκτός αυτής της ανώμαλης εσωτερικής κατάστασης.

Και το τρομακτικό είναι ότι τα ζόμπυς πιστεύουν ότι θα περνάνε καλύτερα με το νέο σκηνικό, και δεν υπάρχει ένας "πολιτικός" να πει με σαφήνεια την αλήθεια. Ή τουλάχιστον την αλήθεια των επιλογών:  Το σύστημα της αναδιανομής του σωρευμένων κομποδεμάτων και ξένων "παροχών" μας οδηγεί σε υποδούλωση.  Το σύστημα που το Κράτος υποκαθιστά το άτομο μας οδήγησε εδώ που είμαστε.  Το σύστημα όπου κάποιο ξένο Κράτος υποκαθιστά το ντόπιο Κράτος είναι, ανάλογα με τις παραστάσεις του καθενός, Κατοχή, Νέα Τάξη, Νεοφεουδαρχία, Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, κλπ.

Για μένα οι πολιτικές επιλογές αφορούν δύο θέματα:  1) Πώς θα ξεφύγουμε από το να πουλάμε μπούρδες και ψέματα ο ένας στον άλλο, και 2) αν θα το κάνουμε εμείς, ή εάν θα αφήσουμε να μας ..."το κάνουν" άλλοι;

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9139
Εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο με σπίτια, αυτοκίνητα και μετοχές.
-οι οφειλέτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο θα μπορούν να εξοφλήσουν μέρος αυτών, μεταφέροντας στο δημόσιο εμπράγματα δικαιώματα (πλήρη, ψιλή κυριότητα, επικαρπία) που έχουν σε ακίνητα αλλά και σε κινητά περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, μετοχές, κ.α.
Οπου να΄ναι βγαινει και συμπληρωματικος για τα παιδιά....
ΑΡΠΑΓΕΣ - ΛΑΜΟΓΙΑ - ΑΛΗΤΕΣ
Aλλα όσο υπάρχουν πολιτες που λενε "ε, τι να κανουμε , θα τα υποστούμε" Πολυ Καλα Μας Κανουν.
ThW

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο ξεκίνησα να το γράφω για την ανάρτηση Ευρώ ή δραχμή (συνέχεια), ειδικά για τη φράση «Για τα χάλια μας, δεν φταίει το ευρώ, ούτε θα μας σώσει η δραχμή».
Όμως το ίδιο σχόλιο ταιριάζει και εδώ, αφού όσα πληρώνουμε ή παθαίνουμε τώρα είναι τα αποτελέσματα του παρελθόντος.
Γιατί είναι γνωστό πως μετά από κάθε πάρτι, συνήθως ακολουθεί η έκδοση του λογαριασμού:
Και στην Ελλάδα από τα σκόρπια που μαθαίνουμε, έχουν γίνει πάρα πολλά πάρτι, (στα οποία δεν ήμασταν καλεσμένοι).
Πάρτι Νο1
Επιστροφή αγροτικών επιδοτήσεων 425 εκατ. ζητά η Κομισιόν
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112796181

Πάρτι Νο2
Οι «κομπίνες» βρέθηκαν, αλλά τα χρήματα χάθηκαν!
http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/04/17/anta-psarra-dyo-arthra-kakodiaxeirisi/

Και τώρα, μάλλον σε ευρώ θα αποπληρώνουμε με κάθε τίμημα, όσοι θα έχουμε δουλειές για να πληρώνουμε … όσα το κράτος οφείλει αριστερά και δεξιά, εντός ή εκτός χώρας. Και αυτό, θα γίνει, ανεξάρτητα από ποιοι τα έφαγαν (μόνοι ή με τους φίλους τους) ή κακοδιαχειρίστηκαν από ανικανότητα ή σκοπιμότητα το Ταμείο.

Οφειλέτες: «οι μάζες»;
http://www.exipno.gr/index.php/mainnews/23860--13-------2012-

Να βρούμε λύση. Να το προσπαθήσουμε. Όμως πώς; Αφού δεν ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, (γιατί δεν το λένε) ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα που οφείλουμε να λύσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Bloomberg: Η εσωτερική υποτίμηση, η λιγότερο κακή λύση για την Ελλάδα

http://www.capital.gr/News.asp?id=1370658

Ζάχαρη είπε...

Θα μας ξεφυγουν αλλα δεν ειναι για καλο...Το συγκριτικο μας πλεονεκτημα ειναι οτι τοσο καιρο ειμαστε η εστια της ασταθειας...τι να πουλησουμε αλλο;
Αν ξαφνικα αλλαζε η γεωγραφια των συμφεροντων...

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λές Αρχαιοπτέρυγα, και τα λεγόμενα σου μου θυμίζουν καταστάσεις.
Πριν πολλά χρόνια άρχισα προσπάθειες κατασκευής προς εξαγωγή. Τότε κατάλαβα το ανύπαρκτο επίπεδο τεχνικών γνώσεων σε κάθε επίπεδο της δημόσιας διοίκησης. Για να γίνεις κατανοητός από το δημόσιο πρέπει να βάλεις το θέμα σε όρους που αυτοί κατανοούν. Δηλαδή να τονίσεις πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα αποφύγει ευθύνες ή θα ωφεληθεί, όχι κατ'ανάγκην από δωροδοκία.

Μετά έρχεται η απληστία των "συνεργατών" που κοστολογούν την δουλειά βάσει του τι νομίζουν ότι "θα βγάλεις". Παράδειγμα, μια βίδα με ειδικό βήμα κοστολογήθηκε 2,80 Ευρώ στην Ελλάδα, σε σύγκριση με 0,65 δολλάρια στην Αμερική. Ναι κύριοι, ο Ελληνας μηχανουργός χρεώνει πολλαπλάσια από τον Αμερικάνο. Και μάλιστα ο Αμερικάνος κάνει την τίμια εξήγηση: στην δεύτερη παραγγελία η τιμή θα πέσει στα 10 σεντς διότι έχουμε ήδη εξωφλήσει την κατσκευή όποιων ειδικών εργαλείων από την πρώτη παρτίδα.

Το ίδιο κοστολογικό αλαλούμ φαίνεται να ισχύει στις μεγάλες εξαγωγικές μας προσπάθειες. Χθες δημοσιεύθηκε ότι το ελληνικό ελαιόλαδο είναι το πιο ακριβό από όλα στην αναδυόμενη αγορά της Ρωσσίας.

Ισως να φταίει η κυρίαρχη αριστερή φιλοσοφία, και αυτό ισχύει και για την δεξιά στην Ελλάδα που έχει πάψει να παράγει ιδεολογία και είναι και αυτή αριστερά. Αυτή η ιεδολογία έχει ταυτίσει το χρήμα με την βρωμιά. Ετσι δεν ξέρουμε να διακρίνουμε μεταξύ λογικού κέρδους και κλοπής, άρα τα ισοπεδώνουμε όλα στο επίπεδο της λοβιτούρας, της λαμογιάς και της κομπίνας. Αυτή η προσέγγιση έχει αντίκτυπο σε κάθε πεδίο και όψη της κοινωνίας.

Εν κατακλείδι έχουμε ξεχάσει πως να παράγουμε αξία. Μερικοί ξέρουμε, αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας και να μεταφέρουμε την δραστηριότητα μας στην χώρα. Διότι τώρα την έχουμε σε διάφορα μέρη του πλανήτη, αλλά όχι εδώ. Από εδώ μας έδιωξαν πριν πολλά χρόνια.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Δώστε βάση σε αυτο το βιντεο. Επισης διαβάστε τα σχολια που ακολουθουν.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_Jk6pooNckI#!

Ανώνυμος είπε...

Ο Έλληνας μηχανουργός χρεώνει πολλαπλάσια επειδή στην Αμερικη η εργαλειομηχανή για ποιοτικό σπείρωμα βίδας είναι πολύ φθηνότερη και οι κεφαλές της.

Αν είναι και για βίδα ειδικού σπειρώματος, τότε δεν έχει και νόημα να κατασκευάσεις εδώ βίδες.

Γι' αυτό ευδοκίμησαν οι ρουλμαντζήδες και οι βιδάδες από ΕΕ Σουηδία και Γερμανία

Αν ψάχνεις για πολύ καλό μηχανουργό υπήρχε ένας Μάστορας στο Μοναστηράκι Ερμού κάτω δεξιά.

Καλή Χρονιά Αρχαίε

Πολύ ενδιαφέρον σχόλιο αυτό με τις ανεμογεννήτριες και τις παρεμβολές που κάνουν στα ραντάρ.
Το ψάχνεις λίγο όποτε μπορέσεις;

@Α.

Ανώνυμος είπε...

ΤhW, τα σπίτια τα κατάσχει το δημόσιο, επομένως αποκτά την πλήρη κυριότητα, αλλά τώρα συμβαίνει το εξής:

Επειδή δεν πουλιέται φύλλο, προκειμένου να κατάσχουν σπίτια που θα τους μείνουν απούλητα στους πλειστηριασμούς που είναι πια επί της αντικειμενικής αξίας και όχι μπιρ παρά, προτιμούν να βάλουν "πόδι" στην περιουσία έτσι και να αφήσουν τον "ιδιοκτήτη" να μένει μέσα, να είναι πλέον μόνο στα χαρτιά ιδιοκτήτης και να βαυκαλίζεται ότι είναι δικό του, αφού θα έχουν αυτοί την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία (επικαρπία π.χ. του επιβάλλουν να νοικιάσει το σπίτι και να δίνει το ενοίκιο στην εφορία)

Ψιλή κυριότητα σημαίνει μετά θάνατον άνευ διαθήκης και παραμερίζοντας τους νόμιμους κληρονόμους (οπότε αν πληθύνουν και οι ξαφνικοί θάνατοι ανθρώπων με σπίτια ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ...)

nikos είπε...

Άγιος Βασίλης..να πάρει

http://attikanea.blogspot.com/2012/01/blog-post_7762.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.roufianos.com/showthread.php/63043-T%C3%8F-%C3%8C%C3%8D%C3%87%C3%8C%C3%8F%C3%8D%C3%89%C3%8F-%C3%94%C3%87%C3%93-%C3%8D%C3%94%C3%91%C3%8F%C3%90%C3%87%C3%93#.TwRr8PIWmkQ

Ανώνυμος είπε...

http://topontiki.gr/skitsografies/824

Μυκηναίος είπε...

μου αρέσει η περισπωμένη στον τίτλο

archaeopteryx είπε...

ε... τι να κάνω.. άλλο το "μας" και άλλο το "μᾶς". Δηλαδή, δεν πιάνει πλέον το αυτί την διαφορά μεταξύ οξείας και βαρείας, (ή ψιλής-δασείας) αλλά οι τόνοι δεν ηταν απλά για να μας παιδεύουν...

Ανώνυμος είπε...

"τότε δεν έχει και νόημα να κατασκευάσεις εδώ βίδες."

Μα εδώ είναι το γαμώτο, και πως μας κατάντησαν να μην φτιάχνουμε ούτε βίδες. Τα σύγχρονα μηχανήματα είναι καθαρά, με την έννοια ότι έχουν κλειστά κυκλώματα υγρών, μαζεύουν την φύρα μετάλλου, λειτουργούν σε κλειστούς ηχομονωμένους θαλάμους.

Για να εγκαταστήσεις τέτοια καθαρά μηχανήματα, κάποιοι φωστήρες του δημοσίου επιννόησαν την "μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων" που ανοίγει την πόρτα σε ένα κάρο επιτήδιους να σε γδύσουν πριν καν αρχίσεις να δουλεύεις. Προσφορές με κόστος 12000 Ευρώ για μια μελέτη δεν είναι καθόλου σπάνιες.

Και μη μου πει κανείς ότι μια αμερικανική υπηρεσία τύπου ΕΡΑ είναι πιο επιεικής ή πιο χαλαρή από το ΥΠΕΚΑ μην τα πάρω κρανίο.Εκεί η μελέτη για μηχανουργείο είναι μια κόλλα Α4.

Εδώ ο δημιουργικός άνθρωπος αντιμετωπίζεται ως μια δωρεάν ατμομηχανή που τις κοτσάρουν όσα βαγόνια γουστάρουν οι ανίκανοι. Είναι ο μαλάκας της παρέας. Ετσι δεν πάμε μπροστά.

Kaymakchalan

xrhxa είπε...

" Μερικοί ξέρουμε, αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας και να μεταφέρουμε την δραστηριότητα μας στην χώρα. Διότι τώρα την έχουμε σε διάφορα μέρη του πλανήτη, αλλά όχι εδώ. Από εδώ μας έδιωξαν πριν πολλά χρόνια.

Kaymakchalan"


ακριβώς αυτό...αφήστε μας να κάνουμε την δουλειά μας....το έχω πει και στον δικό μου τομέα, τον αγροτικό σε όλους τους τόνους και σε όλα τα κλιμάκια , όπου μπόρεσα....
αλλά κανείς δεν αφήνεται να κάνει την δουλειά του στην Ελλάδα...και δεν φταίει η γραφειοκρατία.....και δεν φταίει η διαμάχη αριστεράς δεξιάς....και δεν φταίει το ταμπεραμέντο του Έλληνα...κυρίως αυτό δεν φταίει...
Ή για να το θέσω αλλιώς...όλα φταίνε αλλά δεν είναι αυτά η βασική αιτία...αυτά είναι συμπτώματα..

Το ζήτημα είναι ότι ποτέ δεν είμασταν κράτος...δεν είμαστε ούτε και σήμερα...δημιουργηθήκαμε σαν προτεκτοράτο για να εξηπηρετήσουμε τα συμφέροντα των Άγγλων στην αρχή....και όλων των φίλων μας δυτικών σαν δευτερεύον καλό...αυτό που μετράει είναι να μείνουμε σε κατάσταση προτεκτοράτου...να μην ξανακολήσουμε με κανέναν από όλους αυτούς τους χώρους όπου ήταν ζωτικού ,δικοί μας χώροι , και δραστηριοπούταν όλος ο Ελληνισμός ελεύθερα εκεί μέσα....
Σκοπός είναι να παραμένουμε απαξιωμένοι...φτωχοί...να έχουμε την ανάγκη των δόσεων τους....να έχουμε την ανάγκη της προστασίας τους...

Αλλά προπαντός, ο έλεγχος...να μείνει όπως είναι...να είμαστε πιστοί στο αφεντικό που μας "προστατεύει" από το β'ΠΠ και δώθε....

nikos είπε...

το απόθεμα στον ΑΗΣ -Καρδιάς 280.000 Τον λιγνίτη ...φτάνει δεν φτάνει για 3 μέρες

nikos είπε...

πάντως η μουγκαμαρα για τα αποθέματα λιγνίτη στο ΛΚΔΜ περίεργη ..δεν μιλά κανένας .. ούτε ο υποπράκτορας ΜΜΕ ...Στεργιοτης.... λαλίστατος κατά τα άλλα..ΧΙΧΧΙ

Ανώνυμος είπε...

Φοροι για το διοξειδιο στις αεροπορικες!!!
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4685489

Ληδα

spiral architect είπε...

@Λήδα:
Τέτοιους φόρους βάζουν. Για το φόρο Τόμπιν (έστω αυτόν!) μούγκα.
Δυσαρεστούνται οι αρχιαπατεώνες επενδυτές!

Ανώνυμος είπε...

S. A. (spiral architect)
σχεδιαζουν να βαλουν και σε μας ατομικο φορο λογω διοξειδιου.
Βλεπε Αυστραλια.
http://www.inews.gr/171/perase-stin-afstralia-o-foros-rypansis.htm
Ειναι το μεγαλο κολπο των κυβερνητικων λαμογιων υπερ της φτώχειας των πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

Αμφιβολίες για την ικανότητα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ εκφράζονται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο εστιάζει στα ποικίλα σενάρια για το οικονομικό μέλλον της χώρας.
http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=40924&type=23&kata=0

Και μια ερώτηση σχετικά για τη διοίκηση της ΔΕΗ προς τον Παπακωνσταντίνου
http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=40878&type=22&kata=0