Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Γιατί πιστεύουν οι Έλληνες στην Υπερθέρμανση --συγγνώμη-- στην Κλιματική Αλλαγή;


Μα γιατί από το πρωί ως το βράδυ, από βρωμοφυλλάδες έως σοβαρές εφημερίδες, από καθηγητές Πολυτεχνείου μέχρι δασκάλους στο χωριό, από την WWF μέχρι την Τράπεζα της Ελλάδος, με όλους αυτούς συντονισμένους, λαδωμένους και πιεσμένους να παπαγαλίζουν τα ίδια και τα ίδια ψέματα, επαναλαμβάνουν τις λέξεις "Υπερθέρμανση" ή "Κλιματική Αλλαγή" και ότι κάνει κάτι τρομερό, σε Κινέζους, συνταξιούχους, παιδάκια, εντομάκια, αρκουδάκια κλπ.



Και πείτε μου εσείς, από τα 10 προβλήματα που έχετε, σήμερα, τώρα, πόσα έχουν σχέση με την Κλιματική Αλλαγή;  Εάν κρυώνετε είναι γιατί είναι χειμώνας, οι Κινέζοι θέλουν πετρέλαιο, φορολογείται έξτρα το πετρέλαιο, και τσακώνονται άλλοι με το Ιράν. Τα peak oil κλπ είναι για μελλοντολόγους και την Exxon.

Η Κίνα έχει διάφορα προβλήματα (που δεν αφορούν, ούτε ενδιαφέρουν την κάθε Ναυτεμπορική), και τα σοβαρότερα είναι το δημογραφικό της, οι προσδοκίες των κατοίκων της σε σχέση με την ελευθερία επιλογών τους, η ύφεση στην Δύση που περιορίζει τις εξαγωγές τους, οι ανάγκες τους για πετρέλαιο και πρώτες ύλες για να διατηρήσουν την ανάπτυξή τους. Ιστορικά, η Κίνα έχει ζήσει πολλές περιόδους εξωστρεφούς ανάπτυξης και εσωστρεφούς συρρίκνωσης. Είναι κοινός τόπος ότι η Κίνα δεν πολυασχολείται με περιβαλλοντικά, σίγουρα έχει περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά είναι λόγω φτώχειας. Ενοχλεί την Γερμανία (και λιγότερο τις ΗΠΑ) επειδή έχει την δύναμη να επιδοτεί τις εξαγωγές. Ένα μέρος του μύθου του φαινομένου του θερμοκηπίου έχει στόχο παρεμπόδιση εισαγωγών από την Κίνα, που όμως είναι πονηρή, και φτιάχνει και πουλάει αιολικά και φωτοβολταϊκά, καίγοντας κάρβουνο αβέρτα.


Η Ναυτεμπορική, στο κομματάκι προπαγάνδας που βάζει κάθε τόσο, δεν ασχολείται με αυτά. Ανησυχεί (αλλά με το απαραίτητο γκαιμπελικό ερωτηματικό) για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Κίνα. Αυτός που πληρώνει την Ναυτεμπορική για αυτά τα εγκάθετα, θέλει να βεβαιωθεί ότι οι Έλληνες αναγνώστες εξακολουθούν να είναι οι πιο φοβισμένοι για την Κλιματική αλλαγή στον κόσμο. Και όποτε το λέω στον δημοσιογράφο φίλο μου, μου λέει "έεε... τώρα... και τι θες να κάνουμε..."

Τα δύο γραφήματα είναι από την παρουσίαση του ΕΜΠ. Η Υπερθερμάνση εφευρέθηκε από τους Γερμανούς μεταξύ 1985 και 1987. Και επειδή μάλλον υπερψύξη περνάμε, το γύρισαν σε "Κλιματική Αλλαγή"

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στη Σαχάρα χιόνισε...

λες η κλιματική ψύξη να λύσει το βορειοαφρικανικό πρόβλημα;...

και το αφρικανικό της ξηρασίας γενικότερα;...

και δυο τρεις βαθμοί λιγότερο, για κει είναι ευλογία

Ανώνυμος είπε...

Το έδαφος προετοιμαζόταν από την δεκαετία του 1980. Από τότε απέκτησαν πρόσβαση στα σχολεία οι "Οικολόγοι" και ασκούσαν την προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου ελεύθερα.

Με την πτώση του τείχους το 1989 η αριστερά βρέθηκε χωρίς αντικείμενο και άρπαξε την οικολογία. Θυμηθείτε τον Συνασπιμό της Αριστεράς, της προόδου και της Οικολογίας και τις μπαρούφες των ηγετών του.

Η ελληνική διανόηση δεν είχε την τεχνική γνώση για να κρίνει όσα έλεγαν οι "οικολόγοι" και η επιλογή τους ήταν να αποδέχονται κάθε μπαρούφα ως θέσφατο.

Φτάσαμε στο σημείο διανοητές όπως ο Βέλτσος και ο Πλωρίτης να γράφουν δημόσια ότι οι "οικολογικές" οργανώσεις δεν είχαν κανένα συμφέρον να λένε ψέμματα, άρα ότι έλεγαν ήταν αλήθεια. Ο Βέλτσος έκανε και μια εμετική εκπομπή όπου άνοιξε τα βιβλία της Greenpeace και τα βρήκε όλα χάρμα.

Κανείς δεν ρώτησε το προφανές: πως εκλέγετε τον πρόεδρο σας; Πόσα από τα μέλη σας έχουν δικαίωμα ψήφου; Πως επιλέγετε τους στόχους σας; Πόσο ποσοστό από τα έσοδα σας πάνε σε άγρα νέου χρήματος; Αυτά η ελληνική διανόηση δεν τα ρώτησε διότι δεν ήξερε γρι από οικολογία και από την λειτουργεία ΜΚΟ στο εξωτερικό. Ηξερε όμως από πολιτική, ;όμως δεν αντέδρασε στις αντιδημοκρατικές θέσεις που δημοσίευε η Νέα Οικολογία της δεκαετίας του 1990.

Οι πολιτικοί μας, άνθρωποι χωρίς τεχνική μόρφωση, βρέθηκαν σε δίλημμα. Από τη μια η ΕΕ πίεζε για περιβαλλοντική πολιτική, από την άλλη η κοινωνία ήθελε βελτίωση του περιβάλλοντος. Οι "οικολογικές" οργανώσεις ήταν εκεί, έτοιμες με προκάτ φόρμουλες, επεξεργασμένες με την κατάλληλη ορολογία όπως τις ήθελε η ΕΕ.

Είναι ενδεικτικό ότι σε ημερίδα στο επιμελητήριο στην Ακαδημίας, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η άιθουσα ήταν φίσκα από "οικολόγους". Πολιτικός ήταν μόνο ένας, ο τότε δήμαρχος του Πειραιά. Η Βουλή απέχει μόλις πενήντα μέτρα, βουλευτής δεν παρέστει ούτε ένας. Το αντικείμενο ήταν οι αλλαγές που θα έφερνε η Συνθήκη του Μάαστριχτ στα περιβαλλοντικά.

Οταν λοιπόν η διανόηση, ο πολιτικός κόσμος, οι εκπαιδευτικοί, ακόμη και η Εκκλησια, αφήνουν κενό, λογικό είναι αυτό το κενό να το γεμίσει ο πιο επιτήδειος και κυνικός καιροσκόπος, οι "οικολογικές" οργανώσεις.

Για τον τύπο και πως αντιμετωπίζει την οικολογία θα τα πούμε άλλη φορά.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Στο "έδαφος" που περιγράφεται παραπάνω έδρασαν οι "λειτουργοί" του τύπου και διέδοσαν την κλιματική αλλαγή ως δεδομένο.

Από την αρχή της διάδοσης αυτής της βλακείας ο τύπος δημοσίευσε μόνο μια μελέτη αντίθετη προς το ρεύμα και αυτό έγινε μόνο επειδή ο επιστήμονας έτυχε να είναι Ελληνοαμερικανός! Αυτό στο Βήμα πριν τρία χρόνια αν θυμάμαι καλά.

Το ελληνικό κοινό δεν ξέρει ότι υπάρχουν σοβαροί επιστήμονες, διεθνούς εμβέλειας, από σοβαρά πανεπιστήμια όπως το ΜΙΤ και άλλα που απορρίπτουν την κλιματική αλλαγή. Ονόματα όπως Lindzen, Soon, Balliunas, Plimer, Stott, Palmer είναι άγνωστα στην Ελλάδα διότι οι "λειτουργοί" του τύπου τα αποκλείουν.

Πως λοιπόν οι Ελληνες να μην πιστεύουν στην υπερθέρμανση. Θα ήταν έκπληξη αν σε αυτό το περιβάλλον που ζουν θα είχαν άλλη άποψη. Αλλά τα κλιματικά δεν είναι το μονο θέμα που η κοινωνία μας αντιδρά με προπαρασκευασμένα αντανακλαστικά. Είμαστε πιο πειθήνιοι και χειραγωγημένοι από ότι θέλουμε να πιστεύουμε.

Kaymakchalan

nikos είπε...

είναι ορθόδοξοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τα παραπάνω, εδώ και χρόνια με εκνευρίζουν τα εξής:
- η συγκεκριμένη προπαγάνδα έχει πληρωθεί με εοκικά ή εθνικά χρήματα. Με αυτά τα χρήματα (και πολύ λιγότερα) οι κοινωνίες (μικροί μεγάλοι, αρμόδιοι, αναρμόδιοι κλπ) θα είχαν ενημερωθεί για σωστούς κανόνες διαχείρισης της φύσης και των φυσικών πόρων κλπ.
- όλη αυτή η προπαγάνδα έχει μολύνει ήδη την πανεπιστημιακή κοινότητα, έχει δημιουργήσει στρατιές νέων πτυχιούχων με τέτοιες διδαχές ενώ παράλληλα έχει αφήσει πίσω τόνους συγγράμματων που θα λαμβάνονται υπόψη ως αξιόπιστες ή επιστημονικές πηγές στο διηνεκές!
- η κλιματική προπαγάνδα, αφού αποπροσανατόλισε την κοινωνία και δεν την άφησε να ερευνήσει απλούστερες πρακτικές επιβίωσης (βιολογικής και οικονομικής σημασίας) τώρα, τα ΜΜΕ, οι ΜΚΟ, η επιστημονική κοινότητα και η διοίκηση θα προσπαθήσουν να τα κουκουλώσουν, όπως μπορούν. Η συνηθισμένη πρακτική άλλωστε στα σοβαρά λάθη είναι η προσπάθεια κάλυψης ή αποσιώπησής τους.

Ανώνυμος είπε...

Στο συνέδριο της σοσιαληστικής διεθνούς ο γαπ μίλησε για:

"Εφαρμογή κλιματικής δικαιοσύνης"

(γράφε φορολογία των "ρυπαινόντων")

Όποιος μιλάει για την απάτη του θερμοκηπίου θα θεωρείται τρομοκράτης.

archaeopteryx είπε...

δεν μασάμε, και ο ΓΑΠ είναι πλέον τελειωμένος, κι ας μην το ξέρει.

Και αφού και η Ζήμενς βγήκε και είπε αυτό που έχει πει ο Κολ από πέρυσι, ότι οι ΑΠΕ είναι παπάρες, το πολύ πολύ να θεωρηθώ για CDU (ή ρεπουμπλικάνος) χαχαχάαααχαα.

Τα σολιαλπράσινα βούρλα τα έχω γραμμένα και όσο ανεβαίνει η τιμή του ρεύματος θα λουφάζουν.

Ανώνυμος είπε...

"η κλιματική προπαγάνδα, αφού αποπροσανατόλισε την κοινωνία και δεν την άφησε να ερευνήσει απλούστερες πρακτικές επιβίωσης "

λέει ο ανώνυμος παραπάνω πολύ σωστά, και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο έγκλημα των ΜΚΟ και των πατρόνων τους.

Kaymakchalan