Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τελικά, θα δώσουμε και εγγυήσεις για να πάρουμε την δόση μας. ΌΧΙ, ΌΧΙ, ΌΧΙ


Και όταν ΔΕΝ θα έχουμε να ξεπληρώσουμε, τότε θα πάρουν και αυτό που δώσαμε για εγγύηση. Όταν λέμε εκκαθάριση, εννοούμε εκκαθάριση. Όσοι χαρήκατε με το "Ναι", ίσως να έχετε και ένα κινητό τηλέφωνο να αφήσετε στα παιδιά σας. Σε εκκαθάριση, όλοι συμπεριφέρονται σαν τοκογλύφοι. Οι καλύτεροι πελάτες των τοκογλύφων είναι τα Γίδια.

http://www.businessweek.com/news/2012-02-13/finland-greece-may-sign-collateral-deal-in-next-few-days.html

Η στάση πληρωμών (με ό,τι κακές συνέπειες έχει) σου αφήνει "κράτος" και "φορολογούμενους πολίτες". Η εκκαθάριση εν λειτουργία δεν σου αφήνει ούτε αυτό. Μπέεεε!..

25 σχόλια:

spiral architect είπε...

Και όμως! Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που τους έφυγε ένα βάρος από τα στήθια με το "ΝΑΙ των 199"!
(τυχαίο το νούμερο;)

Τα ρεπορτάζ των καναλιών επικεντρώθηκαν στους βανδαλισμούς, στην ανεργία των εργαζόμενων στα καμένα μαγαζιά και στο τέλος έβαλαν κερασάκι το κλαμίνι.
(άλλη ποντικομαμή κι αυτός ...)

Κανένας από τους “οικονομικούς ινστρούκτορες” των καναλιών δεν μίλησε για τη "no man's land" που επέρχεται στην Ευρώπη.

Θα κάτσουν στ' αυγά τους οι οίκοι αξιολόγησης, οι τοκογλύφοι και οι λοιποί αβανταδόροι;

Δεν θα επακολουθήσουν η Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία κλπ;

Μόνο με τη συνεχή ροή του fiat money θα ζήσουμε;

Εν τέλει τα κράτη είναι επιχειρήσεις σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία;

archaeopteryx είπε...

Καθόλου no man's land.

τι υπάρχει μετά την "Ευρώπη"

ένα άψογο σχέδιο φτιαγμένο από τους Κεντρικους Σχεδιαστές

Οι οίκοι αξιολόγησης λένε αυτό που υπάρχει. Τίποτα άλλο. Η Πορτογαλία, είπε ο Σόϊμπλε, θα σωθεί, αλλά πρώτα θα σω΄σουν την Ελλάδα. Η Ισπανία είναι θέμα γιατί έχουν πλασματικούς ισολογισμούς οι Τράπεζες τους λόγω φούσκας ακινήτων.

Για την Ιταλία δεν ξέρω. Αν ζοριστεί, θα θυμηθεί πως ήταν τον 18ο αιώνα.

Όσο για το ΚΚΕ... Αν δεν φταίει αυτό, σίγουρα φταίνε οι ...Εβραίοι. 1937-1939

spiral architect είπε...

... no man's land με την έννοια της πλήρους ένδειας!
Φεουδαρχία, μαύρος θάνατος, κλπ!

nikos είπε...

υπ αριθμό ένα πρόβλημα της χώρας είναι η ενέργεια είδατε τίποτα αξιόλογο από πλευράς του κράτος .. μόνο ξεπούλημα τον παλιών και εξαντλημένων λιγνιτικών μονάδων ..και υδροηλεκτρικών (χρυσωρυχεία)

Ανώνυμος είπε...

nikos
Αν η σκέψη μας προσγειωθεί απότομα και πάλι σε λιγνίτες, σε ταρίφες, υδροηλεκτρικά (με ή χωρίς παρεμβάσεις των Ο.Π.) κλπ, τότε με το καλημέρα, έχουμε και νέα εκτίμηση για τα ενεργειακά και οικονομικά μας:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63616549

spiral architect είπε...

Λίγο άσχετο, άλλα καθότι επηρεασμένος από τα τελευταία γεγονότα εντός και εκτός βουλής, έχω παρατήσει (προς το παρόν ελπίζω) την άλλη μου αγάπη, την φωτογραφία:
Το μπλογκ ενός Γερμανού φωτογράφου που ζει στην Αθήνα:

daily athens photo
(διαβάστε και τα σχόλια στις φωτογραφικές αναρτήσεις των τελευταίων ημερών)

spiral architect είπε...

Σταύρος Μαυρουδέας: Το νέο Μνημόνιο οδηγεί στην καταστροφή. Μόνη διέξοδος η αποδέσμευση από την ΕΕ

ΠΛΗΘΩΝ είπε...

Η Ελλάδα χρειάζεται έναν πολιτικό πλέον και επιτέλους που να είναι Έλληνας να έχει Ελληνική παιδεία και εννοώ αυτήν που μας ακολουθεί αλλά εμείς δεν της δίνουμε σημασία τώρα και χιλιάδες χρόνια , έναν πολιτικό που ξέρει το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ ξέρει το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ έχει διαβάσει τουλάχιστον την πολιτεία του Πλάτωνα ,είναι εντελώς ανεξάρτητος από θρησκείες , δεν είναι γραμμένος σε κόμμα , δεν γουστάρει την εξουσία , να μην είναι διατεθειμένος να προσκυνήσει κανένα , να θέλει με χαρά να πεθάνει αν είναι για το καλό της Ελλάδος (αν βρείτε κάποιον με όλα τα υπόλοιπα προσόντα , για το συγκεκριμένο φωνάξτε εμένα ) , έχει διαβάσει έστω και επιγραμματικά τα δελφικά παραγγέλματα , να συμφωνεί ότι οι Έλληνες έκαναν καλά που αμύνθηκαν σε όλους τους περσικούς πολέμους για να μη χάσουν εθνική κυριαρχία χωρίς να σκεφτούν ότι αν χάσουν τον πόλεμο τα παιδιά τους θα σφαγιαστούν ή θα πεθάνουν από την πείνα όπως και το 1940 καλά κάναμε και είπαμε ΟΧΙ ,γιατί ή εθνική κυριαρχία είναι πάνω από το αν περνάμε καλά ή πόσο τραγικά θα περάσουμε, τι να τα κάνουμε τα συσσίτια και τις διάφορες βοήθειες ,θέλω και πιστεύω ότι ο Έλληνας προτιμάει να πεθάνει όρθιος αγωνιζόμενος και ελεύθερος παρά ταπεινωμένος με φαγητό και κουβέρτες και οτιδήποτε άλλο έχουμε συνηθίσει να έχουμε στην καθημερινότητα μας , το αν αυτός ο πολιτικός είναι οικονομολόγος , δικηγόρος ή οτιδήποτε άλλο ή έχει σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη είναι εντελώς αδιάφορο , φτάνει να ξέρει τα εξής Α Β Γ Δ Ε Σ Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω .

!!!!!!!!!!!! Ζητείτε τώρα !!!!!!!!


Φιλοσοφώ
http://filosofv.blogspot.com/

ΕΛΛΗΝ ΟΝΟΜΑ
http://ellhnonoma.blogspot.com/

nikos είπε...

ανωνημε -ας μας πουν τότε η φωστήρες τύπου Κολωνας το ύψος της ύφεσης που πέρσι έκλεισαν σύμφωνα με αυτούς στο -6,75 % ....και τώρα τρέχει στο -12,5%.....και ο πληθωρισμός πουφ στα ύψη.... ποιο Ευρώ και τρίχες χιχχι

Φακ Κώστας είπε...

Aρχαίε, μηπως να σκεφτείς να κάνεις ένα κανονικό διαλεκτικό σάιτ?
Προφανώς θέλει χρόνο που πιθανόν να μην έχεις, αλλά μήπως αξίζει τον κόπο?
Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε δελτία τύπου κομμάτων.

nikos είπε...

επιτελούς η μαντάμ Όλγα Κουριδου
δ/ντης ΛΚΔΜ/ΔΕΗ πρέπει δημοσία να μας περιγράψει την κατάσταση στα Ορυχεια Λιγνίτη της ΔΕΗ στην περιοχή. Είναι υποχρέωση της που προκύπτει απο το ΚΚΠ/ΔΕΗ !!!!..Τι κρύβεται πίσω απο τον καπνό του τσιγάρου της και απο την προστασια της Διαμαντοπουλου Κουκουλοπουλου !!!

ΠΛΗΘΩΝ είπε...

Φάκ Κώστας δεν είμαι σίγουρος αν μιλάς σε εμένα , αν ναι πραγματικά και ειλικρινέστατα δεν κατάλαβα τι εννοείς , και ειδικά το τελευταίο με το δελτίο τύπου ; ( δεν ειρωνεύομαι , πραγματικά ζητώ να μου εξηγήσεις

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wFzBW0dZsaU

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον δεν φτιάχνουμε διοίκηση που να δουλεύει και πρόγραμμα εξόδου από την κρίση δεν πάμε πουθενά, ούτε εντός ούτε εκτός μνημονίου. Η κρίση μας είναι πρωτίστως διοικητική.

Ο Αρίστος Δοξιάδης το εξέφρασε ωραία στην Καθημερινή χθές. "το μνημόνιο είναι ένας κατάλογος από πολιτικές που έπρεπε να εφαρμοστούν. Οι υπουργοί δεν έκαναν ποτέ αυτή τη δουλειά γιατί ο ρόλος του υπουργού στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ να κατανοεί και να εφαρμόζει πολιτικές". Ετσι ακριβώς είναι και όσοι είχαμε την ατυχία να συναλλαχθούμε με υπουργούς το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι.

nikos είπε...

και γ αυτό μετά βλέπουμε στα 150 ευρώ η Οριακή Τιμή Συστήματος χιχχι

Φακ Κώστας είπε...

Hλια Προμηθέα, δεν αναφέρομαι σε εσένα, προς Θεού.
Αναφέρομαι σε συγκεκριμενο πολύ γνωστό σαιτ που σχολιάζει ο Αρχαίος..

Φοτις είπε...

Εγγυήσεις σαν και αυτές;
http://ftalphaville.ft.com/blog/2010/02/25/159011/details-on-those-other-greek-debt-deals/
Αλήθεια, πως γίνεται να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΠΑΠ όταν τα έσοδά του είναι τιτλοποιημένα μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος;

nikos είπε...

«Στερεύουν» τα υδάτινα αποθέματα της ΔΕΗ, στα ύψη η χονδρική τιμή στο ρεύμα...

http://www.reporter.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/195907-%C2%ABStereyoyn%C2%BB-ta-ydatina-apothemata-ths-DEH,-sta-ypsh-h-chondrikh-timh-sto-reyma

Ανώνυμος είπε...

Το βαθύ προβληματισμό του για τις διαδικασίες πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ΑΕ στη δυτική Μακεδονία εκφράζει με υπόμνημά του ο περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Δακής, προς τον επίτροπο ανταγωνισμού κ. Αλμούνια, ενώ το υπόμνημα αυτό κοινοποιείται και στους κ. Oettinger επίτροπο Ενέργειας, Παπακωνσταντίνου υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Gauer υπεύθυνη θεμάτων ενέργειας και περιβάλλοντος στη γενική διεύθυνση ανταγωνισμού.
http://www.energyonline.gr/?p=10551#more

nikos είπε...

ανώνυμε -ένα ακόμα μπλα μπλα του σύμβουλο του περιφερειάρχη ...δρ.Χρ.Κολοβου όνομα και πράγμα .. αυτός "ομελετησε" το Ορυχείο Μαυροπυγης που είναι υπο κατάρρευση ...., προωθούσε την κατασκευή 5 μονάδας που ακύρωσαν την χρηματοδότηση της η Γερμανοί προχθές αναγκάζοντας τον Αλ. Αθανασιάδη να κάνει χθες κωλοτουμπες στον ΓΑΠ χιχχι.. άστο σχετο τσίρκο είναι τα "παιδιά"

porta porta είπε...

Που ειναι η Ταρανδοσυμβαση οεο ??

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Greek conservative party leader Antonis Samaras is expected to deliver a letter of commitment to the country's international lenders on Wednesday, a government source said on Tuesday.

"Samaras' letter of commitment is expected to be handed in tomorrow morning," the government official told Reuters on condition of anonymity.

A senior official at the conservative New Democracy party confirmed that Samaras intended to sign the letter. There was no official comment from the party

archaeopteryx είπε...

Μα κάτι έλεγαν ότι κάνουν ...φωτοτυπίες;;;

archaeopteryx είπε...

http://www.reuters.com/article/2012/02/14/greece-letter-idUSL5E8DE8HD20120214

Ανώνυμος είπε...

Having found the link towards my site, I would like to say, that your writing is very interesting. Please have a good Wednesday.

daily athens photo