Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πράσινη Ανάπτυξη! Λεφτά Υπάρχουν!


Συμπληρωμένο με πρόσφατες ανακοινώσεις:  Όπως είδα στο taxalia, ο Καλάφατης και ο Χατηδάκις ρώτησαν βασικά σωστές ερωτήσεις για το Helios, και καλά κάνουν, και το σχολίασα εκεί. Ένα βήμα παραπέρα, κύριοι. ΔΕΝ υπάρχει ανάπτυξη στην Πράσινη Ανάπτυξη. Υπάρχει πιεστικό λόμπυ, πολλά ψέματα, καταναγκασμός, αλλά όχι "Ανάπτυξη". Ύφεση και πληθωρισμός, μόνο.

Ένα κόμμα που δηλώνει "δεξιό" και "λαϊκό" και "φιλελεύθερο" με "κοινωνικές" ευαισθησίες στηρίζει τι ακριβώς;   Στηρίζει να συνεχίσει να πληρώνουν 10.000.000 καταναλωτές €400 και €500 την μεγαβατώρα χοντρική τιμή για να επιδοτούνται 100-1.000 "έξυπνοι" δικοί μας για να παράγουν "τίποτα", και να μας εξάγουν οι Γερμανοί πράγματα που η ίδια η Μέρλελ απεκάλεσε άχρηστα.

Το φωτοβολταϊκό ρεύμα, είτε είναι του μικρού ιδιώτη που θέλει €7.000 δώρο από τον ΔΕΣΜΗΕ, είτε είναι των Γερμανών που
θέλουν δεν ξέρω πόσες χιλιάδες στρέμματα για να ξεφορτωθούν τα απούλητά τους, είναι πανάκριβο και ασήμαντο, ενεργειακά. Είτε εδώ, είτε στην Ισπανία. Η Ισπανία έχει κόψει τα φ/β εδώ και καιρό, επί σοσιαλιστών. Τώρα κόβει και τα αιολικά επί δεξιών, "για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της και να μαζέψει τα δημοσιονομικά της" .

Και σας το λέω απλά: ¨Εχει πολλούς "αναποφάσιστους" που έχουν ένα κοινό σημείο: ΔΕΝ θέλουν φουσκωμένους λογαριασμούς στο ρεύμα, το έχουν καταλάβει,  και δεν χαύουν ότι "κάνουν καλό" οι απάτες που προωθείτε. Απλά, θα σας μαυρίσουν.

Αυτοί που κερδίζουν από αυτή την κλοπή φυσικά πάνε και πιέζουν. Ποιόν εξυπηρετεί η ΝΔ; 100 παράσιτα ή 10.000.000 καταναλωτές; 100 παράσιτα εξυπηρετεί. Προωθεί πληθωρισμό, ύφεση και ενεργειακή φτώχεια, πακέτο.

Η Ελλάδα περνάει δύσκολα, και έχουμε τις σκιές του Φώλια και του Σιούφα να ονειρεύονται ολική επαναφορά. Αν νομίζετε ότι θα έτσι θα αυξηθούν τα ποσοστά της ΝΔ, κούνια που σας κούναγε.  Δείτε και την προθυμία άλλου, φημολογούμενου και ως σοβαρού, πόσο αγωνιά να μοιράσει μερικά δις καταναλωτών σε κρατικοδίαιτους. Έχει φαγάκι για όλους, μην τσακώνεστε. (Αυτό λέει και θέλει και επιδότηση στα δίκτυα).

(Και το αστείο είναι ότι, παρασκηνιακά, ούτως ή άλλως πανηγυρίζουν οι ΑΠΕτζήδες από τις εξελίξεις)

Η "είδηση" ότι η ΝΔ πιστεύει ότι Λεφτά Υπάρχουν, εδώ.

15 σχόλια:

spiral architect είπε...

Μωρ' εσύ, μια χαρά τα λες απ' τη μεριά σου.
Πες τα στους "γνωστούς και μη εξαιρετέους" και απαίτησε (στο μέτρο του δυνατού το τελευταίο) να το αναρτήσουν.
(γράψε το λινκ μετά ...)

archaeopteryx είπε...

Το προηγούμενο με τον Καλάφατη το είχαν αναρτήσει χωρίς να το ζητήσω.

Το θέμα είναι να κανουμε το σωστό. Οι παλιομοδίτικοι κομματικοί συμβιβασμοί είναι αυτό που μας έφερε ως εδώ.

Σε θέματα "κοινωνικών" ή τέτοιων πολτικών εγω δέχομαι ότι είναι δύσκολο να είναι όλοι ευτυχείς με την χρυσή τομή.

Αλλά σε θέματα ενέργειας και απλής αριθμητικής μαμώ το μου δηλαδή, 1+1=2, πόσο δυσνόητο είναι;

Μη σου πώ ότι μου εξηγήθηκε κιόλας ότι ο Καλαφάτης έχει ασχοληθεί με νταμάρια και δεν είναι της "ενέργειας". Αλλά προφανώς θέλει να είναι της Ενέργειας.

spiral architect είπε...

Χε, χε, δυστυχώς τη βρωμοδουλειά (με την καλή και την κακή έννοια) την κάνουν οι κάθε λογής σύμβουλοι του wannabe υπουργού!

archaeopteryx είπε...

αυτό μου είπαν.

Τι φταίω εγώ. Αν ο σύμβουλος τα έλεγε, του συμβούλου είναι η φωτό. Μα καλά, ΔΕΝ διαβάζουν έστω εφημερίδες, να δουν ότι ΔΕΝ υπάρχουν λεφτά;

spiral architect είπε...

Μια βόλτα στα γραφεία της ΔΕΗ θα σε πείσει ότι ένα μέρος από τις ουρές είναι για αιτήσεις Φ/Β.
(το υπόλοιπο είναι για το χαράτσι)

Η φάμπρικα του marketing δουλεύει καλά.

BTW, τώρα που "στέγνωσε" ο Σάλλας και οι λοιποί, χρηματοδοτούν (έμμεσα) Κινέζοι, αν και νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει, ότι στην επαρχία με τα αγροτικά Φ/Β γίνεται χαμός από ιδιωτικά συμφωνητικά χρηματοδότησης.
(για φαντάσου να μπλέξουν με Chinese mafia

archaeopteryx είπε...

α, το ξέρω, μην φοβάσαι, αλλά εάν σου πούν "βάλε και θα παίρνεις 7000" σιγά μην αναλύεις ότι όταν όλοι παίρνουν 7000 όλοι θα τα πληρώνουν (χωρίς να έχεις λύσει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ ενεργειακό. Φούσκα που κερδίζει αυτός που τα πουλάει και φτωχαίνουν όλοι οι άλλοι. Φούσκα.

Φυσικά και καταλαβαίνουν οι υψηλά ιστάμενοι ότι είναι φούσκα. Αλλά είναι λάδωμα της πλέμπας για την μεγαλύτερη αρπαχτή που είναι τα αιολικά της ΕΛΕΤΑΕΝ και τα ΣΗΘΥΑ ΣΥΘΗΑ πως τα λένε του άλλου μεγάλου επιχειρηματία. Και η αύξηση του ρεύματος για την "απελευθέρωση". Πληρώνουμε, για να πληρώνουμε παραπάνω. Φούσκα εις το τετράγωνο.

Εχω μιλήσει με αρκετούς φουκαράδες στην επαρχία που ονειρεύονται μία Α/Γ στον κήπο τους (Θα κάαααθομαι)

spiral architect είπε...

Όταν μέσα από τη γνωστή διαφήμιση με το χαριτωμένο σκυλάκι στην ταράτσα, που στέκεται μπροστά από το Φ/Β που γεννάει €€€, σού περνούν ότι τα Φ/Β είναι μια μηχανή που γεννάει χρήμα, σιγά μην κάτσουν να σκεφτούν έπειτα περί του "κοινού καλού"!

Εν μέρει είμαστε υπεύθυνοι και εμείς για την κατάντια μας.
(ντρέπομαι που το λέω, αλλά αυτά είναι ένα από τα παρεπόμενα του μικροαστισμού)

Ανώνυμος είπε...

Ο συγκεκριμένος έχει κάνει καλές προτάσεις για Δωρεάν Τοκετό σε όλες τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

και για Ελληνική Δημογραφική Πολιτική με στόχο την αύξηση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πληθυσμού.

Κρίμα...

Η ΝΔ είναι η ΜΕΣΑΙΑ ουρά από τη γάτα με τις εννιά ουρές που είναι το Πασόκ, δεν είναι ούτε φιλελεύθερη ούτε λαϊκή.

Αν ήταν φιλελεύθερη θα είχε ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, αλλά πως;

Με το σωστό φιλελεύθερο αστικό επιχείρημα.
Στην Ελλάδα είμαστε, όχι στα αγροτικά σοβχόζ που κατέσχον τη σοδιά από τους αγρότες για να φάνε στις πόλεις.
Και τι φταίγαν οι αγρότες; Ξυπόλητοι ήταν κι αυτοί...

Ο Έλληνας είναι δεμένος με την ιδιοκτησία του.

@αλλενάκι

Λήδα είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=U5CJrLMBu-U&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

"• Στηλίτευσε την ανυπαρξία της πλούσιας σε λόγια και φτωχής σε έργα πολιτικής για την "πράσινη ανάπτυξη", με αποτέλεσμα την αποθάρρυνση των επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ.

• Τόνισε τέλος, ότι η πολιτική του ΥΠΕΚΑ επέφερε ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα στη χονδρική και λιανεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης της τιμής της κιλοβατώρας, η οποία επιβαρύνει άμεσα το κόστος παραγωγής των βιομηχανιών και βιοτεχνιών της χώρας, καθώς και το κόστος διαβίωσης των ελληνικών νοικοκυριών"

Σύντροφε Καλαφάτη δεν μπορείς να τα έχει καλά και με τον θεό και με υον διάβολο. Αντιφάσκεις. Όλες οι Πράσινες Τρίχες (θα λέμε φταίει ο ΓΑΠ) του πρώτου μπούλετ πόϊντ, ακριβαίνουν το ρεύμα του δεύτερου μπόυλετ πόϊντ.

Οι ΑΠΕ υπάρχουν μόνο επειδή ακριβαίνουν το ρεύμα (ασχέτως κόστους πετρελαίου αερίου κλπ). Βάλε κανένα σύμβουλό σου να διαβάσει.

spiral architect είπε...

Ανώνυμε 3:39 ....
Ξέρεις Ποιος Είμαι Εγώ;

ΝΜ είπε...

Στάυρος Καλαφάτης

"Δριμεία κριτική για λάθος πολιτικές σε περιβάλλον και ενέργεια"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υ.Π.Ε.Κ.Α. για την "Ποινική προστασία του Περιβάλλοντος και το πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων", ο κ. Σταύρος Καλαφάτης :

•Αναφέρθηκε στη σημασία ενίσχυσης του νομικού οπλοστασίου της χώρας, όσον αφορά στη στοιχειοθέτηση ποινικών ευθυνών για περιβαλλοντικές παραβάσεις.

•Υπενθύμισε το αποτελεσματικό έργο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με το κλείσιμο και την περιβαλλοντική αποκατάσταση των χωματερών.

•Υπογράμμισε την παραδοξότητα, διερωτώμενος για ποιό λόγο κατατέθηκε επείγουσα τροπολογία που αφορά στους Φορείς Διαχείρισης Αποβλήτων, τη στιγμή που έχει κατατεθεί νομοσχέδιο από το Υπουργείο Εσωτερικών που περιλαμβάνει πέντε (5) άρθρα για το ζήτημα, το οποίο και θα συζητηθεί στη Βουλή εντός ολίγων ημερών.

•Επεσήμανε την αναγκαιότητα για διασφάλιση της ουσιαστικής εφαρμογής του ισχύοντος Ν.2790/2000, μέσω του οποίου διευθετείται ικανοποιητικά το ζήτημα της στεγαστικής αποκατάστασης των προσφύγων και παλιννοστούντων ποντιακής καταγωγής, ένα πολυετές αίτημα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας.

•Ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τις κατασκευές εκκλησιαστικών νομικών προσώπων, που διατίθενται για θρησκευτικούς, πνευματικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς, αντίστοιχη με εκείνη που λαμβάνεται για τις αυθαίρετες κατασκευές δημοσίων ή δημοτικών σχολείων και γυμναστηρίων.

•Στην τροπολογία για πλήρη απαλλαγή των ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 80% από τα πρόστιμα τακτοποίησης αυθαιρέτων, πρότεινε να συμπεριληφθούν και τα άτομα που πάσχουν από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο.

•Άσκησε δριμεία κριτική στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για επιδείνωση της θέσης και του κύρους της Δ.Ε.Η., αναφερόμενος στην κακή διαχείριση της εταιρίας, την οιονεί συνδιοίκηση με συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, την επιβολή πλειάδας φόρων, την είσπραξη του "χαρατσιού" και την αναποτελεσματικότητα της εταιρίας σε σχέση με τη διευθέτηση των οφειλών του κράτους και των ιδιωτών προς αυτήν.

•Στηλίτευσε την ανυπαρξία της πλούσιας σε λόγια και φτωχής σε έργα πολιτικής για την "πράσινη ανάπτυξη", με αποτέλεσμα την αποθάρρυνση των επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ.

•Τόνισε τέλος, ότι η πολιτική του ΥΠΕΚΑ επέφερε ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα στη χονδρική και λιανεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης της τιμής της κιλοβατώρας, η οποία επιβαρύνει άμεσα το κόστος παραγωγής των βιομηχανιών και βιοτεχνιών της χώρας, καθώς και το κόστος διαβίωσης των ελληνικών νοικοκυριών.

archaeopteryx είπε...

NM μου αρέσουν οι περιλήψεις:

Μοιάζει να θέλει ποινικοποίηση των περιβαλλοντικών

Συμπαθεί τους Ποντίους (Θεσ/νίκη)

Τα εκκλησιαστικά και τα ΑΜΕΑ δεν τα ξέρω

Δεν διαφωνώ για τα της ΔΕΗ, κουμπώνομαι γιατί θυμάμαι πως άδειασαν τον Αθανασόπουλο

Τα άλλα δύο είναι και πιο πάνω. Αντίφαση. ΔΕΝ υπάρχουν φτηνές ΑΠΕ στην Ελλάδα (ή την Ευρώπη) και επομένως...

Ανώνυμος είπε...

http://www.spyroskouvelis.eu/?p=4158

και ο Κουβέλης θέλει

archaeopteryx είπε...

8:40 ευχαριστώ, θα το ανεβάσω