Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Στον πολιτισμένο κόσμο τα αιολικά μπαίνουν μόνο για τις επιδοτήσεις και μόνο με επιδοτήσεις


http://www.realclearenergy.org/charticles/2015/05/14/wind_construction_collapses_without_tax_credit_108479.html

Στην Αμερική, που ψηφίζουν οι νομοθέτες για φόρους και επιδοτήσεις, όποτε λένε "ναι", γεμίζει ο τόπος αιολικά, και όποτε λένε "όχι" εξαφανίζονται. Δεν βάζουν αιολικά για οικολογία ή για ηλεκτροδότηση, αλλά για τις επιδοτήσεις. Ο Warren Buffet (μέγας επενδυτής) το είπε ωμά, και με αφοπλιστική ειλικρίνεια:  "On wind energy, we get a tax credit if we build a lot of wind farms. That's the only reason to build them. They don't make much sense without the tax credit".    "Με την αιολική ενέργεια, παίρνουμε φοροεπιδοτήσεις όταν βάζουμε πολλά αιολικά. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που τα βάζουμε. Χωρίς φοροεπιδοτήσεις δεν έχουν νόημα"

Και επειδή στις ΗΠΑ αποφασίζουν και οι ...ΟΤΑ (που λέγονται Πολιτείες), όπου οι Πολιτείες εγκρίνουν αιολικά, ακριβαίνει το ρεύμα. Θες να ακριβύνεις το ρεύμα? Βάζεις αιολικά.

Στην Ελλάδα βάζουμε αιολικά γιατί θέλουν να μας τα πουλάνε οι Γερμανοί, και βρήκαν πατέντα να δίνουν ποσοστά στα λαμόγια που παριστάνουν τους ενεργειακούς βαρόνους. Πόσα μας (τους) λείπουν? Να βάλουμε αιολικά. Το 80% πάει έξω κατ΄ ευθείαν, το 20% μοιράζεται.

Οι Γερμανοί απασχολούν 371.000 άτομα στον κλάδο των ΑΠΕ και εξάγουν το 80% της παραγωγής τους. Αυτοί, υπερδιπλασίασαν το κόστος του ρεύματός του. Και στα δικά μας (και εμείς εισάγουμε...).  Όχι, οι ΑΠΕ δεν ηλεκτροδοτούν, δηλαδή δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή. Ούτε εξοικονομούν καύσιμα.

Και σε εμάς?  Χαχαχαχάαα! Το παραδέχονται! Υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται  "δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα για ένα πράγμα,  για τα Feed-In-Tarifs"  (και ...εξαφανίστηκε η πηγή... Τσούζει η αλήθεια, αλητάμπουρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: